Da li je neko čitao neke njene knjige i šta misli o njima.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj molim te da čitaš takve knjige. Formiraj ukus a ne neukus, dok možeš...Sibila:Da li je neko čitao neke njene knjige i šta misli o njima.
Jedna moja bliska prijateljica uzela je da čita nešto od Đurovićke. Morali smo da prestanemo da razgovaramo sa njom da bi shvatila da nešto nije u redu. Posle sam je neko vreme lečio Dostojevskim, i sad je opet normalna.Snezana67:Hajde, Zoraneh, ne budite takvi, pa zeni sam Sv. Duh diktira u pero one budalastine koje se samo u zemlji Srbiji mogu nazvati literaturom (barem je tako izjavila).
Dont_Break_The_Oath:Ako vec iko voli zenske pisce,?
Snezana67:Hocu ja, naravno, samo ako je prevedeno. Daj, napisi, ko je objavio, gde mogu da nadjem - znas da me zanima skandinavska umetnost.
ketis:.....ne mogu da osporim da je odlican pisac..
ketis:Citala sam Zenski rodoslov..Javna ptica...Ana Marija me nije volela...i ne mislim(imajuci u vidu nasu knjizevnu scenu) da ona nije dobar pisac!Bas naprotiv!Istina ona je dosta naklonjena nekim religioznim shvatanjima, dosta je konzervativna...ali njene su knjige samo nuspojava njenog zivota...i ja ih razumem sa te strane jer pre nego bilo shta procitam prvo se uhvatim za biografiju pisca...onda mi je sve mnogo jasnije...licno se ne slazem sa njenim pogledima na svet ali ne mogu da osporim da je odlican pisac..evo par citata koje sam kao srednjoskolka izvlacila...
"Mi imamo mnogo vise lepse i punije od onoga sto se pod ljubavlju podrazumeva-Bozansku uzajamnost dvoje izuzetnih.Prozimanje bez ostatka.Vezu koja vremenom ne postaje navika vec najcistija potreba."
"Postaje jasno da nista nije slucajno da svako bilo je ima svoje jeste i bice.I da se juce i sutra mesaju u jednoj raskosnoj, mastovitoj i potpuno smisaonoj igri onoga koji odlucuje o svemu"
"Ono sto nas kroz zivot boli samo je znanje-osecanje da zivimo na pogresan nacin.Bez sklada sa bogom u sebi"
To sam tada izvlacila, sada bih verovatno prepisala nesto drugo...ipak ovaj zadnji citat mi se posebno urezao u secanje...to je Bog u koga treba da verujemo..on je u nama samima...posle nisam ni htela da citam Sv. Petku i ostalo...htela sam ovde da se zadrzim i prihvatila sam ono sto mi se najvise dopalo...
Truman:Jedino ova poslednja misao mi se dopada. Ali cisto sumnjam da je sama dosla do nje, verovatno je preuzela od nekog.
Snezana67:Bilo bi lepo znati koji su tvoji parametri za ocenu nekog knjizevnog dela.
ketis:Moji parametri??!!Ja nisam knjizevni kriticar !!Ja sam samo citalac i volim da mislim da nisam prosecan!to je sve...Znam koliko je tesko napisati dobru knjigu(tri godine aktivno pisem i uglavnom sam bacila sve tekstove...prokleti perfekcionista), znam koliko je tesko skupiti dovoljno hrabrosti da je objavis...i to posebno ovakve romane...gde prodajes i deo sebe...nije to ni avantura ni erotika ni putopis ni losi filozofski pokusaj...to je ona...izbila je u sam vrh nase knjizevne scene zahvaljujuci svom radu!vrlo mi je lako da je odvojim od ovih ostalih Anabela i Isidora koje knjige pisu uz jutarnju kafu sa bombastim naslovima tipa Virtuelna ***** isl. a knjige reklamiraju kao teleshop!Ona je nasla kompromis...publika je voli..izdavaci su je voleli(dok nije oformila sopstvenu izdavacku kucu)pa cak je kriticarima ok....a opet to je ona...nimalo virtuelna...ja mogu da se ne slazem sa njenim shvatanjima...i ok je da se ti ne slazes sa mojim...ali ja prvo primetim da je casa do pola puna pa tek onda da je do pola prazna(coca cola:-D )...i nisam u stanju da kritikujem jer prvo polazim od sebe i svojih mogucnosti...
Pa zar su ta Anabela, ko god da je to, i neka Bjelica merilo u knjizevnosti? Hajde je malo uporedi sa Geteom, ili Dostojevskim... možda Poom? Ili možda želiš da biraš domaće pisce - eto ti Pekića pa poredi.ketis:vrlo mi je lako da je odvojim od ovih ostalih Anabela i Isidora koje knjige pisu uz jutarnju kafu sa bombastim naslovima tipa Virtuelna ***** isl. a knjige reklamiraju kao teleshop!
Elem, ketis, izdvojio sam nekoliko rečenica iz tvog komentara, pa da krenemo redom.ketis:... a da poredim Habjanovicku sa Dostojevskim!!!!! ... nisam ih poredila jer tu POREDJENJA NEMA... Zorane ako krenes da analiziras svaku recenicu Nikole Tesle shvatices vreovatno da je i on tu i tamo izvalio neku glupost... A ti smatras da si dovoljno grandiozan analiticar da iz par citata zakljucis kakav je pisac, kakve knjige pise , kakv mu je stil , najcesce obradjivane tem ...SVAKA CAST...ne mogu da verujem NISI CAK NI CITAO !!!...a ubi se od blacenja... e el bi mogao neshto da kazes o mojoj knjizi onako telepatski... ipak NIKAD ali NIKAD to necu uciniti pre nego delo procitam..