Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
cestitamo!i zvanicno si u zacaranom krugu...nema povratka,samo da znas... :mrgreen:

Jsano mi je... :( Pregledao sam sve epizode do sada. KO ce sada docekati sledeci serijal... :dash:

Generalno moje misljenje o seriji; definitivno nesto najzaraznije sto sam gledao. Izbegavam i ne privlace me moderne tvorevine, fimovi i serije (americki), jer najcesce nemaju umetnciku vrednost, nego je jedini cilj da zarade kintu ali ovo je nesto neverovatno! :worth: Ne secam se kada je nesto tako uticalo na mene...

Ne svidja mi se jedino sto su malo previse zakomplikovali radnju da se vise ne moze pohvatati sta je gde i KADA, a na neke proste stravi nismo dobili odgovor (na primer ko je Dzekov dvojnik ;) sa cvikerima kapom i salom u onom objektu gde su gledali onaj poremecaj u elektromagnetizmu, ni sta je to uopste) ali ajde. Generalno sam prezadovoljan! Srecom pa je bilo onih epizoda sto ih ljudi zovu "dosadne" ;) pa sam mogao da idem da spavam taj dana, pa da nastavim sutra, jer ako je neki zez u radnji nema teorije da prekinem gledanje od sledeceg dana! :mrgreen:

Na kraju 5. serijala ipak sam ocekivao da poslednja scena bude nesto sto ce nas totalno izbaciti :eek: ali (srecom) nije se desilo nista tako famozno da se pitamo o cemu se radi. Sta da kazem, jedva cekam 6. serijal, pa da vidimo razresenje. :)

Jos samo pola godine... :dash:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8076848.stm

Zanimljivo zar ne? Ono sto mene cudi jeste kako je mogao da nestane, zar je moguce da danasnji gps sistemi ne prezivljavaju potencijalni pad u okean. Mislim da danasnje crne kutije imaju gps sistem koji funkcionise i posle pada u okean mada se to nigde ne spominje. Samo mi je nelogicno da tako nesto vec nije ugradjeno...Anyway... evo vam malo dok ne pocne sezona

Novi ARG samo ovoga puta Not-A RG je poceo ;)

Da i ja sam cuo danas! :eek:

Proverio sam informaciju ono sto me jos uvek cudi jeste da nove crne kutije definitivno imaju gps navigaciju koja funkcionise bez problema. Nije normalno da prodje ceo dan a da nema informacija kao da je pala sekira a ne toliki avion...:think:

Jel se secate cetvrte sezone i opisa ulaska na ostrvo. Kako su helikopterom uleteli u oluju i odjednom iza oblaka ostrvo i nesta oluje :neutral:

Amerikanci mogu da te snime da vide sta veceras ;) a ne da ne mogu da najdu avion.

Salu na stranu, bas zeznuto. Ne bi nikako smelo da se desi da avion "nestane" makr da se raspao u trenutku crna kutia, gps, ovo ono, mora da radi...

Do 7. ili 8. epizode II sezone.

Pazite ovo, moja mama smatra da je Lok pljunuti Šaban Šaulić :hahaha:

Saban-Saulic-CD-2005.jpg
lost%20terry%20o'quinn.jpg

....zar nije??? :eek:.....

evo jedne teorije koju sam procitao na nekom sajtu :

Na samom početku finala sezone je sve otkriveno. Dva božanska bića koja se dosađuju u podzemlju, tj. manipulišu sa svima.
Jacob, prikazan u bijeloj majici predstavlja egipatskog bog Teuta.
Teut je bio egipatski bog BROJEVA (famozni brojevi koji se vuku kroz čitav serijal) i SLOVA. Teut je i bog VREMENA, RAČUNANJA GODINA,koji se pominje kao pisac eneade, koji beleži pri mjerenju duše, bog svih znanja. Zaštitnik je iscjeljenja. (Oživio Locka kada je ovaj skočio sa zgrade)
Lik u crnoj majici predstavlja Anubisa.
Anubis je egipatski bog sa glavom šakala ( na početku epizode se vidi čitav kip, tj. kip Anubisa)
Zadaća Anubisa u podzemlju je vaganje srca, središta misli i osjećaja.
Anubis je bio nezakoniti, vanbračni sin Ozirisa i Neftis, kojeg je Izida odgojila i čuvala. Kad je Oziris ubijen, Anubis je napravio njegovu mumiju, koja je postala prva mumija. Anubis je od tada dočekivao duše i vodio ih do vage u Ozirisovoj sudnici. Rezultat bi bilježio Teut, bog BROJEVA, SLOVA, VREMENA I RAČUNANJA GODINA.
Kroz čitav serijal se provlače patnje likova, tj. njihov život i greške koje su počinili kao i njihovi osjećaji.
Anubis dočekuju duše u podzemlju (ostrvu) i ispituje njihove osjećaje a sve to bilježi Teut.

evo jedne teorije koju sam procitao na nekom sajtu :

Na samom početku finala sezone je sve otkriveno. Dva božanska bića koja se dosađuju u podzemlju, tj. manipulišu sa svima.
Jacob, prikazan u bijeloj majici predstavlja egipatskog bog Teuta.
Teut je bio egipatski bog BROJEVA (famozni brojevi koji se vuku kroz čitav serijal) i SLOVA. Teut je i bog VREMENA, RAČUNANJA GODINA,koji se pominje kao pisac eneade, koji beleži pri mjerenju duše, bog svih znanja. Zaštitnik je iscjeljenja. (Oživio Locka kada je ovaj skočio sa zgrade)
Lik u crnoj majici predstavlja Anubisa.
Anubis je egipatski bog sa glavom šakala ( na početku epizode se vidi čitav kip, tj. kip Anubisa)
Zadaća Anubisa u podzemlju je vaganje srca, središta misli i osjećaja.
Anubis je bio nezakoniti, vanbračni sin Ozirisa i Neftis, kojeg je Izida odgojila i čuvala. Kad je Oziris ubijen, Anubis je napravio njegovu mumiju, koja je postala prva mumija. Anubis je od tada dočekivao duše i vodio ih do vage u Ozirisovoj sudnici. Rezultat bi bilježio Teut, bog BROJEVA, SLOVA, VREMENA I RAČUNANJA GODINA.
Kroz čitav serijal se provlače patnje likova, tj. njihov život i greške koje su počinili kao i njihovi osjećaji.
Anubis dočekuju duše u podzemlju (ostrvu) i ispituje njihove osjećaje a sve to bilježi Teut.

zanimljivo..
s tim sto statua uopste ne pripada Anibusu..(mada smo i mi mislili tako)
bas na pocetku finalne epizode 16. smo videli da nije u pitanju sakal....
po lostopediji je u pitanju tawaret-glava nilskog konja(iako sam ja licno mislila da je glava krokodila i Sobek)
http://lostpedia.wikia.com/wiki/Tawaret
inace Tavaret je bila boginja koja je stitila zene za vreme trudnoce i porodjaja..
ovo ostalo..da se sve vrti oko njih dvojice i da oni manipulisu..
je najlogicnija predpostavka..

Poslednja izmena:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8076848.stm

Zanimljivo zar ne? Ono sto mene cudi jeste kako je mogao da nestane, zar je moguce da danasnji gps sistemi ne prezivljavaju potencijalni pad u okean. Mislim da danasnje crne kutije imaju gps sistem koji funkcionise i posle pada u okean mada se to nigde ne spominje. Samo mi je nelogicno da tako nesto vec nije ugradjeno...Anyway... evo vam malo dok ne pocne sezona

Novi ARG samo ovoga puta Not-A RG je poceo ;)

crne kutije emituju signal samo 30 dana... a cuo sam da su ga nasli

Back