Ljubav traje dugo?

Koliko je vremena proslo od kako smo ti i ja poslednji put razgovarali na nekoj temi slicnoj ovoj, secam se te nase price, a ja i dalje mislim da sigurnost, trajna ljubav, ne postoji, da se ne moze naci ma koliko je trazili. Mogu da ti se posvetim, da te volim dok ne crknem, da ispunim sve ono sto ocekujes od mene, da se trudim da ti bude sto bolje sa mnom, ali nikad ne mogu biti siguran da nekad i zbog neceg neces reci: "Pa sta ako me volis, zao mi je, ali ja tebe vise ne volim."

Pa ne znam sta da ti kazem hebi ga..svako na osnovu svog iskustva govori..
Ti znaci imas neki strah - ne da ces ti prestati vremenom da volis, nego da ce tebe prestati vremenom da vole..
Kod mene se obicno javljao obrnut strah, posto se to ponavljalo nekoliko puta..jednostavno sam prestajala da volim
Sad verujem da postoji to sve, jer to i imam, a ne mogu da garantujem da ce trajati vecno. ALi mogu da verujem i nadam se da ce biti i tako.

Naslov pesme me nesto bacio u razmisljanje..od trenutka kad pocne ljubav..lep obostran cist osecaj da ne mozete reci kako nije prava i da nesto ne stima..koliko mislite da se brzo i sporo moze ugasiti?
Dakle bez neke preterane analize postupaka i nagadjanja..vaganja..probajte samo sagledati osecaj u vama koliko vas vremena jako drzala i kako i zasto brzo napustala?

Obicno me prodje ta zaljubljenost kako i dodje, cim ukontam realnost i zasto taj neko nije za mene, pa mi onda bude smesno i zao nekako.
A ljubav...pa sta znam, mislim da je to osecaj koji prosto treba da se neguje, razvijanjem odnosa sa tim nekim, paznja, davati nekom do znanja da ti je stalo i da ti znaci, da zelis tog nekog pored sebe, jednostavno da pokazes, ako toga nema...pa, nema vise ni mene, jednostavno se ohladim.

Ljubav kao osjecaj ne moze da traje dugo, sam od sebe. Na tome treba da se radi. Da se daje i prima.
U pocetku je to ona zaljubljenost u ono sto upoznas, kasnije se zaljubljujes u postupke druge osobe, u to kakav je prema tebi. U njegove sale, u njegovu paznju.
Kod mene ljubav nije trajala stalno, u smislu nisam svaki dan zaljubljena. Naidju periodi zahladjenja, ali mi je i dalje lijepo sa njim. Onda se odjednom, nicim izazvana budim sa djecijim osmjehom na licu, zaljubljenija nego ikada i tako godinama. Za ljubav je potreban trud, veliki, i iskrenost i otvoren razgovor su jako bitni.
E, ne znam kako je to u braku? Nervira me sto vecina parova izgubi ono nesto, sve im se vrti oko egzistencije, djece... To mi je jako tuzno:confused:. Ne odvajaju vrijeme za sebe, za svoj brak. Upadnu u vrtlog problema i odnese ih, izgube sustinu, a to je ljubav. Jer bez te ljubavi ne bi bilo njih tu gdje su, ne bi bilo djece... :think:

Ljubav kao osjecaj ne moze da traje dugo, sam od sebe. Na tome treba da se radi. Da se daje i prima.
U pocetku je to ona zaljubljenost u ono sto upoznas, kasnije se zaljubljujes u postupke druge osobe, u to kakav je prema tebi. U njegove sale, u njegovu paznju.
Kod mene ljubav nije trajala stalno, u smislu nisam svaki dan zaljubljena. Naidju periodi zahladjenja, ali mi je i dalje lijepo sa njim. Onda se odjednom, nicim izazvana budim sa djecijim osmjehom na licu, zaljubljenija nego ikada i tako godinama. Za ljubav je potreban trud, veliki, i iskrenost i otvoren razgovor su jako bitni.
E, ne znam kako je to u braku? Nervira me sto vecina parova izgubi ono nesto, sve im se vrti oko egzistencije, djece... To mi je jako tuzno:confused:. Ne odvajaju vrijeme za sebe, za svoj brak. Upadnu u vrtlog problema i odnese ih, izgube sustinu, a to je ljubav. Jer bez te ljubavi ne bi bilo njih tu gdje su, ne bi bilo djece... :think:

Ti izgleda ne kapiras da to nije isto..mnogi ne znaju voleti i sta dobijaju

Ne verujem da postoji jedna ljubav za ceo zivot. To je moje iskustvo, ako nista drugo. Verujem da moze trajati, ali smo za to dosta odgovorni i sami.Ako se trudimo da cuvamo jedno drugo, da odnos ne kvarimo losim momentima i postupcima, trajace dugo.
Vremenom, posebno ako ljudi vode zajednicki zivot, ona se utopi u svakodnevnim sitnicama, i verujem da nije farsa:stvarno je treba cuvati. Koliko ko moze...Nikad nije previse :-)

Ne verujem da postoji jedna ljubav za ceo zivot. To je moje iskustvo, ako nista drugo. Verujem da moze trajati, ali smo za to dosta odgovorni i sami.Ako se trudimo da cuvamo jedno drugo, da odnos ne kvarimo losim momentima i postupcima, trajace dugo.
Vremenom, posebno ako ljudi vode zajednicki zivot, ona se utopi u svakodnevnim sitnicama, i verujem da nije farsa:stvarno je treba cuvati. Koliko ko moze...Nikad nije previse :-)

:ok:ako nije tako onda je sharena laza od ljubavi neko je prodo muda za bubrege

Vezano za temu:

Ljubav je osim trajnosti, podložna i promenama svog stanja. Od zaljubljenosti do unuka, ako se slažu i vole dvoje, svemu će se radovati. Samo što mi ljubav često vezujemo za zaljubljenost do ušiju, opsesiju, naviku, želju i nagon. Ljubav je stvarno toliko uzvišena da nam je to pravi dar od Svevišnjeg. I pravu ljubav još nisam spoznao, ali nju treba da prepoznam u svom srcu, a ne u svojoj okolini. Onda će okolina prepoznati moju ljubav. Koliko sam daleko od toga, govori i činjenica da se sa svojom curicom i dalje svađam, bez obzira, koliko se volimo i koliko se trudimo da prvo svoja srca pročistimo i iz njih svoje lljubavi potpuno čiste jedno drugom predamo. Ako to uspemo, pre svega ćemo spoznati ljubav, a naša međusobna ljubav će se pročistiti i učvrstiti. Ako Bog da.

Vezano za temu:

Ljubav je osim trajnosti, podložna i promenama svog stanja. Od zaljubljenosti do unuka, ako se slažu i vole dvoje, svemu će se radovati. Samo što mi ljubav često vezujemo za zaljubljenost do ušiju, opsesiju, naviku, želju i nagon. Ljubav je stvarno toliko uzvišena da nam je to pravi dar od Svevišnjeg. I pravu ljubav još nisam spoznao, ali nju treba da prepoznam u svom srcu, a ne u svojoj okolini. Onda će okolina prepoznati moju ljubav. Koliko sam daleko od toga, govori i činjenica da se sa svojom curicom i dalje svađam, bez obzira, koliko se volimo i koliko se trudimo da prvo svoja srca pročistimo i iz njih svoje lljubavi potpuno čiste jedno drugom predamo. Ako to uspemo, pre svega ćemo spoznati ljubav, a naša međusobna ljubav će se pročistiti i učvrstiti. Ako Bog da.
Da mnogi mesaju ljubav i zaljubljenost..jednom sam doziveo tu takvu ljubav koja je i trajala najduze..mada kapiram da i kad se neko bije da mu to odgovara pa je i to ljubav

Da mnogi mesaju ljubav i zaljubljenost..jednom sam doziveo tu takvu ljubav koja je i trajala najduze..mada kapiram da i kad se neko bije da mu to odgovara pa je i to ljubav

Bold-nije ljubav, vec odnos koji nekom odgovara, iz razno raznih pobuda, potreba, ali nije ljubav...
Najbitnije je da neko nosi ljubav u sebi.
Partnerska ljubav, pogotovo ona "srecno, do kraja zivota" nije svima data...
Znam X ljudi prijatnih i za oko i za komunikaciju, a sami su.
Znam i one u parovima koji do podne mrze sebe, od podne citav svijet...tacno osjetis ko je pozitivan, vedar, dobar...sta je to nego ljubav koju autonomno imas?
Za ljubav i trajanje se treba boriti...tacnije, za sam odnos.
Surovo ali tacno...tek kad covjek sam sredi prvo sebe, onda ide i ljubav kao nadogradnja...
I kad nadjes sebi iole ravnopravnog, da ta borba ima smisla...
I opet nema garancije da se zavrsi u paru zauvijek...
Bez obzira na to, u paru ili ne, bitno je da ljubavi ima...

Malo, sve za ljubav... :lol:
husband-wife-humor.gif

Back