ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
na to se barbi ne gleda
o tome se ne prica i pise

kad je imas mozes i da
crknes od gladi a tebi lepo

al' ako je izgubis onda
navalis ko mutav da jedes
da pijes, da se fiksas
il' da se svadjash :lol:

znachi, mrzish ceo svet
a razlog je jasan ko dan

:rumenko:..ja samo pokušavam da ubacim taj prokleti racio u priču a ti mi rušiš kulu iz temelja..

Priznajem, jesi u pravu.....ponekad naravno...:mrgreen:

kule su i napravljene da bi
bile osvojene ili srusene

:lol:

Tako je
Kule ne treb rušiti
Već im kapije provaliti
i fortifikacijske prostorije osvojiti

M. je jurišni vojnik ... osvoj brzo i povuci se
dok
Ž je odbrambeni vojnik, (ako On probije kapije, bedeme i svu odbranu zadrži ga u kuli i slomi mu volju vojničku - osvajačku )

:mrgreen:

Meni se čini da smo svi mi koji se ovde okupljamo slabi matematičari...;)

Sva matematika, manifest i princip je napisana na MŠ... treba samo povaditi i složiti

Poslednja izmena:
Nedavno sam zamislila i zapisala/opisala svet bez ljubavi.
I bilo je poražavajuće u tom svetu u kome sve vrca od osećanja, krštenih kao "ljubav", a koji zapravo veze sa ljubavlju nemaju.
Greške u shvatanju ljubavi pravimo i mi, odrasli. Možda i nema veze sa sazrevanjem.
Kako prepoznati ljubav, razlučiti je od zaljubljenosti i strasti? Koliko traje ljubav, kada počinje, postoji li zaista ono osećanje koje nam šapuće da smo prepoznali ljubav u njenom nastanku?

Nekako mi deluje da je davanje ključno. Nesebično davanje, bez težnje da se partner preoblikuje po zamišljenoj slici koju imamo o objektu ljubavi.

Nedavno sam zamislila i zapisala/opisala svet bez ljubavi.
I bilo je poražavajuće u tom svetu u kome sve vrca od osećanja, krštenih kao "ljubav", a koji zapravo veze sa ljubavlju nemaju.
Greške u shvatanju ljubavi pravimo i mi, odrasli. Možda i nema veze sa sazrevanjem.
Kako prepoznati ljubav, razlučiti je od zaljubljenosti i strasti? Koliko traje ljubav, kada počinje, postoji li zaista ono osećanje koje nam šapuće da smo prepoznali ljubav u njenom nastanku?

Nekako mi deluje da je davanje ključno. Nesebično davanje, bez težnje da se partner preoblikuje po zamišljenoj slici koju imamo o objektu ljubavi.
Bil ti davala nesebicno ljubav onom koji ti ne uzvraca?

Bil ti davala nesebicno ljubav onom koji ti ne uzvraca?

Ne, naravno.
Nije reč o merenju ljubavi, ali jeste o svrsishodnosti. (Pod uslovom da čovek racionalno razmišlja o tako iracionalnoj stvari kao što je ljubav.)
Ako nema uzvraćene ljubavi, onda i nema ljubavi.
Ljubav je, valjda, nekakva interakcija?

Ali, gle, sad si me bacio u razmišljanje ...
To sam uradila jedanput, kao vrlo mlada (i glupa).
I znaš šta se desilo? Kada sam prestala, njega je tada strefilo.
Prilično jalova, mimoišla ljubav.

Ja ipak mislim da ljubav egzistira neovisno od toga dal je uzvraćena ili ne.

Uostalom, šta znači uzvratiti ljubav, možda nešto poput tange-frange varijante?

Mislim da ne, nemoguće je uzvratiti ljubav, moguće je uzvratiti tj. odreagovati interaktivno na nečiju zaljubljenost ili
voleti na sličan način ili sličnim intenzitetom ali....ebiga, pojma nemam..:mrgreen:

Ja ipak mislim da ljubav egzistira neovisno od toga dal je uzvraćena ili ne.

Uostalom, šta znači uzvratiti ljubav, možda nešto poput tange-frange varijante?

Mislim da ne, nemoguće je uzvratiti ljubav, moguće je uzvratiti tj. odreagovati interaktivno na nečiju zaljubljenost ili
voleti na sličan način ili sličnim intenzitetom ali....ebiga, pojma nemam..:mrgreen:

:rotf:
u sta si ti ostarila, draga moja?:D

Back