ljudi sta upisujete ove godine???

caki:
tako i treba da razmisljas,dobro se pripremi i nece bit problema!!!
inace mi uopste nemamo taj predmet ustav u skolama,pa je malo teze ovima da pripremaju,tu je vasa prednost koji imate taj predmet!!!!

Da,ali knjiga iz Ustava nije velika i vrlo je laka.Mada sam cula suskanje da ce mozda ove godine izbaciti Ustav sa prijemnog,al to ne bi bilo od neke vece pomoci jer bi onda verovatno povecali broj pitanja iz sociologije,koja je najteza,bar po meni.

JEST USTAV MALA KNJIGA,AL LAKSE JE VAMA KOJI IMATE TAJ PREDMET,NEGO OVIMA KOJI NEMAJU,PA ONDA MORA SVE DA SE UCI IZ POCETKA,NEMAS POJMA STA JE BITNO A STA NIJE!!!
A SOCIOLOGIJA NIJE TESKA,JEL UCIS IZ ONE KNJIGE MITROVIC-PETROVIC,ONA JEST OBIMNA,AL MOZE DA SE NAUCI,NAJBITNIJE TI JE ONO DO KULTURE,I OVO JE BITNO,ALI MANJE,FINO NAUCI SVE DEFINICIJE,POJMOVE I NECE BIT PROBLEMA!!!E,POSTO TI PRIPREMAS ISTORIJU TAKODJE,JEL IMA TAMO U BG DA SE KUPI KNJIGA IZ IST ZA PRIJEMNI,ONO SVE 4 KNJIGE ZAJEDNO U JEDNOJ,SAMO ONO NAJVAZNIJE!!!MENI TREBA ZA PRAVO

caki:
JEST USTAV MALA KNJIGA,AL LAKSE JE VAMA KOJI IMATE TAJ PREDMET,NEGO OVIMA KOJI NEMAJU,PA ONDA MORA SVE DA SE UCI IZ POCETKA,NEMAS POJMA STA JE BITNO A STA NIJE!!!
A SOCIOLOGIJA NIJE TESKA,JEL UCIS IZ ONE KNJIGE MITROVIC-PETROVIC,ONA JEST OBIMNA,AL MOZE DA SE NAUCI,NAJBITNIJE TI JE ONO DO KULTURE,I OVO JE BITNO,ALI MANJE,FINO NAUCI SVE DEFINICIJE,POJMOVE I NECE BIT PROBLEMA!!!E,POSTO TI PRIPREMAS ISTORIJU TAKODJE,JEL IMA TAMO U BG DA SE KUPI KNJIGA IZ IST ZA PRIJEMNI,ONO SVE 4 KNJIGE ZAJEDNO U JEDNOJ,SAMO ONO NAJVAZNIJE!!!MENI TREBA ZA PRAVO

E ne znam da li je izaslo nesto slicno na pravnom,al mislim ipak da nije.Ovi moji sto se spremaju za pravni uce iz redovnih knjiga za gimnaziju.Za FPN isto tako.
A sto se sociologije tice,problem predstavljaju pitanja koja se odnose na citate u knjigama.

e opet ja ha ha ha
nego imam pitanje zna li ko 'oce li ove godine priznavati nagrade na etf-u. imam III nagradu na republickom iz matematike IV b kategorija. bio bi bas skroz supalj fazon da me zavrnu (da se kulturno izrazim). posto sam to vec propisno proslavio, pa bi bio bedak da se ispalim pred drugovima!!! Ma u sustini mi je svejedno, ali bas je lepo dok drugi strebace i cimaju se a ti juris ribe. Bas sam los ali sta cu.... pozdrav narode...

Pitanje za jeku!
Da li na arhitektonskom fakultetu ima da se kupi neka knjuga ili zbirka sa testovima sklonosti sto imate za polaganje?Znas na sta mislim,oni zadaci za snalazenje u prostoru,kao test prostorne inteligencije ili kako se vec zove sto polazete pored matematike i crtanja.
ja hocu da upisem pejzaznu arhitekturu i isto imam tako neki slican test na polaganju,pa bih htela da uzmem tu knjigu ako postoji da pogledam sta sve ima.
Molim te mi odgovori!Pozdrav!:)

samuilov:
Pitanje za jeku!
Da li na arhitektonskom fakultetu ima da se kupi neka knjuga ili zbirka sa testovima sklonosti sto imate za polaganje?Znas na sta mislim,oni zadaci za snalazenje u prostoru,kao test prostorne inteligencije ili kako se vec zove sto polazete pored matematike i crtanja.
ja hocu da upisem pejzaznu arhitekturu i isto imam tako neki slican test na polaganju,pa bih htela da uzmem tu knjigu ako postoji da pogledam sta sve ima.
ima.to je staro izdanje,zadaci sa prijemnih ispite do 2003-4.god.Ima i od prosle godine ali nju jos nisu odstampali,ne znam zasto....?ja sam je jedva nasla preko jedne devojke,ali ce ti biti dovoljna ona stara,tu ima puno logickih zadataka......
e,a sta treba za pejzaznu arhitekturu?ovi zadaci,biologija...?

samuilov:
Pitanje za jeku!
ima.to je staro izdanje,zadaci sa prijemnih ispite do 2003-4.god.Ima i od prosle godine ali nju jos nisu odstampali,ne znam zasto....?ja sam je jedva nasla preko jedne devojke,ali ce ti biti dovoljna ona stara,tu ima puno logickih zadataka......
knjiga kosta 500 din.

jeka$:
knjiga kosta 500 din.

Hvala ti puno na informacijama.Mislim da cu otici do fax-a da pogledam te zbirke pa mozda i kupim.Ma ja sam se rastrkala na sve strane trazeci te zbirke!:)Moja drugarica je kupila neku zbirku na arhitekturi za ovu godinu.Tu ima malo stereometrije,tih logickih zadataka i na kraju je dato par crteza koji su dobili najvise ocene prosle godine u junskom i septembarskom roku.A trebalo bi sledece nedelje da mi jedna devojka donese knjigu koju ona ima sa tim testovima.
E,pa za pejzaznu ti treba biologija (imas knjigu iz koje spremas i pitanja su na zaokruzivanje)Crtanje(na bloku br.5-mrtva priroda uglavnom) i taj test sklonosti.Najvise poena nosi biologija(kao ova dva zajedno).Ja se malo plasim za taj test sklonosti.Zadaci nisu nimalo naivni.A sad sam bas bila pronasla par zad u toj zbirci za arhitekturu koji su bili prosle dve godine na testu za pejzaznu,....
a je l imas ti neku alternativu ako ne upadnes na arhitekturu?Ja nemam,sto i nije bas dobro....

:roll:
samuilov:
Hvala ti puno na informacijama.Mislim da cu otici do fax-a da pogledam te zbirke pa mozda i kupim.Ma ja sam se rastrkala na sve strane trazeci te zbirke!:)Moja drugarica je kupila neku zbirku na arhitekturi za ovu godinu.Tu ima malo stereometrije,tih logickih zadataka i na kraju je dato par crteza koji su dobili najvise ocene prosle godine u junskom i septembarskom roku.A trebalo bi sledece nedelje da mi jedna devojka donese knjigu koju ona ima sa tim testovima.
E,pa za pejzaznu ti treba biologija (imas knjigu iz koje spremas i pitanja su na zaokruzivanje)Crtanje(na bloku br.5-mrtva priroda uglavnom) i taj test sklonosti.Najvise poena nosi biologija(kao ova dva zajedno).Ja se malo plasim za taj test sklonosti.Zadaci nisu nimalo naivni.A sad sam bas bila pronasla par zad u toj zbirci za arhitekturu koji su bili prosle dve godine na testu za pejzaznu,....
a je l imas ti neku alternativu ako ne upadnes na arhitekturu?Ja nemam,sto i nije bas dobro....
pokusacu arhitek.mada zapravo hocu unutrasnju arhitekturu,taj smer ima na fpu ali jako malo primaju,pa mi je bilo rizicno da se pripremam za to.ali slicna je priprema za arhitek i to.ako ne upadnem na arhitek.pokusacu na fpu u septembru.ako ni tu ne upadnem :evil: onda cu upisati ili visu arhitektonsku,ili cu nesto sasvim deseto ili da pauziram godinu!!! :confused: :sad: trebala sam ranije da pocnem sa pripremama za jos jedan fakultet,ali sta sad.....
a kod koga ti se drugarica sprema?jel zna da je arhitektonski fak.poskupeo i da skolarina za samofinansirajuce sada iznosi 2750 eura!!!!

ijaoo!Nisam znala za to.Pa bas je bre mnogo!Onda ti je bolje da upises privatni fax,dodas jos par evrica i to ti je to,ne moras da se traumiras da li ces da upadnes ili neces.Ma sramota bre sta uradise sa tim arhitektonskim fakultetom!
E ne znam kod koga ide na pripreme,znam samo da ide privatno.A sto se tice enterijera,...za to ti treba veza.
Pa ja ti zelim srecu,...pa kad se ponovo budemo nasli na forumu,tamo posle pocetka jula,da me obavestis kako si upala na arhitekturu!;)

..Sandra..:
Filozofski u BG-u... Nismo konkurencija :) Ali ja se jos uvek dvoumim, to mi se svidja bash bash, ali nije tako perspektivno... Ne znam sta izabrati..

Zavisi sta izaberes da radis. Ako npr. predajes u skoli ili budes skolski psiholog, onda bas i nije perspektivno. Ali ako odlucis da se bavis marketingom, onda i te kako imas mogucnosti za napredovanje. Mene marketing najvise zanima, planiram i neke postdiplomske iz te oblasti ;)

Marketing nudi sirok spektar mogucih zanimanja. Ljudi najrazlicitijih obrazovnih profila su potrebni marketinskoj agenciji. Psiholozi su bitni zbog ispitivanja trzista, konkretno da budu posrednici izmedju svesti potrosaca i nekog ko je zaduzen za ispiranje njihovog mozga, a to je agencija ;) :lol: A drugo, kao psiholog mozes i da napravis sektu :lol: :lol: :lol: :lol:

Back