Lista grafickih kartica i overklokovanje.

Imam jedan problem i odmah se izvinjavam ako sam nasao pogresno mesto da ga predstavim ali nisam znao gde da ga stavim.
E sad problem ,ceo komp mi odlicno radi (koliko moze) sve dok napolju ne prigreje i moja soba gde inace stoji komp ne postane pakleno vruca (sto od kompa sto od sunca) i komp obicno posle 30-45 min igranja neke igrice jednostavno zakuca i jedino resenje je restart.Ja sumljam da je temperatura problem jer se to desava samo kad je vruce,ali sad je problem jer ne znam koji deo se toliko ugreje pa da kupim cooler za njega,ali posto se to najcesce desava dok igram igrice onda onda je prvi osumljiceni graficka kartica ko ja inace MSI FX5200,pa vas molim da pokusate da pomognete i kazete sta da radim.I jos jedno pitanje ako je to graficka da li se na nju moze montirati cooler?

Ostatak konfiruracije je:
AMD Sempron 2400+ koji radi na 1,67 GHz
RAM 512 DDR (ne znam proizvodjaca)
Gigabyte GA-7VT600P-RZ
Hard Disk : WDC WD1600JB-00GVA0 (160 GB)
kartica za net : Gigabyte GN-WP01GS
Zvucna kartica : Realtec AC'97
i naravno graficka : MSI FX 5200

MasinacCcC:
Imam jedan problem i odmah se izvinjavam ako sam nasao pogresno mesto da ga predstavim ali nisam znao gde da ga stavim.
E sad problem ,ceo komp mi odlicno radi (koliko moze) sve dok napolju ne prigreje i moja soba gde inace stoji komp ne postane pakleno vruca (sto od kompa sto od sunca) i komp obicno posle 30-45 min igranja neke igrice jednostavno zakuca i jedino resenje je restart.Ja sumljam da je temperatura problem jer se to desava samo kad je vruce,ali sad je problem jer ne znam koji deo se toliko ugreje pa da kupim cooler za njega,ali posto se to najcesce desava dok igram igrice onda onda je prvi osumljiceni graficka kartica ko ja inace MSI FX5200,pa vas molim da pokusate da pomognete i kazete sta da radim.I jos jedno pitanje ako je to graficka da li se na nju moze montirati cooler?

Ostatak konfiruracije je:
AMD Sempron 2400+ koji radi na 1,67 GHz
RAM 512 DDR (ne znam proizvodjaca)
Gigabyte GA-7VT600P-RZ
Hard Disk : WDC WD1600JB-00GVA0 (160 GB)
kartica za net : Gigabyte GN-WP01GS
Zvucna kartica : Realtec AC'97
i naravno graficka : MSI FX 5200
Pa u sustini ne mora da bude graficka,ali ako si siguran da je do toplote problem,uzmi dva kulera za kuciste(case) i postavi ih kako imas mogucnosti(napred jedan,nazad drugi...bocno jedan itd itd...)

Pa najverovatnije da problem jeste do grafichke.... Poshto ako se pregreje CPU-onda bi se po nekom pravilu PC samo restartovao.... Pogledaj da li se na kartici okrece cooler i da li su rebra hladnjaka chista.... Ako je sve chisto i cooler se okrece stavi jednu osmicu da duva direkno na grafichku i to bi trebalo da reshi tvoj problem.... Sad nisam siguran ali mislim ta grafichka nema senzor za temperaturu GPU-a pa mozesh da izmerish samo ruchnom metodom ruku na hladnjak i ako je vruc onda je sigurno to tvoj problem.... Pozdrav....

Hvala na proslim odgovorima,al sad imam novo.Naime kao sto znate iz prethodnih postova da imam graficku MSI fx5200,e sad ono pravo.Pre te kartice sam imao nVidia fx 5200 i kad je ta kartica riknula cova kod koga sam kupio komp mi je stavio ovu sto sad koristim i reko da je sve to isto.I pre neki dan kad sam nesto gledao po kompu ja otkrio da mi i dalje stoji nVidia driver pa me sad ineteresuje ciji su driveri bolji i da li to sto koristim nVidia driver ima neke veze sa radom kartice?

MasinacCcC:
Hvala na proslim odgovorima,al sad imam novo.Naime kao sto znate iz prethodnih postova da imam graficku MSI fx5200,e sad ono pravo.Pre te kartice sam imao nVidia fx 5200 i kad je ta kartica riknula cova kod koga sam kupio komp mi je stavio ovu sto sad koristim i reko da je sve to isto.I pre neki dan kad sam nesto gledao po kompu ja otkrio da mi i dalje stoji nVidia driver pa me sad ineteresuje ciji su driveri bolji i da li to sto koristim nVidia driver ima neke veze sa radom kartice?
Obe kartice su Nvidia,a sad proizvodjaci su razliciti,MSI,ASUS,Gainward itd...
Nvidia kao firma ima univerzalne detonatore za sve njihove graficke karte,medjutim obicno proizvodjaci daju neke njihove drajvere koj su najbolji za tu karticu...

MasinacCcC:
Da li ima neke veze sto je cip set zapravo Intel 945G?Nisam pre skonto to slovo :D
aman choveche nije bitno koje slovo ima iza.... 945 je star chipset....
ivam91:
Moze neko da mi objasni sta to znaci ne pun inte tj. celeron? npr. za pentijum kazu da je pun intel....
Ivame najjednostavniji odgovor
-Celeron ti je kao kod AMD-a Semprom....
-Celeron je jako jeftin procesor koji ima manje L2 chache memorije od punokrvnog intela na istoj frekvenciji i nepodrzava toliko instrukcija....

Da li je ovaj komp iz ComTradea bolji od ove moje starudije?
Starudija je:
AMD Sempron 2400+
Gigabyte GA-7VT600P-RZ
RAM 512 DDR
WDC WD1600JB-00GVA0 (160 GB)
Realtec AC'97
MSI FX 5200

Ovaj iz ComTradea:
Intel Celeron (2.8GHz)
Intel 945 chipstet
graficka integrisana
512 MB DDRII
Hard 80 GB (mada ako kupim ubacicu moj hard od 160 GB)
i monitor TFT 19 inca

Koja je bolja? uzgred ja imam monitor CRT 17 inca.

Back