Ljudi pre nas,Ciklus zivota i Evolucija

Nije spam Vule...
Pricamo o prvim ljudima... Ljudima pre nas... Sada pricamo o tome da li ih je bilo ili ne...

Ma dobro,kontam sve ja to,al otupiste ga! Bog je stvorio planete,nije stvorio planete,pa uslo i pripovedanje a sad kolko vidim avioni su vanzemaljska tvorevina...

Dobro,ako su braca Wright bili vanzemaljci,onda se slobodno moze reci da su avioni aliencraft....end of story.

Ok... to je to...
Dovoljno je receno...
Bitno da se lepo ispisalo sta je imalo da se ispise i onaj ko bude citao neka prihvati sta mu vise odgovara...
Ako budemo nastavili o ovome, samo cemo da se vrtimo u krug, tako da cu ja sada prekinem ovde da raspravljam o tome da li je Bog vanzemaljac....

Epa drago mi je. z:D

A ako imas neku tvoju teoriju nastanka,evolucija i ciklusa,pls napisi....posto vidim dao si silne komentare,al nigde tvoja teorija.z:mrgreen:z;)

Pa ako pritom mislis covek,onda ne.

Hmmm....nznm bas....
Nisam ja bas neki cist Pravoslavac a kamoli Hriscanin,pa da ti odgovorim na to pitanje,ali.....pokusacu....

Verujem da je Bog bio tu od pocetka,nznm ko je,nznm sta je,nzn odakle je, ni kad je dosao....mozda je vanzemaljac,al posto je moja prva pomisao kad mi neko kaze vanzemaljac,neki mali zeleni glavati ljudi bez nosa,odma odbacim tu misao....a ako mislis vanzemaljac u obliku nekog bica slicnog nama,onda bi mogo u to da verujem...al onda ti pocnes da pricas kako je Bog stvarao planete,blah blah... i ode i ta misao... Ne verujem da su vanzemaljci bica tolike sile,znanja i moci da mogu da stvori planetu!

...Bog je nadprirodna sila...energija.

Stvaranje svijeta. Čovjek obličje Božije.

1. U početku stvori Bog nebo i zemlju.

2. A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.

3. I reče Bog: neka bude svjetlost. I bi svjetlost.

4. I vidje Bog svjetlost da je dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame.

5. I svjetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, dan prvi.

6. Potom reče Bog: neka bude svod posred vode, da rastavlja vodu od vode.

7. I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako.

8.A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi.

9. Potom reče Bog: neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mjesto, i neka se pokaže suho. I bi tako.

10. I suho nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vidje Bog da je dobro.

11. Opet reče Bog: neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme, i drvo rodno, koje rađa rod po svojim vrstama, u kojem će biti sjeme njegovo na zemlji. I bi tako.

12. I pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme po svojim vrstama, i drvo, koje rađa rod, u kojem je sjeme njegovo po njegovijem vrstama. I vidje Bog da je dobro.

14. I bi veče i bi jutro, dan treći.

15. Potom reče Bog: neka budu vidjela na svodu nebeskom, da dijele dan i noć, da budu znaci vremenima i danima i godinama;

16. I neka svijetle na svodu nebeskom, da obasjavaju zemlju. I bi tako.

17. I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo veće da upravlja danom, i vidjelo manje da upravlja noću, i zvijezde.

18. I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju.

19. I da upravljaju danom i noću, i da dijele svjetlost od tame. I vidje Bog da je dobro.

20. I bi veče i bi jutro, dan četvrti.

21. Potom reče Bog: neka vrve po vodi žive duše, i ptice neka lete iznad zemlje pod svod nebeski.

22. I stvori Bog kitove velike i sve žive duše što se miču, što provrvješe po vodi po vrstama svojim, i sve ptice krilate po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro;

23. I blagoslovi ih Bog govoreći: rađajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji.

24. I bi veče i bi jutro, dan peti.

25. Potom reče Bog: neka zemlja pusti iz sebe duše žive po vrstama njihovijem, stoku i sitne životinje i zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem. I bi tako.

26. I stvori Bog zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem, i stoku po vrstama njezinijem, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro.

27. Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.

28. I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih.

29. I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svega zvjerinja što se miče po zemlji.

30. I još reče Bog: evo, dao sam vam sve bilje što nosi sjeme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose sjeme; to će vam biti za hranu. A svjemu zvjerinju zemaljskom i svjema pticama nebeskim i svjemu što se miče na zemlji i u čem ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako.

31. Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

http://sr.wikisource.org/sr-el/Прва_књига_Мојсијева/Глава_1.

Kolko vidim Bog nije stvorio celu planetu,vec samo povrsinu. z:)

Mene zanima sta krije led Antarktika pod sobom, posto Piri Reisove mape pokazuju da ipak ima necega.
Devetnaestog februara 1947. admiral Richard Byrd je napustio bazni kamp "Arctic" i odleteo severnije. Godinama nakon toga ostala su nagadjanja sta se stvarno desilo za vreme tog istorijskog leta i da li je admiral Byrd zaista leteo "iza" Pola u Unutrasnjost i sreo se sa naprednijim bicima koja su mu dala poruku za covecanstvo.

Uglavnom, po njegovom povratku u Washington, 11. marta 1947. godine, on je stavljen pod striktnu kontrolu medicinskog i vojno-sigurnosnog tima. Nije se oglasavao godinama. Bio je vojnik i ponasao se u skladu sa naredjenjima.

Iz njegovog dnevnika i objasnjenja uz njega idu sledeci odlomci:

"Tokom svog arktickog leta od 1700 milja "iza" severnog pola, radiom je javio da je ispod video, ne sneg i led, vec kopno prekriveno planinama, sumama, zelenom vegetacijom, jezerima i rekama...

U januaru 1956. admiral Byrd je vodio jos jednu ekspediciju, ovaj put na Antarktik, i tamo je ušao 2300 milja "iza" južnog pola. Radio izvestaj iz tog doba kaze da je Byrd izjavio da je... nasa ekspedicija otkrila ogromno neistrazeno novo tlo... Oblast iza pola je srediste velike nepoznanice."

Byrd je opisao i susret sa vanzemaljskom rasom sa Plejada unutar Zemlje, blizu otvora Juznog pola. Oni su mu rekli da vec dugo nadgledaju zivot ljudske rase, upozorili na opasnost nuklearnog oruzja, samovolju vlasti u vodecim svetskim silama koje su se prikljucile mracnoj strani i koje su spremne sve da uniste u slepoj teznji za moci, uprkos ponudjenoj pomoci koju su odbili.

Zanimljivo.....zasto se taj Byrd ne nalazi u istorijskim knjigama? Da ga nisu slucajno proglasili "psihicki nestabilnim" i strpali u ludnicu?

Iako verujem da bi moglo biti istina,ova zadnja recenica...podseca me malo na Star Wars. :S xD

http://www.crystalinks.com/hollowearth.html
http://www.qsl.net/w5www/hollowearth.html
http://www.v-j-enterprises.com/byrdiar.html

Zato što istoriju pišu pobednici, trenutni vladari, mada se ovo "trenutni" u našem zemaljskom poimanju vremena prilično oteglo. I isti ti vladari masmedija u šta sigurno spadaju i istorijske kljige i celokupno obrazovanje sigurno ne žele da kompromituju svoje izgradjene pozicije nečim tako velikim kao što je priznavanje admirala Byrda i oživljavanje, teškom mukom zaturenih istina koje je dotični iznosio.

I dokle više bukvalno citiranje Biblije...

Ne bih da skrecem sa teme ali moram da prokomentarisem opet ovaj pokusaj priblizavanja Biblije nekim teorijama kojima se ona ne moze pribliziti... Bog je coveka stvorio od zemlje.... Pise ti lepo, decidirano, crno na belo.... Stvoren je od zemlje a kasnije mi uduvana ta energija o kojoj pricas i koju Hriscani zovu Sveti Duh... Znaci, ako vec svojim teorijama opravdanje trazis i u Bibliji znaj da tamo opravdanje neces da nadjes... (ti vidi dal je zemlja materija ili energija.... :))
Inace svidja mi se ideja da je prvi covek bio duhovno razvijenije bice i blizi prirodi nego mi sada. Da je recimo kao, bio samo ta energija...
Izvinjavam se sto sam upao... nastavite :)

...i fazoni kad mi se nešto svidja onda može da prodje.

Biblija je više nego šo misliš bliska "tim" teorijama nego što si ti u ovom trenutku spreman da priznaš.

...isto kao što niko ne može poreći da se ne prepoznaje u stihovima

"pristao sam biću sve što hoće
evo prodajem dušu vragu svome"

...tako i svako može reći da se prepoznaje u stihovima

" nemam volje, a nemam ni snage da se menjam"

ili bi bilo bolje " da VAS menjam"

poz.

http://www.crystalinks.com/hollowearth.html
http://www.qsl.net/w5www/hollowearth.html
http://www.v-j-enterprises.com/byrdiar.html

Zato što istoriju pišu pobednici, trenutni vladari, mada se ovo "trenutni" u našem zemaljskom poimanju vremena prilično oteglo. I isti ti vladari masmedija u šta sigurno spadaju i istorijske kljige i celokupno obrazovanje sigurno ne žele da kompromituju svoje izgradjene pozicije nečim tako velikim kao što je priznavanje admirala Byrda i oživljavanje, teškom mukom zaturenih istina koje je dotični iznosio.

I dokle više bukvalno citiranje Biblije...

...i fazoni kad mi se nešto svidja onda može da prodje.

Biblija je više nego šo misliš bliska "tim" teorijama nego što si ti u ovom trenutku spreman da priznaš.

...isto kao što niko ne može poreći da se ne prepoznaje u stihovima

"pristao sam biću sve što hoće
evo prodajem dušu vragu svome"

...tako i svako može reći da se prepoznaje u stihovima

" nemam volje, a nemam ni snage da se menjam"

ili bi bilo bolje " da VAS menjam"

poz.

Pre svega thx za linkove,fantasticni su.

Pa dobro,logicno je a i prirodno da iz prve covek negira ono sto mu se ne svidja...evo prostog pitanja,jel radis ono sto ti se ne svidja? (i ne mislim na poslove po kuci,blah blah...) :)

Poz!z:hi:

Back