ljudi sta upisujete ove godine???

KOWYNUXX:
i ti bi isto na filološki?

Da, i ja ću filološki, ali sledeće godine ... Međutim, dobro sam upućena u sva dešavanja na faxu, pa možda mogu da vam pomognem ... :)

Inače što se tiče prijemnog, on se menja samo za one koji upisuju anglistiku, tj. oni imaju sada tri testa: srpski - gramatika, engleski - pismeno i usmeno ... Ispali su malo bezobrazni prema Englezima ... Preporučujem vam da odete na njihov sajt i saznate nove informacije jer se od ove godine sve menja ... Vi ste prva generacija koja će raditi po Bolonjskom sistemu na FF-u ... Čini mi se da su sada malo menjali način bodovanja, tj. koliko bodova vam nosi predmet iz srednje škole ...

KOWYNUXX:
meni sajt nece da otvori...

kakva sad Bolonjska???Meni moji poznanici rekose da nece biti josh nekoliko godina...odakle ti taj info???

Nešto nije u redu sa sajtom sada ... Nadam se da će biti bolje sledeće nedelje ...

Bolonjska sigurno kreće od ove godine ... Proveren info sa faxa ... Bila je čak i tribina o tome ... Tvoji poznanici baš i nisu obavešteni ...
Anyway, kada sajt bude proradio, idi na forum pa se direktno raspitaj na katedri koju nameravaš da upišeš kakve će promene biti jer one nisu iste na svima katedrama ...

Vec sam upisao. Dobio sam punu stipendiju u Americi, placene mi sve 4 godine! Jedino shto treba da odradim je da kupim avionsku kartu za tamo i pare za dzeparac... I uzivanjac :) :)
Znam da sad krece frka i panika ovde, barem shto se mojih ortaka iz razreda tiche, pa ono, ljudovi, sa srecom i da se upishete tamo gde zelite ;) :)

DragonFly:
Vec sam upisao. Dobio sam punu stipendiju u Americi, placene mi sve 4 godine! Jedino shto treba da odradim je da kupim avionsku kartu za tamo i pare za dzeparac... I uzivanjac :) :)
Znam da sad krece frka i panika ovde, barem shto se mojih ortaka iz razreda tiche, pa ono, ljudovi, sa srecom i da se upishete tamo gde zelite ;) :)

A sta si upisao tamo?Ako se sme znati?:) ;)
Pozzzz....

Moj koledz spada u takozvane "liberal arts college", shto mu znachi da prve 2 godine ne moram uopshte da definishem glavni predmet (major)! Naravno, svako ima pravo da odmah se definishe, ali neki ljudi drze svoje opcije otvorene tokom te prve 2 godine. Takva vrsta koledza je fokusirana na "ophstu kulturu".
Imam pravo da biram izmedju 20 i kusur majora, recimo, psihologija, engleski i knjizevnost, filozofija, ekonomija, ugostiteljstvo itd. Ja cu verovatno uzeti psihologiju kao major, mada, kao shto sam napomenuo, mogu 2 godine da istrazujem shta me interesuje. Takodje, mogu da zavrshim 2 majora u okviru 4-godishnjeg shkolovanja - primera radi, to mu dodje kao da ovde zavrshim psihologiju na Filozofskom i ekonomiju na Ekonomskom.
Otpozzzzdrav tebi, batice :D

DragonFly:
Moj koledz spada u takozvane "liberal arts college", shto mu znachi da prve 2 godine ne moram uopshte da definishem glavni predmet (major)! Naravno, svako ima pravo da odmah se definishe, ali neki ljudi drze svoje opcije otvorene tokom te prve 2 godine. Takva vrsta koledza je fokusirana na "ophstu kulturu".
Imam pravo da biram izmedju 20 i kusur majora, recimo, psihologija, engleski i knjizevnost, filozofija, ekonomija, ugostiteljstvo itd. Ja cu verovatno uzeti psihologiju kao major, mada, kao shto sam napomenuo, mogu 2 godine da istrazujem shta me interesuje. Takodje, mogu da zavrshim 2 majora u okviru 4-godishnjeg shkolovanja - primera radi, to mu dodje kao da ovde zavrshim psihologiju na Filozofskom i ekonomiju na Ekonomskom.
Otpozzzzdrav tebi, batice :D

Pa lepooo,....bas.
Samo ja sam sekica,ali dobro.:)
Pa srecno i uspesno ti tamo bilo!!!!:)

Back