Lokalni izbori u Zaječaru: Do sada proglašene tri izborne liste

Paula

black cat
VIP
Poruka
38.748
https://www.ngportal.rs/lokalni-izbori-u-zajecaru-do-sada-proglasene-tri-izborne-liste/

Gradska izborna komisija u Zaječaru proglasila je do sada tri izborne liste. Lokalni izbori u Zaječaru biće održani 8. juna.

Izborna komisija potvrdila je na danas održanoj sednici treću Izbornu listu „Ujedinjeni za spas Zaječara – Miladin Krstić – Mirko Jelenković“, koju je podnela istoimena grupa građana, nakon što su uklonili nedostatke na koje im je ukazano. Prvi na listi za odbornike u gradskoj Skupštini je Dejan Krstić, doktor etnologije i antropologije, drugi Slobodan Petrović, diplomirani mašinski inženjer i profesor tehničkog obrazovanja iz Malog Izvora, a treći Miladin Krstić, diplomirani etnolog-antropolog iz Zaječara.
Ova izborna lista ima 50 kandidata za odbornike, koliko je i mesta u gradskom parlamentu.

Izborna komisija potvrdila je ranije, kao prvu, izbornu listu „Ne damo Srbiju – Aleksandar Vučić“ Srpske napredne stranke sa, takođe, 50 kandidata.
Prvi na listi je doktor veterinarske medicine Vladimir Videnović, koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju zamenika gradonačelnika. Druga na listi je Tatjana Stojanović, diplomirani ekonomista, a treći je Milan Stanković, dipl. menadžer.

Potvrđena je i izborna lista koalicije „Promena u koju verujemo – Uglješa Đuričković – Dragana Rašić“, koju čine predstavnici Narodnog pokreta Srbije (NPS), Pokreta slobodnih građana (PSG) i Stranke slobode i pravde (SSP).
Ova lista će na predstojećim lokalnim izborima u Zaječaru biti pod rednim brojem dva na glasačkom listiću, a ima, takođe, 50 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Goran Kalčević, advokat iz Zaječara (Narodni pokret Srbije), druga Dragana Rašić, dipl. sociološkinja iz Zaječara (PSG) a treći Uglješa Đuričković, dipl. pravnik iz Zaječara (Narodni pokret Srbije).

Komentar: ovo je najrelevantnija stvar što se tiče političke situacije kod nas posle svih ovih protesta ?

Poslednja izmena:
Pitam se ko su ti s liste Ujedinjeni

Samo sam ovo našla
Prvi na listi „Ujedinjenih“ je dr Dejan Krstić, drugi je diplomirani mašinski inženjer i i profesor tehnihčkog obrazovanja Slobodan Petrović, treći je etnolog i antropolog Miladin Krstić, četvrta je viša medicinska sestra u penziji Katica Grčalović, dok je peta na listi Milanka Milošević, učiteljica u penziji. Šesti na listi je Mirko Jelenković, dipl. građevinski inženjer.

SNS misle da će pobediti

Ničić ponovo iznenađenje

Gradonačelnik Zaječara u poslednje četiri godine bio je Boško Ničić, čovek koji se već dve decenija nalazi na čelnim mestima Opštine. Sa svojim pokretom „Živim za Krajinu“ je sa različitim koalicionim partnerima pobeđivao na izborima, a posebno upečatljiva bila je pobeda 2017. kada je imao više glasova od Srpske napredne stranke. Međutim, ubrzo nakon što su prebrojani glasovi, Ničić je prešao u SNS postavši član Predsedništva stranke.

Iako su svi očekivali da on predvodi listu SNS-a i na ovim lokalnim izborima, došlo je do iznenađenja. Ne samo da ne predvodi listu, nego nije ni na spisku kandidata za odbornike koji je predat GIK-u. Kako navodi za Insajder, odlučio je da prepusti mesto drugima.

„Nudili su mi mesto, ali sam se zahvalio. Ne mogu više, 21 godinu sam gradonačelnik. Deca koja su se rodila kada sam postao gradonačelnik, sada su već studenti. Mislim da je bilo dosta. Ostaću gradonačelnik do konstituisanja nove skupštine, a onda se povlačim“, kaže Ničić precizirajući da to ne podrazumeva i napuštanje politike i da će i dalje biti član Predsedništva SNS-a.

Nosilac liste vladajuće stranke biće Vladimir Videnović, doktor veterine i dugogodišnji Ničićev zamenik. Kako navodi Ničić, uveren je u još jednu pobedu SNS-a.

„Apsolutno očekujem pobedu. Sa Vladom sam sarađivao 20 godina i to je čovek kojem niko ne može ništa da zameri. Mislim da je lista stranke odlična i da ćemo zbog svega što smo do sada uradili dobiti poverenje ljudi. Što se tiče opozicije, nisam zabrinut. Oni su sebi naneli najveću štetu svojim divljanjem po Skupštini i protivljenjem otvaranju radnih mesta. Narod to ne voli i to nije politika koja može da donese uspeh“, smatra Ničić.

dr Nenad Ristović, osvojio skoro kao SNS 2021 sa grupom građana, a posle prešao u SNS:

Posmatrano iz današnje perspektive, opozicija na prethodnim lokalnim izborima u Zaječaru nije postigla značajan uspeh. Deo opozicionih stranaka je bojkotovao izbore, pa se najveći deo opozicionih glasova slio grupi građana doktora Nenada Ristovića. Ovaj infektolog je široj javnosti postao poznat kada je u decembru 2020. godine vratio predsednku Srbije medalju koju je dobio za zasluge tokom pandemije kovida. To je učinio, kako je rekao, zbog brutalnih napada „kriminalaca“ iz zaječarskog odbora SNS-a na njegovu porodicu. Na izborima 2021. je osvojio 16 odbornika, svega šest manje od SNS-a. Međutim, Ristović je godinu dana nakon toga postao narodni poslanik baš na listi SNS-a.

On je za Insajder potvrdio da će na lokalne izbore izaći sa svojom grupom građana, ali nije želeo da daje izjave, rekavši da će to činiti nakon Uskrsa.

Pa dakle, on će da pravi svoju listu, neće biti na listi SNSa? A njihov poslanik. To znači da ako napravi takvu grupu građana, to je SNS grupa građana.

Opet opozicija misli da će se SNS iznenaditi rezultatima:

Đuričković kaže za Insajder da je vlast pokušavala na sve načine da odloži održavanje izbora u Zaječaru, plašeći se rezultata.

„Ovde SNS zapravo nikada nije ni pobedio, već su uvek uspevali da onog ko pobedi privuku u svoje redove. To su učinili na Ničićem 2017. godine, pa sa doktorom Ristovićem 2021. A sada su se konačno stekli uslovi da pobedi prava opozicija. Napravili smo veliku koaliciju i to na vrlo zdravim osnovama. Uveren sam da će nakon izbora Zaječari biti prvi grad u Srbiji u kojem SNS neće biti na vlasti“, ističe Đuričković.

https://www.insajder.net/teme/oceki...ricu-vlast-samouverena-opozicija-optimisticna

Velika očelivanja opozicije u Kosjeriću

Vladan Todorić iz pokreta „Čisti ljudi za čist Kosjerić“, navodi da su u toku intenzivni razgovori da celokupna opozicija u Kosjeriću izađe na jednoj listi. Ono što bi ovu listu razlikovalo od klasičnih predizbornih koalicija je što je na stolu plan da se svi odreknu svojih stranačkih obeležja. Ovakav aranžman, navodi Todorić, donela bi im i vrlo značajnu podršku.

„Nadamo se i postoje neke indicije da bi takva lista dobila podršku studenata iz Kosjerića. Ovo je malo mesto, svi se mi međusobno znamo. Stvarno je nepotrebno da iza imena stoje nazivi partija, uostalom svi već znaju ko je iz koje partije. Nama je značajno da izbrišemo partijski prefiks, jer time pokazujemo da nam je stalo do pobede. SNS je ozbiljna mašinerija, ali sam uveren da ako budemo ujedinjeni na krilima studentsk podrške možemo do pobede“, ističe Todorić.

I dok se finalizacija jedinstvene opozicione liste očekuje nakon Uskrsa, SNS je već predao listu koju predvodi Žarko Đokić, koji je predsednik opštine od 2017. On je nakon predavanja potpisa izrazio uverenost u pobedu, ali nije želeo da govori za Insajder.

јел учествује ПУФ? тј имали намеру?

1745418209830.png

https://www.ngportal.rs/lokalni-izbori-u-zajecaru-do-sada-proglasene-tri-izborne-liste/

Gradska izborna komisija u Zaječaru proglasila je do sada tri izborne liste. Lokalni izbori u Zaječaru biće održani 8. juna.

Izborna komisija potvrdila je na danas održanoj sednici treću Izbornu listu „Ujedinjeni za spas Zaječara – Miladin Krstić – Mirko Jelenković“, koju je podnela istoimena grupa građana, nakon što su uklonili nedostatke na koje im je ukazano. Prvi na listi za odbornike u gradskoj Skupštini je Dejan Krstić, doktor etnologije i antropologije, drugi Slobodan Petrović, diplomirani mašinski inženjer i profesor tehničkog obrazovanja iz Malog Izvora, a treći Miladin Krstić, diplomirani etnolog-antropolog iz Zaječara.
Ova izborna lista ima 50 kandidata za odbornike, koliko je i mesta u gradskom parlamentu.

Izborna komisija potvrdila je ranije, kao prvu, izbornu listu „Ne damo Srbiju – Aleksandar Vučić“ Srpske napredne stranke sa, takođe, 50 kandidata.
Prvi na listi je doktor veterinarske medicine Vladimir Videnović, koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju zamenika gradonačelnika. Druga na listi je Tatjana Stojanović, diplomirani ekonomista, a treći je Milan Stanković, dipl. menadžer.

Potvrđena je i izborna lista koalicije „Promena u koju verujemo – Uglješa Đuričković – Dragana Rašić“, koju čine predstavnici Narodnog pokreta Srbije (NPS), Pokreta slobodnih građana (PSG) i Stranke slobode i pravde (SSP).
Ova lista će na predstojećim lokalnim izborima u Zaječaru biti pod rednim brojem dva na glasačkom listiću, a ima, takođe, 50 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Goran Kalčević, advokat iz Zaječara (Narodni pokret Srbije), druga Dragana Rašić, dipl. sociološkinja iz Zaječara (PSG) a treći Uglješa Đuričković, dipl. pravnik iz Zaječara (Narodni pokret Srbije).

Komentar: ovo je najrelevantnija stvar što se tiče političke situacije kod nas posle svih ovih protesta ?
Moja iskrena sućut za Zaječar :(

i daj Bože da malo poprave ono pivo
jeste Švaba pokro celu pivaru kad se povlačio od Rusa al daj i meni to pivo što se gostio Švabo :rtfm:

na Strazbur da ga baci?
to nije lepo ...
a sve vas to naučila Olja Bećković
Ne svidja joj se mišljenje - prekida vezu
Uredjuje državu ne ume po rodjenoj kući da uredi nikog.
Nikog ne stavljam na Strazbur, zanima me šta mutite :D
Mora da je tebi prekinula vezu kad si počeo: Nisam ni za jednu stranku, ali ovi iz opozicije su strani plaćenici... :D

Back