Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Endi Kerol, golgeter koji to nije

Neefikasni i preskupo plaćeni napadač Liverpula u crvenom dresu odigrao 37 utakmica i postigao sedam golova. Da li je za to plaćen 42 miliona evra?
v233261p0.jpg

Gol protiv Vulvsa, kojim je Endi Kerol proslavio godinu dana boravka na Enfildu, nije zadugo dobrovoljio navijače Liverpula.

Snažni centarfor već u ponedeljak uveče nije iskoristio šansu utakmice protiv Totehema i još jednom dokazao da se od njega ne mogu očekivati golovi. To potvrđuje i statistika.

Liverpulov prvi napadač uputio je ove sezone 42 udarca ka protivničkim golmanima. Lopta je tek posle svakog drugog šuta završila u okviru gola, a samo tri puta u mreži .

Njegova neefikasnost nedeljama i mesecima insipiriše ljubitelje fudbala da zbijaju šale. Tako u utorak ujutru na društvenim mrežama možete pročitati da je mačka trčala više od Kerola protiv Totenhema, da mu je najduži šprint bio ka sudiji kad je tražio isključenje Gareta Bejla...

Trener Liverpula Keni Dagliš, očekivano, brani svog igrača i traži strpljenje.

"Ne mogu da svake nedelje odgovaram na ista pitanja o Kerolu. Nije u redu ni prema kome. Svi u klubu smo zadovoljni zalaganjem igrača. Svima je neophodno samopouzdanje. Vama kada kritikujete Kerola i njemu kada istrči na teren".

Navijači Liverpula nadaju se da će povratak Luisa Suareza na teren podstaći Kerola da pruža bolje partije. Do tad će svi zajedno morati da trpe opravdane i zaslužene kritike.

Mondo

Suarez neće da se izvini Evri

Fudbaler Liverpula Luis Suarez, koji se nedavno vratio na teren posle osam mečeva suspenzije, rekao je da ne razmišlja da se izvini igraču Mančester Junajteda Patrisu Evri.
200217_x610_f.jpg

"Nisam depresivan. Znam šta sam uradio, a postoji fudbalski zakon koji kaže da ono što se desi na terenu tu treba i da ostane. To je kraj priče", rekao je Suarez.

Fudbalska asocijacija Engleske kaznila je u decembru napadača Liverpula sa osam utakmica neigranja i novčanom kaznom od 40.000 funti, pošto je utvrđeno da je na rasnoj osnovi vređao Evru.

Dva fudbalera suočiće se prvi put od tog incidenta narednog vikenda u utakmici 25. kola Premijerlige.

"Znam da će biti napeto i da ću se suočiti s Evrom, ali već sam navikao da mi navijači zvižde. Učiniće sve da se osećam neugodno, ali moram im reći da će me svojim negodovanjem samo još više motivisati", poručio je Suarez.

Blic

Mačka sa Enfilda novi idol navijača Liverpula

Mačka koja je na kratko prekinula meč između Liverpula i Totenhema (0:0) vrlo brzo je osvojila ljubitelje fudbala širom sveta, a neko od dovitljivih navijača joj je otvorio i profil na društvenoj mreži Tviter.
212451_macka-sa-enfilda-reuter_f.jpg

U 12. minutu utakmice mačka je kročila na Enfild na opšte oduševljenje publike i tako zaslužila profil na Tviteru. Ako je potražite pod imenom Mačka sa Enfilda (@AnfieldCat), možete naići na niz "njenih" duhovitih komentara.

Taj profil za dva dana ima skoro 40 hiljada pratilaca, a ljudi su puni “hvale“ na njen račun.

“Oven Hargrivs je zvao mog kodndicionog trenera, jer je bio odušveljen kako sam se toliko dugo zadržala na terenu a da se ne povredim”, jedan je od bisera koji je "napisala" ova mačka, sa jasnom aluzijom na Hargrivsova prečesta odsustva zbog povreda. On nije “propustila“ da prokomentariše i učinak Fernanda Toresa, kog baš nešto i neće gol od kada je stigao u Čelsi.

“Tores je verovatno ljubomoran na mene jer sam dobila veće ovacije nego on cele sezone“, piše između ostalog na profilu Mačke sa Enfilda.

Za sada još uvek nije otkriveno čija je mačka, ali engleski mediji već nagađaju da su u Liverpulu spremni da je povedu i na derbi susret sa Mančester junajtedom narednog vikenda.

Pogledajte kako je mačka došla do pet minuta slave.

Blic

Kajt: "Belami je neverovatan"

Dolazak iskusnog Velšanina u Liveprul je prihvaćen kao svojevrsno iznenađenje na ostrvu, Dirk Kajt ipak ističe da je Belami prevazišao očekivanja.

belami74600020120125225934.jpg

Kreg Belami zaista igra sjajno ove sezone u dresu Liverpula, jedan je od najboljih fudbalera u ekipi sa Enfilda.

Velšanin je postigao devet golova na 23 utakmice, njegov saigrač Dirk Kajt prezadovoljan je učinkom iskusnog napadača.

„Kreg je neverovatan!“

„Stigao je u klub pred kraj prelaznog roka u avgustu i to kao slobodan igrač za čije angažovanje klub nije potrošio novac. On je veliko pojačanje za nas, bolji je čak nego prvi put kada je igrao za Liverpul. U boljoj je kondiciji, veliki je profesionalac koji ima veliki uticaj na igru celog tima.“ rekao je Kajt.

Sportske.net

Kralj Keni: "Suarez će pružiti ruku Evri"

Trener Liverpula poručuje svim ljudima koji će biti deo velikog derbija protiv Mančester Junjateda da se usresrede isključivo na dešavanjima na terenu, baš kao što će to uraditi i njegov napadač koji će biti u centru pažnje.
0893522174213020120122094625.jpg

Za vikend nas u Engleskoj očekuje veliki derbi između Mančester Junjateda i Liverpula na kome će sportska dešavanja biti u senci onoga što se desilo u prvom delu sezone između Luisa Suareza i Patrisa Evre.

Strahuje se kakav će Ugurvajac imati prijem kod „đavolske“ publike, iz tabora oba kluba čuju se glasni pozivi na mir i toleranciju.

„Moramo se postarati da meč protiv Junajteda prođe u najboljem redu.“

„Siguran sam da ljudi i dalje žele da pričaju o Suarezu, ali on je odslužio svoju kaznu i vreme je da se podvuče crta. Razgovarao sam sa njim o svemu što nas očekuje, on će se bez problema pozdraviti sa Evrom i ostalim fudbalerima Junajteda.“ rekao je Keni Dalgliš.

Sportske.net

Liverpulska legenda Tomi Smit prodaje medalje

Liverpulski legendarni kapiten Tomi Smit odlučio je da proda sve medalje koje je osvajao u periodu od 1963. do 1978, kako bi sebi osigurao starost.

Poznat kao jedan od najčvršćih stubova odbrane Liverpula u svoje vreme, Smit je za svoj klub odigrao 638 utakmica i osvojio četiri titule prvaka, dva FA kupa, dva Kupa UEFA i jedan Kup evropskih šampiona.

Kolekcija 66. godišnjeg Smita procenjena je na oko 120.000 funti, odnosno 189.993 dolara i biće ponuđena na aukciji u Česteru 22. februara.

- Imao sam divnu karijeru i pravo da vam kažem, najvrednije što imam su uspomene, i one su mi važnije od medalja i dresova", rekao je Smit.

On je dodao da ne smatra da je ovaj potez "mizeran".
"Ne moram ništa da prodam, ali činjenica je da sam sve stariji, a novac će mi više koristiti od medalja - rekao je Smit.

On je istakao da ga ne grize savest zbog prodaje kolekcije medalja.
- Nisam ih video oko dve godine, jer su bile pohranjene u banci, tako da sam u jednom trenutku pomislio - pa šta one tamo uopšste traže - rekao je Smit.

Bivši kapiten Liverpula je dodao da će od novca koji dobije prodajom kolekcije učiniti dobro delo, jer će "pomoći svojoj porodici".
- Želim da članovima svoje porodice jednog dana ostavim i nešto novca - poručio je Smit.

Tanjug

Belami: "Biće ovo jedna uspešna sezona"

Fudbaler Liverpula igra u životnoj formi i izuzetno je zadovoljan načinom na koji u ovom trenutku igra njegov tim.

Iako klub ima ambicije da sezonu okonča na mestu koje vodi u Ligu Šampiona, uspesi u Kup takmičenjima veliko su ohrabrenje za ekipu koju vodi Keni Dalgliš.

Najbolji strelac ekipe, veteran koji igra kao u najboljim danima, Kreg Belami, zadovoljan je ostvarenim u proteklom periodu.

„Velika je stvar to što smo se plasirali u finale Liga Kupa, u januaru smo odgrali veliki broj utakmica i pokazali smo dobru formu.“

„U proteklom periodu smo uspešno prebrodili izazove protiv velikih rivala i vodećeg dvojca iz Mančestera, tako da sa optimizmom idemo u nastavak sezone. Dobro nam ide u FA Kupu, finale Liga Kupa na Vembliju nas već čeka. Takođe, sada smo na četiri boda od ulaska u top 4 i verujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve.“ rekao je Belami.

Inače, Belami je najbolji strelac tima sa Enfilda, u dosadašnjem toku sezone postigao je devet golova.

Sportske.net

O boze, koliko su nam nesposobna krila i bekovi. Glen fantasticnim cuvanjem Runija omogucava mu gol, Enrike redovno pusta da ga Valensija i Rafael vrte kao malo dete.

Kajt i Dauning na krilima ne postoje.

EDIT:

Fantastican pas Spiringa ka Valensiji za 2:0....

Back