OK ovako...ja sam LP fan od samog pocetka,pre izdavanja Hybrid Theory...aj trudicu se da skratim...gledao sam ih kao bogove do pre 2 godine,kada je i Meteora izbledela,jedini bend koji sam slusao...onda sam otkrio i druge stvari,otkrio sam druge bendove,koji se bave pravim R'n'R-om...i delimicno razumeo ljude koji sada pljuju LP...i uvek ga pljuvali...LP se zaista mnogo razlikuje i od Dire Straitsa,RATMa,Pearl Jam-a....te stvari se ne mogu porediti...ljudi iz Linkin Parka nisu virtuozi na gitarama...ne sviraju muziku koja ce ostati posle 50 godina...niti ce oni postojati jos 20...i znam i koji ljudi ih pljuju...ne mozete slusati LP ako imate preko 20 godina...jednostavno ne mozete...ali to ne znaci da oni nemaju svoju ulogu...znate koja im je uloga? Da vas prevedu iz 12. u 18. godina...kontate? To je poenta njihovih tekstova,muzike...pobeda protiv puberteta...naprave jecu licnost,sposobniju da kasnije predje na nesto drugo...pobeda protiv kompleksa...i svega sto taj period nosi...dublje je to mnogo od vaseg privida da je to obicno rap-metal sranje...LP nema veze sa metalom...odnosi se na metal stranu mase koja ga pljuje...lp nije ni rock'n'roll....jel znate razliku izmedju muzike koja se zove rock,core, i rock'n'roll? nemojte to mesati...a za one kriticare sa rep strane...Shinoda zaista nije na nivou WTC,NWA, i ostalim legendama old school rapa...ali verujte mi na rec...mnogo je kvalitetniji od 50ja,Eminema,Jay-Zja...i ostale navlaka-beat-kola-ribe-stoljpi-tozla ekipe...on je vrhunski muzicar koji svira 4 instrumenta,pise sve pesme i muziku...Chester...bunite se i protiv njega...on nema gromoglasan glas kao James iz Metalike...ali ima emociju...slusajte emociju...e on je pravi junk-garage pevac....znate to? Pokusajte da nabavite Grey Daze albume...praaaavi pravcati prljavi stari grunge-rock sa pocetka devedesetih....remek delo....a to niste culi pre nego sto ste poceli da ga pljujete? Takodje,sledece godine ce izdati solo album sa grupom Snow White Tan....isto u tom stilu...sacekajte to....ili potrazite na netu pesmu Let Down...izveo ju je samo jednom,na nekom Charity koncetru za NO prosle godine...takodje cista umetnost....
i odlutao sam....pogledajte novi spot,What I've Done...DA NAGLASIM: pesma nije vrhunska,daleko od njihovih najboljih,ali je spot strasan,obradjuje velike svetske probleme,sjajno je uradjen,i dosta potresan....nema repa,Mike svira gitaru....pogledajte to...i probajte posle da ih nazovete Boy-bendom....a i ceo novi album...stize za mesec dana u srbiju....mnogo ocekujem,najavili su svoju evoluciju...poslednja pesma na albumu sadrzi Bredov gitarski solo...prvi u istoriji Linkin Parka...u pesmi od 6 minuta....evolucija....ne znam,mozda sam se i prevario za njihov rok trajanja i smisao muzike...do sada su to bili...ali posle 2-3 meseca cu znati da li to ostaju ili krecu ka vrhu...ne znam....
I za kraj...ono sto na kraju treba da shvatite....niko ko voli Linkin Park ne kaze da su oni najbolji bend ikada...da su bolji Od Metalike,Nirvane,Deep Purple,Gunsa,Maidena,RATMa,Pepersa,ili koga vec...kazem,poredjenje je nemoguce,i to je realno....bitno je samo pozicionirati ih u odnosu na Limp Bizkit,SOAD,Evanescence,Radiohead...i ostale nove gluposti....razlika je ocigledna...i pogledajte na kraju....bendovi koji postoje od 2000te pa ovamo....ko je kvalitetniji,dublji,znacajniji....od Linkin Parka?