Ljubav mori

Ljubomora u nekim manjim kolicinama mi je ok, dakle sve dok je u granicama. Mislim da vecina ipak pokaze neku vrstu ljubomore kad tad, u pojedinim situacijama se prosto nametne, nije to nista neprirodno po mom misljenju.
Druga stvar je pretjerana, cesto bezrazlozna ljubomora i posesivnost, to vec prelazi u bolest, takve osobe nisu u stanju da uspostave zdrav, normalan odnos.

OK. I ja mislim da je ljubomora bolest. Zato takvi ljudi ne vide koliko štete nanose jedni drugima.

Ali... moje pitanje.

Partneri koji nisu ljubomorni uopšte... veruju jedno drugom.
I desi se da ona vidi njega kako šeta sa drugom u parku i veselo razgovaraju o nečemu, a da nju ne poznaje, niti je znala da joj je partner tu sa tom osobom.
Ako tad oseti ljubomoru, da li je opravdana?
Da li uopšte postoji opravdana ljubomora?
Ili možda i dalje veruje, nema ljubomore, zaboravi da ga je videla sa njom i ode svojim poslom.

Ima nesto sto je interesantno kada je ljubomora u pitanju. Sto je ljubomora i posesivnost manja ljubav prema partneru je time veca.

A da bi se konacno resili tih dveju pojava potrebna je konfrontacija i ljubav pre svega prema sebi.:)

OK. I ja mislim da je ljubomora bolest. Zato takvi ljudi ne vide koliko štete nanose jedni drugima.

Ali... moje pitanje.

Partneri koji nisu ljubomorni uopšte... veruju jedno drugom.
I desi se da ona vidi njega kako šeta sa drugom u parku i veselo razgovaraju o nečemu, a da nju ne poznaje, niti je znala da joj je partner tu sa tom osobom.
Ako tad oseti ljubomoru, da li je opravdana?
Da li uopšte postoji opravdana ljubomora?
Ili možda i dalje veruje, nema ljubomore, zaboravi da ga je sa njom i ode svojim poslom.
Opravdana samo u slucaju skrivenih slabosti.. Osecaj ljubomore moze da se kontrolise. A to opet zavisi da li ti to zelis.

Ja bih to prvo resio u svojoj glavi. Ne bih opterecivao drugu stranu. A druga stvar je da li ti provereno verujes svom partneru.

- - - - - - - - - -

Ko kaže da nikada nije bio ljubomoran laže kao pseto.
Ne nužno u partnerskom odnosu.
Ljubomora je po difoltu usadjena u ljude, doduše različitog intenziteta.
Moze da se leci, bez laznog uverenja.

Ima nesto sto je interesantno kada je ljubomora u pitanju. Sto je ljubomora i posesivnost manja ljubav prema partneru je time veca.

A da bi se konacno resili tih dveju pojava potrebna je konfrontacija i ljubav pre svega prema sebi.:)

Naravno da je ljubav veca
Jer za ljubav je potrebno poverenje...
I ne moze neko da bude ljubomoran i da mi kaze verujem ti...a ja trazim da mi veruje
Tako da ljubomore ne bi trebalo da bude,samo tako je to ljubav

Smatram da se ljubomora javlja u svakom međuljudskom odnosu, samo je fora da ne ode predaleko.
Mislim, nisam ljubomorna bolesno, ali šta on, dođavola, ima da se šeta parkom sa nekom ženom?!? :spremamnaoštrenenoževeselotejpužad:

Kenjate pa se mažete.

Bolje reci nesto sto zvuci kul, da budes in. Nema ovdje onih koju su ikad, ikad bar malo bili ljubomorni
d030.gif

Ovo je ok, posesivnost i pretjerana ljubomora prelaze u patologiju, i jesu za lijecenje, jer narusavaju zdrav odnos.
Ljubomora u manjim dozama, ponekad, je prosto u ljudskoj prirodi, ne vidim tu nesto neobicno.

Može da se leči (kontroliše), ali da je nema to jednostavno nije istina.
Svi su ljubomorni, samo ne pokazuju svi na isti način.

Jeste, normalno je da postoji, samo ako nisi potpuno iskren i otvoren prema sebi i partneru. Pa ti probaj.

- - - - - - - - - -

Ovo je ok, posesivnost i pretjerana ljubomora prelaze u patologiju, i jesu za lijecenje, jer narusavaju zdrav odnos.
Ljubomora u manjim dozama, ponekad, je prosto u ljudskoj prirodi, ne vidim tu nesto neobicno.

Problem kod mene je sto ja ni najmanju trunku ljubomore ne volim da osetim. Zato i biram samo takve partnere. Mozda je sad malo jasnije. :) Niti dajem povod za ljubomoru.

Back