Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Оно је био Sway са sway-bar-ом и i3-blocks-ом за људе које се плаше Wayland-a. Наиме i3 и Sway су 95% компатибилни што се тиче конфиурацијих фајлова па можете да користе исти и за i3wm и за sway. A сад је време да Sway уради своје Wayland ствари. Иначе, одушевљен сам и дефинтивно га стављам на лаптоп заједно са Void-ом. 😀

Sway + Waybar на Void Linux 🥰
slika.png
Снимак екрана од 2023-07-26 20-03-34.png

Poslednja izmena:
Оно је био Sway са sway-bar-ом и i3-blocks-ом за људе које се плаше Wayland-a. Наиме i3 и Sway су 95% компатибилни што се тиче конфиурацијих фајлова па можете да користе исти и за i3wm и за sway. A сад је време да Sway уради своје Wayland ствари. Иначе, одушевљен сам и дефинтивно га стављам на лаптоп заједно са Void-ом. 😀

Sway + Waybar на Void Linux 🥰
Pogledajte prilog 1384608Pogledajte prilog 1384609
Desktop je najmanja stavka. Kakav je software availability i da li moze sve desktope? Koliko vidim nema deepin. Da li ima nesto kao AUR?
Kakva je podrska za Steam? Trece ne znam runit i koje su mu mogucnosti.

Desktop je najmanja stavka. Kakav je software availability i da li moze sve desktope? Koliko vidim nema deepin. Da li ima nesto kao AUR?
Kakva je podrska za Steam? Trece ne znam runit i koje su mu mogucnosti.

На Void-у ти је као Debian-у подељен софтвер на free, nonfree (мораш да га укључиш) и restricted. Restricted мораш сам дa правиш. Имаш нативни steam и lutris но шта ће ти кад за такве аплиакције flatpak је далеко боља опција. Оно што ме је изнадило да има више програма за Wayland него Arch. Пакет манаџер је екстремно брз а ту је и xbps-src који функционише као портови где правиш пакете.

Deepin? Шта ће ти Deepin? :eek:

На Void-у ти је као Debian-у подељен софтвер на free, nonfree и restricted. Restricted мораш сам дa правиш. Имаш нативни steam и lutris но шта ће ти кад за такве аплиакције flatpak је далеко боља опција. Оно што ме је изнадило да има више програма за Wayland него Arch. Пакет манаџер је екстремно брз а ту је и xbps-src који функционише као портови.

Deepin? Шта ће ти Deepin? :eek:
Ne moze flatpak za igre. Flatpack me ne zanima. Recicmo, sem Steam igara sve resavam sa yay. Nema sta nema u AUR. Nema.
Bez toga me ne zanima. Ako sad moram stotine paketa koji mi trebaju da jurim po netu ili sam da pravim pakete, ne zanima me.

Ne moze flatpak za igre. Flatpack me ne zanima. Recicmo, sem Steam igara sve resavam sa yay. Nema sta nema u AUR. Nema.
Bez toga me ne zanima. Ako sad moram stotine paketa koji mi trebaju da jurim po netu ili sam da pravim pakete, ne zanima me.

Па како инсталираш све ланчере који ти требају? Флаптак је бољи за игре јер ти не загађује машину са 32 битним програмима и претвара ти систем у Windows, друго све ти решава инстант и имаш на њему брдо официјалних ланчера који се баш из тог разлога и испоручују искључиво као флатпак.

Друго Void није гејминг дистро. Треће не знам ко ти је рекао да пређеш на Void? Ја сам ти рекао на Debian. 😀

Па како инсталираш све ланчере који ти требају? Флаптак је бољи за игре јер ти не загађује машину са 32 битним програмима и претвара ти систем у Windows, друго све ти решава инстант и имаш на њему брдо официјалних ланчера који се баш из тог разлога и испоручују искључиво као флатпак.

Друго Void није гејминг дистро.
Ne moze flatpack za igre koje instaliras preko Steama i nema potrebe uopste, posto se Steam brine da nista ne fali.
koje to igre postoje za flatpack? Verujem samo ove besplatne...

Ne moze flatpack za igre koje instaliras preko Steama i nema potrebe uopste, posto se Steam brine da nista ne fali.
koje to igre postoje za flatpack? Verujem samo ove besplatne...

Имаш брдо ланчере који се праве искључиво као флатпак. Међу њима је и Heroic. Да не спомињем што је бољи него Лутрис кад је у питању кастом гајминг. 😀

https://heroicgameslauncher.com/downloads

Back