Somlix
Obećava
- Poruka
- 86
Auto mi trosi ulje pri vecoj brzini, u pitanju je a4 B6 2.0FSI ne izbacuje ni jedan dim, vuce ekstra radi ekstra, ne znam zasto trosi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne curi nigdeMozda ispod curka,ako dodajes ulje ne 5w nego 10w dodaj
Nikad ne krecem dok auto se ne zagreje, minimum 5 min radi pre kretanja.nadji neku dugacku nizbrdicu, sidji niz nju bez gasa. znaci ne u leru nego ubacis u sestu i ne diras gas. na kraju nizbrdice daj gas i gledaj u retrovizor ima li dima. ako se auto 'zagrcne' kad das gas i krene da dimi, najverovatnije je da su karike. ne znam sta drugo moze biti ako trosi toliko ulja a ide dobro.
btw, ne chepaj gas dok je motor hladan, prvo pravilo.
jAudi A6 c7 2.0 tdi mislim da je 2017 isto trose ulje provereno,poznanik zivi u Nemackoj kupio novog i u servisu mu rekli da je to normalno.
Npr.nove skode oni mali motori 1.0 isto trose ulje kao nenormalni,renovi motori oni 1.2 od 2008 pa na dalje isto situacija i to u poprilcnim kolicinama...
Tako da ne ocajavaj....
U njega je bilo 5w40 i poceo da trosi i stavio sam 10w40 i njega trosimozda je samo zbog ulja
fals ulje i problemi
Kazu da ne treba tako ,nego posle minut krenes i vozis dok se ne ugreje ispod 2000Nikad ne krecem dok auto se ne zagreje, minimum 5 min radi pre kretanja.
Kazi mi jel da radim to na nizbrdici kad je hladan ili vruc?
Nikad ne krecem dok auto se ne zagreje, minimum 5 min radi pre kretanja.
Kazi mi jel da radim to na nizbrdici kad je hladan ili vruc?
Sta znam druze, on nema neku preveliku kilometarazu ima pravih 250.000km..Kazu da ne treba tako ,nego posle minut krenes i vozis dok se ne ugreje ispod 2000
Probacu sutra to sto si mi rekao nizbrdo kad je motor vruc, nadam se da nece da zadimisvejedno je, nije nikakvo naprezanje za motor. ali cisto opreza radi, nek bude bar malo zagrejan.
A i na mom pise 200 000 ko zna,najveci je sad problem da se neko posveti i provali sta je,sad da nadjem majstora pitam kolika je dnevnica 100-200€ da mi sve resi,ali nema lebaSta znam druze, on nema neku preveliku kilometarazu ima pravih 250.000km..
Inace 'majstor' mi menjao pre 2 meseca senzor dradilice i kad je vracao sve delove pogresio je crevo vazduha i vode, usla voda u motor odma sutra dan izadjena i auto je stojao napolju 3 dana da izvetri, upaljen posle toga bro dim ko lokomotiva je izbacivao, to je prestalo nakon nekih 250km, posle toga jedno mesec dana sam krenuo na put i video da trosi ulje..
Druze posle toga sam prosao 400km nije trosio, sad je krenuo, i auto lepo radi i ide ekstraŠta se onda pitaš šta je u pitanju. Čovek ti je svojski ujebao auto.
Probacu sutra to sto si mi rekao nizbrdo kad je motor vruc, nadam se da nece da zadimi
Sta mislite koliko bi kostala popravka ako je do karika![]()
Gumice ventila to se ne dira?nemoj me drzati za rec, ali mislim da ispod 300 evra ne mozes proci