LjiS Cafe #uđislobodno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali cekaj ko nema sex on je na postu a ko ima ribu nije a riba je posna kako sada to zasto to metla bez drsku
Zato sto uzivas u obroku, nije ti zamena za slaninicu i pekenje, vec ti je ukusno. Lep obrok i lagan za stomak. Sto se seksa tice, jbga...ne vidim seks kao post ili mrs. Ok ne treba ni tu preterivati. S druge strane ako se trpis trpis trpis onda ga iscrpis.

Mi smo poreklom pagani i to veoma sujeverni. Kod nas se i dalje pljuje 3x puta, bezi od crnih macaka (Freja nordijska boginja ih volela), nemoj na ovaj dan ovo, nemoj na onaj dan ono, ovo se valja, ono se ne valja, a kriscanstvo su nam preneli hedonisti.

Sta ocekuje nasa crkva od naroda koji je 1945-1991 bio pod komunizmom?
Da se posti 6 meseci u godini? How yes no....
Nisam preterano za nekakve mere koje se ticu obreda i svrhe odlaska u hramove. Post jeste zdrava stvar ali je i deo rituala. Kazi vernicima da ne puse za vreme posta. Ili da mnogi ne piju. Aj pusace vernike, da saljemo u samostane da ih monasi tamo biju motkama i izbijaju djavola iz njih.
Zato i ne vidim neko propagiranje zdravlja tu preterano, vec ad hoc moral. I isto mnogi ljudi poste pa se posle odvaljuju od masnog i nezdravog.
A sto se tice komunizma, da nije bio sekularan period, danas bi narod bio jos zatucaniji. Ne kazem da je bilo dobro, ali barem je bilo : ides u skolu, a ne crkvu.

nije to sujeverje ima tu nesto
Ima kako ne. Zamisli tu dimenziju gde ti je ishod zivotnih okolnosti determinisan iracionalnim radnjama. Ako pljunem 3x puta bice sve ok a ako ne shishkebab. Mogu da zamislim lika koji je smislio tu foru, prodao je ljudima i onda se smejao iza coska gledajuci ih kako skacu na jednoj nozi i pljuckaju okolo.
Uslovljene radnje. Ako uspem da te nateram da se svako jutro okrenes 3x ispred prega od kuce, mnogo cu te lakse naterati da posle odes i opljackas komsiju za mene.

A i dosta tih rituala nisu higijenski. Desavalo mi se da odem na slavu i domacin iznese ciniju u kojoj je, sta vec, sveta voda s rakijom, i onda u krug svi srknu iz toga.
A ne ne, ne prijatelju, posle gubave babe i dede sto je oprao zube prosle godine, mi ne pada na pamet da pridjem usnama tome ni na 20cm. Preskocicu miropomilovanije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back