Ломпаров став о Недићу

Mačevalac

Aktivan član
Poruka
1.014
Шта мислите о Ломпаровом ставу о Милану Недићу. Да је био трагична личност која се борила да сачува српски народ и због тога кажњен незаслужено.
Ја се слажем 100% и Недић се много трудио и да помогне Србима са Ксоова и баш ми се свиђа што би на власт могли да дођу нормални и неискорумпирани националисти који би водили рачуна о безбедности Срба ван Србије, али се не би замерали ни са Западом и увлачили нас у нове ратове.

Коначно имам за кога да гласам. Надам се да ће студенти што пре формирати своју листу и да их пуног срца заокружим на изборима.

Шта ви уопште мислите о овој новој политичкој снази у Србији? Од сада сам на блокадама кад год могу.

Ако је спасавао српски народ, а јесте онда могу да га хвалим и заболе ме шта ко други мисли.
Kako spasavao?

Sprovodeći ih u koncentracione logore na Sajmište, na Banjici itd?
Mene bi bilo sramota da veličam ovog kolabricionistu čak i pod nik-om kao anonimus.

Шта мислите о Ломпаровом ставу о Милану Недићу. Да је био трагична личност која се борила да сачува српски народ и због тога кажњен незаслужено.
Ја се слажем 100% и Недић се много трудио и да помогне Србима са Ксоова и баш ми се свиђа што би на власт могли да дођу нормални и неискорумпирани националисти који би водили рачуна о безбедности Срба ван Србије, али се не би замерали ни са Западом и увлачили нас у нове ратове.

Коначно имам за кога да гласам. Надам се да ће студенти што пре формирати своју листу и да их пуног срца заокружим на изборима.

Шта ви уопште мислите о овој новој политичкој снази у Србији? Од сада сам на блокадама кад год могу.

Ko gura vise ovog kvazipatriotu Lompara u pricu sa studentima,zasto i zbog cega???

Kako spasavao?

Sprovodeći ih u koncentracione logore na Sajmište, na Banjici itd?
Mene bi bilo sramota da veličam ovog kolabricionistu čak i pod nik-om kao anonimus.
Глупости. Трудио се да бира мање зло. Одмазде према Србима попут стрељања 100 за 1 су биле страшне.

Потпуно се слажем са првим делом али сам супротног мишљења по питању његове кривице.
Код Срба је чувена пословица "За оно ти хвала а за ово оде глава".

Запитајте се само је ли служио Немцима?

Потпуно се слажем са првим делом али сам супротног мишљења по питању његове кривице.
Код Срба је чувена пословица "За оно ти хвала а за ово оде глава".

Запитајте се само је ли служио Немцима?
Морао је.

Ispravan stav.
Nedic je vodio politiku moguceg i uspeo je u ogromnoj meri da sacuva mir unutar Srb8je gotovo sve vreme rata us je spasao par stotina hiljada Srpskih (i Slovenackih).izbeglica.
Na zalost sve je to zahtevalo i neke ne bas lepe stvari i kolaboraciju.
Dakle ni lozitivna ni negativna l8cnost. Nesrecna licnost

sa lomparom treba biti jako oprezan jer ima putera na glavi kao niko.

a i jako je namazan i obrazovan lik, a takvi su sluzbi najmiliji.

Што неко други није морао него баш он? Не пије воду.

Онда је такође Петен морао, и Квислинг...
Mozda su ga nasli u trenutku kada je bio slab i emotivno ruiniran zbog pogibije svoje dece?
Poredjenje sa Petenom i Kviskingom nije bas ispravno jer su i jedan i drugi imali svoje jedunice (doduse dobrovoljce) na svim Hitlerovim frontovima. Neduc nije.
Cenis da je ga je narod u Srbiji slucajno zvao "Srpska majka" obzirom na to koliko je Srpskih i Slovenackih zivota spasio i odrzao mir na teritoriji pod njegivom kontrolom sve do pred kraj 1944. To komunisti kriju kao zm8ja noge pa su ga i ubili pre sudjenja. Ili zaista verujes u bajku da se cica od 80 godina i 100kg oteo iz ruku mladih OZNAsa, popeo na prozor i skocio????

U ostalom.... da nisu njega nasli, nasli bi nekoga drugog pa bi se sada o njemu pisalo

Mozda su ga nasli u trenutku kada je bio slab i emotivno ruiniran zbog pogibije svoje dece?
Poredjenje sa Petenom i Kviskingom nije bas ispravno jer su i jedan i drugi imali svoje jedunice (doduse dobrovoljce) na svim Hitlerovim frontovima. Neduc nije.
Cenis da je ga je narod u Srbiji slucajno zvao "Srpska majka" obzirom na to koliko je Srpskih i Slovenackih zivota spasio i odrzao mir na teritoriji pod njegivom kontrolom sve do pred kraj 1944. To komunisti kriju kao zm8ja noge pa su ga i ubili pre sudjenja. Ili zaista verujes u bajku da se cica od 80 godina i 100kg oteo iz ruku mladih OZNAsa, popeo na prozor i skocio????

U ostalom.... da nisu njega nasli, nasli bi nekoga drugog pa bi se sada o njemu pisalo
dok se taj crveni rasomon ne pocne raspetljavati neme nama boljitka.

sve ce posle toga biti mnogo jasnije, pa ce cak i mnogi koji su zaposedali pozicije vlasti decenijama cak do danas, biti svakome jasni po kom su kljucu su birani.

Недић је спасио моју породицу, директно, примајући их као избеглице са Косова 1943. године. За то му огромно хвала! Али за сарадњу и служење Немцима немам ни трунке оправдања за њега. Сви ваши изговори су ми премали за озбиљније преиспитивање личног става.

Није имао ко други. Да се он није прихватио да буде квислинг Анте Павелић би владао Србијом.

Аааааааааа, хаааааа, хаааа...

Поред неколико милиона Срба и осталих није имао ко? Немој, молим те, пукнућу од смеха. А Анте је дошао до Београда, владао је Земуном. Више му нису дали Немци, видели су да уз помоћ Недића и Љотића могу солидно да држе Србију у покорности, без усташа.

Недић је спасио моју породицу, директно, примајући их као избеглице са Косова 1943. године. За то му огромно хвала! Али за сарадњу и служење Немцима немам ни трунке оправдања за њега. Сви ваши изговори су ми премали за озбиљније преиспитивање личног става.
Da nije saradjivao sa Nemcima, tvoja porodica ne bi bila spasena. Politika je umetnost moguceg.

Sacuvao je mir u Srbiji tokom rata i spasao stotine hiljada zivota. Da bi to bilo moguce morao je da saradjuje sa Nemcima.

Sta je bilo drugo resenje?
Otvoreni rat sa Nemcima i razaranje Srbije. Jos ko zna koliko desetina ili stotina hiljada mrtvih Srba. Cenis da je premalo Srba izg8nulo u tom ratu pa je potrebno jos da ginemo?

Da nije saradjivao sa Nemcima, tvoja porodica ne bi bila spasena.

А што мислиш да не би било бољег или послушнијег да се он није прихватио слугеранског положаја? Је ли он једини на овоме Свету што је спашавао избеглице?

Back