- Poruka
- 5.913
Ima li onaj Kinez/Japanac u hramu neke veze sa Majlsom? To mi je palo na pamet kad je stavio ruku na Sajida i konstatovao da je mrtav, slichno kao shto Majls komunicira sa mrtvima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima li onaj Kinez/Japanac u hramu neke veze sa Majlsom? To mi je palo na pamet kad je stavio ruku na Sajida i konstatovao da je mrtav, slichno kao shto Majls komunicira sa mrtvima.
Ali ko zna,sve je posible Mozda je Dzejkob usao u Sajida?![]()
Lupetam,ali ***,sve je moguce
On je vec u ne-Loku, sta ce mu Said?Tačno, sve je moguće. "Lenon" je rekao "ako vaš prijatelj umre, svi smo u velikoj nevolji". Možda je ta nevolja u tome što će onda Sajida zaposesti neko drugi, npr. Džejkobov neprijatelj...
Pa ljudi stalno konstatuju da je neko mrtav tako sto im provere puls, za to sigurno nije potrebno komuniciranje sa mrtvima.Ima li onaj Kinez/Japanac u hramu neke veze sa Majlsom? To mi je palo na pamet kad je stavio ruku na Sajida i konstatovao da je mrtav, slichno kao shto Majls komunicira sa mrtvima.
On je vec u ne-Loku, sta ce mu Said?
Inače, po svoj prilici su u pravu bili oni koji su mislili da je Richard sa broda Black Rock... ne-Locke je rekao nešto kao da ga pre nije viđao "outside of those chains".
[/SPOILER]
Mozhda greshim, ali mislim da je ta alternativna realnost u stvari svojevrstan flesh forvard. Kad nadletju Ostrvo vidi se da je ono potopljeno a nelogichno je da je detonacija hidrogenske bombe izazvala potonutje Ostrva. Pretpostavljam da tje budutje epizode pokazati kako su uspeli da ponishte ono shto se deshavalo od pada pa nadalje, ali po mom mishljenju restart se josh nije dogodio iz perspektive ove ekipe shto je bila u 1977.oj.
Mozhda bi smo mogli prestati da pishemo u spojlerima?
Sojer je proveo tri poslednje godine sa njom, a videla si kako su prikazali koliko je njemu stalo da nje ... u tom trenutku ljubav je jaca od svega![]()
Tačno, sve je moguće. "Lenon" je rekao "ako vaš prijatelj umre, svi smo u velikoj nevolji". Možda je ta nevolja u tome što će onda Sajida zaposesti neko drugi, npr. Džejkobov neprijatelj...

Haha, Sol Star baš jeste Lenon!
Ja sam to protumačila kao da je papir u stvari samo još jedan od čuvenih Džejkobovih spiskova na kome su se nalazila njihova imena. Zato ih je Hiroyuki Sanada (ne znam kako se zove njegov lik?) i pitao da se predstave. Znači Said je kao i ostali iz nekog razloga veoma značajan za Džejkoba i pretpostavili su da bi njegova smrt bila problem. Ne verujem da se plaše da će ga preuzeti Džejkobov neprijatelj, zato što uvek mogu da zakopaju telo. Čini mi se da Ostali baš obraćaju pažnju na to. Mislim da je to upravo zbog toga što je ne-Loku/Dimku neophodno nesahranjeno telo da bi preuzeo oblik. Pitanje je samo gde se nalaze ta tela.
On je vec u ne-Loku, sta ce mu Said?
Pa ljudi stalno konstatuju da je neko mrtav tako sto im provere puls, za to sigurno nije potrebno komuniciranje sa mrtvima.
To što je Dezmond nestao mi je nekako delovalo važno, kao da nije u pitanju to da se samo premestio na drugo sedište ili otišao u wc, a ni kasnije ga nisu prikazali kada su svi izlazili iz aviona.
Imena ova dva nova lika još nisu pomenuta u seriji ali u kastingu su nazvani Lenon i Dogen.
U stvarnosti je postojao budistički filozof Dogen, "šef" manastira čije ime znači "hram večnog mira". Sličnost sa Lost-om tu ne prestaje, pomenuti stvarni Dogen je umro 22. Septembra 1253, a Oceanic 815 je pao 22. Septembra 2004.
A inače, leševi su važni "drugima", već smo videli da oni svoje mrtve spaljuju na splavovima, a videli smo i da vole da skupljaju tuđe leševe iz nekog razloga, verovatno da bi ih sklonili od crnog dima. S druge strane, izgleda da je "Dimko" sposoban da uzme tuđi oblik bez stvarnog zaposedanja leša, kao u primeru Loka. Za sada ne znamo šta Džejkob ume da radi po tom pitanju ...
Sojer mi je nekako...neodgovoran, podrzhavao je Dzheka u nameri da detoniraju bombu a sad netje da podeli odgovornost za neuspeh.
Shta mislite da li je Hugo(u avionu) stvarno sad sretjan, shta li mu se to dogodilo? Ili je on onaj isti bad luck lik, samo shto je odluchio da lazhe kad ga pitaju(slichno je i sa Lokom)?

Ne znam,ja i dalje sumnjam u to da je detonacija bombe potopila Ostrvo, a to uostalom i nije potvrđeno. I dalje mislim da postoji šansa da je detonacija u stvari izazvala Incident, što je dovelo do građenja Labuda, a zatim i do rušenja aviona, njihovog putovanja kroz vreme i detonacije bombe. Znači da su njihovi pokušaji da dođe do promene u stvari izazvali čitav niz događaja koji ih je na kraju poslao kroz vreme.
Da preživeli nisu putovali kroz vreme i da nisu detonirali bombu, Radzinsky i ostali iz Darme bi bušenjem oslobodili elektromagnetnu energiju koja je možda u stvari potopila Ostrvo. Možda su se događaji upravo tako odigrali u paralelnoj realnosti.
Ne znam da li ovo ima smisla uopšte.
Niti kako su onda paralelne realnosti povezane.

Ključno pitanje je koja od ove dve paralelne stvarnosti je originalna, a koja je nastala kasnije, tj. izazvana nekim incidentom.

Ne znam,ja i dalje sumnjam u to da je detonacija bombe potopila Ostrvo, a to uostalom i nije potvrđeno. I dalje mislim da postoji šansa da je detonacija u stvari izazvala Incident, što je dovelo do građenja Labuda, a zatim i do rušenja aviona, njihovog putovanja kroz vreme i detonacije bombe. Znači da su njihovi pokušaji da dođe do promene u stvari izazvali čitav niz događaja koji ih je na kraju poslao kroz vreme.
Da preživeli nisu putovali kroz vreme i da nisu detonirali bombu, Radzinsky i ostali iz Darme bi bušenjem oslobodili elektromagnetnu energiju koja je možda u stvari potopila Ostrvo. Možda su se događaji upravo tako odigrali u paralelnoj realnosti.
Ne znam da li ovo ima smisla uopšte.
Niti kako su onda paralelne realnosti povezane.
Slazhem se sa tobom i nadam se da je tako jer bi se protivilo zdravoj logici, ako NISU pali na ostrvo, ako su to sprechili, NIJE se ni desio chitav niz dogadjaja koji smo gledali u 5 sezona, shto znachi da su i SPRECHILI SPRECHAVANJE pochetnog dogadjaja. Sprechili sprechavanje je dvostruka negacija shto je ekvivalentno komfirmaciji, dakle pad se desio.
Zato ja mislim da dogadjaj koji tje izazvati restart tek treba da se dogodi, neshto drugo tje to izazvati a ne bomba.

jacob's old friendMeni sad pade na pamet nesto:sta mislite,ko je uzeo oblik Dzekovog oca? Je li i to bio Dimko ili mozda Dzejkob?![]()