Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
SPOILERI
SPOILERI
SPOILERI
nije još popodne, al imali ste vremena da skinete i pogledate, a ja neću biti prisutan do večeraske - vreme je za komentare...
Iz ovih najava koje su bacili misko i bezdobrog nicka čini mi se oduševljenje zbog ovog po meni katastrofalnog završetka IV sezone. Slažem se da je sve manje više bilo u redu scenaristički ali smetaju mi neke stvari...
1. Iz aviona se vidi da su morali da privedu sezonu kraju na brzinu. Sve je tako zbrzano, manje više logično, bacanje spojlera za narednu sezonu, al zar to nije moglo da se uradi malo bolje pre svega produkcijski. Od same uvodne scene u kojoj Kejt i Džek razgovaraju, vidi se da je snimana ponovo, em je Džeku malo veća brada da, i to sam primetio, em je Kejt u originalu sela u kola i otišla, a Džek to isto samo u svoja plus prelete avion koliko me sećanje služi, a sad jok- krenu Kejt pa se vrati odma a Džek stoji.
Dobro, ala se glupiraš reći će te. Možda. Ali pre su pazili i na takve detalje.
idemo dalje
2.
800px-FDK-1.jpg

o da, celo ostrvo pomeri Ben na random lokaciju uz pomoć točka koji je duboko ispod zemlje, a ono vidi se dnevna svetlost. mislim, ajde, moglo je to mnogo mnogo bolje. Plus opet glupost- kad silazi niz one zaledjene stepenice pa baci crowlbar (Half Life je popularan izgleda...) on je u jednoj sceni ispred njega, pa u sledećem kadru iza njega, pa opet ispred njega. Alo, JJ Abrams...dobro bar su možda objasnili polarne medvede na tropskom ostrvu
3.
800px-Desandpenny-1.jpg

oh, nađoše se Dezmond i Peni, o da da...popadaše iz helihoptera, pročavrljaše malo, kad eto ti nje...idi begaj...a gde si se setro vucarala celu sezonu, nisi mogla da naiđeš koji dan ranije, nego baš sad...mada generalno baš mi je bilo milo kad su se našli..i tu ima glupost jedna kad su tek pali i pošto je debeli Hugo među prvima uleteo u čamac za spasavnje, pa kad treba da privati Aarona, u prvoj sceni je sa pojasom za spasavanje, pa pola sekunde gledamo Džeka ili već nekoga kako pliva, pa opet Hugo ovoga puta bez pojasa...kad pre debeli...i još jednom...Alo, bre JJ Abrams
4.
oprostio sam Čarlija, oprostio sam Miru Furlan ali...
800px-Coffin-1.jpg

Loka oprostiti ne mogu. Ne, ne zanima me kad je umro, ne zanima me ništa... eeej ubiti Loka....iskreno se nadam da je klon ili whatever nešto drugo (brat blizanac na primer)

Sa druge strane, ostade dobra ekipa na ostrvu, i to naravno ako je Faradeja ostrvo povuklo, jer valjda bi ga videli ovi iz helihoptera da nije drugačije... ovi napolju će sad da sledeću sezonu traže kako da se vrate, a mi verovatno gledamo Loka i Ričarda u otkrivanju stvari koje fale za popunjavanje priče

Da sumiram, naravno da ću početkom februara 2009 biti među prvima da pustim torent za najnoviju epizodu samo mi se čini da Lost od inteligentno-avanturističke serije postaje visokoproducirana sapunica, a to mi se ni malo ne sviđa. Eto toliko od mene

Loka Vam oprostiti neću!

e da...ako vas zanima šta je Sojer šapnuo Kejt pre skoka::::
Imam ćerku u (sad to ne čujem dobro al liči da kaže ili Montana ili Ontario). Možeš li je naći i reći joj da je volim

Poslednja izmena:
Kakva uzasna slika!
Dzon Lok u sanduku...Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Ne znam Vinse....Epizodu nisam odgledao pazljivo kao ti ali posle tvojih komentara odgledacu je u miru ponovo.
Jeste malo zbrzano ali...Zar nismo to svi hteli?Da se nesto desava i da se nesto desava i da nam daju vise neki nagovestaj posto su poceli da odugovlace.To su svi vikali ovde.
Pa eto sad.
Goofs,tkz greske su sastavni deo svakog filma pa oprastali smo ih velikim hitovima mozemo i Lost-u.
Mislim da svetlost koja se vidi kad Ben okrece tocak nije dnevna vec neka druga,mozda svetlost nekog izvora energije.
I ja im Loka oprostiti ne mogu.Ben je rekao da se na ostrvo moraju vratiti svi,ukljucujici i njega.Ako ga nekako ozive...Uf,kakva ce to glupost biti.

SPOILERI
Iz ovih najava koje su bacili misko i bezdobrog nicka čini mi se oduševljenje zbog ovog po meni katastrofalnog završetka IV sezone. Slažem se da je sve manje više bilo u redu scenaristički ali smetaju mi neke stvari...
1. Iz aviona se vidi da su morali da privedu sezonu kraju na brzinu. Sve je tako zbrzano, manje više logično, bacanje spojlera za narednu sezonu, al zar to nije moglo da se uradi malo bolje pre svega produkcijski. Od same uvodne scene u kojoj Kejt i Džek razgovaraju, vidi se da je snimana ponovo, em je Džeku malo veća brada da, i to sam primetio, em je Kejt u originalu sela u kola i otišla, a Džek to isto samo u svoja plus prelete avion koliko me sećanje služi, a sad jok- krenu Kejt pa se vrati odma a Džek stoji.
Dobro, ala se glupiraš reći će te. Možda. Ali pre su pazili i na takve detalje.
idemo dalje
2.
o da, celo ostrvo pomeri Ben na random lokaciju uz pomoć točka koji je duboko ispod zemlje, a ono vidi se dnevna svetlost. mislim, ajde, moglo je to mnogo mnogo bolje. Plus opet glupost- kad silazi niz one zaledjene stepenice pa baci crowlbar (Half Life je popularan izgleda...) on je u jednoj sceni ispred njega, pa u sledećem kadru iza njega, pa opet ispred njega. Alo, JJ Abrams...dobro bar su možda objasnili polarne medvede na tropskom ostrvu
3.
oh, nađoše se Dezmond i Peni, o da da...popadaše iz helihoptera, pročavrljaše malo, kad eto ti nje...idi begaj...a gde si se setro vucarala celu sezonu, nisi mogla da naiđeš koji dan ranije, nego baš sad...mada generalno baš mi je bilo milo kad su se našli..i tu ima glupost jedna kad su tek pali i pošto je debeli Hugo među prvima uleteo u čamac za spasavnje, pa kad treba da privati Aarona, u prvoj sceni je sa pojasom za spasavanje, pa pola sekunde gledamo Džeka ili već nekoga kako pliva, pa opet Hugo ovoga puta bez pojasa...kad pre debeli...i još jednom...Alo, bre JJ Abrams
4.
oprostio sam Čarlija, oprostio sam Miru Furlan ali...
Loka oprostiti ne mogu. Ne, ne zanima me kad je umro, ne zanima me ništa... eeej ubiti Loka....iskreno se nadam da je klon ili whatever nešto drugo (brat blizanac na primer)

Sa druge strane, ostade dobra ekipa na ostrvu, i to naravno ako je Faradeja ostrvo povuklo, jer valjda bi ga videli ovi iz helihoptera da nije drugačije... ovi napolju će sad da sledeću sezonu traže kako da se vrate, a mi verovatno gledamo Loka i Ričarda u otkrivanju stvari koje fale za popunjavanje priče

Da sumiram, naravno da ću početkom februara 2009 biti među prvima da pustim torent za najnoviju epizodu samo mi se čini da Lost od inteligentno-avanturističke serije postaje visokoproducirana sapunica, a to mi se ni malo ne sviđa. Eto toliko od mene

Loka Vam oprostiti neću!

e da...ako vas zanima šta je Sojer šapnuo Kejt pre skoka::::
Imam ćerku u (sad to ne čujem dobro al liči da kaže ili Montana ili Ontario). Možeš li je naći i reći joj da je volim

E ovako...

1. Kao prvo, uopste se ne slazem s konstatacijom da je zbrzano, naprotiv.
Svi smo se slozili da su malo razvukli seriju, i da treba dinamike.
Uostalom, finala su uvek bombasticna, daju nam najave za neke nove dogadjaje koje ce retroaktivno detaljnije objasniti.
Ako cemo vec u detalje, Dzek nije seo u kola na kraju prosle sezone, zavrsilo se upravo onako kako je sad i pocelo, kad vice "moramo se vratiti". Ni brada mu nije veca, vec gledana iz raznih uglova pod drugacijom svetloscu drugacije izgleda.

2. Mi ne znamo za sad nista vise o pomeranju ostrva, ni da li je random lokacija u pitanju.
Meni je ta scena izgledala sasvim ok. Svetlost je sve samo ne dnevna.
Ako nekom fali malo vise specijalnih efekata, meni ih je i previse u drugim filmovima i serijama koji tako kompenzuju nedostatak radnje. Lostu to nije potrebno, tako bi samo upropastili pricu.

3. Nije mi bas jasna zamerka na Penin racun.
Jos od kraja 2. sezone znamo da pokusava na sve nacine da pronadje Dezmonda, ali to je bilo nemoguce ranije. Znamo da se ostrvo ne moze pronaci spolja. Sad kad vise nema ostrva, pojava Peni je bio logican sled dogadjaja. Zamerka sto se nije pojavila ranije je smesna. Evo ja zameram sto nije kasnije. :)

4. To sto smo videli Loka u sanduku svakako nije kraj njegove price, mislim da je to svima jasno zar ne?
Naprotiv, njegov lik je vazniji nego ikad i verovatno ce zauzimati centralni deo price naredne sezone.
Ne bi me cudilo da ga po povratku na ostrvu, uz pomoc time machine nekako i ozive, vidimo da im tako nesto nije strano.

Moja zamerka ide na racun Kler/Kristijan/Jacob price. MIslim da smo mogli saznati nesto vise o njima.
Ali dobro, ocigledno zele napraviti major misteriju od toga.

Poslednja izmena:
E ovako...

1. Kao prvo, uopste se ne slazem s konstatacijom da je zbrzano, naprotiv.
Svi smo se slozili da su malo razvukli seriju, i da treba dinamike.
Uostalom, finala su uvek bombasticna, daju nam najave za neke nove dogadjaje koje ce retroaktivno detaljnije objasniti.
Ako cemo vec u detalje, Dzek nije seo u kola na kraju prosle sezone, zavrsilo se upravo onako kako je sad i pocelo, kad vice "moramo se vratiti". Ni brada mu nije veca, vec gledana iz raznih uglova pod drugacijom svetloscu drugacije izgleda.

2. Mi ne znamo za sad nista vise o pomeranju ostrva, ni da li je random lokacija u pitanju.
Meni je ta scena izgledala sasvim ok. Svetlost je sve samo ne dnevna.
Ako nekom fali malo vise specijalnih efekata, meni ih je i previse u drugim filmovima i serijama koji tako kompenzuju nedostatak radnje. Lostu to nije potrebno, tako bi samo upropastili pricu.

3. Nije mi bas jasna zamerka na Penin racun.
Jos od kraja 2. sezone znamo da pokusava na sve nacine da pronadje Dezmonda, ali to je bilo nemoguce ranije. Znamo da se ostrvo ne moze pronaci spolja. Sad kad vise nema ostrva, pojava Peni je bio logican sled dogadjaja. Zamerka sto se nije pojavila ranije je smesna. Evo ja zameram sto nije kasnije. :)

4. To sto smo videli Loka u sanduku svakako nije kraj njegove price, mislim da je to svima jasno zar ne?
Naprotiv, njegov lik je vazniji nego ikad i verovatno ce zauzimati centralni deo price naredne sezone.
Ne bi me cudilo da ga po povratku na ostrvu, uz pomoc time machine nekako i ozive, vidimo da im tako nesto nije strano.

Pa to...
Bio Lok mrtav ili ne gledacemo ga sigurno da kraja ove genijalne serije.
Mozda me neko pogresno shvatio kad sam rekao za Loka ono.Samo sam konstatovao da bi bilo odvartno da ga nekako ozive.Brzao sam.Ovo sto sad gledamo je kraj price.Ali na kraju...Voleo bih da je Lok preziveo..To Lost ne moze sebi da dopusti.
Mislim Lok...Covek koji je sa razlogom na ostrvu.Ceo zivot je bio iskoricavan i prevaren.Mislim da mu se to desilo i sad.Mislim da su ga ponovo iskoristili i prevarili.Napisao sam davno ovde da bi samo mrtav otisao sa ostrva.I eto ga.
Isto u vezi random lokacija...
Mislim da onih stanica ima jos i lokacije na koje se ostrvo pomera su odredjene.Sada bi trebalo da je negde u ledenom okeanu.Samo predpostavljam.

Ne znam kako da komentarisem ovu epizodu. Na neki nacin sam razocaran... Najgluplje mi je sto je Jin poginuo...koja je svrha toga? Ajde ono oko Majkla sam skontao "sad mozes da ides" je fora posto je on vec hteo da se ubije i sad kad je izvrsio svoje moze...Ali koja je fora sa Jinom?!?

Skinula sam je i prebacila na cd.Ne mogu je na poslu s mirom gledati..kuci cu( sve ste mi vec rekli)
Htela bih ovaj finis pogledati sa prevodom
Da nesto ne propustim
Ajde Vins reci mi kako da prevode za 2 epizode
nakacim na epizode koje sam skinula u komadu...mislim na 13-14
i zasto mi prevod otvara u rar-auto-fil koji ne mogu lepo da otvorim:rumenko:
pomozite momci:lol:
ps..de si bre Niki 100 godina:D

Skinula sam je i prebacila na cd.Ne mogu je na poslu s mirom gledati..kuci cu( sve ste mi vec rekli)
Htela bih ovaj finis pogledati sa prevodom
Da nesto ne propustim
Ajde Vins reci mi kako da prevode za 2 epizode
nakacim na epizode koje sam skinula u komadu...mislim na 13-14
i zasto mi prevod otvara u rar-auto-fil koji ne mogu lepo da otvorim:rumenko:
pomozite momci:lol:
ps..de si bre Niki 100 godina:D
Iako ti je prevod zapakovan u raru i pise da je samo jedna epizoda, ima nekoliko varijaniti, izmedeju ostalih i spojene epizode tako da nema potreba da ih sama spajas.
Otvara u raru zato sto su kompresovane, samo ih odpakuj...

Poslednja izmena:
hej, hej navodno je ova reklama emitovana u USA non stop za vreme trajanja ove finalne epizode. Interesantno je da ju je platila The Dharma Initiative koja traži dobrovoljce za "inovativna naučna istraživanja"
http://octagonglobalrecruiting.com/
pogledajte video, pa se prijavite ako hoćete...

Prijavio sam se. Ako budem morao da biram oblasti uzimam nesto od ovih:

parapsihologija
arheologija
biohemija

da bih bio u centru :bye:

Pogledala sam...
Sta reci a da vi niste rekli..
Ono nagadjanje sa kraja treceg serijala ko je u kovcegu i cija je sahrana...to je Lok ili ti Jeremy Benthama
Kako li je on dosao sa ostrva
I zasto je posetio sve
Kako je rekao Dzeku....moraces lagati u vezi svega i videces sta cu ja uraditi....predkazanje ili ne
Da li je pricao o pomeranju ostrva ili o svojoj smrti
Nesto mi ne deluje da je prava
Cini mi se kao da je neka igra opet u pitanju
I kakve su se to strasne stvari desile od kada je Dzek otisao sa ostrva
3 godine su prosle
I sta je krenulo naopako izmedju Dzeka i Kejt
Da li i Walt treba sa njima da se vrati..Lok ga je posetio
Sarlot je rodjena na ostrvu..
Stanica Orhideja i tocak..ha..malo mi licilo na Tomb Raider
Ono ni slucajno nije dnevna svetlost
Malo mi je bezveze to sto je trebao da napravi eksploziju u kapsuli da bi se probio zid koji vodi do tocka...
Malo su ga....
Kada su nestale baba vanga moci u Dezmonda..ja se nesto ne secam..
Sta je Kler htela sa onim..ne vracaj ga nazad
Sta se desilo sa Frenkom i Dezmondom
Oni se nisu spominjali da su izasli
I na kraju najava sledeceg serijala..
Svi se morate vratiti nazad..
Mislim da je i Widmor bio na ostrvu, mozda pomerio tocak i vise ne moze da se vrati nazad
Zato ne moze Ben da ga ubije
Ovo sam sada sve zbrda zdola nabacala
Jos nisam misli sabrala...

Pogledala sam...
Sta reci a da vi niste rekli..
Ono nagadjanje sa kraja treceg serijala ko je u kovcegu i cija je sahrana...to je Lok ili ti Jeremy Benthama
Kako li je on dosao sa ostrva
I zasto je posetio sve
Kako je rekao Dzeku....moraces lagati u vezi svega i videces sta cu ja uraditi....predkazanje ili ne
Da li je pricao o pomeranju ostrva ili o svojoj smrti
Nesto mi ne deluje da je prava
Cini mi se kao da je neka igra opet u pitanju
ja takodje mislim da je u pitanju neka fora...da bi ih vratili zbog necega...da ne promene buducnost i sl... a da je cela prica navlaka...

Da li i Walt treba sa njima da se vrati..Lok ga je posetio
mislim da treba da se vrati. Ono sto je takodje glupo jeste sto se ne moraju vratiti i Jin i Michael koji su poginuli van ostrva kao i locke :think:

Sarlot je rodjena na ostrvu..
da, ovo je zanimljivo... Zanima me kakve veze imaju Miles i Faraday...

Stanica Orhideja i tocak..ha..malo mi licilo na Tomb Raider
Ono ni slucajno nije dnevna svetlost
Malo mi je bezveze to sto je trebao da napravi eksploziju u kapsuli da bi se probio zid koji vodi do tocka...
Malo su ga....
Meni je bilo cool...Mada i glupo...Koliko hladno moze biti dole i iz kog razloga, da li je ono dole vec prebaceno na novu lokaciju tako da ce ostrvo biti u polarnoj oblasti ili sta... I Ako su sad unistili time capsulu kako ce ben da seta :dontunderstand:... Jos me zanima da li je Ben u istoj jakni kao u onoj epizodi kad posecuje Widmore-a u apartmanu...

Kada su nestale baba vanga moci u Dezmonda..ja se nesto ne secam..
Mislim da to nisu bile moci. Mislim da je to posledica anomalije iz kostanca epizode... Mogao je da vidi samo dokle je postojala anomalija - 1996-2004 :bye: ja tako kontam...mada me to nervira... bolje bi bilo da ima moci jos uvek :bye:

Sta je Kler htela sa onim..ne vracaj ga nazad
e ovo i mene buni...ako je ona sa kristijanom separdom, koji je sa jacobom...zasto da salje takvu poruku a Ben govori drugo :dash:

Sta se desilo sa Frenkom i Dezmondom
Oni se nisu spominjali da su izasli
Pa kako da ih spomenu...Odakle bi izasli :whistling: secas se da su bili na pustom ostrvu odakle su...

I na kraju najava sledeceg serijala..
Svi se morate vratiti nazad..
Nece biti zanimljivo ako se vrate i nemaju neprijatelja ni problema na ostrvu...nego onako vise u nekoj dharma stanici i jedu kikiriki posmatrajuci crno bele kasete :klap::klap::klap:

Mislim da je i Widmor bio na ostrvu, mozda pomerio tocak i vise ne moze da se vrati nazad
Widmore je bio na ostrvu, verovatno ga je dharma oterala ili neko drugi...ali ne verujem da je pomerio tocak...

Ovo sam sada sve zbrda zdola nabacala
Jos nisam misli sabrala...
Ma opusteno...

Evo sad jos ja da dodam:

Iskreno se nadam da ovi sto se pojavljuju nisu mrtvi [cristian, claire, ricard itd... ni walt nije bio mrtav ali se pojavljivao slicno]... I tu me najvise buni Ricard, on ili je mrtav ili je poslat iz buducnosti od strane Locke-a, Ben-a, Widmore-a ili nekog treceg baje da "postavi stvari na svoje mesto"...

Takodje se nadam da ce Desmond nastaviti da igra ulogu u seriji i da ce dobiti na vaznosti...inace koja bi bila njegova svrha...:dontunderstand:

Nadam se takodje da Jin nije mrtav jer je bzvz...:nono: Kao i Ben, ali za njega sam skoro siguran da nije :bye:

Kristian jeste mrtav svakako, za Kler ne znamo ali mislim da nije.
Mislim da nije ni Ricard, niti je poslat iz buducnosti. On je svakako native, i iz nekog razloga ne stari godinama.
Ben jeste ovako dospeo u Saharu, sto videsmo pre par epizoda.
Ista Dharma jakna, sa Hallivaxovim imenom na sebi. Takodje i povreda ruke, to je vise nego ocigledno.
Nije glupo sto ne moraju svi da se vrate, niti su svi posebni, niti su tu s razlogom, niti su bili na spisku.
Od pocetka nam govore da su neki tu slucajno. Pitanje je da li je Jin mrtav.
Kler je ipak bila samo u snu, tu su nas malo istripovali...

Kristian jeste mrtav svakako, za Kler ne znamo ali mislim da nije.
Mislim da nije ni Ricard, niti je poslat iz buducnosti. On je svakako native, i iz nekog razloga ne stari godinama.
Ben jeste ovako dospeo u Saharu, sto videsmo pre par epizoda.
Ista Dharma jakna, sa Hallivaxovim imenom na sebi. Takodje i povreda ruke, to je vise nego ocigledno.
Nije glupo sto ne moraju svi da se vrate, niti su svi posebni, niti su tu s razlogom, niti su bili na spisku.
Od pocetka nam govore da su neki tu slucajno. Pitanje je da li je Jin mrtav.
Kler je ipak bila samo u snu, tu su nas malo istripovali...

Kristijan jeste mrtav, ali oni uvek mogu da smisle nesto i izglupiraju se...meni je bzvz da mrtvi ljudi setaju...

Ja sam opet ubedjen da je Ricard ili mrtav ili poslat iz buducnosti...Nema treceg normalnog objasnjenja za njegovo nestarenje :bye:

Oko Bena se dakle slazemo, samo sam hteo da potvrdim...

Nisu svi posebni ali ako mora Sun da se vrati onda bi morao i Michael, cini mi se vazniji od Sun za ostrvo i obitavanje...Mada sam ja Kristijanovu poruku shvatio kao "ti si svoje brale odradio...dovidjenja" :bye:

Jin izgleda nije mrtav... Neko rece da je ostao u vodi... ko ce znati...ali opet nadam se da je uvucen ka ostrvu onda...jer nema logike da helikopter nije uvucen a bio je blizi a jin jeste :dash:

Meni ne lici bas kao san. I Walt se javljao u snu pa je bilo stvarno javljanje...ma ko ce znati... Ako nastave sa tim bzvz insertima to i ono tipa kada Jin ide da kupi pandu onda postaje bzvz jer nemaju svrhu a hiljade fanova razbija glave danima oko toga :klap:

Back