Ljubav ka mudrosti

Zoro, zar ne možeš to da prihvatiš kao slučaj? Splet genetike i okolnosti koje proizvode specifičnu jedinku, u ovom slučaju jedinku koja voli da se bavi "filozofijom"?
A tu onda treba da rade biologija/psihologija/sociologija/antropologija da definišu koji geni i koje okolnosti određuju čoveka i na koji način.

Može,ja ću o neurotransmiterima...:hahaha:
Ponekad mi i ti ,ali i ja ličimo na sledbenike onog nesretnika Hegela...Ubismo se od
naširokog objašnjavanja...
I sam se teže setim logike Raselovih analiza grešaka u deduciranju...Kaže matematičar i filozof da su
najčešće greške kad se pobrkaju intencije tj.primarna kad se uvažava kao sekundarna i obrnuto i sl.
Naime-nema sve sa svime veze (što je krajnji proizvod Hegelove metafizike),odlučujuća je neposredna uticajnost...
Ipak su najvažniji- odlučujući faktori...:mrgreen:
P.s.Setio sam se Logike pok.Mihajla Markovića po kojoj sam u Zemunu podučavao rođaku kojoj bilo teško da shvati
njegovu deduktivnu logiku...Prilično sam se ljutnuo i bilo mi jasno što ne može da shvati-jednostavno je baš te intencije
na nekim primerima pomešao...Možda ga Sloba poremetio u pisanju...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Pitaš, a znaš odgovor.
Ljudi imaju ogromna očekivanja , najčešće preterana.
To je seme razočarenja.
Ali protiv toga leka nema, a i ne treba.[/QUOTE

znači, ljudi na ovaj pdf dolaze da bi sejali seme razočaranja i jer im se ovde tlo čini najplodnije za tu rabotu?
Zašto izvrćeš?
Ljudi ovde dolaze da bi kljucnuli možda neko zrno mudrosti,
ali često imaju prevelika očekivanja, pa završe kao slepci u
lavirintu.

За појединца је одлично ако је мудар.
Уколико мудри људи воде неки народ исти ће напредовати.Но,ово није било увек присутно код Срба и зато смо често пута лоше пролазили у историји!?

Jeste li nasli razlog?
Poko ce vam reci zasto voli da uci pevanje.
A ne mora. Moze da ***** i spava u svom kavezu i da bude srecan sto je sit, negovan i odmoran.
Ipak, Poko zeli vise.
Poslusajte. Odgovor je tako jednostavan.

Poslednja izmena:
Мени се допада основна Хегелова идеја о актуализацији апсолутног духа у историји, који кроз историју хита ка сопственој самоспознаји.
То је алхемичарска Aurora Consurgens - велика Драма освешћивања човечанства.

Мени се допада основна Хегелова идеја о актуализацији апсолутног духа у историји, који кроз историју хита ка сопственој самоспознаји.

tužno je videti nekoga mladog da mu se dopada nekakva ideja o "samospoznaji"

otkud ti pomisao da ljudi sebe ne poznaju?

Dokle više da se upoznaju i samospoznaju?

Sve žive vrste nemaju problem sa tim sranjima samo je čovek čoveku rekao " e moj batice..ti nemaš pojma ko si.."

za 100.000 godina ljudi se samo rađaju i posle nekog vremena zakopavaju u zemlju. Ali to je kanda teško prihvatiti...
msm, pljuc..

jel ima neka tvoja ideja koja ti se dopada?

obraćanje jednih drugima na diskusijama i forumima у мрзитељском маниру ниje legitimno, за то се подноси пријава

ja sad ne znam..nisam dugo bio ovde, da li je mrziteljski manir nekako, definisan?

ti miožeš sada da tripuješ da se ja tebi npr obraćam u mrziteljskom maniru i ?

Ja onda kažem ti si paranoična, slaba, labilna..trte mrte..kako to uspostaviti kao pravilo za sve, kada ima i onih koji nisu kao ti?

Мој субјективни осећај је у питању. А објективни арбитри - модератори, ће утврдити да ли се заиста ради о увреди, и последично санкционисати.

Мој субјективни осећај је у питању. А објективни арбитри - модератори, ће утврдити да ли се заиста ради о увреди, и последично санкционисати.

ja sam im već poslao prijavu, na osnovu svog osećaja, da me jedan forumaš ovde obožava i da se plašim da mi ne aktivira nekakvu latentnu homoseksualnost.
Ali su mi oni odgovorili "grešiš, mrzi te"

Kako da im verujem sad..

Recimo, trazim informacije o nekim svojim razmisljanjima i kako god kucnem po googlu ili nekom drugom pretrazivacu izbaci neku glupost napisanu na filozofiji krstarice. Pogledas malo levo i desno i vidis da se neki " eminentni" forumas prozvao filozofom i utupljuje mozgove zbunjenoj deci koja traze osnovne odgovore o sebi i svetu oko sebe.
Nekad iz dosade, a nekad povredjen gluposcu pripisanom nekom autoritetu, osetim potrebu da napisem da je to glupost. Naravno, ima tema i postova slucajno navatanih koji imaju smisla.
Moguce da su krivi pretrazivaci ili potreba vlasnika da ima sto vise pregleda, pa gluposti izlaze u prvi plan. Mada, tako je u zivotu, pa sto ne bi bilo i na forumu tj. pretrazivacu - Najvise se cuju i vide krajnjosti.

Back