Da bi se objasnili ovakvi izlivi savesti nama nesavesnim Srbima, od strane Marije, panonskog govnara, Sandre Afrike i slicnih, moramo prvo imati na umu cime se oni bave. Dakle u sustini svi navedeni i jos vise njih su pevaljke. Kako pevaljke zaradjuju pare. Naravno pevanjem, al ii citavim nastupom. Znate ono, sise na izvolte, minic, pa u kafani pijanci kite lovom. Tako je bilo ranije.
Danas je 21. vek, pa ce onda panonski go.vnar, Djole Balasevic, da bi od hrvata zaradjivao pare, morati da im se umiljava, nabacuje, koketira, udvara. Tako se osvaja trziste. Hrvata ces najbrze dovesti pred svrsavanje ako si iz Srbije i pljujes Srbe. Tako otvaras trziste, ugovaras tezge (doduse ne po kafanama vec halama, stadionima). Naravno Djerdju Balasu nece stavljati lovu medju sise ili guzove, ali ce raspamecena publika masovno dolaziti na koncert jer je Balas ispunio sve uslove, dovoljno antisrpskih proizvki napravio, kako bi mogao da uzme pare od hrvata. Naravno, Balas te trikove koristi i na koncertima u Srbiji, pa ce u Beogradu da pljuje novosadjane, u Novom Sadu beogradjane, u Nisu vranjance itd itd… Sve kroz salu i humor, vestom manipulacijom nekrunisani novosadski princ zgrce pare.
Ali kakvo god da je smece od coveka, Balas je odlican (sto bi ovde rekli) kantautor, pa ce publika nakon onog uvodnog dela o pljuvanju ovih ili onih, moci da cuje i dobro pesme.
Da dokazem da ova teorija ima potporu dacu primer doticne Sandre Afrike, velike zvezde kod dalmosa. Doticna ima 0 glasovnih kvaliteta, pesama i svega ostalog, ali ima sise, noge, dupe i ne boji se da ih pokaze. Dakle to je prvo nadoknadjivanje muzickog talenta. Dalje, Sandra Afrika u Srbiji je relativno anonimna, da nazovemo pevacica, ali devojka uspeva u trans da baca citavu dalmartinsku obalu kada zapuca pesmu “Dalmatinac sam”. Onda ide citav niz pokajnicko-pomirljivih izjava o ratu, odnosima jednih i drugih, pljuvanja po svojima velicanja tudjeg itd. I ona sa 0 talenta uspe da otme hrvatima lovu i to tamo gde su cak i za Balasa vrata jos uvek zatvorena, (Zadar, Sibenik itd).
Naravno, tu je kao dobar primer recimo Rade Serbedzija, Covek se vise puta izjasnio ko je i sta je. Ja nisam neko ko trazi da se broje krvna zrnca da bi neko nastupio negde, ali jesam protiv toga da kada imas koncert u zagrebu kazes da si hrvat, u skoplju da si makedonac, u beogradu da si naravno Srbin, u BiH da si jugosloven itd. Ne, ti nisi nista od navedenog, ti si samo jos jedna smradina koja manipulise nacionalnom pripadnoscu kako bi zgrnuo pare od svih pomalo.
Pretpostavljam da Mariju Serifovic uskoro ocekuje neki nastup u hrvatskoj, pa sada gromoglasno i vatreno brani hrvata uz ono standardno “Srbijo sram te bilo”. To je recenica koja otvara vrata zatvorenog hrvatskog trzista za srpske pevace.
I da se zna, nemam nista protiv da bilo ko gde gostuje. Moj je princip da nikada u Srbiji ne odem na koncert nekog hrvatskog izvodjaca, sa jedne strane stvarno slabo slusam njihove grupe bez obzira na zanr, a sa druge strane, imam i dalje tu odbojnost zbog nase istorije. Ali nemam problem da dodju ovde ni da nasi idu tamo. Ono sto me izuzetno nervita to je pokusaj da se pridobije tudja publika pljuvanjem po sopstvenom narodu i drzavi. Ako ides, idi dostojanstveno, a ne da se.res, pa da pojedes, pa onda ponovo tako.