TimeTravellingBunny
Ističe se
- Poruka
- 2.215
Solidna jeste, ali nije mi bas za top 6 cele serije...Iako je i mene iznenadilo da se epizoda "All the Best Cowboys Have Daddy Issues" našla u samom vrhu, ipak mislim da je bila jedna od solidnijih u prvoj sezoni (barem meni).
A mislim da je "Walkabout" (koja je na drugom mestu) malčice precenjena epizoda. Odmah da naglasim :ne kažem da je loša, daleko od toga-mislim da je ta epizoda zacementiralamoju navučenost na Lost u početku, nego da se tolika popularnost uglavnom bazira na efektnoj završnoj sceni koja je verovatno jedna od najboljih završnih Lost scena do sada (i da ne zaboravim Lokov susret sa Dimkom), dok se epizoda posmatrano kao celina ne izdvaja baš toooliko po kvalitetu. Takođe, mislim da Lok ima i jače flešbek-priče u nekim drugim epizodama.
Znači, ne bih je stavila na moju listu prvih 5-6 omiljenih, ali možda u prvih 10.
Slažem se za The Man Behind The Curtain - definitivno zaslužuje da se nađe na listi.
Michael Emerson & zlobni smešak na početku.....![]()
Ne slazem se za Walkabout, mislim da je to jedan od najboljih, ako ne i najbolji primer koriscenja flesbekova, u celoj seriji... i to koriscenja da se izgradi i predstavi lik. Ne mora ne znam ni ja sta da se otkrije u epizodi i da bude akcionih scena i cega sve ne, da bi bila fantasticna. Ja volim epizode koje su fokusiraju na likove i otkrivaju ko su oni, kakvi su bili pre ostrva, a sta su postali ostrvu. Prva sezona je bila puna takvih epizoda, i to je upravo ono zbog cega sam i zavolela Lost, ne zbog akcionih scena i Dimka. Walkabout je ipak najbolji primer toga, i za mene je to najbolja epizoda 1. sezone: flesbekovi su majstorski iskombinovani na scenama na ostrvu, tako da predstavljaju ostar kontrast, a istovremeno postepeno otkrivaju Lokovu pricu, a tu su i ona klasicna poigravanja sa publikom i navodjenje na pogresan trag... Pocevsi od scene u kojoj neko (vise se ne secam ko) kaze Loku: "Ko si ti"? i svi tripuju da je on bio neki mnogo vazan lik sa opasnim poslom, i tu ide prvi flesbek u kom te prvo navuku da pomislis da je Lok bio neki oficir i ucestovao u nekim vaznim tajnim operacijama i sta ti znam sta (posebno zgodno kao poigravanje sa ocekivanjima publike, s obzirom na mnoge uloge koje je Terry O'Quinn igrao ranije), a onda se vidi da je samo u pitanju sluzbenik koji se igra na pauzi; zatim u sledecim flesbekovima vidimo jos vise koliki je on bio, sto bi se reklo, "loser", i kako mu je jadan bio zivot (i stalno upada u oci kontrast sa njegovom samouverenoscu i snalazljivoscu na ostrvu), ali da je u isto vreme pun odlucan u veri da je moze da bude mnogo vise... da bi kulminacija nastupila na kraju u toj sceni u kojoj saznamo da je bio paralizovan (i lupimo se po celu, kako nisam provalila ranije...) Uporedi recimo Walkabout sa Cabin Fever - epizodom u kojoj saznajemo svasta o Lokovoj proslosti, sudbini, ulozi... ali u kojoj je naglasak previse na drugim ljudima (Richard, Abbadon) i koja ne postize ni izbliza takav emotionalni utisak i ne izaziva takvu vezanost i identifikaciju sa likom koji je centralni u epizodi.
Ja bih pre to sto ti kazes za Walkabout rekla za Through The Looking Glass... ima fantasticnih scena u toj epizodi, ali ima i nelogicnosti i slabo objasnjenih momenata, daleko je od savrsenstva - ali ono sto je izdvaja i zbog cega mozda i zasluzuje da bude prva, jeste ta famozna poslednja scena u kojoj se otkriva da je u pitanju flesforvard. "WE HAVE TO GO BACK!!"
Inace, jeste li primetili da tu recenicu izgovara i Sun u finalu 4. sezone, mada u drugom kontekstu, u sceni u helikopteru, kad trazi da se vrate i potraze Jina? "We have to go back!"
moju navučenost na Lost u početku, nego da se tolika popularnost uglavnom bazira na efektnoj završnoj sceni koja je verovatno jedna od najboljih završnih Lost scena do sada (i da ne zaboravim Lokov susret sa Dimkom), dok se epizoda posmatrano kao celina ne izdvaja baš toooliko po kvalitetu. Takođe, mislim da Lok ima i jače flešbek-priče u nekim drugim epizodama. 

)))