Ljubavni bol

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa covek je rekao da su oboje u o.k. brakovima. Po meni to znaci da ni u njegovom ni u njenom braku nema nekih vecih problema. I, da, nezreo je i neodgovoran jer stavlja svoju zaljubljenost u prvi plan, a ne razmislja o posledicama iste po njegovo dete koje treba da mu bude prioritet. I uostalom sta znaci biti zaljubljen? Zaljubljenost i ljubav su 2 razlicita pojma...
I dalje mislim da je ovu temu trebao da smesti u neku drugu grupu. Mozda i jesam preterala sa mojim 1. postom ali to je moje misljenje. I cudi me sto nema doticnog da odgovori na makar 1 post... Mozda je prezauzet svojom ulogom suptruga, oca i ljubavnika, samo kojom od ove 3...

i ja mislim da je covek tenkre ... i apsolutno ne osecam potrebu da opravdavam svoje misljenje

ne zasluzuje tu porodicu

i mene stvarno cudi, kako to vi varate... tj. obavljate preljubu??? kako uspete da obmanete svoje partnere i kako imate obraza da se posle toga vratite u "svoj" krevet

U redu je da imamo razlicita misljenja.

Nije mi samo jasno odakle tolika osuda na racun ovog coveka i nimalo razumevanja. Ali bas nimalo.
Ne razumem i necu razumeti toliko zgrazavanje i neprihvatanje cinjenice da ljubav nije vecna, da zaljubljenost nije vecna, da kad neko kaze da ima dobar brak, ne mora nuzno znaciti da tu osobu voli do nebesa i da je i posle 20 zaljubljen u nju u toj meri da neko drugi ne moze da privuce njegovu paznju.

Kao sto je Borac rekla, niko ne planira da se zaljubi, svi mislimo da smo imuni na to, sva razlika je u tome sto ako se to desi, neko pusti da ga to ponese preko svake razumne mere, a neko u odredjenom momentu prikoci jer je svestan da je zaljubljenost prolazna i da moze upropastiti mnogo ljudi koji za nju nisu ni odgovorni ni krivi.

E, ja se retko slazem sa Hellen, ali ovog puta - potpisujem! Covek se zaljubio u drugu zenu i sta sad, treba ga spaliti na lomaci, ne kapiram?! Neko je rekao da se zalaze za postenje i iskrenost,
priznaj zeni, vec je dovoljno lose sto si je varao i lagao, budi covek, pogledaj je u lice i reci joj! Ako je vise ne volis, makar je postuj, valjda je toliko zasluzila.
pa nije problem u tome sto se zaljubio, nego sto je lagao, varao

sto se ponasao jadno i odvratno... i pri tom se stalno vracao svojoj porodici i gledao ih u oci i gledao sebe u ogledalu... i sta li je on mislio, bas me zanima da li on uopste nesto misli o sebi? :(

I jos se usudjuje da kaze da ima OK brak???

ova tema je :dash::dash::dash:

Covek je bacio bombu i sada cuti ko ... sto i jeste :ok:

pa nije problem u tome sto se zaljubio, nego sto je lagao, varao

sto se ponasao jadno i odvratno... i pri tom se stalno vracao svojoj porodici i gledao ih u oci i gledao sebe u ogledalu... i sta li je on mislio, bas me zanima da li on uopste nesto misli o sebi? :(

I jos se usudjuje da kaze da ima OK brak???

ova tema je :dash::dash::dash:

Covek je bacio bombu i sada cuti ko ... sto i jeste :ok:

Etotako, nemoj tektako.
Sad nije problem sto je zaljubljen, nego je problem sto kad je to shvatio nije odmah sve priznao, razyebao svoj brak, razyebao zivot onima koji sa tim nista nemaju, ma razyebao sve, samo da bi ispao ispravan po tvojim merilima.

Mislim, zaista je neverovatno i nepojmljivo da je forum pun likova koji se drze svojih principa po cenu da sve oko njih potone i propadne.

U redu je da imamo razlicita misljenja.

Nije mi samo jasno odakle tolika osuda na racun ovog coveka i nimalo razumevanja. Ali bas nimalo.
Ne razumem i necu razumeti toliko zgrazavanje i neprihvatanje cinjenice da ljubav nije vecna, da zaljubljenost nije vecna, da kad neko kaze da ima dobar brak, ne mora nuzno znaciti da tu osobu voli do nebesa i da je i posle 20 zaljubljen u nju u toj meri da neko drugi ne moze da privuce njegovu paznju.

Kao sto je Borac rekla, niko ne planira da se zaljubi, svi mislimo da smo imuni na to, sva razlika je u tome sto ako se to desi, neko pusti da ga to ponese preko svake razumne mere, a neko u odredjenom momentu prikoci jer je svestan da je zaljubljenost prolazna i da moze upropastiti mnogo ljudi koji za nju nisu ni odgovorni ni krivi.
U pravu si da ljubav i zaljubljenost nije vecna i da posle 20 i kusur godina toga vise nema, ali ima uzajamnog postovanja. Sta sad treba, da se uzmemo, izrodimo decu, pa cim zaljubljenost prodje da trazimo novu " ljubav ". :dash: Ljudi imaju razlicito shvatanje braka. Brak nije samo biti zaljubljen, za brak je potrebno mnogo vise. A to sto zaljubljeni ne moze to da shvati govori mi samo da je nezreo. Biti sa nekim u braku ne znaci samo da osetis leptirice u stomaku, jer oni vremenom prodju, to znaci da nekom potpuno verujes, da se nekom potpuno predajes, da mozes da se oslonis na supruznika u svako doba i pri svakom problemu, da u muzu ili zeni imas vecnog prijatelja.

Ja se i dalje slazem sa etotako... trebao je biti iskren, pa i po cenu braka... ako tu nema vise ljubavi i sve je monotonija i nasao je drugu... pa sta ce on jos tu?! A i zena ne mora da bude prevarena... :thumbdown:

U pravu si da ljubav i zaljubljenost nije vecna i da posle 20 i kusur godina toga vise nema, ali ima uzajamnog postovanja.
Заљубљеност која траје 20 година?! :eek::eek::eek:
Е свашта ћу још чути..:lol: Ти се шалиш јел да?
Sta sad treba, da se uzmemo, izrodimo decu, pa cim zaljubljenost prodje da trazimo novu " ljubav ". :dash: Ljudi imaju razlicito shvatanje braka. Brak nije samo biti zaljubljen, za brak je potrebno mnogo vise. A to sto zaljubljeni ne moze to da shvati govori mi samo da je nezreo. Biti sa nekim u braku ne znaci samo da osetis leptirice u stomaku, jer oni vremenom prodju, to znaci da nekom potpuno verujes, da se nekom potpuno predajes, da mozes da se oslonis na supruznika u svako doba i pri svakom problemu, da u muzu ili zeni imas vecnog prijatelja.
А ово је превише конфузно.. Не знам стварно шта си хтела да кажеш..:roll:

Etotako, nemoj tektako.
Sad nije problem sto je zaljubljen, nego je problem sto kad je to shvatio nije odmah sve priznao, razyebao svoj brak, razyebao zivot onima koji sa tim nista nemaju, ma razyebao sve, samo da bi ispao ispravan po tvojim merilima.

Mislim, zaista je neverovatno i nepojmljivo da je forum pun likova koji se drze svojih principa po cenu da sve oko njih potone i propadne.

pa mozda tebi nije jasno, ali ako se covek zaljubio u drugu, znaci da je izmedju njega i supruge stvar SVRSENa

2. ipak mislim da joj duguje postovanje, tj. da joj kaze da je zaljubljen i koje su mu namere pre nego sto udje u laz i prevaru

sada nisam u fazonu da previse razglabam na ovu temu jer mi se sin probudio i moram da mu spremmim nesto za klopu (sto ce on opet baciti na pod tj. bar deo svoje porcije)

U svakom slucaju, da se meni ovo desilo, kao njegovoj supruzi... meni bi zivot bio upropascen, vise nikad nikom ne bih verovala.

Kada bi moj muz bio na njegovom mestu ocekivala bih da mi kaze da je zaljubljen, da se prvo meni poveri, a tek onda pristupi akciji... to bi odrzalo nas odnos, mozda ne bi vise bili ljubavnici, ne bi vise bili u braku, ali bi ostali zauvek prijatelji i partneri u svemu

P.S.: Iyon69 moze da se desi da je kod tebe ipak malo i proradila mozda muska solidarnost :bye:

Ne ne.
Nista vise nego sto vama proradi zenska solidarnost :mrgreen:
Nisam solidaran, niti smatram da je potpuno ok zaljubljivati se naokolo i imati afere samo tako, a pri tome si u braku koji je u sustini OK.
Dakle, sigurno je to pokazatelj necega. Cega....nisam siguran, ali neke potrebe svakako.

Ono u cemu se mi ne slazemo, je da covek tek tako, samo da bi bio -cist- unisti brak sa osobom sa kojom zivi puno godina, sa kojom ima decu, sto drugih planova i sto drugih veza.
To sto je on prevario, nije za pohvalu, ali po meni, nije ni za toliko ostru osudu, posebno ne za glavolomne akcije tipa priznavanja, napustanja porodice i odlaska.
To bih opravdao kada bi brak bio krajnje los, sa puno svadja, nesuglasica, dubokih problema, pun stresa itd.
Ako je brak uslovno receno -normalan- i muskarac i zena teba najpre dobro da razmisle hoce li se upustiti u vezu sa strane, a onda jos tri puta bolje hoce li zbog toga ugasiti svoj brak. I u jednom i u drugom slucaju treba sami da preuzmu odgovornost za svoje postupke, a u prvom slucaju bi to bilo da cute i sami se u sebi izbore sa krivicom koju osecaju.
Ako je osecaju at all.

Sve ono sto ne znas da se desilo, nije se ni desilo.
Zasto onda projektujes to kako bi se TI osecala da znas za njegovu zaljubljenost, ako se ON potrudio da ne znas.
Tebi je potpuno svejedno dok god ne znas, a njega u medjuvremenu to prodje i ne ponovi vise nikada.

Poslednja izmena:
Nisam ja rekla da zaljubljenost traje 20 god, vec koliko sam razumela lyon.
I ne vidim sta ti je tu konfuzno, razlicito gledamo na brak. A ako je on stupio u brak samo radi zaljubljenosti mislim da je to jako nezrelo i neodgovorno. Zaljubljenost prodje, ali kada to iscezne valjda ostaje neko postovanje, poverenje... sto ocigledno nije slucaj sa nasim zaljubljenim. U brak se ne stupa iz cistog hira, vec mora postojati nesto vise od proste zaljubljenosti. Jednostavno moras biti spreman da sa tom osobom provedes citav zivot, a to ti nece uspeti ako si SAMO zaljubljen... Ali eto doslo je vreme kad je normalno imati 2-3 propala braka iza sebe i iz svakog po1-2 dece... Mozda sam i staromodna, ali po meni to nije normalno. Ocigledno se sistem vrednosti poremetio u nasem drustvu...
I kao sto sam rekla ZALJUBLJENOST i LJUBAV nije isto. ZALJUBLJENOST je kad osetis leptirice u stomaku, kad si u oblacima, a LJUBAV je upravo ono o cemu sam pricala, poverenje, postovanje, spremnost da sa nekim podelis i mladost i starost...

Pozdrav,
Imam VELIKI problem. Ozenjen sam i imam jedno dete. U ljubavnoj vezi sam sa osobom koja je udata i takodje ima jedno dete.Znali smo se oko godinu dana, pre nego sto smo se upustili u avanturu. Problem je u tome sto smo ZALJUBLJENI jedno u drugo. Sta da radimo?
Pritom brakovi su nam relativno ok.
Svaki savet je dobro dosao.

Cekaj da te prodje zaljubljenost, pa donosi odluke.

Ako je brak uslovno receno -normalan- i muskarac i zena teba najpre dobro da razmisle
Tebi je potpuno svejedno dok god ne znas, a njega u medjuvremenu to prodje i ne ponovi vise nikada.
Ako je brak normalan a neko se upusti u aferu (nebitno da li je muskarac ili zena) to samo pokazuje kakav je on/ona osoba. A sve jednom izadje na videlo, pa i to. Mozda se desi za mesec-dva, godinu -dve, 10 godina, ali kad god se desi jos ce vise boleti cinjenica da se cutalo toliko dugo... Jer onda se izgubi i to poverenje, pa i postovanje i na kraju se opet sve raspadne...A ako se odmah prizna greska, vece su sanse da ce to druga strana shvatiti i oprostiti.

Nisam ja rekla da zaljubljenost traje 20 god, vec koliko sam razumela lyon.
I ne vidim sta ti je tu konfuzno, razlicito gledamo na brak. A ako je on stupio u brak samo radi zaljubljenosti mislim da je to jako nezrelo i neodgovorno. Zaljubljenost prodje, ali kada to iscezne valjda ostaje neko postovanje, poverenje... sto ocigledno nije slucaj sa nasim zaljubljenim. U brak se ne stupa iz cistog hira, vec mora postojati nesto vise od proste zaljubljenosti. Jednostavno moras biti spreman da sa tom osobom provedes citav zivot, a to ti nece uspeti ako si SAMO zaljubljen... Ali eto doslo je vreme kad je normalno imati 2-3 propala braka iza sebe i iz svakog po1-2 dece... Mozda sam i staromodna, ali po meni to nije normalno. Ocigledno se sistem vrednosti poremetio u nasem drustvu...
I kao sto sam rekla ZALJUBLJENOST i LJUBAV nije isto. ZALJUBLJENOST je kad osetis leptirice u stomaku, kad si u oblacima, a LJUBAV je upravo ono o cemu sam pricala, poverenje, postovanje, spremnost da sa nekim podelis i mladost i starost...
Ево сада те разумем. Све сем прве реченице. :D
Ко каже да различито гледамо на брак?
Само ти је претходни коментар био конфузан.
Не знамо зашто је он ступио у брак. Можемо наравно да нагађамо...
И у том нагађању ће свако рећи разлоге из којих је сам ступио у брак? А? :D

:ok:
Potpuno si u pravu
:think: Mozda sam ja pogresno shvatila lyon-a??

Ako je brak normalan a neko se upusti u aferu (nebitno da li je muskarac ili zena) to samo pokazuje kakav je on/ona osoba. A sve jednom izadje na videlo, pa i to. Mozda se desi za mesec-dva, godinu -dve, 10 godina, ali kad god se desi jos ce vise boleti cinjenica da se cutalo toliko dugo... Jer onda se izgubi i to poverenje, pa i postovanje i na kraju se opet sve raspadne...A ako se odmah prizna greska, vece su sanse da ce to druga strana shvatiti i oprostiti.

Ne bih se slozio.
To samo pokazuje da on/ona imaju neke potrebe koje su mozda duboko licne i veze nemaju sa supruznikom, a mozda su rezultat inace loseg ili praznog braka u kome su se sva osecanja, pa i postovanje izgubili.
To kakav je neko kao osoba, po meni, nema veze hoce li se zaljubiti ili imati avanture van braka.
To ima veze sa njegovim potrebama i time koliko su mu inhibicije jake ili uopste postoje.

i ja mislim da je covek tenkre ... i apsolutno ne osecam potrebu da opravdavam svoje misljenje

ne zasluzuje tu porodicu

i mene stvarno cudi, kako to vi varate... tj. obavljate preljubu??? kako uspete da obmanete svoje partnere i kako imate obraza da se posle toga vratite u "svoj" krevet

Kao prvo, ovakva kvalifikacija (da je čovek "tenkre") nije u redu. :)
Pa onda - "ne zaslužuje porodicu"?
Ovde smo, na ovoj diskusiji, da pomognemo a ne da odmognemo vređanjima.
Konačno, pomognemo li njemu (ili pomogne li on samom sebi), pomoći ćemo, posredno, i njegovoj porodici. A nije li to najvažnije u međuljudskoj komunikaciji - saslušati drugog, pomoći, makar pokušati da imamo razumevanja?:)

I s kojim pravom se obraćaš drugim učesnicima u diskusiji na ovaj način, prozivaš ih kao apriori preljubnike, i optužuješ ih za obmanu i nečist obraz? Samo zbog toga što imamo različito mišljenje na ovoj temi. :)

Kao prvo, ovakva kvalifikacija (da je čovek "tenkre") nije u redu. :)
Pa onda - "ne zaslužuje porodicu"?
Ovde smo, na ovoj diskusiji, da pomognemo a ne da odmognemo vređanjima.
Konačno, pomognemo li njemu (ili pomogne li on samom sebi), pomoći ćemo, posredno, i njegovoj porodici. A nije li to najvažnije u međuljudskoj komunikaciji - saslušati drugog, pomoći, makar pokušati da imamo razumevanja?:)

I s kojim pravom se obraćaš drugim učesnicima u diskusiji na ovaj način, prozivaš ih kao apriori preljubnike, i optužuješ ih za obmanu i nečist obraz? Samo zbog toga što imamo različito mišljenje na ovoj temi. :)

Na ovom forumu odavno se uvrezilo misljenje da je prisustvo penisa muskarca u vagini zene koja nije njegova greh nad grehovima i prljavstina nad priljavstinama kojoj nema opravdanja ni oprosta ni sada
ni u vjekova vjekov

A niko se ne upita kada je, zasto, sa kojim ciljem to neko nametnuo kao toliki greh

Da je izjavio kako je ubio coveka, odrao ga, ispekao i pojeo, naslo bi se zena koje bi ga opravdale.
Al, za ovo...NE

Poslednja izmena:
Ako neko sara, a brak mu je dobar, dakle ima supruznika koji je dobar prema njemu, po meni je on, sto je etotako rekla, tenkre. Zamisli, super se slazem sa muzem, nista mu ne fali, a on me vara. Pa zar u tom slucaju ne bi bio idiot?
Izgleda da vi ( muskarci ) veci znacaj pridajete licnim, intimnim potrebama...
:think: Razmislicu o tome kad veceras legnem u krevet pored muza!
:P

Na ovom forumu odavno se uvrezilo misljenje da je prisustvo penisa muskarca u vagini zene koja nije njegova greh nad grehovima i prljavstina nad priljavstinama kojoj nema opravdanja ni oprosta ni sada
ni u vjekova vjekov

A niko se ne upita kada je, zasto, sa kojim ciljem to neko nametnuo kao toliki greh

Da je izjavio kako je ubio coveka, odrao ga, ispekao i pojeo, naslo bi se zena koje bi ga opravdale.
Al, za ovo...NE

Hehe... Pa muškarac-preljubnik je izdajnik, yebivetar bez emocija, kome dotični organ služi samo da obeleži još jednu teritoriju; žena-preljubnica je, pak, drolja koja "traži hleba preko pogače"... Ništa osećanja, samo goli instinkti, koje je trebalo "prikočiti" hladnim razumom. :lol:
Ali, može da se bludniči u mašti koliko hoćeš, jer nije "opipljivo" a možda pripada i domenu "nesvesnog". Kad muškarac završi sanjarenje o, npr, prsatoj i dugonogoj plavuši (koja nije njegova žena), odvede porodicu u McDonalds na ručak... i baš mu je lepo... Pošten, porodičan čovek, koji samo malo vlažno sanjari, bez griže savesti.

Zato, Lyon, što živimo u svetu licemerja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back