Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Rodžers: Pred nama je veliki izazov

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers kaže da bi kluba sa Enfilda mogao ponovo da dominira u Premijer ligi, ali ne zna da li će on uspeti da ostvari taj cilj.
v251632p0.jpg

Liverpul je bez titule još od 1990. a s obzirom na to da nije uspeo da se kvalifikuje za Ligu šampiona, ne smatraju ga više ni članom "velike četvorke“.

"Rešimo se iluzija, pred nama je veliki izazov. Liverpul ima veliku tradiciju i može ponovo da postiže značajne rezultate, ali potrebno je vreme. Hoće li to biti za vreme mog mandata, ne znam", kaže Rodžers.

On je dodao da je spreman da uđe u "bitku svog života" i realizuje zamišljeni plan, koji će promeniti istoriju kluba.

„Finansije igraju veliku ulogu u fudbalu. Nemate više samo jedan ili dva kluba koji su finansijski jaki i ulažu u sebe. Tu je sada šest ili osam klubova koji su u igri. Ali, opet, nije sve u novcu“, dodaje Rodžers.

Irac je istakao da treba postaviti realne ciljeve za narednu sezonu .

„Za mene je najvažnije da budemo konkurentni, da izgradimo tim koji voli izazove. Znamo gde želimo da budemo za tri-četiri godine. Želimo da se borimo za mesta koja vode u Evropu, ali ne želim sada da dajem ishitrene izjave“, kaže Rodžers.

Rodžers se nada da će napadač Rome Fabio Borini biti njegovo prvo veliko pojačanje i da će doći do sporazuma naredni dana, kao i da Endi Kerol neće biti poslat na pozajmicu u Vest Hem.

B92

Poslednja izmena:
Dogovoreno – Borini stiže u Liverpul!

Brendan Rodžers će u narednim danima dobiti svoje prvo pojačanje, Liverpul je postigao dogovor sa Romom u vezi sa transferom Fabija Borinija.
borini60079239020120315211525.jpg

Engleski mediji već danima spekulišu o prelasku Fabija Borinija na Enfild, Rodžerds je već najavio da će „navijači uskoro dobiti fudbalera koga će prosto obožavati“.

U isto vreme i sportski direktor Rome Valter Sabatini otkrio je da „za Borinija vlada ogromno i konkretno interesovanje Liverpula“.

Kako javljaju engleski mediji, interesovanje je preraslo u konkretnu ponudu od 12 miliona funti koju je, tvrdi se, Roma prihvatila.

Rodžers će tako dobiti željeno pojačanja, fudbalera sa kojim je sarađivao u Svonsiju i koga će u napadu upariti sa Urugvajcem Luisom Suarezom.

To bi značilo da će Endi Kerol teško pronaći put do startne postave, sve se glasnije šapuće o pozajmici, konkretno interesovanje su pokazali Njukasl, Vest Hem, ali i italijanski Milan koji ostaje bez Zlatana Ibrahimovića.

Sportske.net

Akvilani ostaje u Liverpulu

Nakon brojnih spekulacija o sudbini Alberta Akvilanija, njegov agent povrdio da italijanski fudbaler ostaje na Enfildu.
akvilanivelika78039120120301124923.jpg

Akvilani ima još dve godine ugovora sa engleskim Liverpulom, nakon dve sezone provedene na pozajmicama u Italiji spekulisalo se da bi Alberto ponovo mogao u svoju rodnu zemlju.

Ipak, kako je Milan odustao od svoje namere da Akvilanija vrati, njegov agent Franko Zavaljija tvrdi da je stvar rešena, tvrdi da Akvilani ostaje u Liverpulu.

„Akvilani će ostati na Enfildu.“

„On ima ugovor sa Liverpulom testoga ne ide nigde. Šanse da pređe u Milan ne postoje, ponavljam, on ostaje u Liverpulu.“, kategoričan je Zavaljija.

Inače, Akvilani je u dresu Liverpula odigrao samo 28 utakmica od svog dolaska iz Rome u avgustu 2009. godine.

Novi trener Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da računa na Italijana i da će učiniti sve kako bi mu pomogao da se konačno adaptira na život u Engleskoj što je, spekuliše se, bio glavni problem ovog Italijana.

Sportske.net

Maksi Rodrigez se vratio u domovinu

Liverpul je danas potvrdio da je Maksi Rodrigez napustio "Enfild" i postao igrač Njuvel Old Bojsa iz Argentine.
Maksi%20Rodrigez-600-20120712093617.jpg

Kako je juče bilo najavljeno, Maksi Rodrigez postao je član Njuvel Old Bojsa i završio svoj boravak na Ostrvu.

Argentinac je na "Enfild" stigao kao slobodan igrač u januaru 2010. godine kada je na klupi Liverpula sedeo Rafael Benitez.

Najbolji dani u dresu Redsa usledili su u vreme kada je klub vodio Roj Hodžson ali je danas došlo do konačnog razlaza između Argentinca i Liverpula.

Na zvaničnom sajtu premijerligaša potvrđeno je da Maksi Rodrigez više nije član Liverpula i da će kariejru nastaviti u svojoj domovini.

"Svi u Liverpulu žele da se zahvale Maksiju zbog svega što je učinio za klub a ujedno mu želimo sve najbolje u budućnosti" stajalo je u saopštenju Liverpula.

Očekuje se da Maksi Rodrigez narednih dana potpiše novi ugovor sa ekipom Njuvels Old Bojs u kojoj je i stvarao fudbalsko ime.

Argentinac je boraveći na "Enfildu" odigrao 73 utakmice i postigao 17 pogodaka.

Kako je juče bilo najavljeno, Maksi Rodrigez postao je član Njuvel Old Bojsa i završio svoj boravak na Ostrvu.

Argentinac je na "Enfild" stigao kao slobodan igrač u januaru 2010. godine kada je na klupi Liverpula sedeo Rafael Benitez.

Najbolji dani u dresu Redsa usledili su u vreme kada je klub vodio Roj Hodžson ali je danas došlo do konačnog razlaza između Argentinca i Liverpula.

Na zvaničnom sajtu premijerligaša potvrđeno je da Maksi Rodrigez više nije član Liverpula i da će kariejru nastaviti u svojoj domovini.

"Svi u Liverpulu žele da se zahvale Maksiju zbog svega što je učinio za klub a ujedno mu želimo sve najbolje u budućnosti" stajalo je u saopštenju Liverpula.

Očekuje se da Maksi Rodrigez narednih dana potpiše novi ugovor sa ekipom Njuvels Old Bojs u kojoj je i stvarao fudbalsko ime.

Argentinac je boraveći na "Enfildu" odigrao 73 utakmice i postigao 17 pogodaka.

Sportske.net

Poslednja izmena:
Zvanično - Borini na "Enfildu"

Fabio Borini vratio se u engleski fudbal pošto je došlo do zvanične potvrde njegovog transfera iz Rome u Liverpul.
580969_10150904278300988_560056455_n.jpg

Danas je bilo nagovešteno da bi transfer mogao da bude obavljen u narednih nekoliko dana ali je sve završeno brže nego što se očekivalo.

Borini je prošao neophodne medicinske testove i Liverpul je potvrdio na svom zvaničnom sajtu njegov dolazak na "Enfild". Italijan je za ovu priliku istakao da je srećan što je postao deo Liverpula.

"Osećam se sjajno što sam deo Liverpula i što sam se vratio u engleski fudbal. Ovo je veliki klub koji je kroz istoriju osvojio mnogo trofeja i svi verujemo da će i u budućnosti to činiti. Dobio sam punu podršku čelnika i menadžera Liverpula tako da sam ponosan što sam ovde" rekao je Borini.

Brendan Rodžers već je imao priliku da sarađuje sa Borinijem i presrećan je što će se ta saradnja obnoviti u Liverpulu.

Mediji na Ostrvu došli su do informacije da je transfer Borinija u Liverpul premijerligaša stajao 14 miliona evra.

Sportske.net

Poslednja izmena:
Maksijevo pismo Kopu: Bili smo velika porodica, jedan je grb Liverpula!

Argentinac Maksi Rodrigez rastužio je navijače Liverpula iznenadnim odlaskom sa Enfilda. Maksi je potpisao ugovor sa Njuels Old Bojsima, a navijačima se obratio putem oproštajnog pisma.
Maxi-Rodriguez-002.jpg

"Dragi 'crveni'. Danas napuštam Liverpul. Pre nego što sam potpisao ugovor, Liverpul mi je bio jedna od fudbalskih institucija", započeo je Maksi svoje pismo.

"Posle svog vremena koje sam proveo ovde, mogu da potvrdim da ovo nije samo veliki klub već i velika porodica. Pokušao sam da dam sve od sebe svakog dana kada sam nosio dres i grb Liverpula na njemu.

Bila je velika čast da branim boje ovog kluba u poslednje dve i po godine. Vraćam se kući sa koferom prepunim lepih uspomena, kao i dobrih prijatelja unutar ekipe i ove familije koja je svakodnevno radila u klubu. Hvala vam puno za podršku. Ne možete ni da zamislite kolika mi je bila čast kada mi je Kop pevao 'Maxi, Maxi Rodríguez runs down the wing for me da da da da dada...', Hasta la vista, Maksi", napisao je Argentinac, što je objavio i zvaničan sajt kluba.

Blic

Hvala za sve... puno srece u novom-starom klubu... YNWA

Borini oduševljen zbog dolaska na Enfild

Italijan srećan što se vratio u Premijer ligu i što će ponovo raditi sa Rodžersom kog smatra prijateljem. Obećava trofeje.
tumblr_m74750LCgm1r45l7zo2_500.jpg

Fabio Borini je oduševljen zbog dolaska na Ostrvo u redove veliko Liverpula.

"Ovo je sjajno. Vrhunski klub koji je osvojio mnogo trofeja u prošlosti i koji će ih ponovo osvajati. Menadžer veruje u mene što je sjajno. Ponosan sam što sam ovde." - rekao je Borini u prvoj izjavi za javnost nakon potpisivanja višegodišnjeg ugovora sa Crvenima.

"Želeo sam da se vratim u Englesku jednog dana, pre ili kasnije. Odlično je što sam u Liverpulu jer ću moći da pokažem ljudima šta mogu. Imamo Ligu Evrope pred nama i mnogo trofeja za koje možemo da se borimo."

Borini je otkrio da je Rodžers bio ključni razlog zbog kog je odabrao da prihvati ponudu.

"On je bio veoma važan. Čak i tokom prošle sezone često sam pričao sa njim. Slao sam mu poruke da vidim kako je i čestitao mu na rezultatima sa Svonsijem. Mi smo pre svega prijatelji, a zatim saradnici. To je najvažnije.

Navikao sam da igram u 4-3-3 formaciji koju voli. On je odličan trener i sjajno je raditi sa njim jer imaš prilike i da uživaš i da ostvariš rezultate."

Borini se raduje igranju pred Kopom.

"Nikad ne odustajem i dosta trčim i borim se. Biće sjajno igrati na Enfildu. Znam kakvi su navijači i jedva čekam da igram za njih i pomognem da ostavimo sve što žele, titule, Ligu šampiona, pobede. Tu sam da pomognem, golovima ili na bilo koji drugi način" - istakao je Borini.

Sportske.net

Širer veruje u Borinija

Alan Širer, kralj strelaca Premijer lige, veruje u novo pojačanje Liverpula. Misli da će Crveni sa Borinijem dobiti i novog Suareza.
http://2.***************/_u6pU10HxYRM/SkYR_ZQw_vI/AAAAAAAAIGg/QjbbakdvMDQ/s400/alan-shearer_1382849c.jpg
Alan Širer je najbolji strelac Premijer lige i trebalo bi da se razume u kvalitet napadača.

Širer tvrdi da je Borini odličan napadač.

"Borini je neverovatan igrač. Još jedan od onih koje Čelsi nije smeo da pusti da odu." - rekao je Širer.

On misli da je i povratak Džoa Kola veliki dobitak za tim sa Enfilda.

"On zaslužuje šansu. Nadam se da će biti standardan u Liverpulu naredne sezone. Uvek daje 110% na terenu."

Borinijev dolazak u Rodžersovoj formaciji bi mogao da znači da će Suarez igrati na desnoj strani napada, dok bi Dempsi ukoliko dođe pokrivao levu stranu.

Sportske.net

Rodžers: "Navijači će obožavati Borinija!"

Liverpul je dobio svoje prvi pojačanje, dojučerašnji Fabio Borini će postati ljubimac navijača, ističe Brendan Rodžers.
borini178077020120301161848.jpg

Novi trener Liverpula je već sarađivao sa Borinijem, prvo u mladim kategorijama Čelsija, a potom u Svonsiju gde je Italijan nastupao kao pozajmljen igrač, smatra da je Liverpul dobio pravo pojačanje.

“Fabio se uklapa u model koji želimo da izgradimo na Enfildu.”

“On je izuzetno talentovan fudbaler, tek mu je 21. godina, ume da postiže golove i ima snažan pobednički mentalitet.”, rekao je Rodžers koji kaže da će Kop obožavati Borinija.

“Verujem da će ga navijači obožavati.”

“Radi se o multitalentovanom fudbaleru, igraču koji može da igra na više pozicija i znam da će imati mnogo uspeha u dresu Liverpula.”, ističe trener Crvenih.

Sportske.net

Liverpul – Dempsi stiže sredinom nedelje?

Nakon što je Liverpul doveo prvo pojačanje, u klubu najavljuju da bi već sredinom nedelje još jedno novo lice trebalo da stigne na Enfild.
dempsi81390020120411105339.jpg

Fabio Borini je zvanično prvo pojačanje Liverpula, Brendan Rodžers je najavio da će u klub stići još nekoliko novih imena.

Kao prvo naredno pojačanje uveliko se pominje Klint Dempsi, američki fudbaler koji nastupa za Fulam.

Informacije koje stižu sa ostrva govore da će Crveni već tokom naredne nedelje poslati zvaničnu ponudu za iskusnog napadača koji bi za 10 miliona funti mogao da stigne na Enfild.

Klint Dempsi ima još godinu dana ugovora sa Fulamom, prošla sezona je bila jedna od najboljih na ostrvu.

Naime, američki fudbaler je postigao 23 pogotka i zabeležio 6 asistencija u svim takmičenjima, drugu godinu za redom proglašen je najboljim igračem ekipe.

Sportske.net

I Vila bi Kerola?

Visoki napadač Liverpula nalazi se na meti sve većeg broja klubova.
kerol60083483020120507143808.jpg

Nakon što je novi trener Liverpula indirektno najavio da u njegovom timu neće biti mesta za Endija Kerola, što se vidi i po transfer politici, visoki engleski napadač bi uskoro mogao da ode sa Enfilda, makar na privremeno.

Naime, Kerol bi vrlo lako mogao da ode iz Liverpula kao pozajmljen fudbaler i pokuša da se vrati u formu koja ga je uopšte i preporučila Crvenima sa Enfilda.

Nakon Vest Hema, Njukasla, ali i italijanskog Milana, interesovanje za Kerola je pokazala i Aston Vila koja smatra da bi visoki napadač činio ubitačan tandem sa svojim prijateljem iz reprezentacije Darenom Bentom.

“Kerol je vrhunski fudbaler i ja bih ga rado video u mom timu."

"Kerol bi bio vredno pojačanje koje bi umnogome koristilo ekipi u predstojećoj sezoni.”, rekao je Pol Lambert, trener Aston Vile.

Sportske.net

Liverpul želi Volkota?

Crveni sa Enfilda planiraju da pošalju zvaničnu ponudu Arsenalu za brzonogog krilnog napadača Tia Volkota.
wall87810020120616104156.jpg

Kako prenosi engleski „San“, Brendan Rodžers je ozbiljno zainteresovan da na Enfild dovede engleskog reprezentativca za koga je spreman da izdvoji 15 miliona funti.

Naime, brzonogi Volkot ima ugovor sa Arsenalom koji ističe naredne godine, kako saradnju sa svojim klubom nije još uvek obnovio, sve je više klubova koji žele da ga „preotmu“ Arsenu Vengeru.

Francuski stručnjak trpi veliki pritisak i ovog leta, kapiten ekipe se nalazi na izlaznim vratima, odlazak Robina van Persija mogao bi da uslovi isti potez od strane Volkota koji, navodi se, nije preterano zadovoljan ambicijama kluba.

U trci za sjajnim Volkotom, osim Liverpula, stoji još i Čelsi, ali i (naravno) Pari Sen Žermen koji bi mogli da pokvare posao Crvenima obzirom da ne bi imali nikakvih problema da tamnoputom fudbaleru isplate željenih 100.000 funti nedeljno.

Sportske.net

"Crveni" ne vraćaju Kerola u Njukasl

Fudbalski klub Liverpul odbio je mogućnost da Endija Kerola pošalje na jednogodišnju pozajmicu u njegov bivši klub Njukasl zbog finansijskih neslaganja.
kerol72349020111228135539.jpg

Nakon što su u januaru 2011. za 35 miliona funti prodali Kerola Liverpulu, čelnici Njukasla su voljni da svog pulena vrate na Sent Džejms Park.

Kako nije uspeo da ponovi formu koju je prikaziovao u dresu Njukasla, Endi Kerol bi mogao da ode sa Enfilda i kao pozajmljen igrač proba da povrati formu koja ga je uopšte i preporučila Crvenima.

Između ostalih, tu šansu je Kerolu voljan da pruži njegov bivši klub Njukasl kome želja da vrati svog nekadašnjeg fudbalera ipak neće biti uslišena.

Naime, iako je raspoložen da pusti Kerola na pozajmicu, Rodžers nije pristao na ponudu Njukasla koji je spreman da pokrije samo mali deo plate Endija Kerola koja iznosi 80.000 funti nedeljno.

Kako je početna ponuda odbijena kao neodgovarajuća, ostaje da se vidi hoće li Alan Pardju poslati novu ili će se Rodžers okrenuti ostalim zainteresovanim klubovima, Vest Hemu, Aston Vili, te italijanskom Milanu.

Sportske.net

Endi Kerol: Hoću kući!

Mladi napadač je priznao da želi da se vrati u svoj matični klub Njukasl nakon što je kod menadžera Liverpula pao u drugi plan.
v252277p0.jpg

Kerol je upravo iz Njukasla i stigao na Enfild 2011. godine kada je poslednjeg dana transfer "pijace" u januaru potpisao za Liverpul.

Njukasl je prvobitno želeo Kerola da dovede na jednogodišnju pozajmicu ali je taj zahtev glatko odbijen u Liverpulu. Ipak, stvari se mogu promeniti jer se Endijevi menadžeri spremaju za novu posetu Enfildu.

Vest Hem, Fulam i Aston Vila su takođe pokazali interesovanje za Kerola, ali svojeglavi napadač želi da se vrati na Sport dajrekt arenu.

Prema informacijama koje Newcastle Evening Chronicle dobio od Kerolovog neimenovanog prijatelja, Endi je jako ljut i nezadovoljan jer nije dobio priliku da zadivi menadžera Liverpula.

"Sa profesionlane tačke gledišta Endi je nezadovoljan jer nije imao priliku da pokaže novom menadžeru šta zna. Očekivao je da će bar u pripremnom periodu pre početka sezone imati priliku da se pokaže. Prošlu sezonu završio je igrama na vrlo visokom nivou i to je želeo da nastavi", rekao je Kerolov prijatelj.

"Sada ga i Njukasl želi nazad, a Endi želi da se vrati među crno - bele, vrlo je iznenađen da je u Liverpulu nepoželjan, a on neće da ostaje tamo gde ga ne žele."

Endi je svoje ime izgradio u Njukaslu, 2006. godine postao je najmlađi fudbaler u istoriji kluba koji je nastupao za tim na nekoj utakmici u Evropi, te godine ušao je u igru na utakmici protiv Palerma, a imao je 17 godina i 300 dana.

Dobre igre su ga kasnije i preporučile za prelazak na Enfild, 2009. je postigao 17 golova u 39 utakmica.

Očigledno je da je želja za odlaskom jaka kod obe strane ali bi ovogodišnji transfer mogao da pokvari ugovor iz 2011. godine težak 35 miliona funti. Ta svota novca je razlog zbog kojeg na Enfildu vagaju kada i kome će ustupiti mladog fudbalera jer ne žele da ga prodaju jeftino.

Liverpul se nada da će za Kerola dobiti bar pola od onoga što je platio za njega jer su Rodžersu potrebne pra za dovođenje novih fudbalera na Enfild, pre svih Klinta Dempsija iz Fulama i Džoa Alena iz Svonsija.

MONDO

Crveni su otputovali na Americku turneju a Sport Klub ce prenositi prijateljske utakmice...
Subota 21.07.2012 - 22:00 Fudbal: Toronto – Liverpool DIREKTNO
Četvrtak 26.07.2012 - 00:30 Fudbal: Liverpool – Roma DIREKTNO (repriza 22:45 Fudbal: Liverpool – Roma)
Subota 28.07.2012 - 19:00 Fudbal: Tottenham – Liverpool DIREKTNO

Dokle god nam se moze :cool:

Nismo mi krivi sto se Levi steka gore od Pirocanca :)

Nemoj da te cuje Valken pa da te odma iskritikuje na fudbalskom neznanju i neobavestenosti....po njemu su Tottenham i Levi vise ulagali u tim od Arsenala, Sitija, Celzija,Reala a da me izvines i Barselone...
izvuko je negde podatak da je seik El Masur za Levija bebac kolko Levi trosi.....kaze Valken da je Levi dao 10 miliona za Palasiosa....pa da ga jeebem tolko ga je i prodao....pogledaj vi kako se razbacujete s kesovinu a Levi se stisnuo ko da daje iz svog dzepa....i jos Valken mu broji svaki ulozeni cent na Luisa Sahu, Pijenara, Rajana Nelsena i Viljema Galasa.....rusvajz pravi Volken....

Back