Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ништа од тога. Све то каска чак и Debian Unstable не избацује нове верзије пакета чим се објаве. Само Arch редовно врши update репозоторије чим се појаве нови пакети.

Ево неки мој савет...
https://endeavouros.com/
Pa ne moram pakete da cekam mogu i sam da instaliram ako mi nesto treba.

Slackware је одлична диструбуција. Размишљам да га ставим на лаптопу пошто га дезинфикујем од осмице. Има све што ми треба. :D

Pa testiraj i onda vidis da li ti odgovara. Ako budes instalirao onda idi na "ful" , "instaliraj" sve. Onda imas sve biblioteke ako kasnije nesto zelis da instaliras sto ne dolazi uz distribuciju.

Vrsi i Manjaro u unstable repozitorijumu sa upozorenjem da ce cesto da puca sistem :p
Manjaro je нестабилан.
То значи да одприлике главна верзија је бета, а нестабилна грана је алфа.
Slackware је одлична диструбуција. Размишљам да га ставим на лаптопу пошто га дезинфикујем од осмице. Има све што ми треба. :D
Апликације су у верзији 2019. 😊 Најсвежије.

Gentoo најбољи дистро одмах после Debian-a кад је у питању моћ Линукса.
За мене је губљење времена.
Факат, најљубазнији форум од свих интернет Линукс форума на који сам ишао. То им једино признајем.

Нешто нисам примерио да има старију верзију Firefox-a. Лоше си ти то видео...
Па нисам рекао да је дистро неупотребљив, то је једно, рекао сам да држе старе верзије апликација. Ко је рекао свих апликација ?

Похвала за Void кернеле. Убедљиво најбоља ситуација за кернел. Стабилнији од Maнџара и лакши за употребу. И није bleeding edge, скида када и шта треба од апдејта.
Има само један баг у Evince, и то му је једина мана као дистрибуцији.

Петнаестица користи стару верзију.
Инсталирао сам и проверио верзију, тако да ти причам оно што сам видео.

Па имаш Okular. pdf читаш као pdf читач...

A друго ни то није тачно да користи јер Evince не постоји у званичној репизотирији више.
Овде постоји...

https://packages.slackonly.com/pub/packages/15.0-x86_64/office/evince/

И преко SBO-a.

Poslednja izmena:
Znas kako gentoo je iskljucivo za ljude sa dosta vremena i za mazohiste :P
Debian nikad mi nije palo na pamet da ga stavim, posto je bio Ubuntu... koji je propao 2011...

Не постоји флексибилнији оперативни систем од Gentoo-a нити ће постојати систем који ће да ти покаже сву моћ Линукса, нећу да ти кажем зашто, имаш wiki па погледај, много тога мораш да научиш, захвљајући њему сам и заволео Линукс јер да сам слушао шта други воле никад не бих, сви су ме водили на погрешне путеве, а онда након њега иде Debian па онда NixOS. Ради се о флексибилним системима само што је код Gentoo-a та флексибилност изражена у сваку тачкицу.

Poslednja izmena:
Не постоји флексибилнији оперативни систем од Gentoo-a нити ће постојати систем који ће да ти покаже сву моћ Линукса, нећу да ти кажем зашто, имаш wiki па погледај, много тога мораш да научиш, захвљајући њему сам и заволео Линукс јер да сам слушао шта други воле никад не бих, сви су ме водили на погрешне путеве, а онда након њега иде Debian па онда NixOS. Ради се о флексибилним системима само што је код Gentoo-a та флексибилност изражена у сваку тачкицу.
Cuj prijatelju ja 22 godine zivim od Linux-a a ti ces da me ucis :P

Па имаш Okular. pdf читаш као pdf читач...

A друго ни то није тачно да користи јер Evince не постоји у званичној репизотирији више.
Овде постоји...

https://packages.slackonly.com/pub/packages/15.0-x86_64/office/evince/

И преко SBO-a.
То ти и причам. Чак и најмањи дистрои имају званичну подршку за Evince. То што Slack нема јасно говори о самој дистрибуцији.

Back