ljubav i stikle

upravo to!
za vecinu je to sto je on trazio bila sitnica, meni je bilo jako bitno..
taj kompromis je mogao da pravi sa nekim drugim..
ja sam u svom braku i vezama pravila drugacije kompromise..
one koji su mozda drugima bile krupne, neprihvatljive stvari..
to da,ako ce da mi seru,cka za neku glupost ko zna sta ce biti kad krenemo u neki posao zajedno,kad pocnemo da vaspitamo dete,ili kupimo nekretninu

...cemu potenciranje necijeg kompleksa, meni je to sadisticki - ti si nizak i osecas se nesigurno zbog toga a mene bas briga i zainat te povredjujem jer mi se moze, gadjam u tanke zice jer "imam pravo da nosim sta hocu"...kakav je to odnos uopste...da sam na mestu tog decka odmah bih ostavila devojku koja stavlja stiklu ispred zivog coveka.

Jako ga volim a mislim da i on mene..ali problem stoji u tome zato sto smo iste visine.:confused:
Ako obucem stikle dosta sam visocija,njemu je to pocelo da smeta i zamolio me je da ne nosim vise,jer mu zaista smeta....:(
Ja sam depresivna,zaista ga volim ali tesko mi je da se odreknem tako lako od moje obuce i promenim potpuno moj stil,nosim i baletanke ponekad ali naravno stikle su stikle...

Sta biste vi uradili u ovom slucaju?
i kako biste se osecale :think:

svaki savet je dragocen

Neka ponese samlicu :D
Salim se. Kakve veze ima sto ste iste visine? Tako nesto definitivno ne igra glavnu ulogu u odabiru partnera.
Ukoliko je navod tacan, odrekni se visokih potpetica zarad svoje ljubavi. On da poraste ne moze, ali ti da se prizemljis mozes.

...cemu potenciranje necijeg kompleksa, meni je to sadisticki - ti si nizak i osecas se nesigurno zbog toga a mene bas briga i zainat te povredjujem jer mi se moze, gadjam u tanke zice jer "imam pravo da nosim sta hocu"...kakav je to odnos uopste...da sam na mestu tog decka odmah bih ostavila devojku koja stavlja stiklu ispred zivog coveka.

Svi pričaju o odnosu muškaraca i žene kao o nekom kompromisu, razumevanju, ljubavi...ali, uvek je to, bar u bezazlenom obliku, borba za nadmoć, i sve je ok dok jedno traži drugo koje je nadmoćnije, ali kad oboje hoće da je to nadmoćnije, eto ti belaja.

upravo to!
za vecinu je to sto je on trazio bila sitnica, meni je bilo jako bitno..
taj kompromis je mogao da pravi sa nekim drugim..
ja sam u svom braku i vezama pravila drugacije kompromise..
one koji su mozda drugima bile krupne, neprihvatljive stvari..

Nije dobar primer taj pramen, on je trazio da sklonis pramen jer ti on to tako kaze. On zahteva da ga poslusas, da bude po njegovom buduci da taj pramen njega ne dodiruje ni na jedan nacin.

Visina je drugacija, neki ljudi imaju kompleks, osecaju se lose i to sto traze nije rezultat hira vec molba da mu se udovolji kako se ne bi osecao uzasno u javnosti dok gleda svoju curu iz zablje perspektive. Moj zet je takav, ne govorim napamet. Ako znas da boli ne udaraj bas tu. Naravno ako ti je stalo do odnosa.

Nije dobar primer taj pramen, on je trazio da sklonis pramen jer ti on to tako kaze. On zahteva da ga poslusas, da bude po njegovom buduci da taj pramen njega ne dodiruje ni na jedan nacin.

Visina je drugacija, neki ljudi imaju kompleks, osecaju se lose i to sto traze nije rezultat hira vec molba da mu se udovolji kako se ne bi osecao uzasno u javnosti dok gleda svoju curu iz zablje perspektive. Moj zet je takav, ne govorim napamet. Ako znas da boli ne udaraj bas tu. Naravno ako ti je stalo do odnosa.

pa ne znam sta da ti kazem..
on je nju verovatno upoznao dok je nosila stikle..
i sad ona treba da menja svoj stil, da bi on izlecio svoje komplekse..
nece ih izleciti..
sutra ce da bude nesto drugo sto ce da trazi..
ovde je isto stvar u zelji za dominacijom..
pa ako njoj to nije problem - nek mu udovolji..

Poslednja izmena:
Svi pričaju o odnosu muškaraca i žene kao o nekom kompromisu, razumevanju, ljubavi...ali, uvek je to, bar u bezazlenom obliku, borba za nadmoć, i sve je ok dok jedno traži drugo koje je nadmoćnije, ali kad oboje hoće da je to nadmoćnije, eto ti belaja.

Nije. Postovanje tudje licnosti je osnova bilo kog odnosa pa i emotivnog. Svi mi imamo neke svoje slabosti i na sta bi licio svet ako te slabosti ne bi bile tolerisane, odnosno postovane. Ja ne razumem vaznost visine, neko drugi ne razume moje nestabilnosti i sta sada...hocemo li da udaramo u plocu i svi ostanemo sami ili u vezama koje su povrsne. Zar ti ne zvuci povrsno ovo prozivanje visine i vaznost obicnih cipela? Ko tako bira partnera a da je stariji od 18 godina? Sta je sledece, ugoji se zena u trudnoci a muz je ostavi jer ga je dovela u zabludu, nije delovalo da ce se ugojiti...ili se on razboli a ona zeli da izlazi...ima pravo zenska, nije da nema...nema nista od takvog odnosa.

pa ne znam sta da ti kazem..
on je nju verovatno upoznao dok je nosila stikle..
i sad ona treba da menja svoj stil, da bi on izlecio svoje komplekse..
nece ih izleciti..
sutra ce da bude nesto drugo sto ce da trazi..
ovde je isto stvar u zelji za dominacijom..
pa ako njoj to nije problem - nek mu udovolji..

toga se ja upravo plasim...znaci necu da uvek dominira i da ja moram da uradim ako on nesto kaze,iako se ja ne osecam dobro znaci glavno je da se on oseca dobro,jer iako smo u vezi uvek treba imati svoj personalitet i karakter

pa zavisi, ima ljudi kod kojih tako krene

sve su to arumenti koji piju vodu u pocetku, ali i vidi se to brzo. hvali te uvek kad se oblacis sportski, nemas sta ti kome da dokazujes, on to bas voli kod tebe a tebi se nesto i ne raspravlja zbog sitnica ali... ako je nesiguran zbog tvoje suknje ili tvojih cipela, ne znam da li tebi bas takav treba, to svako treba da vidi za sebe.

ako mogu da ti dam savet, slusaj ga i obrati paznju na komentare o garderobi ako ih ima
ok, skines stikle - skines, nije problem ali ako pocne usput da ti nabacuje da ti mnogo bolje stoje duze haljine od kracih, da on ne voli kad ti nosis sortseve ili mini suknje, sta ce tebi to, zna se ko to nosi, da najbolje izgledas u patikama i farmericama, razmisli gde si posla i sa kime.
toliko, a ako tebi odgovara takav tip, super.

Back