Љубитељи мачака и љубитељи паса - разлози и разлике

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
Неке ствари никада нећу разумети, једна од њих је и љубав према псима.

Ходање уз ногу и одсуство било какве забаве. Само буљи у власника и чека шта ће овај следеће да нареди.

Има ли добровољаца који ми могу објаснити механизам вољења паса?

Мачке волим јер су као прво предивне, као друго - свиђа ми се неухватљивост и чекање да ти сама дође.

Не очекује ништа, не тражи ништа, само мало миловања и ћао.

Не желим никаву верност и оданост, чиме често љубитељи паса оправдавају своју наклоност.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.

Ходање уз ногу и одсуство било какве забаве. Само буљи у власника и чека шта ће овај следеће да нареди.

Mehanizam voljenja psa je ocigledniji nego kod macaka zato sto je pas privrzeniji vlasniku i manje koristoljubiv. Zabave ima itekako, mada to zavisi od rase, gde se izvodi i tako dalje.

- - - - - - - - - -

Веран је јер је заробљен. Пусти га на улицу па онда закључуј.
Veran je i kad nije zarobljen, veruj mi.

Мачке волим јер су као прво предивне, као друго - свиђа ми се неухватљивост и чекање да ти сама дође.

Не желим никаву верност и оданост, чиме често љубитељи паса оправдавају своју наклоност.

А ја свог пса волим баш зато што је неукротив.

Не волим дресиране и послушне псе, као ни људе.

То доказује одсуство интелигенције.

Mehanizam voljenja psa je ocigledniji nego kod macaka zato sto je pas privrzeniji vlasniku i manje koristoljubiv. Zabave ima itekako, mada to zavisi od rase, gde se izvodi i tako dalje.

Мачка није 'користољубива' јер то је људска а не животињска особина.

"Живјеће тај/та као и мачка, девет живота има." - није тек онако народ одавно рекао. Треба мало лукавства за девет живота.

Нећемо сад о народним веровањима. Мачка је далеко рањивија и угроженија.

Сирочићи се под аута склањају кад наиђе грозна керина.

kako ne ocekuje

dodje , hoce da je nahranis

kad te iskoristi - ode

pas je tu za tebe , pomogne ti u zamenu za tu hranu

nije parazit nego radnik

Обожавам мачке; имам мачку и мачка. :heart:

Што се тиче паса, мишљења сам да ће бити одраз свог власника, односно онако како га он васпита/дресира такав ће и бити, за разлику од мачака које су карактерне животиње.

Да имам услова, покупила би неког пса са улице, не би сигурно давала пар стотина еура за њега.

Volim i pse i macke...

Volim sve DLAKAVO. :rtfm:

- - - - - - - - - -

Обожавам мачке; имам мачку и мачка. :heart:

Што се тиче паса, мишљења сам да ће бити одраз свог власника, односно онако како га он васпита/дресира такав ће и бити, за разлику од мачака које су карактерне животиње.

Да имам услова, покупила би неког пса са улице, не би сигурно давала пар стотина еура за њега.

Imam i ja macku i macka.

Doneo sam ih zajedno, kao male macice, a sada su poresli pa macak naskace na macku, koja mu je sestra.

Ne znam sata da radim?

Da ga odnesem da ga ustroje?

Volim i pse i macke...Imam i ja macku i macka.

Doneo sam ih zajedno, pa sada macak naskace na macku, koja mu je sestra.

Ne znam sata da radim?

Da ga odnesem da ga ustroje?

Ја имам мачку и задржала сам њеног сина првенца. Она двије године, а он једну. Она њега третира као маче, а и он иде код ње да га ова лиже. Примјетим да понекад њушка за њом али увијек се на крају сведе на тај мама-син однос. Размишљала сам о стерилизацији, али не могу то да урадим заиста; ко сам ја да неког штројим. Биће шта буде, то је њихов свијет.

Ne razumeš jer više nemaš dodir sa prirodom. Veza između čoveka i psa je stvorena jer je sa prirodnim veštinama psa bilo lakše uloviti plen. Sam tvoj rečnik ukazuje na to da ne želiš nikakvo objašnjenje nego besmislenu raspravu.

Ne razumeš jer više nemaš dodir sa prirodom. Veza između čoveka i psa je stvorena jer je sa prirodnim veštinama psa bilo lakše uloviti plen. Sam tvoj rečnik ukazuje na to da ne želiš nikakvo objašnjenje nego besmislenu raspravu.

Пси су пример прекидања везе са природом. Замисли кокер шпанијела било где осим на повоцу.

И расправа није бесмислена. Ја заиста желим да ми се објасни.

- - - - - - - - - -

Али поента је служити...

...и приписивати животињама људске особине.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back