LOTR fan club

Šta mislite, da li će Piter Džekson sniiti čuenog "Hobita"? Pominjali su nešto da želi, ali da mu New Line Cinema ne da, zbog troškova za vreme snimanja "Gospodara Prstenova"... On je takodje želeo da snimi i "Silmarilion", uporedo sa "Hobitom". Ali ništa od toga. Bilo je naravno dosta pisama, e-mail-ova od "fanova" i žalbe (zatrpali su "New Line Cinema" pismima.) ali ovi ne popuštaju.

ima li iko rotwk??
upravo igram bfme2 pa se bojim da ce mi dosaditi...moram promjeniti....
sto se tice hobita........jedva cekam...mislim...ono..
ali kad bi uradio silmariliona.....to bi bilo ajd zdrao.....
ali sumljam
silmarilion ja napisan tako da.....tesko

FORSETI:
Recimo, ako se secas kada Gandalf krunise Aragorna, (na kraju "Return Of The King") on tada odpeva sledece (dok krece sa Gimlijem ka Lanselotu):

"Et Earello Endorenna utulien
Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta...",

tj. u slobodnom prevodu "Sa Velikog mora u Srednju zemlju dodjoh, gde cu ostati, kao i moji naslednici, sve dok bude sveta".

Ako se dobro sećam to je rekao Elendil kada su se brodovi Numenora urcali u Srednju zemlju, a pošto je u knjizi rečeno da je Aragorn od svih Elendilovih naslednika, na njega najviše podsećao, on je na svom krunisanju isto to i rekao (u filmu otpevao)!

FORSETI:
"Dadoh nadu Dunedainu,
ali je ja izgubih."
- tako nesto... ;)

"Ja dadoh nadu Dunadainima, ali ne zadržah nimalo za sebe", do je Aragornova majka Gilraena rekla njemu pre svoje smrti, a Elrond u filmu Aragornu kada mu daje Anduril.
Volim da se hvalim svojim Tolkinovskim znanjem :mrgreen:
Ko hoće da me pita nešto što nije skapirao u filmu, a mrzi ga da čita knjigu, ja sam otvorena! :D

Back