Ljubav ili strast

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
Ljubav i strast nije uvek lako razlikovati, naročito u ranim fazama veze.

Kad je strast dominantna, oblačite se pažljivo, "za desetku", ništa ne prepuštate slučaju.
Naravno, trudite se i kad ste zaljubljeni, ali tada se ponekad ipak desi da umesto
onih najboljih, seksi cipela obujete one - udobne.

Ako je strast u pitanju, previdećete stvari koje vas iritiraju.
Ako je toliko seksi da ne možete da se odvojite jedno od drugog, lako je preći preko malih "mina"
, koje se kako vreme bude prolazilo mogu pretvoriti u kamen spoticanja.
Kad volimo nekoga, ukazujemo mu na greške jer želimo da on ili ona budu bolja osoba.
I ako je ljubav uzvraćena, i ta druga osoba umeće da prihvati konstruktivnu kritiku,
i pokušaće da promeni svoje loše strane ne zbog nas, već zbog sebe.

Ako je strast ono što vas vozi, govorićete samo ono što ta druga osoba želi da čuje.
Želećete da joj udovoljite. Kad vas direktno pita šta mislite o nečemu, opredelićete se za "bezbedan" odgovor..
Ako vas pokreće ljubav, bićete iskreni. Zato što ljubav znači da nekoga volite i kad se ne slažete…
Različiti stavovi po nekim pitanjima, čak i ako su u pitanju relativno ozbiljne stvari, ne znače da niste jedno za drugo.

Ako je strast u pitanju, osoba sa kojom ste --je savršen kolačić bez ijedne neravnine na glazuri ili okrnjenog ćoška
Ali i kolačići koji izgledaju savršeno mogu da imaju prepečenu stranu, iako ona nije uvek vidljiva na prvi pogled.
Kad smo zaljubljeni, više je u pitanju nešto kao Savršenstvo u svojoj nesavršenosti

Ako je strast u pitanju, želećete da podelite sa tom osobom samo "najbolju verziju sebe".
Kad poželite da sa tim nekim podelite i tugu koja vas pritiska,
zato što osećate da će biti tu da vam pruži ruku ako se okliznete,
znači da se tiho, neprimetno, prišunjala ljubav.
Čak i ako joj se niste nadali.

Strast ili ljubav?

Ljubav i strast nije uvek lako razlikovati, naročito u ranim fazama veze.

Kad je strast dominantna, oblačite se pažljivo, "za desetku", ništa ne prepuštate slučaju.
Naravno, trudite se i kad ste zaljubljeni, ali tada se ponekad ipak desi da umesto
onih najboljih, seksi cipela obujete one - udobne.

Ako je strast u pitanju, previdećete stvari koje vas iritiraju.
Ako je toliko seksi da ne možete da se odvojite jedno od drugog, lako je preći preko malih "mina"
, koje se kako vreme bude prolazilo mogu pretvoriti u kamen spoticanja.
Kad volimo nekoga, ukazujemo mu na greške jer želimo da on ili ona budu bolja osoba.
I ako je ljubav uzvraćena, i ta druga osoba umeće da prihvati konstruktivnu kritiku,
i pokušaće da promeni svoje loše strane ne zbog nas, već zbog sebe.

Ako je strast ono što vas vozi, govorićete samo ono što ta druga osoba želi da čuje.
Želećete da joj udovoljite. Kad vas direktno pita šta mislite o nečemu, opredelićete se za "bezbedan" odgovor..
Ako vas pokreće ljubav, bićete iskreni. Zato što ljubav znači da nekoga volite i kad se ne slažete…
Različiti stavovi po nekim pitanjima, čak i ako su u pitanju relativno ozbiljne stvari, ne znače da niste jedno za drugo.

Ako je strast u pitanju, osoba sa kojom ste --je savršen kolačić bez ijedne neravnine na glazuri ili okrnjenog ćoška
Ali i kolačići koji izgledaju savršeno mogu da imaju prepečenu stranu, iako ona nije uvek vidljiva na prvi pogled.
Kad smo zaljubljeni, više je u pitanju nešto kao Savršenstvo u svojoj nesavršenosti

Ako je strast u pitanju, želećete da podelite sa tom osobom samo "najbolju verziju sebe".

Kad poželite da sa tim nekim podelite i tugu koja vas pritiska,
zato što osećate da će biti tu da vam pruži ruku ako se okliznete,
znači da se tiho, neprimetno, prišunjala ljubav.
Čak i ako joj se niste nadali.

Strast ili ljubav?
Jel ovo naslov za neku sapunicu? 😂

Pa cas jedno cas drugo ali teze je naci ljubav da potraje pa je to malo vrednije
Nije vrednije samo zato što je teže 'naći' jer ljubav ni ne tražiš, sama ti se desi.. Vrednije je jer je ljubav plus strast (pri čemu je tu strast podrazumevana stavka) dobitna kombinacija, nema ništa potpunije od toga..
Što opet s druge strane ne umanjuje ni čari čiste strasti.. Sve ima svoje

U principu kapiram da isto mislimo.. "čas jedno čas drugo" i moje "kako kad" dođe mu na isto, no sam htela da dopunim u vezi onog vrednovanja ako nemaš ništa protiv :)

Nije vrednije samo zato što je teže 'naći' jer ljubav ni ne tražiš, sama ti se desi.. Vrednije je jer je ljubav plus strast (pri čemu je tu strast podrazumevana stavka) dobitna kombinacija, nema ništa potpunije od toga..
Što opet s druge strane ne umanjuje ni čari čiste strasti.. Sve ima svoje

U principu kapiram da isto mislimo.. "čas jedno čas drugo" i moje "kako kad" dođe mu na isto, no sam htela da dopunim u vezi onog vrednovanja ako nemaš ništa protiv :)
Zenama treba vise intime i dublji odnos da sve to osete u muskarcu,onaj fazon padate na pricu da dobijete vise sigurnosti a nama je dovoljan samo izgled za strast,mislim i otud toliko varanja jer se od zene to ne moze dobiti i ne ocekuje kad se predje na vise nivoe,znam zvuci surovo ali tako je,opstao sam u duzim vezama gde odmah vidim da moze biti ljubav a strast ne jer ne bude to u meni,iako izvucem maximum brzo,vremenom mi ne postaje interesantnije

padate na pricu da dobijete vise sigurnosti
Paaa ne, sigurnost ili osetim ili ne osetim zavisno od toga koliko je duboku emociju muškarac probudio u meni.. Nema te priče na koju ću pasti ako me nije uradio emotivno

nama je dovoljan samo izgled za strast
I nama, tojes da se opet ogradim, meni.

opstao sam u duzim vezama gde odmah vidim da moze biti ljubav a strast ne jer ne bude to u meni
E ovo mi je zanimljivo.. Kako može biti ljubav ako nema strasti, u tebi nije probuđena to kapiram al kako si onda voleo bez toga?

Što ne volim vako da raščlanjujem post ko da radim analizu nekog dela za domaći iz srpskog :mrgreen:
Al jbg...

Paaa ne, sigurnost ili osetim ili ne osetim zavisno od toga koliko je duboku emociju muškarac probudio u meni.. Nema te priče na koju ću pasti ako me nije uradio emotivno

I nama, tojes da se opet ogradim, meni.

E ovo mi je zanimljivo.. Kako može biti ljubav ako nema strasti, u tebi nije probuđena to kapiram al kako si onda voleo bez toga?

Što ne volim vako da raščlanjujem post ko da radim analizu nekog dela za domaći iz srpskog :mrgreen:
Al jbg...
Strast ne bude prirodne normalne devojke koje su po mom ukusu i sposobne za duze veze,njih ne nalazim u klubovima kako se uvijaju oko sipke,ali takve bude strast,zato kombinacije opstaju kad se povremeno vidjaju i uzele samo sexa,ako pocnu ziveti zajedno nema tu vise leba,prosto super je sex ima strasti a nema potencijal za nesto ozbiljno,zamisli pita me dal je volim,naravno da ne,sve to u paketu opusteno ne ide zajedno

strast ljubav je precenjena
1656925455280.jpeg

kako kod koga...kod nekoga ne postoji strast bez ljubavi...
Recimo kod mene..Strast i ljubav idu zajedno .
Ljubav bez strasti i može da postoji i više liči na prijateljstvo .
.(ali prijateljstva na treba podcenjivati)
Ali strast bez ljubavi ..Nekako me ne dotiče , nema je ..
Dakle , moram prvo da osetim zaljubljenost , pa i ljubav , da bi strast mogla da se probudi ..

Recimo kod mene..Strast i ljubav idu zajedno .
Ljubav bez strasti i može da postoji i više liči na prijateljstvo .
.(ali prijateljstva na treba podcenjivati)
Ali strast bez ljubavi ..Nekako me ne dotiče , nema je ..
Dakle , moram prvo da osetim zaljubljenost , pa i ljubav , da bi strast mogla da se probudi ..
upravo :ok:
drugacije ne postoji ni kod mene...

Zenama treba vise intime i dublji odnos da sve to osete u muskarcu,onaj fazon padate na pricu da dobijete vise sigurnosti a nama je dovoljan samo izgled za strast,mislim i otud toliko varanja jer se od zene to ne moze dobiti i ne ocekuje kad se predje na vise nivoe,znam zvuci surovo ali tako je,opstao sam u duzim vezama gde odmah vidim da moze biti ljubav a strast ne jer ne bude to u meni,iako izvucem maximum brzo,vremenom mi ne postaje interesantnije
Samo da pohvalim post duži od dva reda...

Back