- Poruka
- 29.534
Tačno. Ne razume se on ni u ono u što misli da se najbolje razume.
A i ti se slabo razumeš u to što sa copy/paste prilažeš od drugih.
smesno.. ja ne radim copy paste vec sama pisem...
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tačno. Ne razume se on ni u ono u što misli da se najbolje razume.
A i ti se slabo razumeš u to što sa copy/paste prilažeš od drugih.
smesno.. ja ne radim copy paste vec sama pisem...
![]()

Verujem svome slatkisu..... jer znam da gde god da je mislice na mene....![]()

znaci tema je ljubomora, zavist i sve o tome...
bye![]()

ljubomora i zavist nisu sinonimi. ne zato što pod ljubomorom ne mislimo samo na ljubavne odnose, već i zbog toga što se zavist prati osećanje manje vrednosti u odnosu na ljude koji su postigli taj, zamišljeni cilj, kojem zavidan teži, ali ne može da dostigne.
ljubomora i zavist nisu sinonimi. ne zato što pod ljubomorom ne mislimo samo na ljubavne odnose, već i zbog toga što se zavist prati osećanje manje vrednosti u odnosu na ljude koji su postigli taj, zamišljeni cilj, kojem zavidan teži, ali ne može da dostigne.

Možda je najlakše napraviti razliku između ljubomore i zavisti ako uporedimo objekte ljubomore/zavisti. Objekat ljubomore je uvek osoba za koju smo emotivno vezani (simpatija, naklonost, ljubav), uzrokovana je nesigurnošću u sebe i prati je posesivnost ("ne dam ono što volim i što mi pripada"), dok je zavist uzrokovana nezadovoljstvom samim sobom (" hoću da budem kao on/ona").
![]()

Ljubomoru uvek prati strah od napuštanja, dok kod zavisti taj starh ne postoji

Iako sam sada u strahu da cu ga izgubiti...ne osecam ljubomoru...
Sta cemo u ovom slucaju?......![]()
I ne samo to. Posesivnost se kod čoveka javlja kao odraz sistema u kome živimo. Znači celi system u kome danas živimo se zasniva na posesivnosti tj. privatnom posedovanju-privatnom vlasništvu :moj auto,moja žena,moja deca,moje Ja,moje misli….
Znači ne samo da se poseduju konkretne stvari,predmeti ili osobe već čovek teži ka ostvarivanju posedovanja I pojmova ili čak I sopstvenog Ja. I to je najteži oblik posedovanja koji predstavlja ropstvo-sistemu i ropstvo Samome Sebi.
Posesivnost je projekcija sistema u kome živimo u samom čoveku.
To se najbolje može objasniti na primeru da,recimo,pre 1000godina niko ne bi rekao,,imao sam (imanje) ružan san’’ ,,već sanjao sam (bivanje) nešto ružno’’. Ona se odražava i kroz ljudski govor kao i kroz sve aspekte funkcionisanja čoveka.
Onda kada se javi opasnost da se izgubi privatna svojina tj vlasništvo javlja se ljubomora. Znači,strah od gubitka je taj,kao što si I sam rekao, koji je podsticaj ljubomore,a uzrok problema je posedovanje.
Jedan od načina za rešavanje tog problema nije samo da čovek zavoli sebe,jer I posesivna-ljubomorna osoba može voleti sebe,već način da se čovek oslobodi trenutka posedništva. A ljubomora proizilazi iz straha za gubitkom onoga što se poseduje. Znači kada čovek pređe iz stanja ,,imanja’’ u ,,bivanje’’ tj. Kada se oslobodi svog vlasništva ali pre svega samog sebe,onda će se rešiti posesivnosti a sa time će nestati I ljubomora. Onda kada čovek nauči da je dovoljan samom sebi za ostvarivanje ljubavi u njenom punom obliku. Jer ljubav predstavlja trenutak davanja (oslobađanje) I nije vezana niti uslovljena za primanje (dobijanje-posesivnost).
Ljubomora je produkt posesivnosti.
Bog je iz ljubavi stvorio čoveka (davanje) a ne iz očekivanja (posedovanje) da mu ta ljubav bude uzvraćena.
Е, ал си реко...![]()
Ma moze mnogo da se "trabunja" o tome ali nema svrhe...
...Као и о свему другом...
Зашто мислиш да нема сврхе?
А како људи иначе уче о разним стварима и појавама, ако не из ''трабуњања'' других људи?
Nije samo dovoljno da se cuje, vec i da se razmisli o tome i stvori neki stav a ne samo da se prihvati zdravo za gotovo.Sopstvenim razmisljanjem?Nije samo dovoljno da se cuje, vec i da se razmisli o tome i stvori neki stav a ne samo da se prihvati zdravo za gotovo.
Da pojasnim, mislim da su ljubomora i zavist besmislica, upravo zbog toga sto nemaju nikog beninog smisla za coveka. Nisu nam u bilo kom kontekstu potrebni za zivot, vec nas samo odvlace i zakljucavaju u krug boli, depresije, besa i agresivnosti.