Ломпаров став о Недићу

Људи, зар није Вучић већи Недићевац од Недића, за црвене и снс крезубосрбијанце ?

Хитлер се драо на Недића, на Вучића се нико не дере, већ он сам без претњи слугерањски се (не)понаша не само са Немцима, већ свима ко нешто затражи од Србије.??

Gde ? Kad ? Kako?

Znaci Hitler koji inace nije imao poverenja u Srbe je imao zelju da mu Srbi ratuju protiv Rusa ,ali se onda Nedic isprsio Hitleru i rekao mu odlucno ne,a ovaj se jadnik onda pokunjio i rekao u redu Nedo wtf????

Jesi ti siguran da je to bas tako bilo?
Ili se ovde prosipaju teske lazi.

Хитлер је хтео 200,000 бугара да пошаље, па му је рекао Бугарски Цар, да то није паметно, јер ће сви бугарски војници прећи на страну Совјета, првом приликом!

Иди ради нешто друго... :manikir:

Eto da samo potvrdim pohvalu tvog stava i podvucem i druge aktere Nedicevstine u Srbij da se ne zaborve; Vuk Draskovic, St. Protic , svi claovi Otpora sa Cupicem, Comicka, Danca Vučinić, Živana Lila Radonjić, Olja Bećković, Vesna Pešić, Boris Tadić, Koštunica Vojislav, Vojislav Šešelj, Miša Brkić, Ivica Dačić, Zorana Mihailović, Jovanović Čeda, Golubović Srdan , Krle Poltron , Žeks , Satrapa, Teofil Pančić , Luković Petar, Boško Jakšić, Jakša Šćekić .....
Мислим да грешиш. Уопште мислим да данашњи еврофанатици нису недићевци. И не мислим да је он био еврофанатик, него само човек који је радио у нужди. Ипак, не треба заборавити, да је он ратовао у против Немаца и Аустроугара у првом светском рату. А иначе, као млад официр, био је чувар каљевске капије 1903. горине, у двору. И држао је једну смену. Једну смену он, другу смену Живковић. Он је рекао завереницима који су убили Краља, да их неће пријавити, али ако дођу кад је његова смена, да ће пуцати на њих. И они су дошли кад је на дужности био Живковић, ( каснији прецедник владе, и предводник "беле руке")

Људи, зар није Вучић већи Недићевац од Недића, за црвене и снс крезубосрбијанце ?

Хитлер се драо на Недића, на Вучића се нико не дере, већ он сам без претњи слугерањски се (не)понаша не само Немцима, већ свима ко нешто затражи оОд д Србије.??
Од 2000, сви играју Недићеву улогу, добровољно , али нико нема ни приближно толико моралног обзира.

Мислим да грешиш. Уопште мислим да данашњи еврофанатици нису недићевци. И не мислим да је он био еврофанатик, него само човек који је радио у нужди. Ипак, не треба заборавити, да је он ратовао у против Немаца и Аустроугара у првом светском рату. А иначе, као млад официр, био је чувар каљевске капије 1903. горине, у двору. И држао је једну смену. Једну смену он, другу смену Живковић. Он је рекао завереницима који су убили Краља, да их неће пријавити, али ако дођу кад је његова смена, да ће пуцати на њих. И они су дошли кад је на дужности био Живковић, ( каснији прецедник владе, и предводник "беле руке")

еврофанатик је један користан појам

а, евројањичар је други

Од 2000, сви играју Недићеву улогу, добровољно , али нико нема ни приближно толико моралног обзира.

Недић је морална громада наспрам неких Тадића, Вучића и осталих драговољаца евројањичара...

Деришта и унуци комунизма

Bez Dranja.
Nije ti ovo Cacilend.

Koje vlasti???
I hajde reci jasno i glasno, Da li bi ti bilo draze da se i u Srbiji ginulo (tvojima je bilo ok 100 za 1)

A onda se osvrni i na stotine hiljada spasenih Srba i Slovenaca preko Drine?
Sta bi ti uradio?
Ratovao protiv velike sile bez oruzja? Narod oterao u egzodus?

Hajde reci bez ideoloskih idiotluka? Realno...

Ни теби није ово забавиште. Крени већ једном у школу.

"Недић је био председник марионетске владе у средишњем делу Србије за време окупације од стране нацистичке Немачке у Другом светском рату. За време Недићевог мандата од стране Немаца је убијено 300.000 Срба, укључујући и 80.000 у концентрационим логорима. Немачке окупационе власти су га поставиле за председника марионетске Владе народног спаса са циљем да лакше угуше устанак у Србији."
Тако пише енциклопедија. Свађај се са њима.

Подвлачења су моја.

Можда ће ти на енглеском бити јасније?
"During World War II, he collaborated with Nazi Germany and served as the prime minister of the puppet government of National Salvation, in the German occupied territory of Serbia. After the war, the Yugoslav communist authorities imprisoned him..."

Да је имао било какве моралне норме дао би оставку, ако не раније, онда после стрељања ђака. Знаш ли да је било шта учинио да спасе потпуно невине Србе који нису ни били свесни нечије кривице? Били су макар милион пута невинији од ових блокеја данас.

Ни теби није ово забавиште. Крени већ једном у школу.

"Недић је био председник марионетске владе у средишњем делу Србије за време окупације од стране нацистичке Немачке у Другом светском рату. За време Недићевог мандата од стране Немаца је убијено 300.000 Срба, укључујући и 80.000 у концентрационим логорима. Немачке окупационе власти су га поставиле за председника марионетске Владе народног спаса са циљем да лакше угуше устанак у Србији."
Тако пише енциклопедија. Свађај се са њима.

Подвлачења су моја.

Можда ће ти на енглеском бити јасније?
"During World War II, he collaborated with Nazi Germany and served as the prime minister of the puppet government of National Salvation, in the German occupied territory of Serbia. After the war, the Yugoslav communist authorities imprisoned him..."
Da li iko spori da je vlada bila marionetska?????
300.000
Pa to ima samo na vikipediji koju citiras. I tebi je jasno kolika je to budalastina.
Nego kazu li nesto o tome koliko je zivota Nedic direktno spasio?

Да је имао било какве моралне норме дао би оставку, ако не раније, онда после стрељања ђака. Знаш ли да је било шта учинио да спасе потпуно невине Србе који нису ни били свесни нечије кривице? Били су макар милион пута невинији од ових блокеја данас.
Stop.
Streljanje djaka.
Zasto se to desilo i da li je ikada iko odgovarao zbog uzroka tog dogadjaja????

Nedic je bezuspesno pokusavao da to spreci. Partizani pobili kuvare na mostu na gruzi, turili im odsecene kite u usta i utekli a ostavili Nemcima isvetu nad narodom

Хитлер је хтео 200,000 бугара да пошаље, па му је рекао Бугарски Цар, да то није паметно, јер ће сви бугарски војници прећи на страну Совјета, првом приликом!

Иди ради нешто друго... :manikir:

Pa sam sebi kontriras.
Znaci poredjenje nigde veze...
Oni su na istoj strani i medjusobno se domundjavaju gde je bolje Bugari da se posalju pa su odlucili da je pametnije negde druge...,a i prosli put su bili na istim stranama.

I sad po tebi odmah posle ovoga... Hitleru se javlja ideja da na istocni front posalje ni manje ni vise nego SRBE...znaci tamo gde ni Bugari ne idu.

Dakle ovaj je navodno bio toliko glup da je svoje polozaje ka Rusima hteo da poveri Srbima...istim onim protiv kojih je ratovao prosli put i istim onim zbog cijeg odnosa prema njemu je okupirao Jugoslaviju.

Halo logika ???

Mozda je Hitleru trebalo par hiljada debila da mu rucno vuku topove kao konji tamo kroz ruske pustare...ali reci da je Nedovic spasao Srbe istocnog fronta ... dokazi.

Daj dokaze da je HITLER hteo SRBE za ratnike protiv SSSR???

Poslednja izmena od moderatora:
Много сам срећан када шупљоглавци попут тебе закопавају сопствене ставове аргументима за које мисле да су на њиховој страни.
Недић као и Лазар тукао се са непријатељем, као и Лазар изгубио, за разлику од Лазара преживео али и као Лазарева Србија после пораза
постао принудни вазал. За разлику од Лазареве Србије и Лазаревог наследника Стефана није слао војску у борбе за непријатеља против савезника.
Проблем са вама бољшевицима је у немању стрпљења, све бисте одмах, не разумете финесе опстанка јер вам он и није примаран, већ постизање циља по сваку цену, чак и сопственог живота и ако треба читавог народа.

Mogu da zamislim koliko ti je tesko i bolno saznanje bilo kada je tvoje budalastine oko Bihaca demantovao sam general Milovanovic,a ti jadnik godinama vrtis jednu pricu,uveravajuci druge u to i na kraju tras....demant iz prve ruke...,ali dobro to je uobicajena pojava kod vas kada pricate o ratu.

Poredjenje nisi razumeo jer si bosanac.
Na znam o kojoj borbi trabunjas posto otpora nije ni bilo tako da se ne zna da li je ijedan metak opalio u onoj bezaniji,a bio je otpusten iz vojske zbog svojih stavova o Nemcima,a onda naknadno vracen.
Ono sto treba da bude poenta je da je Srbija imala kralja,koji nije otrcao Hitleru u zagrljaj...,a onda su okupatori sami izabrali Nedica.
Dakle tu budaletinu nije izabrao narod,klasicni sluga sto je pristao da zastupa narod...bez da ga je isti ovlastio...mislim da opet nisi razumeo...koga briga.

Да ли би ти дао оставку, а да имаш у изгелду оно што је он имао. У року од 48 сати од оставке, Мачва и Подрње би посттале део НДХ, и отворио би се још нај мање једна Јасеновац. Сад, да ли у Љубовији, или у Мачви, незнам. Шитари би истог часа добили Врање и сва села до Ниша би била поклана. Румунија би захватила највећи део Баната. А Бугарска би држала целу Топлицу и цео Ниш, па бар до Параћина. И са кад све то узмеш у обзир, па на то додаш, да све српске избеглице из НДХ и Са Косова, и Војводине, једноставно не би имале где да побегну, него би морали да чекају да буду поклани.... да ли би ти са свим тим у изгледу дао ту оставку, и тиме произвео све ово?

Да ли би ти дао оставку, а да имаш у изгелду оно што је он имао. У року од 48 сати од оставке, Мачва и Подрње би посттале део НДХ, и отворио би се још нај мање једна Јасеновац. Сад, да ли у Љубовији, или у Мачви, незнам. Шитари би истог часа добили Врање и сва села до Ниша би била поклана. Румунија би захватила највећи део Баната. А Бугарска би држала целу Топлицу и цео Ниш, па бар до Параћина. И са кад све то узмеш у обзир, па на то додаш, да све српске избеглице из НДХ и Са Косова, и Војводине, једноставно не би имале где да побегну, него би морали да чекају да буду поклани.... да ли би ти са свим тим у изгледу дао ту оставку, и тиме произвео све ово?
Vidis da dete ne zna sta prica.
Vergla nekakve partizanske bajke a nije u stanju ni jedan podatak da da.
A usput javno kaze da je Nedic spasao njegovu porodicu

Stop.
Streljanje djaka.
Zasto se to desilo i da li je ikada iko odgovarao zbog uzroka tog dogadjaja????

Nedic je bezuspesno pokusavao da to spreci. Partizani pobili kuvare na mostu na gruzi, turili im odsecene kite u usta i utekli a ostavili Nemcima isvetu nad narodom

Марш, бре! Сада партизане кривиш што су стрељали, неки тамо Немци, ђаке. И што су стрељали потпуно невин народ, хиљаде, поред њих.

А тај што га браниш је макар после таквог једног чина, стрељања невиног народа, могао да поднесе оставку ако већ ништа друго није могао урадити, да је имао трунке морала.

Јао нама до Бога милога, сада се блокеји труде и монстроузна стрељања да оправдају. Добро Крле рече, исти су као фашисти и нацисти пред почетак Другог светског рата.

Шта мислите о Ломпаровом ставу о Милану Недићу. Да је био трагична личност која се борила да сачува српски народ и због тога кажњен незаслужено.
Ја се слажем 100% и Недић се много трудио и да помогне Србима са Ксоова и баш ми се свиђа што би на власт могли да дођу нормални и неискорумпирани националисти који би водили рачуна о безбедности Срба ван Србије, али се не би замерали ни са Западом и увлачили нас у нове ратове.

Коначно имам за кога да гласам. Надам се да ће студенти што пре формирати своју листу и да их пуног срца заокружим на изборима.

Шта ви уопште мислите о овој новој политичкој снази у Србији? Од сада сам на блокадама кад год могу.
SRPSKI KVINSLIZI NISU ISTO ŠTO I HRVATSKI.
DOK SU SRPSKI BILI PRINUDJENI DA TO BUDU , HRVATSKI SU VELIKODUŠNO TO ŽELELI.
I DOK SU HRVATSKI DOBILI VELIKU HRVATSKU NDH, SRPSKI SU DOBILI BEOGRADSKI PAŠALUK.
NIJE TO ISTO

MILAN NEDIĆ RULES!

Mogu da zamislim koliko ti je tesko i bolno saznanje bilo kada je tvoje budalastine oko Bihaca demantovao sam general Milovanovic,a ti jadnik godinama vrtis jednu pricu,uveravajuci druge u to i na kraju tras....demant iz prve ruke...,ali dobro to je uobicajena pojava kod vas kada pricate o ratu.

Poredjenje nisi razumeo jer si bosanac.
Na znam o kojoj borbi trabunjas posto otpora nije ni bilo tako da se ne zna da li je ijedan metak opalio u onoj bezaniji,a bio je otpusten iz vojske zbog svojih stavova o Nemcima,a onda naknadno vracen.
Ono sto treba da bude poenta je da je Srbija imala kralja,koji nije otrcao Hitleru u zagrljaj...,a onda su okupatori sami izabrali Nedica.
Dakle tu budaletinu nije izabrao narod,klasicni sluga sto je pristao da zastupa narod...bez da ga je isti ovlastio...mislim da opet nisi razumeo...koga briga.
Ја ти поставих клип у коме Миловановић потврди моју причу и пошто ти се то није допало нешто си се бунио и трабуњао о некаквом
другом а без да га поставиш на увид. Напротив, није Недић будалетина, већ ти који мисли да се на окупираним територијама врше
демократски избори, поготово када је окупатор трећи рајх.
Не осврну се ти на суштину сопственог врха аргументације везаног за квислиншки карактер Стефана Лазаревића!
Ја рецимо о њему немам лоше мишљење, напротив сматрам га корисним и витешким владаром али по твојим критеријумима
он је степеницу већи квислинг од Недића. Чак је и ударна песница којом је Бајазит разгромио хришћанску војску на Никопољу.
Одлично сам ја разумео и разумем вазалско-владарске односе и потребе тренутка, што се за тебе не може рећи.
Шта ли је у питању ако ниси Босанац? Можда то што си комунац? Кажу да су они за неколико нијанси глупљи чак и од Босанаца.
Њих су превеслали сви одреда, чак и тада непостојећи Бошњаци.

Само онај део који је он сматрао, као симпатизер нациста, да је вредан спашавања.
Тако Срби не раде.
Сигурно би нам без Недића било много боље и лакше. Бугарска, Албанска и НДХ управа би повела Србију крупним корацима у светлу будућност.
Не бисмио морали чекати толико дуго за студентске маратоне до Винковаца и Осијека, имали бисмо их већ тада.

Ја ти поставих клип у коме Миловановић потврди моју причу и пошто ти се то није допало нешто си се бунио и трабуњао о некаквом
другом а без да га поставиш на увид. Напротив, није Недић будалетина, већ ти који мисли да се на окупираним територијама врше
демократски избори, поготово када је окупатор трећи рајх.
Не осврну се ти на суштину сопственог врха аргументације везаног за квислиншки карактер Стефана Лазаревића!
Ја рецимо о њему немам лоше мишљење, напротив сматрам га корисним и витешким владаром али по твојим критеријумима
он је степеницу већи квислинг од Недића. Чак је и ударна песница којом је Бајазит разгромио хришћанску војску на Никопољу.
Одлично сам ја разумео и разумем вазалско-владарске односе и потребе тренутка, што се за тебе не може рећи.
Шта ли је у питању ако ниси Босанац? Можда то што си комунац? Кажу да су они за неколико нијанси глупљи чак и од Босанаца.
Њих су превеслали сви одреда, чак и тада непостојећи Бошњаци.

Nasao si klip i uzeo sebi slobodnu da haluciniras.
Ono sto ti tvrdis Milovanovic nigde ne izgovara.Znaci tu gde on prestaje da govori ti kreces da fantaziras..

Ja sam tebi rekao da postoji intervju gde Milovanovic govori kako njemu Milosevic nikada nije komandovao, posto nisi nasao ti si postavio isecen video klip od filipa svarma jedinica gde se prica o crvenim beretkama i svercu oko Bihaca.
Celo poglavlje je o tome pa i taj video kako Alija njima dobacuje neku cifru,a u nastavku Dudakovic opisuje kako je isao sverc,koliko kosta metak i na kraju zakljuciue da bi stvarnu cifru mozda mogao da zna predsednik vlade..Eto to si postavio klip o svercu kod Bihac i sad ti poentiras kao postavio si video koji ide tebi u prilog? Moze li nize i moze li gluplje?

Knez Lazar je stradao zato sto nije hteo da bude Nedic...po tebi ispada da je glup,jer zasto je stradao? Mogao je da bude vazal...ostane ziv i jos ga ti slavis.
Ali nebitne su igre reci sa osobom koja velica nacisticke saradnike.
Nedicev stvarni zadatak je bio da vija ustanike po Srbiji da nacistima obezbedi mir sa ciljem da Srbija ostane vecito okupirana.

On i njegove gazde su ubedljivo najgore resenje,komunisti su za njih amerika.

Nedic je ubijao narod,nebitno za koju ideologiju su bili,svakog ko se pobuni protiv nacista je trpao u logor Banjica...naravno partizani su bili najjaci pa su oni bili glavna meta da ne pricam sad price i o romima koje je ubijao o propagandi koju je sirio o velicanju Hitlera i svemu ostalom.

I nisam nikakav komunista,ali za razliku od tebe sam normalna osoba...ne velicam nacisticke saradnike i ne podrzavam ratne zlocince.

Poslednja izmena:
Nasao si klip i uzeo sebi slobodnu da haluciniras.
Ono sto ti tvrdis Milovanovic nigde ne izgovara.Znaci tu gde on prestaje da govori ti kreces da fantaziras..

Ja sam tebi rekao da postoji intervju gde Milovanovic govori kako njemu Milosevic nikada nije komandovao, posto nisi nasao ti si postavio isecen video klip od filipa svarma jedinica gde se prica o crvenim beretkama i svercu oko Bihaca.
Celo poglavlje je o tome pa i taj video kako Alija njima dobacuje neku cifru,a u nastavku Dudakovic opisuje kako je isao sverc,koliko kosta metak i na kraju zakljuciue da bi stvarnu cifru mozda mogao da zna predsednik vlade..Eto to si postavio klip o svercu kod Bihac i sad ti poentiras kao postavio si video koji ide tebi u prilog? Moze li nize i moze li gluplje?

Knez Lazar je stradao zato sto nije hteo da bude Nedic...po tebi ispada da je glup,jer zasto je stradao? Mogao je da bude vazal...ostane ziv i jos ga ti slavis.
Ali nebitne su igre reci sa osobom koja velica nacisticke saradnike.
Nedicev stvarni zadatak je bio da vija ustanike po Srbiji da nacistima obezbedi mir sa ciljem da Srbija ostane vecito okupirana.

On i njegove gazde su ubedljivo najgore resenje,komunisti su za njih amerika.

Nedic je ubijao narod,nebitno za koju ideologiju su bili,svakog ko se pobuni protiv nacista je trpao u logor Banjica...naravno partizani su bili najjaci pa su oni bili glavna meta da ne pricam sad price i o romima koje je ubijao o propagandi koju je sirio o velicanju Hitlera i svemu ostalom.

I nisam nikakav komunista,ali za razliku od tebe sam normalna osoba...ne velicam nacisticke saradnike i ne podrzavam ratne zlocince.
Као теби неко брани да поставиш тај клип о коме пишеш већ трећи пут?
Ко год да си служиш се усташким методама приписивања саговорницима онога што они нису изговорили.
Нигде ја не величам Недића нити умањујем Стефана, то су само халуцинације у твојој глави.
Могао је и Стефан да следи очев пример и изгине у јуришу на Бајазита кад му довео сестру за жену.
Чуј могао?!? Када се ради о опстанку државе нема могао, само морао. Могао је и Милош да не убије Карађорђа али је морао чак и главу да достави
тадашњом брзом поштом у Истамбул.
Онда си будала, јер ниси у стању сагледати историјске догађаје онаквима какви су они заиста били, већ се водиш емоцијама партизанске орук историје.
Ма свеједно, ионако сам у расправи о Сребреници дошао до закључка да ниси ни Србин, па ме стога твоје мишљење уопште не дотиче.

Back