Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Follow the Leader
Epizoda pocinje sa Danielovim ubistvom
Eloise prelistava njegov rokovnik u kome stoji posveta
napisana njenom rukom..
posle razgovora sa Jackom i Kate, ona i Ricard pokusavaju da im pomognu..
Kate nije odusevljena, jer....
a) nije sigurna da li oni uopste znaju sta rade...mogu ih sve pobiti
b) sebicno misli na sebe...nista od ovoga se nije desilo
Jack je ubedjen da je njihova svrha upravo ta..da sprece incident
hm da..i Sayd je sa njima..on je bio u zabludi da je ubio Bena..
Lock...tamo u buducnosti..
preuzima ulogu lidera..
dr Chang (gore u youtube prilogu vec vidjeno) uz veliku muku:lol:
uspeva da izvuce priznanje da oni jesu iz buducnosti..
nije mi jasno odkud sada ta promena raspolozenja kod njega..
i kao sto sam vec predvidela...putnici oceanics 815 su sami odgovorni za sve sto se desava...
dr Chang terajuci zenu i dete sa ostrva, u stvari spasava njihov zivot...
vidimo kompletnu scenu s05 e01 sa ranjenim Lockom pored aviona..sada iz drugog ugla..
rece on da mu je ostrvo reklo gde da nadje..sam sebe..
kada je Richard rekao Sun da je video muza joj i ostale iz ''77 da umiru..
da li je mislio na aktiviranje hidrogenske bombe
(za koju mi btw uopste nije jasno kako su je dovraga uopste uspeli dovuci tamo u tunel)
ili na ubistvo kompletnog osoblja darme?...to cemo tek da vidimo..
kraj..
Lock zeli da vidi Jacoba..i to odmah..
ali to izgleda nije bas ono sto u potpunosti odgovara Richardu..
(ocigledno nije hteo da ga povede kod Jacoba)
komentar koji daje Benu..da ce sa Lockom biti nevolje..
i Ben odgovara...sta mislis zasto sam pokusao da ga ubijem..
Lock sa sobom vodi kompletnu ekipu othersa...
ubedjen je da Ben nikada nije ni video Jakcoba...
kada ga Ben pita zasto idu kod njega..
on odgovara..da ga ubije..

Hahah! Dobra epizoda. Locke je napokon odlučan. Ide da ubije Jacoba. :D
Kako mu je ostrvo reklo kad i gde da nađe samog sebe? Šapat ili neki glas u glavi ili nešto treće?

da, Locke od kada je vaskrsao...i ne lici bas na sebe..
hocu reci..
pun je samopouzdanja i sada tacno zna sta radi i gde treba da ide..
sto se tice Jackoba...to mi nije jasno..
kako je gledao u onu dvojicu dok je pricao o tome kako svi dobijaju naradjenja
od Jacoba i izvrasavaju ih..a niko ga u stvari nije ni video..
ja sam pomislila da on u stvari hoce da razotkrije njihovu igru..
to jest da Jacob uopste ne postoji..
a onda opet...Lock ga je video..i cuo u epizodi "The Man Behind the Curtain"s03 e20...
s druge strane..stvarno, kako je moguce ubediti grupu ljudi da slepo izvrsavaju naredjenja
od coveka koga nikada nisu videli..:think:...
sto se tice ovoga menjanja proslosti..
verujem da Jack jeste u pravu..i da je njihova svrha bas ta..
sprecavanje incidenta...
koji se ipak desio..iako su oni i ranije probali da ga sprece...
samo tako ce Eloise spreciti smrt svoga sina..
a putnici oceanics 818 se nikada nece ni srusiti na ostrvo....
to je jedini nacin da se zacarani krug prekine i da oni normalno nastave zivote..
bez ponovnog vracanja u proslost over and over agen..

Opet mislim da ce se serija zavrshiti ovako:

Shta mislite, kako ce se serija zavrshiti, na kraju 6.te sezone? Rekao bih da ce svi izginuti s obzirom da je do su do sada nemilosrdno stradali sporedni i glavni likovi.

Dakle, Dzek ce detonirati bombu i pobiti sve shto ce bash omoguciti da se desi pad 815 i sve ostalo.

P.S. Ovo ipak ne shtima, jer ce se incident desiti u ovoj sezoni, a ako svi poginu, shta ce onda biti u shestoj sezoni.
Ipak mislim da ce se serija zavrshiti smrcu (skoro) svih likova.

Poslednja izmena:
dobro si to primetio..
opet su dvojica lidera na ostrvu..
Lock sa jedne strane...u sadasnjosti
i Jack u proslosti..
obojica imaju svoju misiju
i obojicu prati Richard..
interesantno

Kad smo vec kod Richarda, izgleda da on nije tako sveznajuci kako smo mislili. Pricham o sceni kad mu Lok daje instrukcije shta da kazhe...Loku.

Sledece dve epizode ce biti bezobrazno zanimljive, reshice se mnogo stvari. A onda agonija koja ce trajati skoro godinu dana, do sledece sezone.

Poslednja izmena:
da, Locke od kada je vaskrsao...i ne lici bas na sebe..
hocu reci..
pun je samopouzdanja i sada tacno zna sta radi i gde treba da ide..
sto se tice Jackoba...to mi nije jasno..
kako je gledao u onu dvojicu dok je pricao o tome kako svi dobijaju naradjenja
od Jacoba i izvrasavaju ih..a niko ga u stvari nije ni video..
ja sam pomislila da on u stvari hoce da razotkrije njihovu igru..
to jest da Jacob uopste ne postoji..
a onda opet...Lock ga je video..i cuo u epizodi "The Man Behind the Curtain"s03 e20...
s druge strane..stvarno, kako je moguce ubediti grupu ljudi da slepo izvrsavaju naredjenja
od coveka koga nikada nisu videli..:think:...
sto se tice ovoga menjanja proslosti..
verujem da Jack jeste u pravu..i da je njihova svrha bas ta..
sprecavanje incidenta...
koji se ipak desio..iako su oni i ranije probali da ga sprece...
samo tako ce Eloise spreciti smrt svoga sina..
a putnici oceanics 818 se nikada nece ni srusiti na ostrvo....
to je jedini nacin da se zacarani krug prekine i da oni normalno nastave zivote..
bez ponovnog vracanja u proslost over and over agen..

Ja sam i dalje pristalica WHH ( Whatever Happened, Happened ) principa :mrgreen:
Mislim da Incident neće biti sprečen, već da se postavlja pitanje ko će ga izazvati.
I u ovoj epizodi smo videli scenu koja potvrđuje ovaj princip: Šarlot i Majls su napustili Ostrvo baš kao što su ga uvek i napustili. Ako sledeće nedelje aktiviraju neku promenljivu baš ću se iznervirati:dash:
Moram da spomenem da mi je Džekovo ponašanje totalno suludo: on nema pojma detalje Faradejevog plana, ali se čovek zainatio da aktivira tu bombu po svaku cenu...genijalno...:eek:
Ne mogu da verujem da ću ovo reći, ali ispada da je Kejt jedini glas razuma u ovoj situaciji :"Since when did shooting kids and blowing up hydrogen bombs become OK?" :klap:
Čak me je i Said iznenadio što se priklonio Džekovom planu, s obzirom da je on oduvek bio prilično razuman (dobro, možda i ne u poslednje vreme :confused: ). U toku prve tri sezone uvek sam mislila da je Said bio najbolji izbor za vodeću poziciju, a ne Džek, niti Lok.
A i s obzirom na onu scenu sa Lokom (x2), Benom i Ričardom kod olupine aviona iz Nigerije i činjenice da je od Loka potekla ona ideja da se O6 vrate na Ostrvo, pitanje je da li Džek uopšte treba tu i na taj način da traži svoju sudbinu....

dobro si to primetio..
opet su dvojica lidera na ostrvu..
Lock sa jedne strane...u sadasnjosti
i Jack u proslosti..
obojica imaju svoju misiju
i obojicu prati Richard..
interesantno
Džek nije lider u prošlosti, niti Ričard prati njega. On prati Eloise, koja meni deluje kao vođa Othersa u tom trenutku (ili je na vlasti ipak Eloise-Widmore koalicija?)
Meni deluje da se naslov odnosi na više stvari. Sojer je prestao na neki način da bude vođa. Lok se nametnuo kao novi vođa Othersa. U Dharmi je izvršena smena vođstva(?). I konačno, Ričardova uloga je malo razjašnjena. Kao što Ben veli Ričard je neka vrsta savetnika, neko ko usmerava vođu i ograničava njegovu vladavinu. Zanimljivo je da Ričard nije zadovoljan odlukama Loka i Eloiz u ovoj epizodi, ali ih ipak sledi i gunđa :lol:

Znači, mnogo dobra epizoda, jedva čekam sledeći četvrtak. Oni mesto gde su izronili iz onog podvodnog tunela, jol to isto mesto kao ono gde je Ben prošap Dimkovo suđenje? I svi oni tuneli, izgleda da ih ima po celom ostrvu, mislim da se tuda Dimko kreće.

Kad smo vec kod Richarda, izgleda da on nije tako sveznajuci kako smo mislili. Pricham o sceni kad mu Lok daje instrukcije shta da kazhe...Loku.

Sledece dve epizode ce biti bezobrazno zanimljive, reshice se mnogo stvari. A onda agonija koja ce trajati skoro godinu dana, do sledece sezone.

Baš mi je bilo zanimljivo da gledam tu obrnutu situaciju u kojoj su Ričard i Ben potpuno zbunjeni, a Lok je nekako sveznajuće samouveren. :super:

Mada i dalje ne znam šta da mislim o onome što smo videli u toj sceni - nekako mi nedostaje jak razlog povratka O6 na Ostrvo?! :confused:
Izgleda da je ideja potekla od Loka, ali isto su govorili i MsHawking, Ben, Christian....
Možda će naknadno to postati jasno.

Lok je dao Ričardu kompas 1954., Lok ga je dobio od Ričarda 2007. da bi ga 1954. dao Ričardu. :lol:

Bez obzira da li će promeniti događaje ili ne, deluje mi da će finale biti zanimljivo (uostalom kao i sva Lost finala).

Jedino me buni gde će biti Džulijet, Kejt i Sojer pošto su sada krenuli onom podmornicom?Da li će se nekako ipak vratiti na Ostrvo?Možda će ih Kate ubediti da se vrate da bi sprečili pohmanitalog Džeka...

Znači, mnogo dobra epizoda, jedva čekam sledeći četvrtak. Oni mesto gde su izronili iz onog podvodnog tunela, jol to isto mesto kao ono gde je Ben prošap Dimkovo suđenje? I svi oni tuneli, izgleda da ih ima po celom ostrvu, mislim da se tuda Dimko kreće.

Ako sam dobro skapirala, bomba je tačno ispod Dharma naselja, zar ne? :think:
Kako li su je samo smestili dole?

e posto mi se mozak zavrteo od svih zavrzlama i ne znam gde prvo da udaram ajde da idem od onoga sto mi se prvo javlja. dakle ako uzmemo opciju da ce doci do eksplodiranja bombe to bi direktno pobilo veci deo ostrva, a kako ce onda benov otac i jos poneki da prezive da docekaju unistenje od strane hostiles-a? dakle to mi ne pije vodu... isto tu je pitanje i pravljenje swan-a.....

drugo sto vise ne mogu da pohvatam u kom su trenutku postojala dva kompasa? i kada ga je richard prvi put dao 2007 godine locku odakle njemu taj kompas pre toga?

a sto se dzeka tice mislim da je on sve ludji i ludji. kakav god da je bio dok je pokusavao da izbavi ljude sa ostrva bio je vredan i odlucan u svojoj nameri. kada je otisao u real world, tamo se nikako nije snasao, da ne pricam o problemu sa tabletama i sa kate, a onda i pokusaju samoubistva.... na kraju pronalazi svoju svrhu slepo verujuci da treba da se vrate na ostrvo (on koji ranije nije tako slepo verovao ni u sta), i sad na ostrvu ni sam ne zna kad sta hoce, alo kontrira ovde, malo onde i na kraju se priklanja faraday-u ciji plan jedva da je i cuo i da je imao prilike da razmotri. i pored svega neverovatna samozivost, vazno je po njegovoj teoriji da ce on i svi ovi iz 815 preziveti let i stici zivi i zdravi do LA, a sto ce eksplodiranjem bombe pobiti toliko ljudi nevinih tamo na ostrvu, e sad ko da ce dzek o tome da razmislja, on cini dobro delo....

e posto mi se mozak zavrteo od svih zavrzlama i ne znam gde prvo da udaram ajde da idem od onoga sto mi se prvo javlja. dakle ako uzmemo opciju da ce doci do eksplodiranja bombe to bi direktno pobilo veci deo ostrva, a kako ce onda benov otac i jos poneki da prezive da docekaju unistenje od strane hostiles-a? dakle to mi ne pije vodu... isto tu je pitanje i pravljenje swan-a.....

drugo sto vise ne mogu da pohvatam u kom su trenutku postojala dva kompasa? i kada ga je richard prvi put dao 2007 godine locku odakle njemu taj kompas pre toga?

Odlichna zapazhanja. :super:

Mozhda ce ici po scenariju ''shto se desilo, desilo se'', odnosno Dzhek nece sprechiti buducnost da se dogodi, i oni ce stradati od Benovog napada otrovom zajedno sa Darmom. To bi se uklopilo sa onim shto je Richard rekao San na pochetku ove epizode.

Kompas je Dzhon dao 1954. Richardu.
Richard mu je vratio 2007.
Odmah potom je Dzhon dao kompas Richardu .
Richard je dao kompas Dzhonu da odnese Richardu u 1954.

Zakljuchak-Kompas se stvorio NIOTKUD i VECHNO putuje kroz vreme.

Ccc tek sad shvatam kako je serija bila dobra kada se nista nije znalo...
Jedino me buni gde će biti Džulijet, Kejt i Sojer pošto su sada krenuli onom podmornicom?Da li će se nekako ipak vratiti na Ostrvo?Možda će ih Kate ubediti da se vrate da bi sprečili pohmanitalog Džeka...
Mislim da je to na foru "Sawyers final tempation"...Znaci stvar izbora....A kako ce se vratiti na ostrvo,ne'am pojma,verovatno sa rescue timom ili tako nesto...
Neko cuo nesto u vezi fore da je Jack Jacob?Cuo sam neke price...

Poslednja izmena:
Mislim da ovi nece uspeti da aktiviraju hidrogensku jer su Sojer,Dzulijet i Kejt napustili ostrvo. Mene i dalje interesuje Ilana i njena ekipa. Ko su oni? Za koga rade? Kontam da ce sad doci do sukoba tj do rata sa "Drugima".

THE SEASON FINALE EVENT
THE FUTURE IS WRITTEN
BY SURVIVORS

Kao što vidiš ovde, Juliet, Sawyer i Kate su nazad na ostrvu.
Jack: Being here is our destiny.
Sawyer: I don't speak destiny.
:D
Kate je nagovorila Sawyera da spreče Jacka.
Jack puca po Dharmavilleu...
Richard govori nešto na foru "There can be only one leader on the island"
Richard udara maljem nešto što liči na Jughead uz rečenicu "This is it!", ali je snimak loš, pa ne mogu da prepoznam.

Biće dobra epizoda... I trajaće sat i po! (:

Zakljuchak-Kompas se stvorio NIOTKUD i VECHNO putuje kroz vreme.

lol.gif

Season 5 Finale Spoiler::per:
Sayid's wife Nadia is back in the finale. Yes, technically she's his tragically murdered wife, but still: whee! We'll also be meeting young Kate, young Tom (Mr. Friendly), young Juliet, young Rachel (Juliet's sister) and young Sawyer, and several of those sightings happen because a pivotal figure in the Island mythology wants to check in on our heroes in their youth, à la Richard Alpert's test visit ("Which of these are yours?") to John Locke. Source: Kristin on E!Online

Featured characters: Kate, Sawyer & Juliet

Back