LinkedIn i muvanje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
39.600
Čula sam da je moderan način muvanja preko LinkedIna i bukv sam šokirana 🤣

Da li je moguće da se ljudi muvaju na tako dosadnoj platformi? Znači sve o poslu, zapošljavanju, ima i onih postova sa lajf kouč izrekama, tipa kako postati the best u svojoj profesiji itd

Mene lično te biznis teme tako smaraju da kad ih gledam libido mi je u minusu.

Možda nešto propuštam? Možda ima neki tajni deo linkedin u koji nisam upućena? 🙃😀

Šta kažete? Jel se neko vama poznat tako smuvao?

Da li je moguće da se ljudi muvaju na tako dosadnoj platformi? Znači sve o poslu, zapošljavanju, ima i onih postova sa lajf kouč izrekama, tipa kako postati the best u svojoj profesiji itd

Možda nešto propuštam? Možda ima neki tajni deo linkedin u koji nisam upućena? 🙃😀

To je ekvivalent da se neko smuva na poslovnom sastanku. Postoji hemija i korise situaciju da su već u kontaktu.

Inače ne, LinkedIn je isključivo poslovno orijentisan gde su članovi fokusirani da postave što bolji CV ili izreklamiraju svoj biznis a sve zarad poslovnog povezivanja.

LinkedIn пословна је друштвена мрежа која је намењена повезивању послодаваца и људи који траже посао. Ова мрежа је настала са циљем ефикасног представљања професионалних способности њених чланова, повезивања и што бржег спајања послодаваца са ловцима на послове.

O kakvim poslovima se ovde radi? :think:

LinkedIn пословна је друштвена мрежа која је намењена повезивању послодаваца и људи који траже посао. Ова мрежа је настала са циљем ефикасног представљања професионалних способности њених чланова, повезивања и што бржег спајања послодаваца са ловцима на послове.

O kakvim poslovima se ovde radi? :think:
Poslovnim poslovima.

Nisam ni pomislila... Sad ćemo da se prijavim na Ld da vidim šta ima tamo. 😂

Koristim Linkedin bas aktivno i primetio sam da su ljudi mahom sa naseg podrucja istripovali da mogu da koriste Linkedin u stilu Instagrama ali nisu racunali na filtere koji ih srecom brzo sklone kao irelevantne tako da ne moze bas to tako lako da prodje.

Mislim da je to bas krindz.
aaaaa.. Ti si pokvario Linkedin i sad služi za muvanje.. Pa ko će, ako ne forumaš.

Da sam danas solo u ovim godinama (39) najpre bih se oprobao na LinkedIn-u sa razlogom.
I to naročito kada bih bio žensko.
Vidiš odmah ko je ostvaren i uspešan i ko ti fizički odgovara.
To automatski znači da imaš manje bezveznih ili neodgovarajućih ljudi.
Savršeno mesto za muvanje takoreći. Sad zavisi i šta tražiš.

Gde moderan, pa to bilo moderno preko Linkedin-a pre 10 godina :D
Polovina ljudi na tom linkedinu je sa velikim viskom slobodnog vremena, a kad se ima toliko slobodnog vremena, a libido jak, svako mesto je zgodno za muvanje :D

Pre desetak godina, kolega iz tadasnje firme je muvao zenkse preko linkedin-a, i mislim da je bio prilicno uspesan u tome.

Inace je meni linkedin promenio zivot, sto se tice biznisa svojevremeno :)

niko me nije muvao nemam ta iskustva na linkdinu
pokušavali su da mi prodaju svašta pa sam shvatila da je i to platforma za vrbovanje lakovernih
sami upisi funkcija ispod imena dugački su i nerazumljivi da deluju ozbiljnije. u stvarnosti to su samo neki obični ljudi sa bombastičnim upisima zanimanja
eh da stigla mi je jedna ponuda za posao
mnogo traže ali mnogo i daju. to je aktuelno ovih dana
znaću posle intervjua o čemuse radi.

Da sam danas solo u ovim godinama (39) najpre bih se oprobao na LinkedIn-u sa razlogom.
tražiš nekoga ko nema poso i visi na linkdinu, nekoga nesnadjenog
mudro zaista lol

Savrsena metoda da te vise nikad niko ne zaposli :p I skolski primer za "trajni ban" :lol:

Kako neko ko je ostvaren uopste zeli da muva ribe na Linkedin-u?

Inace precesto slanje privatnih/intimnih poruka random ljudima nosi rizik da bude prijavljeno kao uznemiravanje, sto dovodi do blokiranja profila, e sad drugo je ban na Krstarici ili Facebook-u a drugo je ovde, ovde se blokira firmina adresa preko koje si verifikovan, gubis sve kolege i saradnike, koje ne mozes tek tako ponovo da dodas kao prijatelje na Fejsbuku, gubis sve kontakte sa drugim firmama, linkovane sertifikate na tvoje ime i skida ti se verifikacija naloga koju pravdas preko kompanije za koju radis.

Potencijalno rizikujes kompromitovanje same firme za koju radis ili koju imas plus automatski bacas ljagu na svoj rezime.

Bavim se specifičnom profesijom, tako da me na linkedIn-u i nema iz opravdanih razloga, ali ne vidim što se ljudi ne bi muvali i tu? Šta, kao, mogu da muvam u pekari ili na plaži, ali zato ovamo ne možeš? Sajt kao sajt, tu su isto neki ljudi, imaš isto podatke o njima, video sam čak da ima i neki deo gde izlazi šta ko lajkuje, tako da se i tu valjda mogu pronaći.

:P

1652187602391.jpeg

To je ekvivalent da se neko smuva na poslovnom sastanku. Postoji hemija i korise situaciju da su već u kontaktu.

Inače ne, LinkedIn je isključivo poslovno orijentisan gde su članovi fokusirani da postave što bolji CV ili izreklamiraju svoj biznis a sve zarad poslovnog povezivanja.
protiv hemije na poslovnom sastanku niko nema protiv pusti ih nek varniče
ali lično obraćanje u svrhu muvanja na poslovnoj platformi je jeres.
moraju se imati neki standardi…inače smo prsli

Mislis da na osnovu opisa na Linkedin-u mozes da skontas da li je neko ostvaren?

Mozda poslovno ostvaren, ali biti ostvaren kao licnost podrazumeva mnogo toga pored poslovne ostvarenosti.

Kad pogledam profile na linkedinu ljudi koje licno poznajem, mnogi su upravo kao gornji darth vader mim :D

Back