Ljubav ranije VS danas

Bile nezne i milostive kad nisu smele da pisnu, dodje baja kaze: Zenim te, a ona nema ocu necu nego mora, tako red nalaze, inace ce je proglase za vesticu i bludnicu i spale na lomacu. E to su bila vremena za muskadiju, kad se setim samo, a ne sad ova ljipsterska ljucka prava da zene mogu da se udaju i hodaju dje hoce, sodoma i gomora brate bili.

Je l' sam samo ja uočila "perverzative"? :hahaha1:

Nebitno, u svakom slučaju, koliko god tvoje (postavljačeve) generalizacije bile ne/tačne, došlo je do promena načina života, pa je logično i da se menjaju muško-ženski odnosi.
Međutim, nema poente žaliti za prošlim vremenima i generalizovati, već se pokušati pronaći u sadašnjim.

Uocio sam i ja.

A majke kupuje svojim devojcicama maloletnim perverzative da ne ostanu trudne. kao trudnoca je mnogo losa a to sto cerkice njihove gube dusu svoju i prljaju je nema veze .

U danasnje vreme moze se reci da majke koje cerkama kupuju prezervative razmisljaju umesto da ignorisu cinjenicu da joj cerka polako izrasta u zenu. Priroda trazi svoje. Drugo je sto mnoge devojke to urade vise zbog pritiska okoline nego sto stvarno zele. Tu opet dolazi do izrazaja zdrava komunikacija sa roditeljima. Zabrana tu ne pomaze, na kraju ako roditelji preteraju sa zabranama moze i inat da proradi. Mnogo je bolje otvoreno razgovarati. Majka sa cerkom ali vise kao drugarice. Objasniti joj sta sve moze da ocekuje, i dobro i lose. I objasniti joj da seks nije nesto sto treba odraditi zbog decka, drustva, drugarica... nego kada ona bude bila spremna.

Lafe, ranije su drzali cerke zato sto su glupe zene, znaci ne sve, samo glupe imale univerzalni moto " ne sastavljaj vatru i slamu" glupost koja mladima daje buntovnicki poriv da bas to rade. Devojcice su iste i sada i ranije, plitke imaju svoj nacin one pametnije svoj, isto je i sa decacima ko je glup neces ga spasiti zabranama.

Kondom je glupost, ali jeste za glupe.
to sam hteo i da kazem zato su ih roditelji ranije cuvali jer je bila javna bruka i nisu mogli vise da je udaju
a danas ih boli uvo posto nije vise sramota da se satiru od qurca jos po osnovinim skolama

Ti si verovatno živeo u raznim epohama pa umeš da povučeš paralelu sa ovom današnjom?

Sad kad bih te ja pitao odakle ti ove nebuloze koje si napisao, ti bi mi odgovorio da je takav slučaj bio sa tvojom mamom i tatom, babom i dedom i možda još nekoliko parova koji su imali ljubavnu priču kao iz bajke. I ti si iz svog ograničenog iskustva sa uskom ispitanom grupom odradio jako lošu indukciju, a to činiš i sada.

Kako to da ja nikada nisam imao posla sa takvim devojkama koje opisuješ u negativnom tonu? Je l' zato što one ne postoje? Ne, nego zato što sam ih zaobilazio u širokom luku. Čim uvidim da jednu devojku ''krase'' atributi koje sam već viđao kod neke prethodne za koju se ispostavilo da odgovara datom opisu, ja je otpišem. I znaš čime je to rezultiralo? Time da imam sjajnu devojku.

Ali tebi se to verovatno neće desiti jer ti na nekom nivou svesti i u određenoj meri zapravo žudiš za svim tim devojkama koje osuđuješ. Njih bi voleo malo da poseduješ seksualno, ali da istovremeno budeš mamac za vrle devojke. Nema od toga ništa. Ono što kod sebe potenciraš kad prilaziš devojci, takvu ćeš privući. Znači ne treba se prilagođavati zahtevima iz spoljašnjosti već biti to što jesi i čekati da pronađeš osobu koja je sličnog ili istog kova.

Back