Litije - protesti u Crnoj Gori povodom diskriminatornih odredbi novog Zakona o slobodi veroispovesti

Da li verujete da bi se mogle ostvariti patrijarhove najave o krvoproliću u Crnoj Gori?

• Da.

glasova: 22 45,8%
  • Ne.

glasova: 26 54,2%

• Ukupno glasova
    48
To je nebitno; ja hoću da čujem odgovor od @Darth Vader šta to treba da se desi, posebno jer insinuira da je problem što ljudi u Srbiji ništa ne rade povodom tog pitanja.

Voleo bih da vidim primere šta su građani Republike Srpske radili po pitanju pojedinih profesora po univerzitetima; kako, kojim metodama i koliko su ih to isterali sa fakulteta. Da saznamo metode, naučimo i primenmo to ovde.
Ono što ti zoveš ruljom ja nazivam studentima i narodom.Da ta "rulja" treba da linčuje majmuna kad već države nema da štiti narod i državne interese.

To je nebitno; ja hoću da čujem odgovor od @Darth Vader šta to treba da se desi, posebno jer insinuira da je problem što ljudi u Srbiji ništa ne rade povodom tog pitanja.

Voleo bih da vidim primere šta su građani Republike Srpske radili po pitanju pojedinih profesora po univerzitetima; kako, kojim metodama i koliko su ih to isterali sa fakulteta (pa i proterali iz zemlje, ni manje ni više). Da saznamo metode, naučimo i primenmo to ovde.
izgleda si i ti neki profa istorije pa prpa haha

Дешава се у Београду нешто још горе: Самарџић на Филозофском смењује професоре.
ispada njegovo misljenje bitnije od misljenja hiljada i hiljada ljudi sirom sveta...Cuo sam od jednog komisje pre 20 god.izraz "skolovana buidala" i tada mi je to biulo cudno

izgleda si i ti neki profa istorije pa prpa haha

Ne, nego me nervira kada vidim tzv. tvitter-junake koji obično vole da kritikuju i kukaju po internetu, a nijedan konkretni predlog nemaju niti znaju uopšte kako ostvariti na delu stvari za koje se deklarativno zalažu (iliti, u prevodu, oko kojih isprazno filozofiraju).

ništa ja ne izbegavam

Onda bi trebalo da napišeš odgovor u ovom kontekstu: pokrenuti sudski proces za primanje mita i korupcije i onda nakon presude predati zahtev da se čovek otpusti sa pozicije zato što po zakonu kriminalci ne mogu da rade na fakultetu.

To bi, naravno, bio jedan i to najrealniji odgovor (što se tiče isterivanja iz zemlje, to je već malo teže, jer za tako nešto ne postoje zakonski osnovi niti praksa, ako ćemo uopšte govoriti o Srbiji kao o pravno uređenoj državi i osim ukoliko ti nisi hteo da kažeš da treba pretiti članovima njegove porodice dok se ne uplaši i napusti zemlju iz tog razloga). Naravno, najrealniji ne znači i ostvariv iz prostog razloga što je fond Vladimira Bebe Popovića izuzetno zaštićen, tragovi podmazani a u izvesnom smislu i povezan sa državnim vrhom u Srbiji, da ni ne pominjemo koliko je pravosuđe korumpirano i slabo razvijeno. To znači da će sudski procesi vrlo verovatno biti bezuspešni usled nedostatka dokaza i/ili pristrasnosti pravosuđa, bilo da govorimo o Samardžiću, bilo o navodima o lopovluku njegovog asistenta, Harisa Dajča.

Onda bi trebalo da napišeš odgovor u ovom kontekstu: pokrenuti sudski proces za primanje mita i korupcije i onda nakon presude predati zahtev da se čovek otpusti sa pozicije zato što po zakonu kriminalci ne mogu da rade na fakultetu.

To bi, naravno, bio jedan i to najrealniji odgovor (što se tiče isterivanja iz zemlje, to je već malo teže, jer za tako nešto ne postoje zakonski osnovi niti praksa, ako ćemo uopšte govoriti o Srbiji kao o pravno uređenoj državi i osim ukoliko ti nisi hteo da kažeš da treba pretiti članovima njegove porodice dok se ne uplaši i napusti zemlju iz tog razloga). Naravno, najrealniji ne znači i ostvariv iz prostog razloga što je fond Vladimira Bebe Popovića izuzetno zaštićen, tragovi podmazani a u izvesnom smislu i povezan sa državnim vrhom u Srbiji, da ni ne pominjemo koliko je pravosuđe korumpirano i slabo razvijeno. To znači da će sudski procesi vrlo verovatno biti bezuspešni usled nedostatka dokaza i/ili pristrasnosti pravosuđa, bilo da govorimo o Samardžiću, bilo o navodima o lopovluku njegovog asistenta, Harisa Dajča.
Ja ne znam dali ste vi Srbi u Srbiji svesni koliko vas mi Srbi van Srbije preziremo zbog svega što se dešava u Srbiji i sa Srbijom.Koliki gnev i gađenje izazivate.

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu i jedan od potpisnika Apela 88, kojim se zapravo osuđuje pokušaj odbrane svetinja u Crnoj Gori, istakao se novom „minijaturom“ u gostovanju na RTCG, čime je pomerio granice ionako maštovite „analitike“ na tom režimskom servisu, prenosi portal IN4S.
Samardžić tvrdi da je izglasavanje zakona o otimanju imovine SPC bilo okidač u nastavku loših odnosa Beograda prema Podgorici, jer je, prema njegovim rečima, to kontinuitet zvaničnog Beograda od 1996.
Samardžić iskazuje zabrinutost zbog tišine u Briselu povodom dešavanja u Crnoj Gori, optužujući Rusiju da je korumpirala vrh EU i da je to razlog ćutanja.
sputniknews.com

Pijani Zhivan svasta zacne,
luda Mikica okoti i donese na svet
a BG-ski univerzitet zaposli.!!!

Ja ne znam dali ste vi Srbi u Srbiji svesni koliko vas mi Srbi van Srbije preziremo zbog svega što se dešava u Srbiji i sa Srbijom.Koliki gnev i gađenje izazivate.

A iz kog razloga se ti skoncentrišeš na Nikolu Samardžića i njega istrgavaš iz konteksta, pored plejade univerzitetskih profesora koji su potpisali četiri različita Apela povodm dešavanja u Crnoj Gori?

Zašto postojanje ličnosti kao što je Nikola Samardžić, iz nekog razloga, u umovima nekih ljudi poništava sve drugo? :dontunderstand:

Back