Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
JAo ja sam tek sinoc seo da pogleda ove prve cetiri epizode! :)

I mogu samo da kazem - ludo burazeru, ludo!!! :D :D

Neverovatno, opet sam u rebusu... ;) Prvo ne mogu da skontam te dve paralelne price. Ovde gde avion slece normalno, pa Bun leti bez sestre, Dezmond u avionu, Lok je u dobrim odnosima sa caletom, a opet je u kolicima, i opet su svi povezani...

A onda druga prica na ostrvu! Taman sam se ponadao da ce Dzulijet ipak ostati ziva :sad2: ali nije :sad2:, i svi oni novi likovi! :) A Kler!? :eek:

Naravno da sam ogdledao sve 4 epizode iz cuga! :)

Ali mada je najavljeno da ce se sve razjasniti u poslednjem serijalu, ne mogu da kazem da je tako. Tesko da je nesto razjasnjeno, a jos je vise zapetljano. :think:

Ne znam,ja i dalje sumnjam u to da je detonacija bombe potopila Ostrvo, a to uostalom i nije potvrđeno. I dalje mislim da postoji šansa da je detonacija u stvari izazvala Incident, što je dovelo do građenja Labuda, a zatim i do rušenja aviona, njihovog putovanja kroz vreme i detonacije bombe. Znači da su njihovi pokušaji da dođe do promene u stvari izazvali čitav niz događaja koji ih je na kraju poslao kroz vreme.

Ako cemo realno, detoniranje bombe zaista ne moze da promeni buducnost, kao da nista nije bilo. ;) Ako bomba spreci Dzeka i ekipu da dodju na ostrvo, ko ce onda da detonira bombu, i da ne idem dalje, tako da je sve vezano za to prilicno nestabilno, ali zarad serije necemo praviti problem! ;)

Poslednja izmena:
Btw, nesto mi palo na pamet, nevezno za ove globalne price... ispravite me ako gresim i ako mi je promaklo... ali gde ispari sva ona druzina koja je prezivela pad!? Posle onog famoznog preseljenja celog Ostrva i povratka uspesnih begunaca, ja se nesto ne secam da smo videli te ljude, osim Rose i Bernarda :neutral:

Mislim da je većina njih poginula u onom napadu sa zapaljenim strelama kada su putovali kroz vreme.

Eto znači saznali smo šta znače oni čuveni brojevi... mada ono za Kwon pokazuje neznanje ili MIB-a, ili (verovatno) scenarista... u Koreji žene ne uzimaju muževljevo prezime, tako da Sun može samo da se preziva Paik, ne Kwon.

I meni je palo na pamet da ono može da bude Aron iz budućnosti (što da ne, ako može Volt, i on je special)... uglavnom zato što bi on trebalo da ima važnu ulogu u svemu.

Lockeova secanja su preneta u Smokea. To smo videli.
Ako je recimo prenet i njegov karakter, moglo bi se reci da John Locke u potpunosti postoji u Smokeu, samo sto nema aktivnu svest. Dalje onda, tumacenje da je u trenutku proradio Locke, dok je jurio onog misticnog klinca kroz sumu, ima dosta smisla. Kao i nagadjanje da ga John moze savladati iznutra... ono kao insajder ekipe :lol:
:

Sviđa mi se ta ideja. :mrgreen: :super:

Mislim da je većina njih poginula u onom napadu sa zapaljenim strelama kada su putovali kroz vreme.
DA, pa svi koji su preostali od onog napada vojnika sa onog broda... Bukvlano ovi koji su poslednji ostali jesu i jedini preziveli...
Da, neki su ginuli od Vidmorovih placenika, a neki u tom napadu strelama... al' vidis, bas u tome i jeste problem, ja kao gledalac nisam uopste stekao utisak na kraju scene ko je spasao glavu. Jednostavno od tog trenutka prica prati samo glavne likove, a osim Rose i Bernarda vise nikoga ne vidimo. I mozemo samo da predpostavljamo. To je tehnicki kiks, koji pravi malu konfuziju, jer stalno ocekujem da vidim sta bi sa ostalima... a oni su kao podrazumevno svi mrtvi.

Eto znači saznali smo šta znače oni čuveni brojevi... mada ono za Kwon pokazuje neznanje ili MIB-a, ili (verovatno) scenarista... u Koreji žene ne uzimaju muževljevo prezime, tako da Sun može samo da se preziva Paik, ne Kwon.

I meni je palo na pamet da ono može da bude Aron iz budućnosti (što da ne, ako može Volt, i on je special)... uglavnom zato što bi on trebalo da ima važnu ulogu u svemu.

Sviđa mi se ta ideja. :mrgreen: :super:
Ideja je vrlo moguca, jer je vec dosta puta vidjena u SF-ovima. A i podupire Lockeov znacaj koji je nosio kroz celu pricu.

Za brojeve se i ne slazem bas... ostaje bitno pitanje zasto bas ti brojevi. Koji oni znacaj imaju, onako vaseljenski. Takodje za brojeve i dalje stoji podpitanje, ko ih je objavljivao preko Dharmine antene?

LOL :lol:

NIje nego Volt, samo je isao na tretman izbeljivanja kao Makl Dzekson...

Nego, sinoc sam gledao Men In Black, i uvodna scena, neki lik svercuje Meksikance preko granice, a pogranicna policija ga zaustavi. A policajac je serif koji je sprovodio Kejt, a vozac kamiona Benov otac! :zcepanje:

LOL :lol:

NIje nego Volt, samo je isao na tretman izbeljivanja kao Makl Dzekson...

Nego, sinoc sam gledao Men In Black, i uvodna scena, neki lik svercuje Meksikance preko granice, a pogranicna policija ga zaustavi. A policajac je serif koji je sprovodio Kejt, a vozac kamiona Benov otac! :zcepanje:
vjerovatno mu je pola uhapsenih pobjeglo... :mrgreen:
nego...ako koga zanima zasto kejt nije na jacobovoj cuvenoj listi,saznacete ako pogledate ovo:
*******,bila zauzeta zena za vrijeme posljednjeg kruga regrutovanja...

hvala....jel ste skontali da je ona sekretarica iz hugove firme(kad je lok isao da se zaposli) zapravo ona fejk vracara koja je kao trebala da skine proklestvo sa huga,pa joj je hugo dao 10 hiljadarki da mu prizna da ju je njegov otac na to nagovorio. :D
znam da sad ovo nije bitno,al eto ipak su opet spojeni.
i da,ona ajkula koje je prikazana iznad potonulog ostrva ima darmin znak.kako to?

hvala....jel ste skontali da je ona sekretarica iz hugove firme(kad je lok isao da se zaposli) zapravo ona fejk vracara koja je kao trebala da skine proklestvo sa huga,pa joj je hugo dao 10 hiljadarki da mu prizna da ju je njegov otac na to nagovorio. :D
znam da sad ovo nije bitno,al eto ipak su opet spojeni.
i da,ona ajkula koje je prikazana iznad potonulog ostrva ima darmin znak.kako to?

DA za ajkulu nisam skotao, ali onu fake vracaru ss ogromnim sifonima jesam! :zper:

Sto se tice liste, u 3. sezoni u epizodi "Par avion", bio je sledeci dijalog:

Kate: “Why would you want to come back?”
Mihail: “You would not understand.”
Kate: “Try me.”
Mihail: “I misspoke. What I meant to say is you are not capable of understanding.”
Kate: “And why am I not capable?”
Mihail: “Because you are not on the list.”
Kate: “What list?”
Mihail: “The man who brought me here, who brought all of my people here, he is a magnificent man.”
Kate: “If Ben’s so magnificent, then why did he need one of us to save him?”
Mihail: “Ben? Ben is not him. I will try to make this as simple as I can. You are not on the list because you are flawed. Because you are angry, and weak, and frightened.”

Iz nekog razloga, mnogi su to shvatili kao da se Mihail obraca svo troje, ali uvek je postojala mogucnost da se obraca samo Kejt.

Ima nesto drugo sto se ipak ne slaze - zar nije jedan od Othersa negde pocetkom 3. sezone rekao "Shepard was not even on Jacob's list"? :confused:

Konacno... otkud su znali, i da li su uopste znali, da je "Shepard" Jack, a ne Christian?

Za brojeve se i ne slazem bas... ostaje bitno pitanje zasto bas ti brojevi. Koji oni znacaj imaju, onako vaseljenski. Takodje za brojeve i dalje stoji podpitanje, ko ih je objavljivao preko Dharmine antene?

Postoji onaj tzv. Sri Lanka Video (ARG "The Lost Experience" ) u kome Alvar Hanso objašnjava da ih je navodno Darma prenosila.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/E-eHEYswgK8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/E-eHEYswgK8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
[/YOUTUBE]

"A radio transmitter has also been erected on the island broadcasting in a frequency and encryption known only to us. The transmitter will only broadcast the core numerical values of the Valenzetti Equation. When, through your research, you manage to change the numerical value of any one of these factors, when you have created through science the [inaudible] ... We will know that the one true way has been found. "

Naravno, ništa od ovoga nije pomenuto u seriji, pa ni Valenzetti Equation, pa će se možda ispostaviti da ni nema nikakvu važnost.
Iako se reč "Valenzetti" pojavljuje na onoj mapi iz Otvora.

To je meni jedna od većih zamerki. U petoj sezoni, kada smo posmatrali Darmu, trebalo je da pokušaju da se bave tim temama, a ne domarima, pijanim hipicima itd.

A sada mi se dopada ovo otkriće da brojevi u stvari pretstavljaju ljude. Videćemo kako će se dalje to razvijati. Mada, ja ipak mislim da postoji određena granica do koje ima smisla objašnjavati u čemu je tačno "moć" brojeva.

Sto se tice liste, u 3. sezoni u epizodi "Par avion", bio je sledeci dijalog:

Iz nekog razloga, mnogi su to shvatili kao da se Mihail obraca svo troje, ali uvek je postojala mogucnost da se obraca samo Kejt.

Ima nesto drugo sto se ipak ne slaze - zar nije jedan od Othersa negde pocetkom 3. sezone rekao "Shepard was not even on Jacob's list"? :confused:

Konacno... otkud su znali, i da li su uopste znali, da je "Shepard" Jack, a ne Christian?

Ta scena stvarno može da se protumači kao da je govorio samo o Kejt.
Ali opet, zašto je Džejkob onda posetio i Kejt ako ona nije kandidat kao i ostali? :think:

Mislim da se ne radi o samo jednoj listi, valjda ih ima ih više za različite prilike ( „...Richard would bring me your instructions - all those slips of paper, all those lists...“, Ben, The Incident). Džejkob baš voli liste izgleda! Možda Džek nije bio na toj nekoj listi (na primer, na listi za kidnapovanje preživelih posle pada, poput Sindi i dece, čiji sadržaj je možda i bio dostupan svima među Othersima), ali izgleda da jeste na listi kandidata. Naravno, ako se uopšte radi o Džeku, ali mi to deluje verovatnije s obzirom da je Kristijan mrtav i da je Džejkob posetio Džeka, a ne Kristijana, koliko znamo.

Poslednja izmena:
smells like carrots
Ali opet, zašto je Džejkob onda posetio i Kejt ako ona nije kandidat kao i ostali?

e aj nek me neko podseti kad i kako je Jacob posetio Kejt, nikako da se setim
a u ovoj epizodi su prikazali posete al ne i njenu, njoj...
sto i ima logike ako nije kandidat

Back