Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja shvatam da postoje ljudi koji ne mogu biti u uspesnoj vezi/braku sa osobom druge vere, nacije. Tada svi ovi problemi postaju stvarni i bitno je i da li cemo se vencati u dzamiji ili crkvi i kako ce nam se dete zvati i koje cemo datume slaviti, sve je tada bitno. No, zar ce osobe kojima je sve ovo bitno doci u situaciju da zele da osnuju porodicu sa covekom druge nacije i veroispovesti?
Poznajem bracne parove u kojima je jedan supruznik srpske, drugi hrvatske nacije, ili muslimanske i hrvatske, muslimanske i srpske (ovde sam musliman navela kao naciju, sto je greska, ali znamo na sta mislim, muslimani Bosnjaci). Sve kombinacije. U ovim porodicama gde je jedan roditelj musliman, deca nisu dobila imena Mustafa i Ahmed, nego Boris na primer. Postuju se ocevi praznici uglavnom, ili i njegovi i njeni. Nase zene su i ovako naucile da udajom dobijaju novo prezime, dobijaju novu slavu. Verujem da je zato ovim zenama bilo lakse da prihvate muzevljeve praznike, a odreknu se svojih. No, jasno je da nisu u pitanju ljudi koji mnogo drze do religije. Ti praznici se vise obelezavaju reda radi, kao sto je cesto slucaj i kod nas, gde je slava dan za okupljanje prijatelja uz hranu i pice, a redje verski praznik u cast odredjenog sveca.
Odgovor: mogu da uspeju takvi brakovi. No, "mogu" ne znaci da i moraju.
Ok.
Doviđenja i bljuv i tebi.

gospođice,gde vam je ona tolerancija od sinoć ?
Moja tolerancija je još uvek tu.
Ali pošto vidim da se uvažena postavljačica teme pozdravlja onakvim pozdravima, pomislih da treba da je ispoštujem i uzvratim istim.
Simpl ez det.
 ali mislim da preteruje,da ne poznaje dovoljno materiju....itd...
 ali mislim da preteruje,da ne poznaje dovoljno materiju....itd...
Ja shvatam da postoje ljudi koji ne mogu biti u uspesnoj vezi/braku sa osobom druge vere, nacije. Tada svi ovi problemi postaju stvarni i bitno je i da li cemo se vencati u dzamiji ili crkvi i kako ce nam se dete zvati i koje cemo datume slaviti, sve je tada bitno. No, zar ce osobe kojima je sve ovo bitno doci u situaciju da zele da osnuju porodicu sa covekom druge nacije i veroispovesti?
Poznajem bracne parove u kojima je jedan supruznik srpske, drugi hrvatske nacije, ili muslimanske i hrvatske, muslimanske i srpske (ovde sam musliman navela kao naciju, sto je greska, ali znamo na sta mislim, muslimani Bosnjaci). Sve kombinacije. U ovim porodicama gde je jedan roditelj musliman, deca nisu dobila imena Mustafa i Ahmed, nego Boris na primer. Postuju se ocevi praznici uglavnom, ili i njegovi i njeni. Nase zene su i ovako naucile da udajom dobijaju novo prezime, dobijaju novu slavu. Verujem da je zato ovim zenama bilo lakse da prihvate muzevljeve praznike, a odreknu se svojih. No, jasno je da nisu u pitanju ljudi koji mnogo drze do religije. Ti praznici se vise obelezavaju reda radi, kao sto je cesto slucaj i kod nas, gde je slava dan za okupljanje prijatelja uz hranu i pice, a redje verski praznik u cast odredjenog sveca.
Odgovor: mogu da uspeju takvi brakovi. No, "mogu" ne znaci da i moraju.
ОПИСАНО - ИЗУЗЕТНО РЕТКО, КАО ПРОНАЋИ ИГЛУ У ПЛАСТУ СЕНА!
И зашто губити време и енергију на тако мали проценат!
Нема таквог брака без губљења идентитета једног од супружника!
Bruni..lepojko,ponovo si dala sve od sebe)))))
ti si meni odvalila samar a draze bi mi bilo da si poFratila na cipele moje nego sto mi odvali samar.
Postavljačica je vrlo interesantna,s pažnjom je čitamali mislim da preteruje,da ne poznaje dovoljno materiju....itd...

Šesnesta garava ,odlična brigada samo ne znam kakve veza ona i njeni borci imaju sa temom ?

Pa ja sam rekla da mi je muka od prolivanja bilo čije krvi zarad bilo čijih ideala.
I lupila joj šamar.
Kakogod.
Ide deco sada felix da se igra sa nekim mesnatim ljudima, a vi mi budite dobri

Ne poznaješ mene.
Niti moj život.
Stav nisam izgradila za jedan dan.
Već kroz ceo život koji mi se desio.
Stoga ne sudi o meni.
Molim te.
nego što bih se udala za nekog srbskog junošu što je spreman da lije svoju i tuđu krv, zarad srpskih i pravoslavnih ideala...
--------------------------------------------------------------------------
Ok.
Izvini ako sam te uvredila time, mada mi i dalje nije jasno zašto (izvedeno je iz konteksta), ali ok, prihvatam.

?
?Sta mislite jesuli ljubavne veze izmedju dvije razlicite vjere ono npr. Srbin se zaljubi u muslimanku ili hrvaticu, jeli mislite da takve veze imaju srecnu zvijezdu!? Posto znam da ce sad neki da iskoce sa onom pomalo istroshenom recenicom "bitna je ljubav itd." zamoljavam da razmislite
Zeludac mi se prevrne kad vidim kako ima ogranicenih ljudi..uzzas

.. stala sam citat s tvojim postom...
 .. stala sam citat s tvojim postom...Prava ljubav brise i vece prepreke,a kamoli verske i slicne razlicitosti.Sta mislite jesuli ljubavne veze izmedju dvije razlicite vjere ono npr. Srbin se zaljubi u muslimanku ili hrvaticu, jeli mislite da takve veze imaju srecnu zvijezdu!? Posto znam da ce sad neki da iskoce sa onom pomalo istroshenom recenicom "bitna je ljubav itd." zamoljavam da razmislite
dje ce mo se vjencati da li u crkvi ili katedrali ili dzamiji!? (jeli nama to svejedno)
Kako ce mo djeci odredjivati imena? Lazar, Ifo ili rasim? (ili je i to svedno? mozhda ce mo neka neutralna imena da se nezna po imenu kom narodu pripadamo)
Koje ce mo praznike svetkovati? ( i jedne i druge? Nijedne?)
Da li takve veze uopste mogu da opstanu na prostorima bivse jugoslavije, ili tako nesto samo moze opstati negde daleko npr. amerika, australija itd.? Ako razmislimo i vidimo da smo mi ex-jugovici strashno nakloniti siroj i daljnoj familiji jer smo nekako vezani, povezani kolika je realna saMsa da to uspije bez nekih vecih nacionalno upletenih svadja izmedju dvoje mladih koji se volu i njihovim familijama koje ipak trebaju da stupe takodje u neku veze (prijatelja, kumova itd.)
 ja bih se ogradla i iznela samo stav da dvoje ljudi koji se vole pa valjda pretenduju jednog dana da imaju porodicu treba da imaju iste bitne zivotne vrednosti iliti svaka ptica svome jatu po svemu..mislim sve je to lepo kad ste zaljubljeni pa nista nije bitno pa super duper ali kasnije...praksa je praksa a teorija je teorija
  ja bih se ogradla i iznela samo stav da dvoje ljudi koji se vole pa valjda pretenduju jednog dana da imaju porodicu treba da imaju iste bitne zivotne vrednosti iliti svaka ptica svome jatu po svemu..mislim sve je to lepo kad ste zaljubljeni pa nista nije bitno pa super duper ali kasnije...praksa je praksa a teorija je teorija