LJIS igra istine IX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo kod Pitera, poceo dobilazi po selima

Screenshot_20200816-171630_Facebook.jpg

Da, video sam dole u predlozima, to je kapiram i najgledaniji video na kanalu lol. Vole ljudi Pitersona...

Ko je tebi bio bolji?

Pa meni je Piter zanimljiviji, ima dublje uvide, ova ide sa onom klasicnom postmoderna pricom - sve je besmisleno, i tu se zavrsava. Mada volim njene teorije o svesti i mozgu, al ovde nije toliko bilo reci o tome, koliko o toj dihotomiji smisao - besmisao.

Mislim kao i Denet da slobodna volja ne postoji, ali za razliku od njega mislim da je korisno da ljudi imaju makar iluziju iste, tako da ja ne bih kenjao kao on mnogo o tome i ujebavao ljude u mozak dodatno :D

Tu je zapravo kontra njegovog determinizma najbolje poentirao moderator kada ga je pitao u fazonu pa eto ako si ti bio predodređen da budeš ateista na osnovu svih informacija i saznanja koje su ti bile dostupne, kako je onda Kit kojem su iste informacije bile dostupne hrišćanin.

Tu je zapravo kontra njegovog determinizma najbolje poentirao moderator kada ga je pitao u fazonu pa eto ako si ti bio predodređen da budeš ateista na osnovu svih informacija i saznanja koje su ti bile dostupne, kako je onda Kit kojem su iste informacije bile dostupne hrišćanin.

Verovatno im mentalni sklop nije isti pa obojica te informacije propustaju kroz svoje subjektivne filtere, a posto je metafizika (nije egzaktna nauka) u pitanju dosli su do razlicitog zakljucka :D

Iako je pomalo uzbudljivo, konflikt i to, ja sam sinoć u ril lajfu slušala svađu, silom prilika, prvo sam osetila tugu, onda je počelo nešto da lupa, onda sam cela zadrhtala jer ne znam da l se neko bije. Cela. I onda sam se tuširala i nisam mogla da se smirim.

Nema šanse da ikad isprovociram nekog, osim slučajno, ili da učestvujem u nekoj žučnoj raspravi koja može da eskalira. Samo gospodstveno. Osetljiva sam. Otići će mi ce nervni sistem u ******.
Podseti me snd na neku svadju od pre nekoliko godina. Neki klinci se poblili u mojoj ulici (iako zivim u realtivno mirnom kraju) u sred noci. Cujem ispred neku svadju provirim kroz prozor gledam jedan sav besan nasrce na drugog i kaze " ubicu te, ne znas ti sta sam ja sve proso bre", a ako obojica imaju vise od 17 ja cu da lajem. Tu sam hteo da umrem od smeha. Inace sve se realtivno mirno zavrsilo :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back