Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Slazem se da je moglo mnogo bolje...
Pogodilo me posred srca kada je Dzek umro...Unistise lika,koji je po mom misljenju i pored svih mana bio centralni i najbolji lik,...
Jedino smo dobili odgovor na davno postavljenu misteriju... :D
Kejt je oduvek volela Dzeka,Sojer je bio samo avantura,Sojerova prava ljubav je Dzulijet.
Nisu nista razjasnili...Da li su svi oni mrtvi? Da li je avion uspeo da ode sa ostrva? Na dzekovo pitanje Are We all dead? kristijan odgovara sa Ït's all right,kiddo. Mislim WTF?!?!?! Sta je Dimko? Sta je svetlost? Sta je alternativna realnost? Vazno je da su ubacili Vincenta...
I na kraju da li je Dzek stvarno mrtav?
Ima materijala za jos jednu sezonu...

Pogodilo me posred srca kada je Dzek umro...Unistise lika,koji je po mom misljenju i pored svih mana bio centralni i najbolji lik,...
Kejt je oduvek volela Dzeka,Sojer je bio samo avantura,Sojerova prava ljubav je Dzulijet.
Nisu nista razjasnili...Da li su svi oni mrtvi? Da li je avion uspeo da ode sa ostrva? Na dzekovo pitanje Are We all dead? kristijan odgovara sa Ït's all right,kiddo. Mislim WTF?!?!?! Sta je Dimko? Sta je svetlost? Sta je alternativna realnost? Vazno je da su ubacili Vincenta...

:hahaha: :mrgreen: :super: :lol: :hahaha:

Neslazem se samo sa tobom da je Dzek bio centralni i najbolji lik, al to je stvar ukusa i o tome netreba raspravljati, npr. po mom od svih likova koji su glumeli Dzek bi bio negde na 5-6 mestu...

p.s.A da bilo bi lepo da se postavi anketa kako ste zadovoljni sa finalom serije ili tako nesto da ljudi glasaju bas me zanima da vidim kakav ce da bude prolaz, za sada izmedju 1-2...

Где су га убацили, не сећам се да сам га видео?

Где су га убацили, не сећам се да сам га видео?
Psa? Bilo ga je u par navrata, izmedju ostalog i u poslednjoj sceni...
Nije bitno sto Dzek nije preziveo. Nije mi omiljeni lik, ali sve i da jeste nije poenta (bar meni) u hepiendu, vec u razjasnjenjima najvecih misterija!
Tek afterlajf je toliko bezveze, da sad nemam zivaca ni detaljno da komentarisem. Sutra cu...
Jasno je da se to odnosi samo na realnost i dogadjaje u Flashsideways-ima koji su uvedeni u 6. sezoni, da su tamo svi mrtvi, i da su se nakon ko zna koliko godina nasli na tom boljem mestu gde vreme vise ne postoji. Avion je otisao sa ostrva i oni su poziveli jos ko zna koliko, a ovo se desava mnogo kasnije, nakon sto su svi oni umrli. Sve ostalo u vezi afterlajfa je nepoznanica, i nema mnogo logike. Izgleda kao jeftina prica koju su na brzinu smislili u poslednjem trenutku jer nisu znali sta bi drugo...

Sve u svemu, i dalje mislim da je sve ukupno posmatrano ovo super serija i preporucio bi je nekome ko nije gledao, ali kraj je ogromno razocaranje. Predpostavljam da je razocaranje manje ako se serija odgleda u cugu. Verovatno se ni ja ne bi osecao ovako ''prevareno'' da je nisam pratio 6 godina.

Poslednja izmena:
koja glupost...ali koja glupost majko moja..
zavrsetak ko u dinastiji kada su svi na balu i drze case podignute u vis..
dobro nije tako..ali jeste...
svo vreme sam samo uzvukivala omg..omg..OMG...
toliko patetike na jednom mestu stvarno nisam mogla da ocekujem..
i kraj...ali koji shit..
pa samo da su pogledali neke forume mogli su da nadju pregrst mnogo zanimljivijih zavrsetaka..
ok kapiram da bi uvek neko ostao nezadovoljan..
ali ovo je ispod svakih ocekivanja..
onako dobru seriju da ovako zakopaju..
i ne govorim samo o zavrsetku..nego o kompletnom 6.serijalu..
toliko misterija, toliko dobrih zapleta..
i na kraju samo patetika...
svako ko je seriju gledao zbog misterija je ostao totalno intelektualno nezadovoljan..
ovo je moglo zadovoljiti ukuse samo onih koji gledaju spanske serije..

Mislim da si sve rekla i ja ovo apsolutno potpisujem.Pateticno,usredsredjeno iskljucivo na glavne likove i njihove sudbine,sa bezbroj otvorenih pitanja...Mislim da je ovaj kraj mogao samo da se svidi onima koji su cekali da vide ko ce da rikne ili onima koji su cekali da vide ko ce s kim..Ispada da su sve one misterije koje su se provlacile kroz seriju,ispale na kraju trivijalne i da je glavna stvar onaj svetleci izvor,koji se pojavio pre tri epizode,a poenta serije je da svi riknjavamo,pre ili kasnije...:eek: Pa bre,reklamu za vodu da su pravili,bolja bi ispala...A brojevi,medvedi,Darma...?:rtfm: Nikom nista,a? Bitno je da Dzeku treba tri dana da rikne(racunajte koliko je vremena proslo od Lockovog uboda do Dzekovog riknjavanja) i da ga onaj dzukac lizne na kraju...I na kraju,kad su svi onako lepo na okupu,gde su ostali likovi? Gde je Majkl,Volt,Eko,Ana Lusija i svi oni sto su izginuli?Sta,ovi sto su se pojavili su baje,a ove ostale ko sisa,je l'?:rtfm:

Постоји контрадикција, на почетку сезоне се види авион који надлеће Острво које је потопљено а сада у финалу је испало да Острво није потопљено. Боље било да јесте и да су притом сви ликови изгинули, имало би бише смисла и не би оставило питање шта се дешавало са овима што су преживели пре њихове коначне смрти.

Постоји контрадикција, на почетку сезоне се види авион који надлеће Острво које је потопљено а сада у финалу је испало да Острво није потопљено. Боље било да јесте и да су притом сви ликови изгинули, имало би бише смисла и не би оставило питање шта се дешавало са овима што су преживели пре њихове коначне смрти.

Ne, ne, ti govoriš o dva različita paralelna svijeta, odnosno vremenska toka.

Oво није крај серије, биће ту још филмова, стрипова, видео игара и свега осталог везано за радњу серије.

Jok. Producenti su neć pred finale premijera rekli 'LOST će biti zatvorena priča i poslije današnjeg dana ćutaćemo kao zaliveni i nećemo ni govori o seriji u javnosti ikada više, tako da bolje da nas sada pitate sve što želite'. Stoga su im i priredili onaj dvočasovni termin da 'iscijede' sve što se može prije nego što uključe svoj tabu.

To znači i da će Lost franšiza u potpunosti biti zaključana od strane producenata.

Svi treba da se sjete Abramsa od prije i što je rekao sam otac Izgubljenih ne tako davno o 6. sezoni - upozorio je da će se mnogi razočarati ako nisu shvatili seriju i rekao da ništa ne sme da govori o kraju, ali zamolio sve da skrenu pažnju sa misterija na likove i njihove živote.

Takođe je nagovijestio da mu se ne sviđaju mnoge stvari izvedene u drugoj polovini, tj. posljednje tri sezone.

Poceli su polako da se slezu utisci..
Finale je emotivno perfektno, u Raju(sada vec mozemo tako reci) svi su zavrsili onako kako su hteli..Locke prohodao, Benu oprosteni grehovi, Jack zavrsio sa Kejt, Sojer sa Dzulijet,Desmond se vratio Peni, Kler gaji Arona, Carli je sa njom...
Poslednja scena sa Dzekom je odlicna..Dok se on prolazi kroz trsku do mesta odakle je i sve krenulo i usput se prikazuju scene iz Raja gde su svi oni zajedno,srecni i zadovoljni...Potpuuna emotivna kulminacija... I na kraju Dzek vidi kako avion prelece i shvata da je uspeo...Perfektno..
Sto se tice misterija...
Serija prikazuje desavanja na ostrvu iz perspektive prezivelih, mozda objasnjenje i nije vazno..Mozda su producenti igrali na tu kartu...

ne znam da li je raj, jer ga christian namerno nije imenovao (to ostaje nama), ali svako od njih je dospeo tamo posle smrti, neko pre, neko kasnije, npr. hurley kaže ben.u da je bio dobar "number 2", a ovaj odgovori da je hurley bio dobar "nmb 1", što znači da su oni još dugo živeli na ostrvu, isto kao i kate, sawyer, miles, frank van ostrva...

anyway, lepo su nas ošišali, kao ovčice ovim glupim finalom.... i kao što sam ranije pisala, serija se srozavala još od 3 sezone, a šesta je bila katastrofa, tako da je "the end" očekivano loš...

drago mi je da sam se rešila i te "obaveze" :)

Ja sam odavno pricao da je seriju trebalo zavrsiti ili posle druge,ili posle cetvrte sezone.Ali su autori videli da se masa primila na seriju,poceli su da uvode nove misterije,kako bi drzali tenziju kod publike,a gurali stare pod tepih...I rezultat svega je ovo budjavo finale

Ne, ne, ti govoriš o dva različita paralelna svijeta, odnosno vremenska toka.

Da,ali sada vidimo Dzeka kako u poslednjoj sceni posmatra Oceanic kako nadlece ostrvo...Ili je to mozda bila Lapidusova Adjira? :dontunderstand: I da,kako se Dzek stvorio odjedanput na ostrvu,kad je bio onoj rupi,kod onog izvorista? :dontunderstand: Sta,kao izbacila ga poplava? :roll: P.S. Najbolja dve stvari u finalu:
1.povratak Lapidusa,jednog od mojih omiljenih likova
2.Sojer koji zove Ricarda toki-vokijem,u svom stilu:"Hej dlakavi" :hahaha:

Poslednja izmena:
eh da, da dodam, nije RAJ, jer očigledno, odatle idu dalje (možda u raj)
christian je rekao da su tu da bi mogli da "let go" i onda "move on" hehe :mrgreen:

***, sve te scene su trebali da daju posle smrti jacka na ostrvu, ni ovako nisu učinili sezonu ništa interesantnijim :roll:

Da,ali sada vidimo Dzeka kako u poslednjoj sceni posmatra Oceanic kako nadlece ostrvo...Ili je to mozda bila Lapidusova Adjira? :dontunderstand: I da,kako se Dzek stvorio odjedanput na ostrvu,kad je bio onoj rupi,kod onog izvorista? :dontunderstand: Sta,kao izbacila ga poplava? :roll: P.S. Najbolja dve stvari u finalu:
1.povratak Lapidusa,jednog od mojih omiljenih likova
2.Sojer koji zove Ricarda toki-vokijem,u svom stilu:"Hej dlakavi" :hahaha:

-to je adjira sa kate, miles, sawyer,alpert i frank
-jack.a je od izvora do obale doneo ("izbacio") potok

:D jeste, ali možda još nije bilo dovoljno "ojačalo" da ga ubije, možda se on nekako iskoprcao van tog em.polja, a nije prikazano, ma, još jedan u nizu apsurda koje su nam servirali dok su "odrađivali" seriju koja im je već bila plaćena...

ne, on je morao da umre pored bambusa dok mu kuče prilazi i tužno leže pored njega dok spasilac sklapa oči i sve postaje belo.....
pljunuli su prvih 5 sezona, koje očigledno veze nisu imale sa krajem osim da upoznamo likove koji imaju reunion u crkvi u afterlajfu
ma daj

kao što rekoh finale je emocijama nabijena dimna bomba da se ne bi postavljala suvišna pitanja

najbolji komentari sa naših sajtova

dzizs, shest godina build-up/a za ovo...
i josh kad se pojavio Tatica da nam objasni da je sve po bibliji... as it should be.

molim neka neko iskomentarishe Dezmondovu ulogu. evo kako ja to vidim:

Charls Vidmor: - Dezmond je jedini koji moze da spasi ostrvo!
Smokey Locke: - Dezmond is my ticket out of here! Iskoristicu ga da unishtim ostrvo.
Jack-ob: - Dezmond ce spasiti ostrvo. pojma nemam kako, javlja mi se otkako sam popio sa izvora dva putica.
Dezmond (stekao komplex boga nakon shto je procunjao po megnetno-elektro-koji-***** akceleratoru, a i 66.66% njih veruje da ce spasiti ostrvo!): - Znam shta treba da uradim! idem tamo gde je sve po mom. izvadim kamen. o ne! zajebao sam se! pogreshio sam! (iznenadjenje u publici ravno nuli). onaj elektromagnetizam, ne znam koji mi je to ***** trebalo. izdrzao sam taman toliko da izvuchem kamen kojim je bio zachepljen vulkan il neki tamo termalni *****. onda sam se rasplakao pa me udarila kamenica pa sam se zanesvestio.
Smokey Locke: - Ipak sam bio u pravu!
khhhrkkkkkk (samrtni hropac otrva)
Jack-ob: Idem ja sad natrag da popravim stvar iako sam prethodno poslao Dezmonda da, eto, popravi stvar. sve ce biti u redu. zachepio sam otvor pa se Dobrota Ostrva resetovala. sad idem da umrem, a kad umrem pa kad josh prozivim 43 godine u Chistilishtu, e onda ce sve biti cakum-pakum!

dzizs krajst. i want all those hours back...

Ja pisem prvi put, ali sam takodje verno gledao seriju, citao vase ideje na ovom forumu, razmisljao i pokusavao da sklopim pricu. Evo sta sam ja nakon svega zakljucio. Drugi nisu bitni, Darma nije bitna, otimanje dece nije bitno, brojevi nisu bitni (to je samo kreda na zidu), pravila kojih se svi pridrzavaju nisu bitna, jer ih menja kako ko stigne, i tome slicno. A ja sam samo zbog toga i gledao seriju.... Da ne govorim o tome da serija sama sebi protivureci. Na primer, u prvoj sezoni, Drugi dolaze da pokupe decu iz kampa prezivelih putnika iz aviona, a da sve ostale pobiju. Drugi su Dzejkobovi ljudi, dakle, Dzejkob salje naoruzane ljude da pobije sopstvene kandidate. Mrzi me da nabrajam gomilu drugih nelogicnosti, pocev od toga da Ben i Vidmor ne mogu da povrede jedan drugog, bar do trenutka dok mu Ben ne isprazni okvir iz pistolja u grudi.
Serija je onda mogla da tece i ovako. Jednog lepog suncanog dana, Dzek vozi auto i pukne mu guma. Lok, vozac transkontinentalnog slepera, mu pritice u pomoc. U retrovizoru Lokovog transkontinentalnog slepera Dzek vidi Kejt i istog trenutka se zaljubljuje. Ali, ona gaji osecanja prema drugom coveku, vulkanizeru po imenu Sojer. Po prirodi problema u kom su se nasli, Sojer je njihov jedini izlaz. Nasa trojka odlazi Lokovim sleperom do Sojerove radionice i moli ga za pomoc. U medjuvremenu Kejt razvija osecanja prema Dzeku... Medjutim, Sojer je sumnjicav, on je od ranije poznat policiji kao trgovac belim robljem i lak je na obaracu. Da nije ova cela prica policijska ujudurma? On otvara vatru i pogadja Loka, koji istog trenutka postaje nedefinisano bice koje je takodje lako na obaracu. Lok uzvraca na vatru, pogadja vrata sobe koja se nalaze iza Sojera i otkriva nam strasnu tajnu, u toj sobi se nalaze ljudi spremni za transport u Indokinu (poimence: Hugo, Ben, Kler.......). Sojerova roba. Jedan od metaka pogadja hidraulicnu dizalicu koja drzi krov zgrade (kad su scenaristi sebi dopustili onakvu pricu, mogu i ja sebi ovu fantaziju). Dzek skace i zadrzava iznad glave krov koji pada. Sekundi su kao vecnost, vecnost kao paralelne stvarnosti serije Lost, Dzeka pocinje da obliva znoj... On otvara oci i vidi svoga oca. "Sine, u jednom trenutku jednostavno moras da pustis." Dzek pusta i vidi da se nalazi na prelepom ostrvu, gde ga svi nasmejani cekaju, samo njega. Izuzev ptice trkacice, koja ceka kojota da mu kaze istu stvar. Bena nema, on ce onim u sedam........
Eto, toliko sam razocaran...

Dezmond (stekao komplex boga nakon shto je procunjao po megnetno-elektro-koji-***** akceleratoru, a i 66.66% njih veruje da ce spasiti ostrvo!): - Znam shta treba da uradim! idem tamo gde je sve po mom. izvadim kamen. o ne! zajebao sam se! pogreshio sam! (iznenadjenje u publici ravno nuli). onaj elektromagnetizam, ne znam koji mi je to ***** trebalo. izdrzao sam taman toliko da izvuchem kamen kojim je bio zachepljen vulkan il neki tamo termalni *****. onda sam se rasplakao pa me udarila kamenica pa sam se zanesvestio.

:hahaha::rotf::worth:

ma Ugo oni se i rađaju u afterlajfu, ubijaju, vole, jedu čokoladice, pa što ne bi i leteli avionom
e sad ako je rešenje svih ostrvskih misterija
"Thats how Jackob run things" , što reče Ben Hugu kad je inaugurisan u broja 2 onda jebajga stvarno

Finale nije bilo loše, moglo je bolje naravno, ali moglo je i mnogo gore. Ono što mi je najviše nedostajalo je bio bar jedan pravi WTF trenutak kojih je u seriji bilo toliko puno. Sve vreme sam očekivao da će se desiti nešto zbunjujuće i neočekivano, ali...

Čak kad se malo sleglo, finale mi deluje bolje nego odmah nakon gledanja. Treba ga možda podeliti na dva dela. Prvi je završetak priče na ostrvu tj duel Jack vs FLocke. I taj deo je po meni odrađen prilično dobro, mislim ne znam šta bi tu mogli posebno bolje da naprave.

Drugi deo je "LA X čistilište", i to mu dođe kao neki dodatak na celu seriju, post-mortem emotivni epilog ili tako nešto, pa kad tako posmatram kao dve odvojene stvari, nije loše.

Back