Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tačno, sve je moguće. "Lenon" je rekao "ako vaš prijatelj umre, svi smo u velikoj nevolji". Možda je ta nevolja u tome što će onda Sajida zaposesti neko drugi, npr. Džejkobov neprijatelj...
On je vec u ne-Loku, sta ce mu Said?

Ima li onaj Kinez/Japanac u hramu neke veze sa Majlsom? To mi je palo na pamet kad je stavio ruku na Sajida i konstatovao da je mrtav, slichno kao shto Majls komunicira sa mrtvima.
Pa ljudi stalno konstatuju da je neko mrtav tako sto im provere puls, za to sigurno nije potrebno komuniciranje sa mrtvima.

Inače, po svoj prilici su u pravu bili oni koji su mislili da je Richard sa broda Black Rock... ne-Locke je rekao nešto kao da ga pre nije viđao "outside of those chains".
[/SPOILER]

Ne mogu da verujem da mi Black Rock uopšte nije pao na pamet dok sam gledala, ja sam pomislila da govori metaforično, kao oslobodio ga je od Džejkoba ili tako nešto. Slično kao što je rekao Bramu i ostalima da su slobodni da idu.

Mozhda greshim, ali mislim da je ta alternativna realnost u stvari svojevrstan flesh forvard. Kad nadletju Ostrvo vidi se da je ono potopljeno a nelogichno je da je detonacija hidrogenske bombe izazvala potonutje Ostrva. Pretpostavljam da tje budutje epizode pokazati kako su uspeli da ponishte ono shto se deshavalo od pada pa nadalje, ali po mom mishljenju restart se josh nije dogodio iz perspektive ove ekipe shto je bila u 1977.oj.

Mozhda bi smo mogli prestati da pishemo u spojlerima?

To ni ja ne razumem. :confused:
I takođe nisam još uvek uverena da je Jughead sve to izazvala.

Sojer je proveo tri poslednje godine sa njom, a videla si kako su prikazali koliko je njemu stalo da nje ... u tom trenutku ljubav je jaca od svega ;)

OK, nije to neka velika zamerka, više sitničarenje, s obzirom da ništa verovatno nije ni moglo da se uradi da joj se pomogne, čak je i preterivanje da je preživela onaj pad i sve ostalo, samo mi je bilo čudno da Džek nije ništa ni pokušao, nije mi ličilo na njega.
Generalno cela ta scena sa otkopavanjem Džulijet mi je bila problematična i suviše dugo je trajala, a njena smrt nekako antiklimatična i mučna nakon one scene iz finala.

Tačno, sve je moguće. "Lenon" je rekao "ako vaš prijatelj umre, svi smo u velikoj nevolji". Možda je ta nevolja u tome što će onda Sajida zaposesti neko drugi, npr. Džejkobov neprijatelj...

Haha, Sol Star baš jeste Lenon! :D

Ja sam to protumačila kao da je papir u stvari samo još jedan od čuvenih Džejkobovih spiskova na kome su se nalazila njihova imena. Zato ih je Hiroyuki Sanada (ne znam kako se zove njegov lik?) i pitao da se predstave. Znači Said je kao i ostali iz nekog razloga veoma značajan za Džejkoba i pretpostavili su da bi njegova smrt bila problem. Ne verujem da se plaše da će ga preuzeti Džejkobov neprijatelj, zato što uvek mogu da zakopaju telo. Čini mi se da Ostali baš obraćaju pažnju na to. Mislim da je to upravo zbog toga što je ne-Loku/Dimku neophodno nesahranjeno telo da bi preuzeo oblik. Pitanje je samo gde se nalaze ta tela.

Što se tiče Saida mislim da je mrtav . :sad2: :sad2:

Kada je Samuraj zasekao ruku to mi je delovalo kao čin proveravanja da li voda, pošto je bila zamućena i dalje ima lekovita svojstva. A njegova rana koliko sam primetila se nije zalečila. Zato mi nije jasno zašto su bukvalno udavili Saida. Moguće je da je to i bila Džejkobova namera.:confused:

Haha, Sol Star baš jeste Lenon! :D

Ja sam to protumačila kao da je papir u stvari samo još jedan od čuvenih Džejkobovih spiskova na kome su se nalazila njihova imena. Zato ih je Hiroyuki Sanada (ne znam kako se zove njegov lik?) i pitao da se predstave. Znači Said je kao i ostali iz nekog razloga veoma značajan za Džejkoba i pretpostavili su da bi njegova smrt bila problem. Ne verujem da se plaše da će ga preuzeti Džejkobov neprijatelj, zato što uvek mogu da zakopaju telo. Čini mi se da Ostali baš obraćaju pažnju na to. Mislim da je to upravo zbog toga što je ne-Loku/Dimku neophodno nesahranjeno telo da bi preuzeo oblik. Pitanje je samo gde se nalaze ta tela.

Imena ova dva nova lika još nisu pomenuta u seriji ali u kastingu su nazvani Lenon i Dogen.

U stvarnosti je postojao budistički filozof Dogen, "šef" manastira čije ime znači "hram večnog mira". Sličnost sa Lost-om tu ne prestaje, pomenuti stvarni Dogen je umro 22. Septembra 1253, a Oceanic 815 je pao 22. Septembra 2004.

A inače, leševi su važni "drugima", već smo videli da oni svoje mrtve spaljuju na splavovima, a videli smo i da vole da skupljaju tuđe leševe iz nekog razloga, verovatno da bi ih sklonili od crnog dima. S druge strane, izgleda da je "Dimko" sposoban da uzme tuđi oblik bez stvarnog zaposedanja leša, kao u primeru Loka. Za sada ne znamo šta Džejkob ume da radi po tom pitanju ...

@rale77
'Nisu ni doziveli eksploziju bombe, elem u nekoliko delova sekundi (delici koji teze nuli znaci skoro nano, piko sekunde) dogodilo se sedece: kad je bomba eksplodirala prvo je pogodila ono skladiste energije ispod Swona,'
ja o tome pricam jos kad se zavrsilo finale 5-te sezone...i govorio sam o spajanju ekipe 77 i 2007... bar deset postova sam ispisao...paralelni juniverzz ;) nijesam ocekivao tad,a jesam od trenutka kad sam naleceo na prve fotke sa snimanja finalne sezone,dzek na la x-u u istom odijelu iz pilota...

:mrgreen:

Prilozi

• 51g2sh3RMvL._SS500_.jpg
    51g2sh3RMvL._SS500_.jpg
    35,5 KB · Pregleda: 53
To što je Dezmond nestao mi je nekako delovalo važno, kao da nije u pitanju to da se samo premestio na drugo sedište ili otišao u wc, a ni kasnije ga nisu prikazali kada su svi izlazili iz aviona.

Meni je neobichno i shto je on Dzheku izgledao poznato a ovaj njemu nije. A znamo za ono na stadionu, osim ako nije i to ponishteno restartom? Kad su se prvi put sreli na Ostrvu obojica su se setila onog sa stadiona. Takodje je zanimljivo da se Dzheku Dezmond prikazao upravo kad su nadletali potopljeno Ostrvo. Ako neko u svemu ovom vidi bilo kakvu logiku bio bi mu zahvalan.

Sojer mi je nekako...neodgovoran, podrzhavao je Dzheka u nameri da detoniraju bombu a sad netje da podeli odgovornost za neuspeh.

Shta mislite da li je Hugo(u avionu) stvarno sad sretjan, shta li mu se to dogodilo? Ili je on onaj isti bad luck lik, samo shto je odluchio da lazhe kad ga pitaju(slichno je i sa Lokom)?

Pre nego shto je Dzhulijet rekla da ima da kazhe neshto vazhno, rekla je da ''nisu uspeli, josh su na Ostrvu''. Shta kazhete na to, s obzirom shta je Majls rekao Sojeru? Shta je u stvari ''uspelo''?

Imena ova dva nova lika još nisu pomenuta u seriji ali u kastingu su nazvani Lenon i Dogen.

U stvarnosti je postojao budistički filozof Dogen, "šef" manastira čije ime znači "hram večnog mira". Sličnost sa Lost-om tu ne prestaje, pomenuti stvarni Dogen je umro 22. Septembra 1253, a Oceanic 815 je pao 22. Septembra 2004.

A inače, leševi su važni "drugima", već smo videli da oni svoje mrtve spaljuju na splavovima, a videli smo i da vole da skupljaju tuđe leševe iz nekog razloga, verovatno da bi ih sklonili od crnog dima. S druge strane, izgleda da je "Dimko" sposoban da uzme tuđi oblik bez stvarnog zaposedanja leša, kao u primeru Loka. Za sada ne znamo šta Džejkob ume da radi po tom pitanju ...

Pa da, na to sam i mislila kada sam rekla da je pitanje gde se nalaze tela ostalih čije je oblike koristio.
A pre me je to bunilo, delovalo mi je kao da je u slučaju Loka drugačije, ali sam skapirala da je ostale leševe verovatno sakrio negde da bi sprečio da budu sahranjeni.

Sojer mi je nekako...neodgovoran, podrzhavao je Dzheka u nameri da detoniraju bombu a sad netje da podeli odgovornost za neuspeh.

I meni je delovalo kao preterivanje što je ispalo da je samo Džek odgovoran za sve. Ipak je Džulijet odgovorna sama za svoje postupke, pošto je svesno odlučila da podrži Džekov plan.

Shta mislite da li je Hugo(u avionu) stvarno sad sretjan, shta li mu se to dogodilo? Ili je on onaj isti bad luck lik, samo shto je odluchio da lazhe kad ga pitaju(slichno je i sa Lokom)?

Pa pretpostavljam da je potopljeno Ostrvo razlog. Bez Ostrva Hugo nije mogao da sazna za brojeve koji su mu navodno doneli lošu sreću i nije odigrao tu kombinaciju na lutriji.

....

Ne znam,ja i dalje sumnjam u to da je detonacija bombe potopila Ostrvo, a to uostalom i nije potvrđeno. I dalje mislim da postoji šansa da je detonacija u stvari izazvala Incident, što je dovelo do građenja Labuda, a zatim i do rušenja aviona, njihovog putovanja kroz vreme i detonacije bombe. Znači da su njihovi pokušaji da dođe do promene u stvari izazvali čitav niz događaja koji ih je na kraju poslao kroz vreme.

Da preživeli nisu putovali kroz vreme i da nisu detonirali bombu, Radzinsky i ostali iz Darme bi bušenjem oslobodili elektromagnetnu energiju koja je možda u stvari potopila Ostrvo. Možda su se događaji upravo tako odigrali u paralelnoj realnosti.
Ne znam da li ovo ima smisla uopšte. :hahaha:
Niti kako su onda paralelne realnosti povezane.

Ne znam,ja i dalje sumnjam u to da je detonacija bombe potopila Ostrvo, a to uostalom i nije potvrđeno. I dalje mislim da postoji šansa da je detonacija u stvari izazvala Incident, što je dovelo do građenja Labuda, a zatim i do rušenja aviona, njihovog putovanja kroz vreme i detonacije bombe. Znači da su njihovi pokušaji da dođe do promene u stvari izazvali čitav niz događaja koji ih je na kraju poslao kroz vreme.

Da preživeli nisu putovali kroz vreme i da nisu detonirali bombu, Radzinsky i ostali iz Darme bi bušenjem oslobodili elektromagnetnu energiju koja je možda u stvari potopila Ostrvo. Možda su se događaji upravo tako odigrali u paralelnoj realnosti.

Ključno pitanje je koja od ove dve paralelne stvarnosti je originalna, a koja je nastala kasnije, tj. izazvana nekim incidentom. U ovom trenutku više smisla ima varijanta da je originalni vremenski tok bio 815 koji NE pada i ostrvo pod vodom. U tom slučaju, Džek i društvo na neki za sada nepoznat način dospevaju na ostrvo u 1977, detoniraju "Jughead", izazivaju izgradnju "Labuda" i kasniji pad 815 u 2004. To opet dovodi do njihovog vraćanja u 77., pad u 2004., opet skok u 77. i tako sve u krug (vremenska petlja).

Pogledajte članak na tu temu.

E sada, kakve to veze ima sa Džejkobom, crnim dimom, Hokingovom koja usmerava događaje i Danijelom koji u 77. kaže Džeku "vi ne bi trebalo da ste ovde" ? :)

Poslednja izmena:
To je slichno kao ono sa kompasom. Dimko daje Richardu 2007. godine kompas da ga preda Loku, Lok odnosi kompas kroz vreme u 1954. i predaje Richardu. richard chuva kompas kod sebe od 1954. do 2007. i Dimko ga uzima od Richarda i daje mu ga ponovo da ga preda Loku koji putuje kroz vreme nazad do 1954. Tako izgleda da se kompas stvorio NIOTKUDA i da kruzhi kroz vreme ZAUVEK.

Slazhem se sa tobom i nadam se da je tako jer bi se protivilo zdravoj logici, ako NISU pali na ostrvo, ako su to sprechili, NIJE se ni desio chitav niz dogadjaja koji smo gledali u 5 sezona, shto znachi da su i SPRECHILI SPRECHAVANJE pochetnog dogadjaja. Sprechili sprechavanje je dvostruka negacija shto je ekvivalentno komfirmaciji, dakle pad se desio.

Zato ja mislim da dogadjaj koji tje izazvati restart tek treba da se dogodi, neshto drugo tje to izazvati a ne bomba.

Slazhem se sa tobom i nadam se da je tako jer bi se protivilo zdravoj logici, ako NISU pali na ostrvo, ako su to sprechili, NIJE se ni desio chitav niz dogadjaja koji smo gledali u 5 sezona, shto znachi da su i SPRECHILI SPRECHAVANJE pochetnog dogadjaja. Sprechili sprechavanje je dvostruka negacija shto je ekvivalentno komfirmaciji, dakle pad se desio.

Zato ja mislim da dogadjaj koji tje izazvati restart tek treba da se dogodi, neshto drugo tje to izazvati a ne bomba.

slazem se u potpunosti;)

Ja sam prekjuče odgledala epizode, onda pročitala sve vaše komentare, i mogu samo da kažem da sam jako zbunjena :neutral:
Baš me zanima gde je to ne-Locke-ova kuća kojoj želi da se vrati :)
I zanima me gde je Juliet u toj alternativno-paralelnoj-stvarnosti, jer, realno, bilo bi glupo da je ne prikažu uopšte. Zanima me i značenje onog Charlie-vog "I was supposed to die", to, koliko vidim, niko nije pomenuo.
Gde je Džekov otac, ako već sanduka nema?
I zašto Lapidus nije bio pilot u toj alternativnoj stvarnosti? Jer, on je trebao da bude i u prvobitnoj verziji ;)

Poslednja izmena:
Iskreno nisam zaodovoljan razvojem situacije. . . Mozda sam ja glup ali po meni moze da postoji samo jedna prava realnost, ova druga je samo mogucnost po principu sta bi bilo, kad bi bilo. . . Mada to mozda nekako moze da se poveze. . . Sad mi na pamet padaju Kler i ono njeno dete, bas me zanima sta ce sa tim da bude ma kraju. . .

Back