Ljudi koji neumjereno psuju

Овде причам о претераном псовању. Можеш ти бити интелигентан човек (са великим можданим капацитетом), али да немаш повољне вањске услове, те да никад не испољиш ту интелигенцију, односно да она не може да се развије. Исто је као и кад имаш дар за нешто - ако га вежбаш и негујеш, развиће се јако лепо, а у супротном тај дар спава. Тако да бих заменио твоју реч "интелигентан" у "паметан", јер си вероватно на то мислила. И паметни људи псују, па има и мудрих људи који превише псују, што свакако не умањује њихову разборитост, али за неке ствари ће их пречесте псовке ипак спутавати.

Слажем се са тобом, бес и агресија се смањују, али само кад је употреба псовки са мером, односно у прикладној околности. Овде је најтеже објаснити шта то значи "прикладно" и о томе би се вероватно могло данима расправљати.
mislila sam na psovanje generalno , mora prvo da se definiše šta je to preterano

ne cuju sebe

moj otac je jedan od takvih , sta god radi salve psovki

a kad se prica o tome mrtav hladan izjavi * ja ne psujem*

gledam ga i krstim se

ja retko opsujem , bas kad mi nesto ne ide kako sam zamislio pa da izbacim nervozu

a znate me , skoro uvek sam savrsen :cool:
Moji roditelji uopće ne psuju, i to je dobro. Ja imam 32 godine, najviše sam postao prije pet godina, zbog lošeg posla i kolega, ali i lošeg izvanposlovnog društva. Srećom, promjenio sam dosta stvari. Ljudi zaista trebaju raditi na sebi da se na duhovnoj razini ,,otrijezni"

Back