Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Meni je epizoda bila odlična! :)
To su samo prvi utisci, možda preterujem sa oduševljenjem samo zato što dugo nije bilo serije, moraću još jednom da pogledam :mrgreen:
Ali za sada mi se čini da će mi ovo biti jedna od omiljenih premijera bilo koje sezone.

Meni su AR (ili kako god) delovi epizode bili iznenađujuće zanimljivi, posebno scena sa Lokom i Džekom, iako ni ja nemam pojma šta planiraju sa tim. (Da li neko zna uopšte? :D )

Smokey je možda vanzemaljac i hoće da se vrati na svoju planetu. :mrgreen:
Mada, prvo na šta sam pomislila je Hram. Ko zna...

Hugo je bio najbolji u ovoj epizodi. :D
Izgleda da je rec o 2 paralelne realnosti.

Opet se vracamo na onog zeku u duplikatu.... Znala sam da taj video nagovestava nesto vazno :)

Procitaj ovo
http://spoilerslost.blogspot.com/2010/02/latest-from-docjensen-damon-and-carlton.html#axzz0eV7ANdvn
(intervju sa D&C o toj drugoj realnosti)
Oni i kazu da to ne treba da nazivamo alternativom.. jer kao..obe su stvarne.

I otkud Dezmond na letu?:mrgreen:

I nadam se da ce biti neko dobro objasnjenje za smokey-ja.:) A ne nesto u fazonu "pao sa neba".:mrgreen:
Desmonda nije tesko objasniti, nikad nije otisao na ostrvo posto je ono odavno potopljeno... ne znam samo gde je otisao.

Nije mi samo jasno zasto Shanon nije posla sa Boonom... kakve to veze ima sa ostrvom? :dontunderstand:

Poslednja izmena:
Procitaj ovo
http://spoilerslost.blogspot.com/2010/02/latest-from-docjensen-damon-and-carlton.html#axzz0eV7ANdvn
(intervju sa D&C o toj drugoj realnosti)
Oni i kazu da to ne treba da nazivamo alternativom.. jer kao..obe su stvarne.

I otkud Dezmond na letu?:mrgreen:

I nadam se da ce biti neko dobro objasnjenje za smokey-ja.:) A ne nesto u fazonu "pao sa neba".:mrgreen:

Vidim da u tom članku koriste naziv " flash-sideways".:D

Ne znam za objašnjenja, ali mnooogo me je iznervirao Smokey (šta god tj, KO god bio :mrgreen: ) kada je počeo da priča o Loku :sad2:
Mada, Terry O'Quinn je bio zaista fenomenalan u ovoj epizodi.
Onaj demonski pogled...:evil:
I kako je podigao Ričarda...:eek:

Izgleda da je rec o 2 paralelne realnosti.

Opet se vracamo na onog zeku u duplikatu.... Znala sam da taj video nagovestava nesto vazno :)

Desmonda nije tesko objasniti, nikad nije otisao na ostrvo posto je ono odavno potopljeno... ne znam samo gde je otisao.

Nije mi samo jasno zasto Shanon nije posla sa Boonom... kakve to veze ima sa ostrvom? :dontunderstand:

To što je Dezmond nestao mi je nekako delovalo važno, kao da nije u pitanju to da se samo premestio na drugo sedište ili otišao u wc, a ni kasnije ga nisu prikazali kada su svi izlazili iz aviona.

Meni nije bilo jasno da li Sun zaista ne govori engleski?

To što je Dezmond nestao mi je nekako delovalo važno, kao da nije u pitanju to da se samo premestio na drugo sedište ili otišao u wc, a ni kasnije ga nisu prikazali kada su svi izlazili iz aviona.

Meni nije bilo jasno da li Sun zaista ne govori engleski?
Sudeci po njenim izrazima lica, definitivno govori, ali se nije usudila da to pokaze cak ni kad Jin nije bio u blizini, do te mere je uplasena zenica... kao sto je bila u 1. sezoni, i jos gore.

Senon je trebala da bude tu, ali glumica je bila jakoo zauzeta pa nije stigla da skokne do Havaja.:roll::)
To sam pretpostavila, ali se pitam kako ce to da objasne in-universe.

Epizode su bile bas haoticne i totalno su zakomplikovali stvari jos vise.Milsim,nisam od onih koji gledaju specijale i pamte u kojoj je epiozodi Dzon Lok prdnuo(nisam toliki detaljista) itd.Prvo moje pitanje,jos kad sam poceo da gledam epziodu,bilo je:

Kako su aman preziveli detonaciju nuklearne bombe?:eek: Ono sa dve paralelne stvarnosti me je jos vise pogubilo,ali smatram da cemo ubrzo saznati o semu se radi

Drugo pitanje:

Ko su dodjavola oni u Hramu? "Ostali" ili ko? Koliko znam oni se nisu pojavljivali do sada? :think: Sta je njihov zadatak? Da odbrane Hram od onog Dzejkobovog protivnika,tj.Dimka,tj.Loka i da ga sprece da se vrati natrag u Hram? Mozda ce doci do sukoba ekipe sa obale i one iz Hrama? Mnogoo pitanja,ukljucujuci i onaj povratak Sajida iz mrtvih :think:

Postoji i jedna stvar koja mi se ne svidja u ovoj epizodi:

To je smrt Dzulijet.Pateticno mnoooogoooo...Ispada da je cekala da je Sojer izvuce iz onih rusevina,da bi umrla posle 3 sekunde na rukama...Ma daj :roll:

Iako do sada nisam verovao da ovi scenaristi imaju neki plan i da rade sve "u hodu",mislim da sam pogresio sa tom konstatacijom.Od pocetka su tacno znali kuda sve ovo ide.Jedino su,da bi otegli trajanje serije,ubacivali neke detalje i igrali se sa sudbinama likova

Epizode su bile bas haoticne i totalno su zakomplikovali stvari jos vise.Milsim,nisam od onih koji gledaju specijale i pamte u kojoj je epiozodi Dzon Lok prdnuo(nisam toliki detaljista) itd.Prvo moje pitanje,jos kad sam poceo da gledam epziodu,bilo je:

Kako su aman preziveli detonaciju nuklearne bombe?:eek: Ono sa dve paralelne stvarnosti me je jos vise pogubilo,ali smatram da cemo ubrzo saznati o semu se radi

Drugo pitanje:

Ko su dodjavola oni u Hramu? "Ostali" ili ko? Koliko znam oni se nisu pojavljivali do sada? :think: Sta je njihov zadatak? Da odbrane Hram od onog Dzejkobovog protivnika,tj.Dimka,tj.Loka i da ga sprece da se vrati natrag u Hram? Mozda ce doci do sukoba ekipe sa obale i one iz Hrama? Mnogoo pitanja,ukljucujuci i onaj povratak Sajida iz mrtvih :think:

To je smrt Dzulijet.Pateticno mnoooogoooo...Ispada da je cekala da je Sojer izvuce iz onih rusevina,da bi umrla posle 3 sekunde na rukama...Ma daj :roll:

Iako do sada nisam verovao da ovi scenaristi imaju neki plan i da rade sve "u hodu",mislim da sam pogresio sa tom konstatacijom.Od pocetka su tacno znali kuda sve ovo ide.Jedino su,da bi otegli trajanje serije,ubacivali neke detalje i igrali se sa sudbinama likova

I meni se ne sviđa taj deo sa Džulijet. Prvo, nije mi bilo logično da Sojer prvi silazi do nje, valjda bi to trebalo da bude Džek, kao doktor. A zatim, zaista je nepotrebno da umire nekoliko puta , posebno nakon one dramatične scene iz finala. Ali pretpostavljam da je bilo važno da čujemo onu poruku koju je Majls na kraju preneo.

Ljudi iz Hrama su takođe "The Others" i nekoliko puta u toku serije su pominjali da postoji deo grupe koji je u Hramu, samo sada ih prvi put tamo i vidimo.

I meni se ne sviđa taj deo sa Džulijet. Prvo, nije mi bilo logično da Sojer prvi silazi do nje, valjda bi to trebalo da bude Džek, kao doktor. A zatim, zaista je nepotrebno da umire nekoliko puta , posebno nakon one dramatične scene iz finala. Ali pretpostavljam da je bilo važno da čujemo onu poruku koju je Majls na kraju preneo.

Ljudi iz Hrama su takođe "The Others" i nekoliko puta u toku serije su pominjali da postoji deo grupe koji je u Hramu, samo sada ih prvi put tamo i vidimo.

Hvala na pojasnjenju ;)

Ali pretpostavljam da je bilo važno da čujemo onu poruku koju je Majls na kraju preneo.
Mene zanima kako je Juliet znala to. :confused:

Nema na čemu. :kpozdrav:

Malo mi je smešno što još uvek ne znamo koji je uopšte pravi naziv za te ljude, već ih i dalje zovemo The Others.
Možda oni sebe nazivaju "mi" ili "naši". :p :lol:

Inače, po svoj prilici su u pravu bili oni koji su mislili da je Richard sa broda Black Rock... ne-Locke je rekao nešto kao da ga pre nije viđao "outside of those chains".

Mozhda greshim, ali mislim da je ta alternativna realnost u stvari svojevrstan flesh forvard. Kad nadletju Ostrvo vidi se da je ono potopljeno a nelogichno je da je detonacija hidrogenske bombe izazvala potonutje Ostrva. Pretpostavljam da tje budutje epizode pokazati kako su uspeli da ponishte ono shto se deshavalo od pada pa nadalje, ali po mom mishljenju restart se josh nije dogodio iz perspektive ove ekipe shto je bila u 1977.oj.

Mozhda bi smo mogli prestati da pishemo u spojlerima?

Možda oni sebe nazivaju "mi" ili "naši". :p :lol:

Inače, po svoj prilici su u pravu bili oni koji su mislili da je Richard sa broda Black Rock... ne-Locke je rekao nešto kao da ga pre nije viđao "outside of those chains".
Ma ne samo Richard, kompletna ekipa ovih povucenijih Othersa je sigurna posada Black Rocka. Meni je to davno palo na pamet, kad je brod prvi put vidjen jos. A kako su se pojavili jos koji detalji, kao ona aukcija na kojoj je kupljen dnevnik broda (mada, kako je dnevnik dospeo u javnost uopste?), kao i kad smo konacno videli kad je brod dospeo na ostrvo, postalo je vrlo ocigledno da je posada tu na Ostrvu, najverovatnije kao cuvari njegove tajne i zivota, tj. oni koje zovemo The Others.
Moram da primetim da stujaredsu nisu zaboravili i svakako da se ona ne slucaju sad tek ponovo uvodi u pricu. Kao i njeno promenjeno ponasanje.

Lost postaje totalni mind rollercoaster :lol:

uparavo to, on je samo izgleda obican covek :) a to sam provalio posle one epizode Jughead ... nadam se da cemo uskoro malo vise otkriti i o othersima ...kako su oni dosli na ostrvo...ta prva grupa koju smo videli jos 1954 ... da li su mozda sa Black Rocka...
ili ce se to mozda o tome tek u 6-toj sezoni

Richard skoro sigurno sa black rocka :)
e bar nesto da pogodim

Drugo pitanje:

Nisu ni doziveli eksploziju bombe, elem u nekoliko delova sekundi (delici koji teze nuli znaci skoro nano, piko sekunde) dogodilo se sedece: kad je bomba eksplodirala prvo je pogodila ono skladiste energije ispod Swona, sto je prouzrokovalo putovanje kroz vreme(swon stanica jos nije unistena), nasi junaci su otputovali u "sadasnje vreme"(slucajno odbrano vreme ili ne?) kakvo je definisno ako stanica swon nije unistena 1977,dalje eksplozija zahvaca swon stanicu ili citavo ostrvo i dalje ne znamo sta se desava - menja se tok dogadjaja u buducnosti od onoga sa kakvim smo mi upoznati dok nasi likovi ostaju u buducnosti prouzrokovanoj starim(poznatim tokom dogadjaja)
..barem ja to tako kontam ;)

paralelene stvarnosti ... ako posmatramo cetvorodimenzionalni hiperprostor :mrgreen:
u kome je vreme jedna dimenzija kako je inace i prikazano u lostu tada za svaki trenutak u vremenu postoji jedna Jack,Kate... i ostali, ako ljudi putuju kroz vreme tada mogu da nabasaju na samog sebe (ako su oni zivi u tom vremenu...a to znamo jer su pojedini likovi putovali kroz vreme i videli su samoga sebe ) dakle oni su promenili buducnost vezanu za dogadjaje na koje je uticalo postojanje Labud stanice i ta eksplozija(verovatno buducnost celog ostrva od 1977) a jedan od njih je i rusenje Oceanic aviona. Alternativna stvarnost je prava stvarnost za glavne glumce koji su u tom vremenu u vremenu dok lete od sideneja u LA pa nadalje... to su kao dve vremske linije, kao u back to the future samo sto se okruzenje ne menja "real time" (setimo se "Back to the future" kada glavni glumac putnik kroz vreme u proslost nestaje polako jer se poznata buducnost menja u onu u kojoj on nije rodjen, ko je gledao valjda ce razumeti o cemu pricam)

Ko su oni u hramu... deo ekipe othersa, najverovatnije, setimo se kad je Ben poslao cerku i francuskinju u hram , da bi tamo bili na sigurnom, ali posle su ih ubili oni wildmorovi teroristi. Koja je njihova uloga i sta zaista predstavlja hram videcemo ...verovatno neko sveto mesto izgradjeno na temenju one vode koja isceljuje.

Ozivljavanje Saida...verovatno malo zakasnela posledica vode koja isceljuje, ili je jackobov protivnik uso u Saidovo telo(ovo sigurno nije ali u jednom trenutku mi je i to palo napamet :) )

smrt Juliet jeste pateticna al sta ces, ...mada meni je malo i zao sto je nece biti vise

Nadam se da ce u toku sezone biti flashbackova za ricarda, jackoba...

Naravno i dalje otvorena pitanja za finale nad finalima ostrvo, Jackob, njegov prijatelj,hram,statua i smocke monster njihov nastanak (dolazak)

[/SPOILER]

I meni to nije bas jasno (valjda misli na cinjenicu o postojanju paralelne stvarnosti):dontunderstand:

verovatno je bio zarobljenik na back rocku kao mozda i ostali othersi :)

Znaci komplikuju previse, sad je jos i Said oziveo.
Ali jest bila dobra epizoda,znaci dokle god je Lost na ekranu ja sam zadovoljan.Mislim da ce bas biti zeznuto zato sto je Dzejkob mrtav pa ce Black Smoke,lazni Dzon Lok ili sta god da je poceti da ubija sve sto mu stane na putu.Rekao je da zeli da se vrati kuci,bas me zanima gdje je to...
Jedva cekam epizodu What Kate Does!!!

Back