Linux za dzabaka!

• Začetnik teme Začetnik teme Zool
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma Ubuntu je extra, meni su stigli i Breezy (5.10) i Dapper (6.06) cd-ovi. Uzmem ja wireless, pa na WINu podesavam pola sata karticu i parametre bla bla, dignem Ubuntu, ukucam IP, subnet i gateway, i eto me na netu :) Sad kad imam wireless poskidao sam sav software za Ubuntu, jos samo da nateram TV kartu da radi, i WIN mi vise nece ni trebati :). Ima li neko sikustva sa FC5, posto razmisljam da ga skinem sa neta?

Cemu ovakvo pisanje Aleksandre???

Vecina nas, ukljucujuci i mene, sigurno moze, i znam da moze da ima to isto prije i tebe, ali niko od nas se ne pohvali tim..
Vecini jos, posebno u Srbiji je bila dobra opcija da dobije postom sa narudzbom.. A to sto imas mogucnost skidanja, mislis da si nesto napredniji, brzi, bolji ili sta vec..

Ovo mi lici na malo podcjejivanje ostalih koji nemaju ni brze veze ni neogranicen download..

Nije lijepo, a pored svega znam da dosta korisnika Linuxa koji nemaju prinadleznosti kao ti imaju jako dobro znanje iz istog, pa se takodje ne hvale..

A na kraju krajeva, sta se posebno dobija ili gubi za tih mjesec i po dok neki cekaju svoju isporuku..

Aleksandar S:
Koliko sam ukapirao svi ste cekali "iha haj" da dobijete svoju zeljno iscekivanu verziju linuxa...Iha haj mu dodje nekih mesec i kusur.E sad ako jedan CD ima oko 700MB i koristite neke prosecne brzine(30KB/s recimo)a-verzija ima 15 CD-a, to mu dodje nekih 90 sati skidanja.Upravo sada dok pisem ovo skidam 5-ti cd debiana 3.1r4(normalno for free),a za varijantu narucivanja preko neta cu se odluciti jedino ako budu delili bombone sa paketom...A da i ono najbitnije.Bilo koju verziju linuxa imam pre vas 20-tak dana.Ne mislim nista zlonamerno...Pozz ljudima dobre volje :).
Šta je poenta ovoga posta? Kakvu Internet konkeciju imaš ili da pre svih (otkuda si toliko siguran da je baš tako) imaš novu verziju neke distribucije Linuxa?

Naravno da može da se uradi DL, ali nemaju svi takvu konekciju ili im je potrebna za nešto durgo ili im nije hitno da moraju da imaju najnoviju verziju u roku od odmah, a možda i jednostavno vole da im softver stigne poštom, na primer.

Linuxovci... da vas obradujem, posto ne znate, da se kod nas u ponedeljak otvara cenat tehnicke podrske za ovaj region (Srbija, Hrtvatska, Rumunija, Madjarska...)... za RedHat...
Cim im puste lokale javicu vam... ;)

bojan p:
Lepo je što neko prepoznaje i ovo tržište-region i što otvaraju tehnički centar, ali mislim da podrška neće biti džabaka kao što piše u naslovu teme.

Verovatno... ali vidi... i to je nesto, opet se otvaraju neka radna mesta... Znam da je obuka za ljude koji ce tu raditi (po "glavi") negde oko 15 000E, mada nemam pojma gde ce ih obucavati i da li je to uopste moguce u Srbiji izvesti.
Iskreno se nadam da cu uspeti da se ogrebem za neko fino znanje, posto ce biti u kancelariji pored moje... to bi bilo sasvim lepo.

Nemam ja ništa protiv toga daleko bilo, i iskreno se nadam da će za neku godinu pokrivati znatno veći region nego što je sada planirano. Moguće je obuku izvesti i u Srbiji samo pitanje je šta je jeftinje. Lepo što su ti u komšiluku i nadam se da će tokom zajedničke pauze neki tips & tricks stići i do tebe.

bojan p:
Nemam ja ništa protiv toga daleko bilo, i iskreno se nadam da će za neku godinu pokrivati znatno veći region nego što je sada planirano. Moguće je obuku izvesti i u Srbiji samo pitanje je šta je jeftinje. Lepo što su ti u komšiluku i nadam se da će tokom zajedničke pauze neki tips & tricks stići i do tebe.

Ali ja nemam pauzu.... :cry:

Aleksandar S:
Koliko sam ukapirao svi ste cekali "iha haj" da dobijete svoju zeljno iscekivanu verziju linuxa...Iha haj mu dodje nekih mesec i kusur.E sad ako jedan CD ima oko 700MB i koristite neke prosecne brzine(30KB/s recimo)a-verzija ima 15 CD-a, to mu dodje nekih 90 sati skidanja.Upravo sada dok pisem ovo skidam 5-ti cd debiana 3.1r4(normalno for free),a za varijantu narucivanja preko neta cu se odluciti jedino ako budu delili bombone sa paketom...A da i ono najbitnije.Bilo koju verziju linuxa imam pre vas 20-tak dana.Ne mislim nista zlonamerno...Pozz ljudima dobre volje :).

Stvarno čudan post ... I šta sad ?
Jesi to mislio da kažeš da, pošto imaš brzu vezu i nabavljaš distroe pre svih ostalih, hoćeš da pomogneš domaćoj GNU/Linux zajednici tako što ćeš te distribucije slati drugima na kućne adrese ? Ako je to slučaj, svaka čast :)

Stavio sam da ne mislim nista zlonamerno i koja mi je brzina a ukapirali ste pogresno i poredjenje skidanje-narucivanje(pre vas koji narucujete).Inace ne hvalim se i ne podcenjujem nikog...Ako je veza u pitanju onda Ok(moja je losa)i mnogi ovde bi skinuli pre mene.Recimo da iz dosadasnjih postova nisam ukapirao,da li mi se isplati da ga i ja narucim.Inace mesec dana je mnogo,bar meni....
Znaci nemam brzu vezu,ne potcenjujem nikog i nisam rekao koliko poznajem Linux.Sto se tice distribucije nije ti serijski to losa ideja,verujem da mnogo brze stize i da moze da se distribuira u vecoj kolicini a mozda kad budem imao vremena odlucim i da pomognem GNU/Linux zajednici.Za sada mogu samo postavljenim forumom "Linux i Unix resursi".Izvinjavam se ako sam nekog uvredio...tema je Linux za dzabaka!Nadam se da sam objasnio poentu mog prethodnog posta...

Back