Ljubav je izmislila ruzna sirotinja

• Začetnik teme Začetnik teme jsjbt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jsjbt

Poznat
Banovan
Poruka
7.183
Poslovica kaze samo sirotinja al to nije tacno
Lep sirot se proda pa se situira
Ruzan a bogat opet kupi lepotu
Dok ruzan i sirot moze da ga dudla sebi figurativno I bukvalno
A I on mora nesto da ima pa je ko i svaki luzer izmisli to nesto
Tako da su nasi stari omanuli kad su smisljali kovanicu, nepotpuna je ?
Ja sam bar uvek vidjao najvece odrone da uvek prosipaju o ljubavi i pravim vrednostima.

Ljubav postoji kao biološka reakcija, s tim što je po meni ona rezultat okolnosti koje zbune čoveka i nateraju ga da žudi za nečim i idealizuje to nešto. Recimo ako se devojka i dečko razlikuju, a postoji minimum privlačnosti, velike su šanse da će se privući zbog efekta "zabranjenog voća" i "nedopuštenosti ljubavi".

Ružni i siroti naravno traže kompenzacije za mnogo šta, što je razumljivo. Poznajem neke ljude prema kojima okolnosti nisu bile blagonaklone (ni u pogledu roditelja, para, izgleda, socijalnih veština, čak ni zdravlja) i takvi su s pravom ogorčeni i pljuju po svemu i svačemu. Pisao sam o tome, naravno da postoji "pravo na ogorčenost".

Ja sam bar uvek vidjao najvece odrone da uvek prosipaju o ljubavi i pravim vrednostima.
kupili, prodali, odroni, luzeri...

tuzno je ne verovati da zaista postoji ono sto je najvaznije u nasim zivotima
kad osetis, predomislices se, bez obzira da li si lep, bogat, ruzan ili siromasan

U pitanju je ,što se tiče uvodnog teksta,intelektualna dekadencija!
Nije dovoljno misliti racionalno.
Posebno misliti o emotivnom korpusu kao o silogističkim problemima,jer to oni nisu!
Naše emocije se mogu misliti I to je jedino pravilno te I delotvorno-emotivno!
Kapito?
Ne možeš sad o ljubavi da je to dva I dva,da se seljački izrazim (obzirom na često prisutnu
populaciju seljobera na forumu :mrgreen:)...
O ljubavi se može pričati u primerima dešavanja kod uspostavljenih takvih odnosa-ljubavnih!
To je poput baste koju zalivamo,okopavamo,malo prihranimo I uživamo u lepoti cvetova I plodova...
Tako se oseča ljubav-kao lepa bašta koju negujemo...
Šta tu ima da se kalkuliše?!:evil:
Koliko ću truda morati,pa da procveta zumbul ili ruža ili da me mala u šali dohvati za zvonce I kaže
"Cincilinci"?:rumenko::hahaha:
Mogu,u vezi teme reči da ljubavne sirotinje ima na pretek...Ma I vise od budala!
Kriva je škola što se uči samo matematika-racionalna logika,a iracionalna jok! Treba da se
uvede I predmet:"Emotivnost I kultura"... Fali nam I jedno I drugo...

Mora onda, tom logikom služeći se, da je ružna sirotinja iznedrila i sve te vrsne romantičare, romanopisce, pisce ljubića i, generalno uzevši, vešto spisateljstvo. Ili je to maslo neke druge grane imaštva-neimaštva, e, moj mili?
Ovde je važno uzeti u obzir da u kameno doba nije baš bilo neke, ovaj, klasne segregacije. A otud vuče koren ono što tebe mori da temu otvaraš, moj mili. Ee.

George_best_I-definitely_1976_NL-HaNA-ANEFO_CC3.jpg

- - - - - - - - - -

samo cu da se slozim

Mora onda, tom logikom služeći se, da je ružna sirotinja iznedrila i sve te vrsne romantičare, romanopisce, pisce ljubića i, generalno uzevši, vešto spisateljstvo. Ili je to maslo neke druge grane imaštva-neimaštva, e, moj mili?
Ovde je važno uzeti u obzir da u kameno doba nije baš bilo neke, ovaj, klasne segregacije. A otud vuče koren ono što tebe mori da temu otvaraš, moj mili. Ee.

Moj mili vanili pa nego sta nego je sirotinja iznedrila sve te kreatore.
Pokretacki zamajac civilizacije je uvek u kaljuzi
Lepota i kreacija ne idu zajedno u 1 bicu

Poslednja izmena od moderatora:

Naprotiv, ja bar koliko sam cula i znam, najveca sirotinja (ali ne toliko materijalna, nego beda u dusi i duhom) naprotiv, ne zna za ljubav, vec samo telesnu ljubav (ako se to tako moze nazvati), kao i razonode tipa "hleba i igara".

A narocito je ova zadnja recenica smesna i besmislena, jer konkretno misao iz mog trenutnog potpisa izrekao je jedan od najvercih duhova svog vremena, i "slucajno" sasvim materijalno bogat covek koji je proputovao i upoznao ceo svet.

Pa da ponovim:

"Ljubav je dokaz inteligencije, jer čovek bez ideja i prostak bez vaspitanja, ne mogu biti zaljubljeni, pošto je ljubav najveća mudrost i najfinija duševnost."

P.S. Ali drago mi je da si stvaio avatar drugaciji posle moje "intervncije" od pre neki dan u jednoj "kafani" forumskoj a koji je bio uzasan, to daje nadu da ces ipak nekako i ovo shvatiti.

Poslednja izmena:

Eh narod,
pa narod je vazda bio kontradiktoran i uskakao samom sebi u usta, u mudrost i u poslovicu...Da nije tako, ne bismo sve istine ovog sveta spoznali, a opet izabrali SNS il demokrate, nebitno:lol:

Sad, ako je to istina, ako je ljubav dakle "privilegija" ružnih i siromašnih,
pa otkud onda ona poslovica: Beda na vrata, ljubav kroz prozor ?
gde je pretpostavka ljubavne sreće upravo u blagostanju?

To su oni smišljali poslovica kako se kome digne:lol:

A gle , promenio si avatar?! :heart:
Ružna, bogata i moćna bakica koja je svakako spoznala istinsku ljubav:lol:

Ljubav postoji kao biološka reakcija, s tim što je po meni ona rezultat okolnosti koje zbune čoveka i nateraju ga da žudi za nečim i idealizuje to nešto. Recimo ako se devojka i dečko razlikuju, a postoji minimum privlačnosti, velike su šanse da će se privući zbog efekta "zabranjenog voća" i "nedopuštenosti ljubavi".

Ružni i siroti naravno traže kompenzacije za mnogo šta, što je razumljivo. Poznajem neke ljude prema kojima okolnosti nisu bile blagonaklone (ni u pogledu roditelja, para, izgleda, socijalnih veština, čak ni zdravlja) i takvi su s pravom ogorčeni i pljuju po svemu i svačemu. Pisao sam o tome, naravno da postoji "pravo na ogorčenost".
samo sto I'm to pravo nece biti ni od kakve koristi ..naprotiv

- - - - - - - - - -

kad smo kod toga to je ko prstom ubodeno..licno mislim da je pojava romantizma I te."romantike" ubila ljubav I uvela neke zamene I fiksacije phe

Pa evo ti si primer.

S druge strane, ovom korisniku nije prvi put da postavlja ovakvu pre svega netacnu temu, misleci da ako kaze reci kao sto su "ruzna" i "sirotinja" da je on automatski iznad njih. Nazalost, pokazuje da nije, kao i ti ovom opservacijom.

Vrlo dobro znas da je covek generalno u pravu i da sirotinja za ljubav ima vremena tek kada obezbedi osnovne potrebe. Ma koliko verovala u ljubav da li ces radije pustiti dete da ti gladuje i voleti nekoga ko ne moze da ga nahrani ili ces uhvatiti ponudjenu ruku za pomoc iako ti se gadi?

inace pojedinacno broj prodatih primeraka tih ljubica na svetskom trzistu daleko prevazilazi bilo koju drugu publikaciju..I kupuju ih svakako zene kojima manjka emocionalne stimulacije u svom zivotu I treba I'm podsticaj maste ..sto takodje govori da je u pitanju masa zena koje vode emocionalno vrlo isprazne zivote..bez obzira na lovu

emocija je nas pokretac ono sto nas cini zivima tj zbog cega se osecamo zivim I od zivotne vaznosti nam je emocionalna stimulacija..I doziranje je kljucna stvar I visak stimulansa ne valja kao I manjak..dovode iako naizgled u suprotna stanja u sustini ista..emocionalnu obamrlost..
inace osnovni razlog zbog kojeg bogati ljudi trose toliko novca bas na kupovinu tih emocionalnih stimulansa ma kakvi oni bili..a emocija ko emocija sto je vise stimulises sve je gladnija za stimulacijom

Back