Ljubav prema zlu, zlocinu, zlocincima

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ime joj je hibristofilija, i predstavlja ljubav prema osobama koje su pocinile neki zlocin.
Primer toga su zene koje su serijskom ubici i silovatelju Tedu Bandiju slale ljubavna pisma, a najsveziji primer je Dzokar ili kako se vec zove, koji je zasluzan za bombaski napad u Bostonu.

Ovde nije pitanje prikrivanje zlocina, pa neko zavoli osobu uprkos tom "zlu" koje nosi, tj. skriva, vec da neko zna sva zlodela koje je neko pocinio i gaji ljubav prema toj osobi.

Sta je to sto neke ljude privlaci da zavole zlocince? Tesko mi je da zamislim sebe ili neku drugu osobu da se zaljubi u nekog ko je ubio 50 ljudi hladnokrvno i ko bi ubio opet da moze, tako da, sta se desava u glavama tih ljudi?

Sta je toliko privlacno kod tih zlocinaca i zasto neki ljudi padaju na njih?

Ime joj je hibristofilija, i predstavlja ljubav prema osobama koje su pocinile neki zlocin.
Primer toga su zene koje su serijskom ubici i silovatelju Tedu Bandiju slale ljubavna pisma, a najsveziji primer je Dzokar ili kako se vec zove, koji je zasluzan za bombaski napad u Bostonu.

Ovde nije pitanje prikrivanje zlocina, pa neko zavoli osobu uprkos tom "zlu" koje nosi, tj. skriva, vec da neko zna sva zlodela koje je neko pocinio i gaji ljubav prema toj osobi.

Sta je to sto neke ljude privlaci da zavole zlocince? Tesko mi je da zamislim sebe ili neku drugu osobu da se zaljubi u nekog ko je ubio 50 ljudi hladnokrvno i ko bi ubio opet da moze, tako da, sta se desava u glavama tih ljudi?

Pa to su poremecene licnosti. Mozda su one i same u podsvesti ubice...

E sad, vrlo je zanimljivo razmisljanje na temu
- da li hibristofilicarke (jer je u vecini slucajeva rec o zenama) tripuju da su zlocinci dominantni muzjaci
ili su takve zene kontrol-frikovi koji uzivaju u osecaju da su nekome potrebne, da mogu da organizuju zivot zlocinca (recimo, posete u zatvoru).

Vazno je napomenuti da postoji
pasivna hibristofilija (to su one obozavateljke sto pisu ljubavna pisma osudjenim zlocincima a da ih nikada nisu srele i upoznale pre izvrsenja zlocina)
i
agresivna hibristofilija (odnosno, partnerke u zlocinu)

Meni se cini da je, i u jednom i u druigom slucaju, poenta u manipulaciji ... a sto je karakteristicno za narcisoidni poremecaj.

Slicno kao kada ljudi vole sotonu koji predstavlja zlo :mrgreen:

Najvise zbog toga sto krse zakon i sto su buntovni - vecina zena takve vole :lol:

I ja se cudim uvek kada neke osobe cak i javno na ovom forumu brane zlo i podrzavaju i dive mu se :zaljubljena:

To su ili poremeceni ljudi ili osobe koje se igraju i vole opasnost i nisu svesni sta rade, nego im je kao zabavno - sve dok ne osete zlo na svojoj kozi :malav:

I znacenje "bad boy" ode u krajnost...jedno je ako neko voli "opasne momke" jer deluju muzevniji, ili sta vec, ali ovo je daleka ekstrema. Jedno je sitni kriminalac, bivsi robijas, grubijan, kafandzija (mada i kod ovih ima nasilnika i zlostavljaca), jer tu ima i mesta za popravku kod nekih pojedinaca, a i imaju neke dobre osobine, za razliku od sociopata.

Ne znam kako neko moze da bude zaljubljen u osobu koja je ubila i silovala odredjeni broj zena, jer ta osoba bi vrlo lako mogla biti zrtva istog tog sociopate, da se nasla na pogresnom mestu u pogresno vreme.

Nisam psiholog, ali jedino sto mi pada na pamet je "ma promenicu ga ja, promenice se on zbog mene".

Zato sto je 'zlo' jako. Zao covek je uvek jaci od 'dobrog' jer nije opterecen moralnim normama, ne igra po pravilima, manipulativan je
Isto kao sto je psiho(socio)pata gotovo uvek 'jaci' od normalca.
E sad za bas neke extreme i psy ubice, ne iz korisoljublja nego iz zadovoljstva, ne znam..to je vec u domenu 'bolesno'

Привлачна ствар која мотивише особе да ''зготиве'' криминалце је смелост и храброст у испољавању оних дела које друштво карактерише као ''криминална дела'' - као што су убиства, крађе, силовања.
Дакле њихов отворен приступ у деловању, који их толико разликује од (усуђујем се да лупим ову бројку) 90 посто ''нормалног света'' који је навикао на конформизам, поштовање закона, норми, морала,
је чињеница која је први корак који води ка обожавању. Свака особа је способна да (под одређеним оконостима) почини злочин, али друго је питање која ће моћи да манифестује зло (другим речима - да има ''муда'' да направи неко срање).

Међу најгледанијим филмовима и најчитанијим књигама су она дела која величају серијска или масовна убиства. Јер аутори тих дела су гладни славе, публицитета и теже да открију мотиве.
Па покушавају да провале ум тих особа, да сазнају разлоге. Као и психијатри, криминолози, па и фанови. Али не схватају да све више пропадају у амбис тог изузетно компликованог ума. Онда на неки начин
почињу и да се идентификују са убицама. Колико је само Чарлс Менсон урадио затворских разговора за све ове године? Колико је ТВ екипа долазило код њега у ћелију? Колико је добио писама подршке?

Особе које их заволе, или

- теже да их промене, чувени синдром месије, где особа придаје себи екстравагантне особине ''исцељења'' морално посрнуле индивидуе. Није она толико заљубљена у њега колико је предана
послу да га ревитализује, а ту се већ крије преувеличавање сопственог ега кроз гушење ега те особе која се ''мења''. Не би било ништа чудно да тај исцелитељ шутне ''болесника'' после третмана.
Али то је практично немогуће.

- или су саме прошле кроз те ствари као личности са којима се поистовећују, па се надају да их та особа прихвата, јер поседују идентичан образац у ставовима. То је онај фазон - сличан се сличном радује.

- или су склоне авантуризму. Свесне су могућих лоших последица, али ипак срљају. Могуће је да не виде сврху живота, па буквално прижељкују тај тренутак када ће их та вољена особа - убица ослободити мизерије.

Неколико примера и објашњења:

"Night Stalker" Richard Ramirez, who killed 13 in a 1985, still receives bags full of mail 21 years after entering San Quentin's death row — and 13 years after marrying someone who wrote him 75 letters.
Crime writer Diane Fanning isn't surprised. She has seen love letters flooding the inboxes of serial killers about whom she's written books. "A lot of women know that they'll never get a one-on-one communication with a movie star or a sports star. But contact a killer and hey, he might write back."
http://www.alternet.org/story/14734...s_full_of_love_letters_and_marriage_proposals

- Carole Ann Boone married Ted Bundy during his trial. He may have killed from 30-100 people. Bundy proposed to her in the courtroom when Boone was being questioned on the stand. They had a daughter together, but Boone got a divorce and changed her name and disappeared.
- Scott Peterson murdered his pregnant wife. Within hours of being convicted for his crime, Peterson received his first (of numerous) marriage proposals.
http://lovearthistory.hubpages.com/hub/psyhparaphilia

And Christine Kizuka married serial killer Angelo Buono (one-half of the Hillside Strangler duo) after meeting him while visiting her then-husband in Folsom State Prison.
http://www.psychologytoday.com/blog/the-human-equation/201211/the-making-serial-killer-groupie-0

Back