Ljubav 2

PalaSaKruske

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
232
Zaljubiti se posle 7 godina samovanja, ponelo je sa sobom mnogo strateski vazna pitanja
jako komplikovanih pitanja

kad mu dati broj mobilnog? da li odmah reci gde se radi i gde se zivi (mislim na adresu)?

ili ipak tako kljucne informacije zadrzati za sebe?

ljubili se jesmo on je hteo i dosta toga vise, ja sam rekla "nesto je to odvise brzo"

i zaustavismo se

toliko je to sve komplikovano da mi je doslo da mu kazem iako mi se svidja "nesvidjas mi se"

jel moguce da se odviknemo od tih emocija izmedju M i Z narocito ako je proslo tolko godina (ja) on je imao tih veza

Zaljubiti se posle 7 godina samovanja, ponelo je sa sobom mnogo strateski vazna pitanja

kad mu dati broj mobilnog? da li odmah reci gde se radi i gde se zivi (mislim na adresu)?

ljubili se jesmo on je hteo i dosta toga vise, ja sam rekla "nesto je to odvise brzo"

i zaustavismo se

toliko je to sve komplikovano da mi je doslo da mu kazem iako mi se svidja "nesvidjas mi se"

jel moguce da se odviknemo od tih emocija izmedju M i Z narocito ako je proslo tolko godina (ja) on je imao tih veza
kazes bas ono sto mislis,da su danas veze kurtonske i da bez obzira koliko ta vasa trajala ti nisi osoba za kres kombinaciju..ne znaci da cete odma kod maticara samo su ti potrebne malo jace emocije i kraj price

• Podržavam
Reactions: Cru

i zaustavismo se

Ne mozes se odvici od emocija, ali tvoja nervoza je razumljiva jer si dugo bila sama. Probaj da ne analiziras previse, da ne razmisljas toliko da li treba ovo ili da li je drustveno prihvatljivo ono...radi kako osecas i podeli s njim o sebi koliko zelis. To ti je moj savet. :ok:

i zaustavismo se

Bože, koja si ti budala. Jesi li sigurna da si ušla u 21 vek?

i zaustavismo se

ne...
ima vremena za to

i zaustavismo se

Čovek se ne može odviknuti od emocija, jer one se javljaju ili ne.
Kapiram da je reč o nečemu drugom, tj o zidu koji gradiš oko sebe da ne bi bila opet povređena, pa u tom smislu opreznije pristupaš, verovatno sa strepnjom,blokadom, kočnicama...
Ono što je bitno, jeste -da li zaista osećaš potrebu da budeš sa nekim ( napisala si da) i kako... tada kočnice treba da popuštaju, a to što si bila 7godina sama-ja ne bih rekla kao neki da si luda ili slično,prosto-ako nisi osećala potrebu za bliskošću ili se taj neko nije pojavio, msm da nije strašno. To je uvek, ali uvek individualno, to vreme bez partnera. Zar misliš da su hrabriji oni koju uleću iz šeme u šemu, ja bih pre rekla da i oni imaju neki problem, veći strah-strah od samoće tj sebe. I ne prave razliku između samoće i usamljenosti.
Najbitnije u čitavoj priči je umeti osluškivati sebe, svoje potrebe. Priznati sebi i šta želiš i šta ne želiš...
Ljudski je imati strah, a i suočiti se sa njim.

Poslednja izmena:
Provodite vreme skupa u kontinuitetu...naviknes se na bliskost, uocis da ti sve vise prija

I ja sam pre mislila - jaooo broj nikome, kako sam pocela da se bavim poslom u kojem komuniciram
sa puno ljudi shvatih da to sto ce neko znati moj broj nije kraj sveta...

Samo se opusti i sta ce biti bice, samo ce tebi biti lakse ako nisi u grcu, bez obzira na krajnji ishod

Čovek se ne može odviknuti od emocija, jer one se javljaju ili ne.
Kapiram da je reč o nečemu drugom, tj o zidu koji gradiš oko sebe da ne bi bila opet povređena, pa u tom smislu opreznije pristupaš, verovatno sa strepnjom,blokadom, kočnicama...
Ono što je bitno, jeste -da li zaista osećaš potrebu da budeš sa nekim ( napisala si da) i kako... tada kočnice treba da popuštaju, a to što si bila 7godina sama-ja ne bih rekla kao neki da si luda ili slično,prosto-ako nisi osećala potrebu za bliskošću ili se taj neko nije pojavio, msm da nije strašno. To je uvek, ali uvek individualno, to vreme bez partnera. Zar misliš da su hrabriji oni koju uleću iz šeme u šemu, ja bih pre rekla da i oni imaju neki problem, veći strah-strah od samoće tj sebe. I ne prave razliku između samoće i usamljenosti.
Najbitnije u čitavoj priči je umeti osluškivati sebe, svoje potrebe. Priznati sebi i šta želiš i šta ne želiš...
Ljudski je imati strah, a i suočiti se sa njim.

Provodite vreme skupa u kontinuitetu...naviknes se na bliskost, uocis da ti sve vise prija

I ja sam pre mislila - jaooo broj nikome, kako sam pocela da se bavim poslom u kojem komuniciram
sa puno ljudi shvatih da to sto ce neko znati moj broj nije kraj sveta...

Samo se opusti i sta ce biti bice, samo ce tebi biti lakse ako nisi u grcu, bez obzira na krajnji ishod

upoznali smo se pre nesto vise od godinu dana, izlazili smo druzili se, bilo je lepo ali me isto toliko plasilo. Obuzeo me strah, strah da ostanem bez slobode koju sam uz jaku volju i pomoc prijatelja uspjela da izgradim, veza u kojoj sam bila ostavila je svoje posledice koje su duboko memorisani, tad sam rekla da ja nisam spremna za bilo sta a kamoli vezu i tu je bio kraj nismo vise izlazili ali je on uvek slao mail ja sam odgovarala a cesto i nisam. prosli vikend se slucajno nadjemo u jednom kaficu i tako je to opet krenulo, pozvao me kod sebe kuci lepo smo se druzili ljubili se on je hteo nesto vise ja odmah prikocila kao to je meni odvise brzo i pristao je na sporije odvijanje tih emocija.

Pre dve veceri mi posalje mail sa ponudom da me prihvati sa posla jer nije potrebno da idem kroz mrak sa biciklom, tad sam se ukocila jer sam imala takvog briznog partnera samo sto je iza toga stajala bolesna ljubomora, odbila sam ponudo.

kako slepcu objasniti boje?osecam se izgubljena u svemu tome

upoznali smo se pre nesto vise od godinu dana, izlazili smo druzili se, bilo je lepo ali me isto toliko plasilo. Obuzeo me strah, strah da ostanem bez slobode koju sam uz jaku volju i pomoc prijatelja uspjela da izgradim, veza u kojoj sam bila ostavila je svoje posledice koje su duboko memorisani, tad sam rekla da ja nisam spremna za bilo sta a kamoli vezu i tu je bio kraj nismo vise izlazili ali je on uvek slao mail ja sam odgovarala a cesto i nisam. prosli vikend se slucajno nadjemo u jednom kaficu i tako je to opet krenulo, pozvao me kod sebe kuci lepo smo se druzili ljubili se on je hteo nesto vise ja odmah prikocila kao to je meni odvise brzo i pristao je na sporije odvijanje tih emocija.

Pre dve veceri mi posalje mail sa ponudom da me prihvati sa posla jer nije potrebno da idem kroz mrak sa biciklom, tad sam se ukocila jer sam imala takvog briznog partnera samo sto je iza toga stajala bolesna ljubomora, odbila sam ponudo.

kako slepcu objasniti boje?osecam se izgubljena u svemu tome
tebi treba malo vise poverenja u druge
ali to ne znaci da ne trebas biti oprezna
nemoj sebe siliti ni na sta
ali nema nista lose u tome, druziti se sa nekim
cak i ako mi se neko nije svidjao kao muskarac, a prijalo mi je drustvo, uvek sam izvlacila nesto pozitivno a i pozitivno davala
mada sam ja tip koji svakog vidi kao druga, a ne kao potencijalnog i zaista imam takav odnos i sa vecinom bivsih simpatija ljubavi itd
pokusaj da steknes poverenje u njega, ostalo ce se vec samo podesiti pa ces i znati kako i sta da radis

- - - - - - - - - -

ja gledam japanske :ljutko:

ekranizovan Murakami :lol:

ma ne gledam to, odma mi se vrte kojekakve scene i postanem tugaljiva

Prestani da se zatvaras u cetiri zida i sebe i svoje emocije, ne vidim problem sem u tebi, a kazes da je posledica neceg pre sedam godina,.... ne smes da dozvolis da ti prosli negativni trenuci upropaste zivot zauvek.
Nauci da se opustis i malo vise prepustis.
Nije nesretan onaj koji je bio voljen i voleo, pa izgubio tu ljubav, po meni nesretan je onaj koji nikad nije voleo jer se plasi da voli...tako nekako...

i zaustavismo se

Opusti se i budi sretna.Mozda si se odvikla od toga.

Back