Limundo !

****Zatim,NIKADA ali nikada ne kucaj okrugle iznose,tipa,100din,850din.... uvek stavi koji dinar preko npr 126,872din,jer vecina kuca tako ili 101,a time izgubi jer neko "iskusan" zna kako se kuca,20 i koji dinar preko okrugle cifre odlucuje da li pobedjujes ili gubis,tako da je nebulozno npr kucati 980-990,uvek kucaj preko npr .1017din

***Ovaj podatak sada vredi ZLATA,malo ko ovo gleda a i zna,vidis da je cifra npr.500din koji minut pred kraj u glavnom prozoru,skeptican si koliko je taj neko kucao i ne daje ti se vise preko toga,al opet si u nedoimici ,sta ako je kucao 510din ispalio bi se zbog 10din a dao bi za toliko,par sekundi do kraja ti ne kucas licitacija za zavrsila za 500din. Sta si propustio a nisi morao???
Udjes lepo u ponude i ako vidis dve vodece ponude da su istog isnosa npr. u ovom slucaju 500din,video si protivnikove karte,znas da su oba clana kucala po 500din,ali vodeci je onaj koji je prvi kucao taj iznos,ako niko nece nuditi vise ti opustenoo mozes kucati 501din i pobedjujes :) ,ovo mozes iskoristiti ina drugi nacin,neko je ispred tvoje ponude a vidis da su vam obe istog iznosa,kucas koji din preko njegove i pobedjujes

Evo o cemu sam pricao,izgubio covek jer je pod 1. zaokruzio iznos,pod 2. jer je onaj ponudio pre njega isti iznos ,600din :mrgreen:

30ib85x.jpg

Jokilip ukloni referale iz potpisa,naljutices moderatore :mrgreen:

Pa dobro ,ne bih da se reklamiram al kad bas insistirate,ovo je moja "agencija" :)
images

Evo jos jedna fora

Kada je limundo racun u minusu onemoguceno je postavljanje aukcija,to je logicno,e sad ,recimo da imam 3din na racunu,zelim da postavim 15 aukcija sa cenom vecom od 10din (sveukupna zarada recimo 5-6hiljada),samim tim posto je cena veca od 10din limundo ce mi po pokretanju uzeti 10din po aukciji ili u prevodu 150din samo za postavljanje aukcija. Mrzi me da idem da uplacujem kredit,zelim da postavim aukcije pa kad se zavrse,skine provizija i ja uzmem kintu onda uplatim i izmirim minus.
Kada bih stavio jednu aukciju da pocinje u 12:00 drugu u 12:10 i tako dalje,pokrenula bi se prva ,racun bi mi bio -7din i ostalih 14 aukcija se ne bi pokrenulo :(
Fora je ta da se stavi pokretanje aukcija u isto vreme,sat i minut,pokrenuce se svih 15 ,racun ce biti -147din ,i aukcije ce moci da se zavrse,ja da uzmem novac i izmirim minus :ok:

Poslednja izmena:
dok ima buba bice i bubojeda. sto te smaraju aukcije od 10din,mislis da je sarena laza,e pa nije,mobilni telefon koji vredi 4k sigurno neces uzeti za 10din,niti je prodavac toliko lood da ti ga da za taj novac i ako si izlicitirao,niti je izvodljivo da ne bude ponuda za nesto takvo.
Ali ,ne samo da stvari do nekih 300-400din mozes izlicitirati za 10din,vec ce ti ih i pokloniti,par puta mi se vec desilo da izlicitiram sluske za mobilni za 10din i dobijem ih na poklon,od 10 do nekih 50din nepisano pravilo je da se poklanja,cak i za vece iznose,opet zavisi od ljudi,imas one koji bi da zakinu za svaki cent,do onih koji poklone,caste itd. Npr. 2-3 sluske sam dobio,jednom kupio na kupindu od firme crveni sata kabl ,cena 60din,dosao kod coveka on pretura po fioci i kaze da nema crveni samo narandzasti ,a ta boja mi jos vise odgovarala :) ,kad sam hteo da mu platim covek ni da cuje,kaze nisam imao crveni ;)
Takodje za nepoverovati sam izlicitirao cpu vodeni blok ,rucna izrada,aluminijum,lepo odradjen,za 10din,nisam verovao da niko nije nudio osim mene,al od toga nije bilo nista,clan je ispao govedo

Ja sam pak,poklonio neke MMC kartice,neispravan dvd rezac,policu za cd-ove...."10din" nista mi ne znaci dok nekoga moze da usreci sam gest,a i kako kazu,dobro se dobrim vraca,100puta sam uveren u to

I jedno zlatno pravilo,AKO NISI SPREMAN DA NESTO ODE ZA "10DIN" ( za nekoga je i 2.000 kao 10din jer je ocekivao npr. 3k ) STAVI PO FIKSNOJ CENI KOJA TI ODGOVARA ILI NA KUPIDNO,ovako niti si zadovoljan ti cenom,niti kupac koga ispaljujes ili mu dizes cenu sa drugog naloga

FER-PLAY :klap:

dok ima buba bice i bubojeda. sto te smaraju aukcije od 10din,mislis da je sarena laza,e pa nije,mobilni telefon koji vredi 4k sigurno neces uzeti za 10din,niti je prodavac toliko lood da ti ga da za taj novac i ako si izlicitirao,niti je izvodljivo da ne bude ponuda za nesto takvo.
Ali ,ne samo da stvari do nekih 300-400din mozes izlicitirati za 10din,vec ce ti ih i pokloniti,par puta mi se vec desilo da izlicitiram sluske za mobilni za 10din i dobijem ih na poklon,od 10 do nekih 50din nepisano pravilo je da se poklanja,cak i za vece iznose,opet zavisi od ljudi,imas one koji bi da zakinu za svaki cent,do onih koji poklone,caste itd. Npr. 2-3 sluske sam dobio,jednom kupio na kupindu od firme crveni sata kabl ,cena 60din,dosao kod coveka on pretura po fioci i kaze da nema crveni samo narandzasti ,a ta boja mi jos vise odgovarala :) ,kad sam hteo da mu platim covek ni da cuje,kaze nisam imao crveni ;)
Takodje za nepoverovati sam izlicitirao cpu vodeni blok ,rucna izrada,aluminijum,lepo odradjen,za 10din,nisam verovao da niko nije nudio osim mene,al od toga nije bilo nista,clan je ispao govedo

Ja sam pak,poklonio neke MMC kartice,neispravan dvd rezac,policu za cd-ove...."10din" nista mi ne znaci dok nekoga moze da usreci sam gest,a i kako kazu,dobro se dobrim vraca,100puta sam uveren u to

I jedno zlatno pravilo,AKO NISI SPREMAN DA NESTO ODE ZA "10DIN" ( za nekoga je i 2.000 kao 10din jer je ocekivao npr. 3k ) STAVI PO FIKSNOJ CENI KOJA TI ODGOVARA ILI NA KUPIDNO,ovako niti si zadovoljan ti cenom,niti kupac koga ispaljujes ili mu dizes cenu sa drugog naloga

FER-PLAY :klap:

Ne mislim da je šarena laža, nego ne volim kad stave to "samo za 10din", pa zna se da je to početna cijena j*b ga. A kapiram ovo da ljudi poklanjaju, bolje i to nego negativan dojam.

Inače, i ja sam dosta upućen u tu praksu, imam više stotina transakcija iza sebe, i 100% pozitivan dojam;)

Posto sam ovde napisao par "pametnih" komentara,caka,fora,stvari koje mozda neko nije znao,evo jos par :whistling:

Malo revoltiran povecanjem provizije za pokretanje aukcije ,kako oni kazu da bi vratili "aukcijski duh" ,dosao sam na ovu ideju.
Pre nego sto objasnim foru,da budem jasan,ako zele aukcijski duh neka na Limundu zakljucaju pocetnu cenu na 10din,kome ne odgovara oticice na Kupindo i postavice tamo po prodajnoj ceni (sto veliki broj sad i radi, i odlazi sa limunda jer im se ne isplati) ,ovako pod laznim izgovorom kako bi uzeli pare,podsticu ljude ne da stave fiksnu cenu na limundu i prodaju posteno (ako je to uoposte i moguce) nego da je stave po 10din i da naprave drugi nalog sa koga ce osigurati prodaju po zeljenoj ceni ...

pocevsi od 06.10. provizija za pokretanje aukcije naplacivace se
po pocetnoj ceni na sledeci nacin:

0 din – 99 din -› besplatno
100 din – 499 din -› 5 din
500 din – 999 din -› 10 din
1.000 din – 3.999 din -› 20 din
4.000 din – 9.999 din -› 40 din
preko 10.000 dinara -› 80 din

Promenama zelimo da vratimo Limundu aukcijski duh i nagradimo svakoga
ko pospesuje aukcijsku prodaju na Limundu, narocito kolekcionare
koji su citav sistem postavili na noge od samog pocetka.

Takodje, pocevsi od 06.10, provizije za uspesno zavrsene aukcije
obracunavace se na sledeci nacin:
– do 2.000 din -› 4%
– 2.000 – 20.000 -› 80 din + 3% na sumu preko 2.000
– 20.000 – 100.000 -› 620 din + 2% na sumu preko 20.000
– 100.000 -› 1220 din + 1% na sumu preko 100.000.

Novim obracunom provizija je matematicki usavrsena da bi odgovorila potrebama svih
korisnika (ranijim postupkom obracuna provizija za krajnju
cenu od 1990 dinara bila je visa nego za cenu od 2010 dinara).

Predvidjena je jos jedna novina koja se tice zastite kupaca.
Svaki put kada prodavac prekine aukciju koja nema ponuda naplacivace se provizija
u iznosu od 50 dinara.
Prekidanje aukcije dok je jos u delu `U toku – Treba da pocnu`
se ne naplacuje.

Zato predlazemo da odmah nakon postavljanja pregledas aukciju dok je jos
u delu `U toku – Treba da pocnu` kako bi eventualne izmene ucinio tada.
Kupac zeli da zna koliko ima vremena na raspolaganju za odluku o kupovini
odredjenog predmeta; zeli da ima informacije o uslovima kupovine,
a kada dodje do prekidanja aukcije predmeta koji je zelo da kupi
on gubi dalju motivaciju za kupovinom.

Svakom promenom zajedno rastemo da budemo jos bolji.
Jedino tako svi zajedno dobijamo.

Pozdrav
Limundo tim

I sad dolazim do ideje:

*** Svi znamo da su prve tri slike besplatne,svaka sledeca je 5din,narod se dosetio pa u jednu fizicku sliku ubaci 3-4 slicice,al onda budu manje razolucije,teze uocljivije i td. Sta bi bilo da moze da se ubaci neogranicen broj slika a da se nista ne naplati,e pa moze.

Postavite aukciju za predmet koji prodajete i stavite da aukcija pocinje u toku dana i traje do 7 dana,otvorite novu aukciju koju cete nazvati npr. slike,i u nju potrpajte koliko god slika hocete,stavite da druga aukcija pocinje tek za 8dana a link te druge prekopirajte u prvu aukciju. U prvoj napisete slike se nalaze na tom i tom linku,posto je link sa limunda ne mogu da ga obrisu.
Znaci prva aukcija traje 7 dana,a u njoj je link ka drugoj na kojoj je 30 slika a ta pocinje tek za 8 dana. Kad se prva zavrsi vi obrisete drugu a za nju vam ne skinu 50din jer praktocno nije ni pocela.

Nije nesto preterano ali svaki dinar znaci,imacete za gsp kartu ;)

****Ako zelite da vise istaknete tekst u aukciji postoji "skrivena" opcije BOLD-ovanja ,oznaceni teks stavite u tag <b> OVDE IDE TEKST </b>,samo nakon pocetka aukcije ne raditi izmene teksta jer se bold gubi

****Bilo kakav link nije moguc,a mnogima bi znacila ta mogucnost ka npr. youtube-u gde videom prikazuju ono sto prodaju,pre svega kako npr zvuci,klavijature i td.
Sve u svemu ne mora ceo link ,moze da se stavi samo ovo oznaceno crveno https://www.youtube.com/watch?v=n_C0mwG3m-k
kopiranjem n_C0mwG3m-k u pretrazivac prvi na listi googla je vas video snimak,e sad kako cete kamuflirati to u tekstu aukcije to je na vama,moze nesto kao:
" o ovom proizvodu mozete pogledati jos na n_C0mwG3m-k ,bla,bla...."

Cak sam video da su neki postavljali cele linkove kao odgovor na necije pitanje,koliko link moze da opstane i dal se odatle moze obrisati nisam siguran

Eto toliko :hvala:

Poslednja izmena:
Dosta dobrih i vrednih saveta sam nasao ovde, s obzirom da sam juce prvi put video limundo dobro ce mi doci.

Nego ako sam dobro razumeo sto se tice prevare. Ako zelis nesto da prodas a ne bi bas za 10 din, recimo da bi sa 10k bio zadovoljan, treba samo da kazes bilo kom prijatelju da izlicitira 10k i tu si siguran da ispod te cifre nece biti prodat, a i nema potrebe da se pravi dvojni nalog.

Ne planiram prevaru samo pitam.:think:

..bzvz mi je sto traze skeniranu licnu kartu..ono nema para da bih to radio nebuloza nevidjena..

To što traže skeniranu ličnu kartu je veliki plus! Smanjuje se broj prevara i malverzacija!Na Alegru nisu tražili ličnu kartu pa je licitiranje izgubilo smisao, jer si mogao da licitiraš, a robu nisi morao da kupiš.Jednostavno napraviš novi nalog.Naravno, da ni ovaj sistem nije savršen. Ljudi u svemu traže neku "rupu" ili "bug". Ja sam poslao svoju telefonom uslikanu ličnu kartu. Pošto je kamera na telefonu bila slaba snimak je bio toliko loš da sam i ja jedva uspeo da razaznam podatke ali samo zato što znam šta "treba" da piše.Međutim oni su prihvatili ličnu kartu bez problema. To je po meni njihov veliki propust jer snimak bio katastrofa i u fotoshopu se bez nekog posebnog umeća može uraditi mnogo uverljiviji "lažnjak"!U mom slučaju su podaci koje sam naveo u nalogu bili validni ali isto tako je neko mogao da pokuša da ih prevari i ispeo bi bez velike muke.:think:

Ma mogu da obrisu dup* sa slikom licne karte,imas ljude koji su varali samo tako,i sa licnom i trazeci da mu se uplati na ziro racun,i kada dobijes podatke limunda odes do policije oni nece prstom da mrdnu,tj. nadju coveka on kaze da nema pojma sta je limundo,kao pozajmio nekom komsiji licnu kartu ili neka prica slicna toj i na tome se zavrsi,ziro racun na neku babu i sta reci vise. Nas odsek za visokotehnoloski kriminal je sprdnja,to se kod amera resava po kratkom postupku,logujes se na nalog,locira ti ip,adresu,kucu,sobu ,sve,pa kad ti banu panduri i uhvate te na delu,zaplene komp ne gine ti zatvor.
Kod nas te odzepare u busu,registruju se na limundo tvojom licnom,izvrse prevaru od 20ak hiljada,i jure tebe posle,lik napravi drugi nalog i cepa po starom

mogu da ti dam i finansijski izvestaj,ako te to zanima ;)

Подаци о капиталу

Уписани капитал
Новчани: 1.015.700,00 EUR
Не-новчани: 1.455,00 EUR

Уплаћени капитал
Новчани: 1.015.700,00 EUR на дан 24.05.2011
Не-новчани: 1.455,00 EUR на дан 19.06.2009 - у раду и услугама

najvise mi se dopada ovaj deo ,razlika izmedju nas i stranaca :mrgreen:

1 . Члан
Општи подаци
Матични број: 1906949860011
Име и презиме: Трајан Романовић
Уписани капитал
Не-новчани 100,00 EUR :whistling:
Уплаћен/унет капитал
Не-новчани 100,00 EUR на дан 19.06.2009
Удео : 0,01 %
2 . Члан
Општи подаци
Број пасоша: C2Z97RCL4 Nemačka
Име и презиме: Cornelius Schumacher
Уписани капитал
Новчани 8.588,00 EUR
Не-новчани 50,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 2.000,00 EUR на дан 07.05.2010
1.908,00 EUR на дан 25.02.2011
4.680,00 EUR на дан 07.07.2009
Не-новчани 50,00 EUR на дан 19.06.2009
Удео : 0,85 %
3 . Члан
Општи подаци
Матични број: 1805984710137
Име и презиме: Ненад Николић
Уписани капитал
Новчани 100,00 EUR :whistling:
Не-новчани 955,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 100,00 EUR на дан 29.12.2005
Не-новчани 955,00 EUR на дан 17.07.2006 - у раду и услугама
Удео : 0,10 %
4 . Члан
Општи подаци
Матични број: 2002973710184
Име и презиме: Миодраг Стефановић
Уписани капитал
Не-новчани 350,00 EUR :whistling:
Уплаћен/унет капитал
Не-новчани 350,00 EUR на дан 19.06.2009
Удео : 0,03 %
5 . Члан
Општи подаци
Број пасоша: 1340714136 Nemačka
Име и презиме: Stefan Glaenzer
Уписани капитал
Новчани 189.237,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 42.117,00 EUR на дан 23.03.2011
105.120,00 EUR на дан 21.07.2009
42.000,00 EUR на дан 07.05.2010
Удео : 18,61 %
6 . Члан
Општи подаци
Број пасоша: 500331618 Velika Britanija
Име и презиме: Thomas Turner Parkinson
Уписани капитал
Новчани 45.858,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 15.000,00 EUR на дан 07.05.2010
9.858,00 EUR на дан 03.03.2011
21.000,00 EUR на дан 25.08.2009
Удео : 4,51 %
7 . Члан
Општи подаци
Матични број: 2112981710029
Име и презиме: Владимир Николић
Уписани капитал
Новчани 2.600,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 2.600,00 EUR на дан 10.07.2007
Удео : 0,26 %
8 . Члан
Општи подаци
Број пасоша: 800785813 Velika Britanija
Име и презиме: Robert Simon Dighero
Уписани капитал
Новчани 166.384,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 19.951,00 EUR на дан 07.01.2011
72.900,00 EUR на дан 07.05.2010
49,00 EUR на дан 17.01.2011
49.300,00 EUR
100,00 EUR на дан 25.06.2010
24.084,00 EUR на дан 24.05.2011
Удео : 16,36 %
9 . Члан
Општи подаци
Број пасоша: 094166578 Velika Britanija
Име и презиме: Mark Xavier Zaleski

Уписани капитал
Новчани 193.572,00 EUR :worth:
Уплаћен/унет капитал
Новчани 41.272,00 EUR на дан 02.03.2011
68.000,00 EUR на дан 07.05.2010
84.300,00 EUR на дан 23.07.2009
Удео : 19,03 %
10 . Члан
Општи подаци
Регистарски број: 4695702 SAD
Назив: FIXEL CAPITAL LLC
Адреса
Улица: 99 Warren Street
Број: Apt .7
Место: New York
Поштански број: NY 10007
Држава: SAD
Уписани капитал
Новчани 193.572,00 EUR
Уплаћен/унет капитал
Новчани 84.300,00 EUR на дан 20.07.2009
41.272,00 EUR на дан 18.02.2011
68.000,00 EUR на дан 07.05.2010
Удео : 19,03 %
11 . Члан
Општи подаци
Број пасоша: F0739647 Švajcarska
Име и презиме: Peter Oertlin

Уписани капитал
Новчани 215.789,00 EUR :worth:
Уплаћен/унет капитал
Новчани 29.489,00 EUR на дан 23.02.2011
84.300,00 EUR на дан 27.07.2009
20.000,00 EUR на дан 10.01.2011
82.000,00 EUR на дан 04.05.2010
Удео : 21,22 %

vhbazk.jpg

Limundo je skroz ok sajt jer neke stvari mogu da se kupe zaista mnogo povoljno, takodje mogu da se nadju retke stvarcice koje vam zatrebaju a ne znate gde biste ih ovako kupili....ali ovako u poslednje vreme mnogo se mulja sa dizanjem cene, sa drugim nalozima se kupuju stvari posle kojih se odustaje od prodaje....to pogotovo kod popularnih stvari kao sto su telefoni, kompjuterska oprema i sl...
extra je sistem ali mislim da nije moguc na duze staze prvenstveno zbog mentaliteta naseg naroda koji samo gleda da prevari nekog.....

Cek cek. Hocete da kazete, da ce neko stvarno da proda za npr. 3k nesto sto vredi 10k...?

Ako je izlicitovano 3k onda je njegova trzisna cena 3 k a ne 10 koliko je on mislio da dobije.
Ja sam na limundu po neverovatno niskoj ceni kupio jedan domen(kostao me celih 501 din. mada sam za njega bio spreman da dam 10k dinara odmah, jer prosto nisam ni verovao da je slobodan.I sve je proslo OK, covek mi tranferisao domen, ja njemu platio na racun)

Cek cek. Hocete da kazete, da ce neko stvarno da proda za npr. 3k nesto sto vredi 10k...?

Pa retko nesto sto vredi 10k zavrsi po ceni od 3k,ali ima i toga,jednostavno mnogi su npr. posmatrali ,cekali poslednji trenutak a zavrsavala se aukcija u nezgodno vreme ,kao npr. finale tenisa gde igra Nole :) ,ljudima nesto odvuce paznju i gde ce da se sete licitacije
E sad,covek moze da proda po toj ceni a i ne mora,za odustajanje od prodaje sledi negativan komentar,par negativnih i manja je verovatnoca da ce neko imati poverenja u takvog clana

Novo poskupljenje pokretanja aukcija

pocevsi od 20.03. u podne (12:00) provizija za pokretanje aukcije naplacivace se
po pocetnoj ceni na sledeci nacin:

10 din -> besplatno
11-99 din -> 2 din
100 din – 499 din -> 6 din
500 din – 999 din -> 12 din
1.000 din – 3.999 din -> 25 din
4.000 din – 9.999 din -> 50 din
preko 9.999 dinara -> 120 din

Sve aukcije pokrenute pre 12 h 20.03. bice obracunate prema starom cenovniku.
Aukcije koje se zavrse posle 20.03 u 12h, nece biti automatsko obnovljene.
Na Limundu trenutno postoji mnostvo predmeta koji umanjuju atraktivnost,
zivost i efikasnosti Limunda. Kupci teze dolaze do predmeta
koji su im potrebni, a prodavci prodaju manje nego sto zele.

Nova provizija ima za cilj povecanje broja uspesno zavrsenih aukcija
u odnosu na broj ukupno pokrenutih.

Dodatni podsticaj prodaji pružićemo uvođenjem novih promotivnih opcija
za prodavce na Limundu. Pored postojećih "Masna slova", "TOP aukcija"
i "Osenčena pozadina" prodavcima će biti dostupne nove opcije*:

- TOP ponuda u kategoriji -> 300 dinara;
- TOP aukcija u potkategoriji -> 200 dinara.

*Nove promotivne opcije se mogu pokrenuti i za vreme trajanja aukcije.
Svesni smo i činjenice da je čekanje na odgovor duže nego što želimo da bude
zato nameravamo da sva dodatna sredstva uložimo u pojačanje
korisničke podrške i IT sektora.

na kratko sam isprobao kako funkcionise i desilo se upravo ono sto sam i predpostavio

kad sam hteo da ugasim nalog a na osnovu mnogih prevara koje sam video za tih nepunih pet dana

lopurde me zaduzuju sa novcem a usled prekida aukcije na kojoj nisam ni imao licitaciju

i traze isti da uplatim da bi izasao i da bi nalog bio obrisan, kao uslov

umesto prilikom brisanja da me obaveste da aukcija ne moze biti prekinuta jer nema novca na racunu

lopurde me ladno zaduzuju i potrazuju taj novac.

Back