Lugomire, ako smem da ti preporucim da se resis te 88. To je u stvari skraceni TT-ejac, ali bas to skracivanje je dovelo do dosta problema. A i pojedini primerci su dosta aljkavo uradjeni, neznam kako je uradjen taj tvoj. Imali su problema sa ispadanjem prednjeg nisana, na ponekom je znao da pukne zub zapinjace, poneki je imao i problem sa drzanjem okvira. Ako vec moras da placas porez onda uzmi ili TT-jca, po mogucnosti neki iz prve serije. Karakterisu ih krupno gravirani brojevi sa desne strane navlake i rukohvara, i nesto losiji zavrsni finis. ali upotrebljeni materijali i termicka obrada su vrhunski. A ako bas zelis da imas oruzje u kalibru 9mm kupi 99, opet iz starih preratnih serija i miran si do kraja zivota, pa sve da zivis i 200 godina. Jedna 99 je u strelistu Mus ispalila vise od 100000 i slovima sto hiljada metaka bez lomova vitalnih delova i vidljivih ostecenja.
nisam hteo da kritikujem 88-icu posto ce dlugomir sledeci put da je upotrebi na strelistu za verovatno x godina, pa mu i nije bitno, ali sve napisano je
na zalost tacno. M 88 je uglavnom lose oruzje, pravljeno u onim inflatornim godinama kada ni materijal ni rad nisu bili dobri.
posto znam po malo i ekipu koja je nekada pravila 88 - ice, samo da napomenem da su jedino prve serije tog pistolja ipak odlicno uradjene,
a ostale uglavnom nisu.
stari m 57 sa tim velikim brojevima i grbom, i ne bas uvek sa grubim finisom (omaklo im se ponekad i da ih ulickaju za primer) jesu neverovatno
kvalitetna oruzja, a cz 99 iz tih prvih serija koje jedvdokan pominje (imam i ja takav komad) su pistolji koji su bukvalno jednaki po kvalitetu
naboljim sluzbenim oruzjima tog tipa na svetu.
da bi odredio godiste kod m 57 i m 88 treba da ocitas oznake elektro iglom sa unutrasnje strane navlake i rukohvata i da ti neko pronadje tipove
celika i vreme proizvodnje u fabrickim knjigama, sto je prakticno nemoguce, a za cz 99 imas oznaku godine proizvodnje na ramu, vidi se kad
se skine navlaka. odlicni su oni pravljeni 1990 - 1992.