London

Auuu...svasta...mene nisu zvali...mada mi ona zena tamo kaze da mene ni nema u kompjuteru...da sam registrovana kao odbijena...pa je rekla da ce to morati da isprave...?
Cudno mi je sve to skupa i ne znam sta se desava...
 
Ne znam,i meni je to bilo cudno jer izgleda ne proveravaju ulaske i izlaske nego samo vize i datum isticanja mada je moja istekla jos u januaru !!!!
Kad sam ga pitala zasto me pita da li sam se vratila,on kaze : jer se mnogi ne vracaju :) (pa naravno da se ne vracaju kad je ovdi tuga...zamalo da mu to kazem ;) )
 
E ovako...
ja sam popunila formular i vise nema onog zakazivanja kao pre, tj. ima ali samo za neki " Centar" , gde ti prvo uzmu otiske prstiju, slikaju ti usi, nos...pa tek onda odluce da li, i kada treba na intervju...Dakle ako nisi iz BGD-a ,lose ti se pise...jer taj razgovor moze biti i za 10 dana...od prvog pojavljivanja u Centru.
Jako, jako lose....
Ne znam, mozda i gresim, mozda je to ono "pojednostavljivanje" o kom se toliko govorilo, i molila bih bilo koga ako zna nesto vise o tome, da mi javi....
Zaista sam kratke sa vremenom i ovo je poslenje sto mi je potrebno...a na tel. koji su ostavili na sajtu ( centar) niko se ne javlja tj. stalno je zauzeto...inace poziv na ovaj broj kosta 13 $ .
 
ILO
Hvala na komentarima , ali nisi me razumela ;)
Ovo o cemu ti pricas su stare vesti, skoro kao i moje..jer sam ja bila pre 3.5 meseca u UK...ali ne govorim o tome...
Stvari su se promenile, i od sutra pocinje da radi CENTAR o kome govorim. Dakle nista nije kao sto je bilo do sada;;; pozivi od 14- 16 koji su bili u Ambasadi....kao ni zakazivanje termina.Termin se sada zakazuje samo za Centar a onda ti oni tamo daju drugi termin za intervju ( ako odluce da je neophodan)
Moracu da se ne slozim sa tobom apropo toga koliko je ok sto je cena info-a 13 $, jer naravno da ce ljudi zvati , na zalost u strahu da ne budu odbijeni za vizu ....zanimaju ih razne stvari kako ne bi napravili gresku prilikom same aplikacije.

Moram da ponovim jos jedanput moj post od gore kako se ne bi izgubio i kako bi mozda neko dao odgovor ko je upucen..

"E ovako...
ja sam popunila formular i vise nema onog zakazivanja kao pre, tj. ima ali samo za neki " Centar" , gde ti prvo uzmu otiske prstiju, slikaju ti usi, nos...pa tek onda odluce da li, i kada treba na intervju...Dakle ako nisi iz BGD-a ,lose ti se pise...jer taj razgovor moze biti i za 10 dana...od prvog pojavljivanja u Centru.
Jako, jako lose....
Ne znam, mozda i gresim, mozda je to ono "pojednostavljivanje" o kom se toliko govorilo, i molila bih bilo koga ako zna nesto vise o tome, da mi javi....
Zaista sam kratke sa vremenom i ovo je poslenje sto mi je potrebno...a na tel. koji su ostavili na sajtu ( centar) niko se ne javlja tj. stalno je zauzeto...inace poziv na ovaj broj kosta 13 $ ."

https://www.visainfoservices.com/sr_RS/dynopage/MENU_VAP.html
 
Evo,najnovije iz Blica...
ako je neko bio u tom centru neka javi
Britanska ambasada uvodi "biometrijske vize"
Autor: Beta | 22.08.2007 - 16:37

Državljani Srbije koji putuju u Veliku Britaniju od sutra će dokumenta za vizu podnositi na drugoj lokaciji, a od njih će, takođe, biti prikupljeni i biometrijski podaci, saopštila je danas ambasada Velike Britanije u Beogradu.
Zahtevi za britanske vize, koji su se do sada podnosili u Odeljenju za vize britanske ambasade, ubuduće će se podnositi u Viznom aplikacionom centru u Novom Beogradu (Airportcity, Omladinskih brigada 88).
Državljani Srbije će i dalje moći putem interneta da šalju zahteve, na adresi UKVisas http://www.visa4uk.fco.gov.uk.
Ista procedura važi i za državljane Crne Gore.
Glavna prednost novog sistema trebalo bi da bude povećan nivo bezbednosti putnika u Veliku Britaniju, navodi se u saopštenju.
Novi sistem će takođe omogućiti da se državljanima Srbije i državljanima Crne Gore koji češće putuju u Veliku Britaniju izdaju vize sa dužim rokom važenja, do 5 godina.
Vizni aplikacioni centar primaće stranke svakog radnog dana od 9.00 do 17.00, a naknade za izdavanje viza moći će da se plaćaju u gotovini.
Informacije o novom sistemu i dokumentima potrebnim za dobijanje britanske vize mogu se pročitati isključivo na vebsajtu www.visainfoservices.com.
Britanska ambasada najavljuje i otvaranje dvojezičnog kol-centra, čija će se usluga posebno naplaćivati.
 
Sad ovo citam na B92...i prestravljena sam...Ja sam predala dokumentaciju i u ponedeljak bi trebalo znati...ali sta ako bude isto kao ovom coveku, a ja vec u sredu imam let za Sloveniju....
Stvarno sam se sad skamenila... :shock:

"Kakve gluposti. Imao sam priliku da vadim vizu za UK prosle i ove godine i mogu reci da su sada uslovi jos gori. Sada se to kao brani potrebom borbe protiv terorizma, kao da svi teroristi dolaze iz onoga sto oni zovu trece zemlje. Pa piloti AlKaide od 11.09.2001. su ako se nevaram imali Nemacke pasose. No, sta je tu je. Prosle godine je vreme dobijanja vize bilo nekoliko sati a ove godine oko 4 radana dana, a u mom slucaju i citavih 12 dana. Uvedene su neke nove bio-metrijske stvarcice (skeniraju vam prste i mreznjacu u oku) a posto osoblje koje to radi nije bas uigrano onda se desi kao meni i mojoj supruzi da Vas malo vracaju nazad. I da stvar bude jasnija, ja sam imao pozivno pismo od njihove kompanije pa su se onda u ambasadi pobrinuli da sve brljotine agencije koja kao prikuplja vase podatke isprave. Da sam isao kao turista 100% bi me okacili, bez da trepnu. Koliko sam cuo pricu iz okoline otprilike i ostale zemlje EU su u toku leta presle na slican princip POOSTRENJA izdavanja viza, tako da mi uopste nije jasno sta je tu za nas dobro. Al ajde videcemo. Drugo, u svim dokumentima za Vizu sam morao da ispravim Srbija na Jugoslavija jer, normalno tako pise i u pasosu. Tako da ako nam se uskoro ne promene pasosi mislim ni da necemo nigde da putujemo. Ali valjda ce to vaziti i za politicare, jer oni nista nece uraditi dokle god budu putovali pod olaksnaim rezimom dobijanja viza.
(Voja, 18. septembar 2007 12:50)"
 
Nikako da se nakanim....ali evo nekim fotkica iz Londona...
hggkiiuhuhu-1.jpg



hgdhgfhfg-1.jpg



hgfjjhghhh-1.jpg


hgdhgdhgfjh-1.jpg


hgfffdfg-1.jpg


kufkujkjh-1.jpg


klgjkgk-1.jpg



kugtuyhjhjhj-1.jpg


kjkkjkjkhjhksg-1.jpg



kufukugkihk-1.jpg



hgfgfjhghgh-1.jpg



camdon2-1.jpg



....ima jos puno, puno, puno....
 
E ovako..Ja sam bio u Oxfordu 3 nedelje.Bilo je stvarno prelijepo.Na Summer vocation kursu..Posjetio sam London (6 x) i naprosto sam odusevljen..Bio sam u Hyde parku,Madam tisou,Oxford street-u na stadionu Celzija..Nezaboravno..London je stvarno prelijepa metropola!
 
Pozdrav svima,
jedno pitanje...... naime da li je moguce da se podnese zahtev za vizu umesto nekoga tj da li mogu da izvadim britansku vizu u Beogradu za druga koji studira u Holandiji (on je iz Beograda). Da li neko mozda zna ?
 
Sad ovo citam na B92...i prestravljena sam...Ja sam predala dokumentaciju i u ponedeljak bi trebalo znati...ali sta ako bude isto kao ovom coveku, a ja vec u sredu imam let za Sloveniju....
Stvarno sam se sad skamenila... :shock:

Jos jedno pitanje, jer vidim da si vadila UK vizu po ovom novom sistemu. Koliko se ceka na dobijanje vize tj koliko sada traje ceo proces..... ranije se sve zavrsavalo za 1 dan....
 
Živela sam par meseci u Londonu kao mala, slabo se sećam bilo čega bitnog, osim vrtića.
Dobro, ono što je meni bitno ostalo u sećanju je da smo imali fantastičan stan i još lepši park ispred i da smo jedan dan izdvojili da posetimo Trafalgar Skver, Bond Street, tržne centre, Bakingamsku palatu i ostalo. Sve ostalo sam odgledala na kaseti i jedva čekam da odem opet, verovatno na proleće.
 
Ceka se 3 radna dana. U nekim slucajevima, daju isti dan...ukoliko si vec bio, ali posto to nije sigurno...najbolje dati sebi vremena, tj. racunati na ta 3 dana.
Sto se prvog dela pitanja tice, mislim da to nije moguce, upravo zbog uzimanja tih biometrijskih podataka, zbog kojih mora biti tu . Ono sto je mozda moguce, to je izdavanje UK vize u Hoalndiji...ali nesto ne verujem da je to moguce , medjutim nista ga ne kosta da pozove i pita.
 
Britanija skraćuje boravak turistima koji stižu izvan EU
Autor: Tanjug | 18.12.2007 - 15:02

Velika Britanija bi putnicima iz zemalja koje nisu članice Evropske unije mogla skratiti turističke vize sa sadašnjih šest na tri meseca kako bi sprečila njihovo predugo zadržavanje, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova u Londonu, javila je agencija Rojters.

Namera vlasti je i da zatraži da pojedine britanske porodice polože depozit u iznosu do 1.000 funti za svakog rođaka koji im dođe u posetu, a da ne dolazi iz zemalja članica EU, tako da bi porodice čiji se rođaci ne vrate na vreme rizikovali da taj novac više i ne vide.
Sve je to deo predloga koji je danas podneo ministar za imigraciona pitanja Lijam Birn, precizirajući da bi depoziti trebalo da predstavljaju finansijsku garantiju.

Pored skraćivanja standardnih turističkih viza, britanska vlada namerava da uvede specijalne vize za pojedine događaje kao što su Olimpijske igre u Londonu 2012. i posebne vize za - poslovne ljude.
Tražnja britanskih viza udvostručena je u poslednjih pet godina, dok je više od dva milliona viza izdato samo u prošloj godini.
Očekuje se i da će od marta iduće godine svako ko bude tražio britansku vizu morati da ostavi otisak prstiju, a vlada najavljuje i striktnija pravila ulaska imigranata u zemlju, kao i sistem poena po ugledu na australijski, koji će svesti pridošlice i to uglavnom na zanimanja koja interesuju Veliku Britaniju.
Nevladina organizacija - Zajednički savet za socijalno osiguranje imigranata - kritikovao je predloge navodeći da "dovode u diskriminisan položaj tradicionalne zajednice sa indijskog potkontinenta, karipskih ostrva i Afrike, preneo je radio BBC
 
A mene zanima, posto planiram putovanje negdje na zimu (nadam se da ce biti januar), da, ukoliko neko moze, napise koliko je potrebno novca za nekih 7 dana? Smjestaj, hrana, obilazak nekih znamenitosti i sopiing...:) Naravno, ne planiram da pretjerujem sa tim, ali zanima me sta vi mislite, koliko bi bilo dovoljno? Nadam se da ce neko moci da odgovori na moje pitanje... unaprijed hvala :)
P.S. Znam da mozda jos nije vrijeme da se raspitujem, ali bih voljela da znam makar okvirno. (:
 
Ovako..bila sam nekoliko puta u Londonu,poslednji put nedavno..
Muzeji,ulaz u svim je gratis,odredjene postavke u muzejima se dodatno placaju..Izguglas koje muzeje zelis da posetis i u skladu sa time pravis plan..
Hrana u restoranima,razlicito se kotira,ali uglavnom skupo,barem meni bese..
Kineski jeftiniji,turski restorani sa brzom hranom takodje jeftini..U soping molovima se moze jesti za pristojnu sumu novca..Ukoliko si u prilici,gotova hrana u marketima znatno jeftinija od restoranske a zahteva minimalnu pripremu u smislu podgrevanja a neka cak ni to..
Moja preporuka,posetiti neko od pozorista ili mjuzikl obavezno..
Sopin :) meni je London meka za soping,pogotovo u vreme letnjih ili zimskih snizenja..
Poslednji put sam morala kupiti dodatni kofer za svu garderobu koju sam kupila..
 
Stara je tema, ali da ne otvaram novu - htela bih da idem kod prijatelja u Englesku ali oni ne mogu da mi posalju ono garantno pismo ili pozivnicu kako se vec zove, pa me interesuje da li neko mozda zna neki B&B ili drugi smestajni objekat, koji radi rezervacije a ne naplacuje to i ne trazi depozit. Jer treba mi samo potvrda o smestaju zbog vize, ne nameravam da odsednem tu, pa ako mogu da izbegnem i to placanje.
 
U vezi one gramatike koju sam ti pominjao, setih se ime autora, Raymond Murphy - English Grammar in Use , najbolje ulozenih 6.25 funti u svom zivotu, knjiga koju jos uvek imam i rado je s vremena na vreme otvorim. Ta knjiga moze da se nadje i kod nas, nije vise od 15 eura, najtoplije ti preporucujem da je uzmes i da poradis na svom engleskom.

Imas dosta vremena do sledeceg leta da sve ovo organizujes, potrudi se malo, vredi!

Slazem se! :ok:

@tema
Koji period je najbolji za obilazak Londona? Pretpostavljam da ga je bolje obici na prolece, leto? :think: :rumenko:
 
Slazem se! :ok:

@tema
Koji period je najbolji za obilazak Londona? Pretpostavljam da ga je bolje obici na prolece, leto? :think: :rumenko:

Mozes ga obilaziti kad god hoces.Zimi uopste nije lose.Temperatura oko 10 (iznenadice te gomila ljudi koji setaju u kratkim rukavima) A veruj mi poslednja stvar kad si u Londonu o koj ces prinuti je dali ti je hladno :))))
 
Mozes ga obilaziti kad god hoces.Zimi uopste nije lose.Temperatura oko 10 (iznenadice te gomila ljudi koji setaju u kratkim rukavima) A veruj mi poslednja stvar kad si u Londonu o koj ces prinuti je dali ti je hladno :))))

Ne brinem zbog hladnoce...:D vise me interesovalo kakva je praznicna atmosfera na ulicama itd...Pretpostavljam da je Prag ili neki drugi grad romanticniji...:think:
 

Back
Top