LJIS igra istine IX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podseti me snd na neku svadju od pre nekoliko godina. Neki klinci se poblili u mojoj ulici (iako zivim u realtivno mirnom kraju) u sred noci. Cujem ispred neku svadju provirim kroz prozor gledam jedan sav besan nasrce na drugog i kaze " ubicu te, ne znas ti sta sam ja sve proso bre", a ako obojica imaju vise od 17 ja cu da lajem. Tu sam hteo da umrem od smeha. Inace sve se realtivno mirno zavrsilo :lol:
Otkud znaš da nije prošao? Možda trpi nasilje u kući? Ponekad je samo to dovoljno da čovek "prođe", da bude upropašćen do kraja života.

Otkud znaš da nije prošao? Možda trpi nasilje u kući? Ponekad je samo to dovoljno da čovek "prođe", da bude upropašćen do kraja života.
ma sve je to toliko paljevinski zvucalo da ne mozes da se nasmejes, kasnije mu pricao da ce na ga nadje i da ce da mu jebbe i kevu i caleta i sve po kuci...
trpeo sam i ja nasilje po kuci pa mi bilo smesno i dalje da lik od 17 tako nesto izjavljuje

Naime, kod pitanja slobodne volje je neophodno najpre odrediti ontološki status subjekta :kiti?:

Da li ontološki prethodi materiji :kiti!: ili je biološki i društveno (diskurzivno) konstruisan :kitiz:

A pošto je takvo utvrđivanje stvar metafizike, i na kraj stvar lične intuicije, ono je suštinski nemoguće :bicikl2:

U svakom slučaju, od tog statusa zavisi pitanje slobodne volje :kitis:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back