Ljubav vraca volju za zivotom.

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
To je i Vladeta Jerotic jednom rekao... Ne bih da pricam previse jer nisam psiholog, ali sam na svom licnom primeru to primetio. Npr. idem u skolu koju mrzim, ali jedini predmet koji sam zavoleo (sociologiju) i to mi je dalo volju da sto bolje preguram skolu, shvatim je jednostavnije samo stepenik vise ka mojoj "ljubavi".

E sada, mnogo jaci faktor. :) :heart: znamo svi, da li se i vama desilo da vas ljubav/zaljubljenost vrati u zivot? Da pocnete ponovo da gledate zivot drugim ocima? :)

Ljubav u bilo kom smislu, psiholoski ispunjuje coveka... :)

lepa tema demi :)
slazem se, ljubav je veliki pokretac u zivotu ali isto tako je i mac sa dve ostrice... mnogi su na primer stigli do dna zbog neuzvracene ljubavi i sl, tako da...[/QUOTE]

Nisu otišli na dno zbog ljubavi nego zbog lošeg psihičkog funkcionisanja. Da se svako od nas ubio nakon neuzvraćene ljubavi, niko ne bi bio živ. ;)

Tako je! Moras znati otipsati tu osobu, biti jak! To nije do ljubavi vec do karaktera... ;)

A sada da se vratimo na ljubav... :) :heart:

To je i Vladeta Jerotic jednom rekao... Ne bih da pricam previse jer nisam psiholog, ali sam na svom licnom primeru to primetio. Npr. idem u skolu koju mrzim, ali jedini predmet koji sam zavoleo (sociologiju) i to mi je dalo volju da sto bolje preguram skolu, shvatim je jednostavnije samo stepenik vise ka mojoj "ljubavi".

E sada, mnogo jaci faktor. :) :heart: znamo svi, da li se i vama desilo da vas ljubav/zaljubljenost vrati u zivot? Da pocnete ponovo da gledate zivot drugim ocima? :)

ljubav posmatram u širem smislu
čovek da bi bio zadovoljan i okej u životu mora da ima neki pokretač - motiv, želju, cilj i na kraju njeno zadovoljenje
ko ništa ne želi i u kome ništa ne izaziva strast, emocije, prijantnost i suprotno - ko da nije živ
stoga ljubav preme nečemu/nekome pokreće
ljudi je uglavnom svode na onu takoreći muškožensku i onda kad im to fali kao da im sve fali
znači, da, pokreću me stavri i ljudi koje volim i daju mi gas za život

да ли се ико одлепио од дна без љубави?

Tako je! Jos jedan dokaz da ljubav vraca u zivot. :)
ljubav posmatram u širem smislu
čovek da bi bio zadovoljan i okej u životu mora da ima neki pokretač - motiv, želju, cilj i na kraju njeno zadovoljenje
ko ništa ne želi i u kome ništa ne izaziva strast, emocije, prijantnost i suprotno - ko da nije živ
stoga ljubav preme nečemu/nekome pokreće
ljudi je uglavnom svode na onu takoreći muškožensku i onda kad im to fali kao da im sve fali
znači, da, pokreću me stavri i ljudi koje volim i daju mi gas za život

Slazem se, kao sto sam vec napomenuo to moze biti i ljubav prema profesiji... ;)

Ljubav je najbolji i istrajan pokretač. Kad nešto voliš i želiš iz sveg srca, nema te prepreke koju ne možeš savladati ;)

Mene zbunjuju te rečenice tipa...ljubav je sve....jubav je glavni pokretač u životu...bez ljubavi se ne živi.
Da li to znači kada naiđe period u životu kada nemamo ljubav (erotsku), ne živimo ili nemamo razloga da živimo....da smo ništa..da ne postojimo.
Verujte mi postoje ljudi kojima ništa nije sveto osim ljubavi prema partneru i ljubavi koju mu partner pruža....ni deca, ni posao, ni hobi, ni prijatelji, ni braća ni sestre...ništaaaa....I da li je to normalno, kada se već pominje ta lepa reč ljubav...koja ume tako da stvori pakao od života...kao vatra, kao voda....u velikim količinama škodi a u dovoljnim prija i neophodna je....dobar sluga loš gospodar..

da , bez ljubavi je covek nista

Glupost. Ljudi se razlikuju. Neko ne voli ljude ali voli svoj posao. Ljude toleriše, na primer ili simpatiše. Ljubav nije dostižna svima, pod jedan. Mislim na srećnu, pošto nesrećna ljubav oduzima volju i snagu. Zar su svi oni koji ne vole ili nisu voljeni ništavni iako vole svoj posao i uživaju u njemu, imaju zabave u životu. Da li neko pati u sebi ili ne je druga stvar, ali kazati da je čovek ništa ako nema ljubav je surovo i netačno.

Ljubav kao ljubav u ovom slucaju nije samo erotska, dakle radi se o ljubavi kao ljubavi uopste... Ljubav od strane porodice je npr. velika...

Meni trenutno fali malo ljubavi s obzirom na dogadjanja oko mene... :(

Ma da...ali si sam rekao, da si pregurao godinu zahvaljujući jlubavi ili možda tačnije zaljubljenosti...treba negovati više ljubavi, ali ljudi kada se kaže ljubav misle uglavnom na suprotan pol....i kada nemaju tu ljubav, kao da ne postoje, prosto ne mogu da funkcionišu...to stanje i takve osobe su vrlo pogubne po svoju okolinu i porodicu...imam primere među meni bliskim ljudima i to me čini očajnom...

Ljubav kao ljubav u ovom slucaju nije samo erotska, dakle radi se o ljubavi kao ljubavi uopste... Ljubav od strane porodice je npr. velika...

Meni trenutno fali malo ljubavi s obzirom na dogadjanja oko mene... :(

Ovo je sada preterivanje koje u suštini zatvara temu. Svi imamo ljubavi prema nečemu ili nekome. Stoga je besmisleno isticati ljubav ako se pod time misli na ljubav prema bilo čemu. Jasno je iz uvodne poruke da se misli na zaljubljenost i ljubav prema drugoj osobi/ljubavniku. Isto tako, iz odgovora većine jasno je da se misli na tu ljubav. Svako, pa i najveći psihopata, ima ljubavi prema nečemu. Besmisleno je kazati da se misli na bilo šta. Ne misli se.

Ljubav kao dar.........ona koja pokreće,ruši zidove,ona koja se utapa u silne oblike ljubavi koja je svud oko nas(naše je samo da izaberemno svoj modus,gajimo ga i dišemo..)

Ljubav kao prokletstvo..da..kao vatra je...dobar sluga loš gospodar(uzela na znanje iz pepela)
i Fenix i vatra i voda.

Glupost. Ljudi se razlikuju. Neko ne voli ljude ali voli svoj posao. Ljude toleriše, na primer ili simpatiše. Ljubav nije dostižna svima, pod jedan. Mislim na srećnu, pošto nesrećna ljubav oduzima volju i snagu. Zar su svi oni koji ne vole ili nisu voljeni ništavni iako vole svoj posao i uživaju u njemu, imaju zabave u životu. Da li neko pati u sebi ili ne je druga stvar, ali kazati da je čovek ništa ako nema ljubav je surovo i netačno.

misli se na ljubav uopsteno :roll:

Kakav je to covek po tebi koji nema trunku ljubavi u sebi , prema bilo cemu ili bilo kome ?

.....

misli se na ljubav uopsteno :roll:

Kakav je to covek po tebi koji nema trunku ljubavi u sebi , prema bilo cemu ili bilo kome ?

Ovo je sada preterivanje koje u suštini zatvara temu. Svi imamo ljubavi prema nečemu ili nekome. Stoga je besmisleno isticati ljubav ako se pod time misli na ljubav prema bilo čemu. Jasno je iz uvodne poruke da se misli na zaljubljenost i ljubav prema drugoj osobi/ljubavniku. Isto tako, iz odgovora većine jasno je da se misli na tu ljubav. Svako, pa i najveći psihopata, ima ljubavi prema nečemu. Besmisleno je kazati da se misli na bilo šta. Ne misli se.

Back